Jump to content

+15 km/h


 Share

Recommended Posts

 

 

Bet pa pirmajām vietām brauc tie, kas ir spējuši veiksmīgāk prasmes pieslīpēt līdz autonomai izpildei - bremzēšanas, iegrieziena punkts, trajektorija, apekss izeja, piekoriģēšana - tas viss ir automātiski. "Virsapziņa" paliek stenogrammai (varbūt arī tā tiek uztverta automātiski) + dinamiskai trases informācijai - to nevar pierakstīt un pieslīpēt.

 

Pilnībā piekrītu, jo rezultāti sāk parādīties un uzlaboties tad, kad daudzas lietas nonāk automātismā jeb nosacīti refleksu līmenī, bet tik un tā spice atšķiras no refleksātājiem, ka spēj fiksi izlemt ko darīt, lai nebūtu grāvī, ja kaut kas aiziet sāņus no "iebetonētā" - tas pats Vasariņš vai Vorobjovs ar to ar atšķiras no, piemēram, Egles (kuru arīdzan augsti vērtēju dēļ darbaspējām). :)

 

Stāsts jau bij par citu - kataram ir savs riska slieksnis utt., bet multitaskings kā tāds notiek un ir dažāds cilvēkiem, tak nesaku, ka ar to tiks panākti labāki vai drošāki rezultāti, tik saku, ka viss nav tik viennozīmīgi...

 

 

 

Šodien no rīta, netālu no Stokmana, vai kāviņu tur, uz Satekles lakiam. Viena dāma man pa priekšu brauc. Brauc un pīpē pa logu, distance līdz nākamajam auto viņai - 50m. es viņu apdzinu pa labo sab. transporta joslu. Ja mani nofilmētu, es būtu agresīvais.

 

Un būtu ar - pacieties un iesmej pie sevis, nevis parādi cik kruts esi (bez uzbrauciena), ka aizmuki pa sabiedriskā joslu. Daudz Tu ieguvi laika izteiksmē? Domāju, ka vairāk apmierināji savu ego.

 

 

 

Man 2x mēģināja jauniņš inspektoriņš piesiet agresīvu braukšanu. Biju pārsteigts bez gala, jo nudien abās tajās reizes neko agresīvu, bīstamu vai šerpu nesaskatīju par ko arī 3-5 minūsu diskusijas laikā izdevās pārliecināt inspektoru.

 

Nu Tev jau pēc vārda nav aizkrāsnē jālien. :) Man bij līdzīgi pirms pāris gadiem, kad no Teikas braucu Juglas virzienā,bij SESTDIENA un no migām ceļā uz mazdārziņiem bij izlīduši PROFESIONĀLIE šoferi (gaišmatainas labākā dzimuma pārstāves un  onkas, kuri toč zin kā jābrauc). Sanāca neliels slaloms pa joslām, lai vispār tiktu uz priekšu un aiz Alfas pie 4. troļļuka (tagad kautkāds divdesmit un..) galapunkta mani miliči nolika mierā ar lozungu: "Autovadītāj, tā bij agresīva braukšana!" Neiedziļināšos saruna niansēs, bet pamatdoma bij tā, ka agresīva braukšana ir tad, ja strauji pārkārtojoties pa joslām, tiek radītas neērtības citiem braucējiem (noteikumi ko līdzīgu saka:) ). Man bij baig vienkāršs arguments - lūdzu kaut vienu autovadītāja, kam radīju neērtības, liecību, pretējā gadījumā tas ir miliču viedoklis subjektīvais. Padomāja, padomāja jamie un novēlēja man laimīgu ceļu. :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 524
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • serioussam909

    24

  • Ronalds

    32

  • e = d

    33

  • Jesus

    38

Top Posters In This Topic

Posted Images

Bonifacijs

Jap, pirms pirmspēdējo reizi par ātrumu atpirkos ar sulīgu anektdoti


a tā kolekcija ar brīdinājumiem


pēdējās 2 reizes sodu maksāt ir sanācis  BY, abas reizes iekritu uz lamatām - zīme 40 vietā kur pie mums būtu 70 vai 80, noķēra ar 56, pilsētā mājas beidzas, skākas pļavas, tad štrāsi šķērso šoseja, sākas mežs un pēc 1 km ir zīme pilsētas beigas. Noķēra ar 86 pirms zīmes pilsētas beigas 70

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu nezinu, kaut vai pēc tās pašas Minskas pa Rīgu var braukt pilnīgā transā vēl nepamodies, satiksme nekāda

Link to comment
Share on other sites

nu jā, minsku nobambardēja un uzcēla jaunu, tur 3 joslās var braukt pa ietvi. rīgā tik izdomā kuras dzīvās ielas atdot velosipēdistiem un radīt liekas problēmas

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Tur nav kalvā pists mērs un velodauņu nav principā, nu vismaz es neatceros ka būtu kaut vienu redzējis vasaras plaukumā


Vispār es brīnos oficiali tur ir vien 2x vairak ļaužu tai pilsētā kā Rīgā, bet pēc sajūtam ap 10x vairāk

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...