Jump to content

Baltā krāsa bildēs pārņem citus elementus!


Lameriz
 Share

Recommended Posts

Fočuks ir fujifilm finepix f500 pēc visiem review aparāts pat tīri labs, bet diemžel manam ir viena liela nesaprotama problēma. Tikko fonā ir kaut kas balts, teiksim cilvēks fočējas pie balta leduskapja tad puse no cilvēka, kas tuvāk baltumam, būs tādā kā baltā miglā. Principā ar šo fočuku nevar bildēties tuvumā ne pie kā balta, jo baltais uzreiz rada to miglu kustīgajam objektam. Kas tur pa vainu varētu būt?

Link to comment
Share on other sites

izlasiju. bet neredzu ka tai updeitā būtu kāda saistība ar manu problēmu! Garantija vai ta nezudīs ja fočuku updeitošu? Kaut gan garantijā tā pat gan jau pasūtītu 3 mājas tālāk ar šādu problēmu.

Link to comment
Share on other sites

Šeit debesis dod baltuma efektu! Pat koks pazudis!

Šeit pat pat tumšā bagāžniekā ap spaini balta aura!

 

Un šeit visinteresantāk kur galda kājas rada baltu ēnu!!? wtf? :shok:

Labots - Lameriz
Link to comment
Share on other sites

A ko Tu gaidīji no kameras pa 100padsmit latiem?! Visas biužas navar sanākt labas :grin: . Vēl variants ka kamerai objektīvs nospeķots. Kā tur ir, paskaties tīrs stikls?! Vislabāk jau būtu salīdzināt ar kādu citu kameru vienādos apstākļos un pie līdzīgiem iestatījumiem! Tad vēl paskaties vai nav uzkruķīta ekspozīcijas kompensācija uz + ! Vai arī uzlikts kaut kāds cits mistisks ekspozīcijas mērīšanas veids.

Bet vislabākais ko vari pamēģināt ir nomest visus settingus uz rūpnīcas iestatījumiem un tad domāsim tālāk! Palasi manuāli! :read:

Link to comment
Share on other sites

nu nu beidz dzīvot pagātnē, mūsdienās no 100padsmit latu kameras sagaida ļoti daudz!! Labi, ka draugos ir foto forums kur visi secināja, ka fočuks ir brāķēts, jo arī bildes ir izstieptas un izkropļotas, tādejādi visdrīzāk lēca ir izbīdijusies. Janes uz remontu un viss.

Link to comment
Share on other sites

Izkropļots objektīva defekta dēļ tur nav pilnīgi nekas - laikam nekad neesi ar platleņķi bildējis dažādos rakursos - to pašu iegūsi ar pro platleņķi un pro DSLR kameru. Pastrādā ar normālu fokusa attālumu un nekādi kropļojumi nebūs.

Par balto miglu - netīra (norasojusi, notaukota vai kā citādi sačakarēta) lēca, vai mazāk ticams - viegli norasojusi matrica.

Un jā - arī šajā gadsimtā normāls ziepis sākas kaut kur virs Ls 250 - lētučiem ne tādus vien brīnumus var redzēt.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Nu cilvēki šeit iebilst!

Iespējams tas ir normāli, kad visas galvas ir kā 2 metrīgas melones, bet nu ar 120Ls fočuku man tas galīgi neliekas normāli!!!!

Jo mans Samsung aparāts pa 30ls bildē 10 reiz labāk nekā šitais...

Labots - Lameriz
Link to comment
Share on other sites

Live view režīmā tas pats? Pieslēdz PC Live view, ja neredz uz kameras displeja! Video arī gļučī? Ūdens pile nav objektīvā, izskatās pēc tā!

Labots - constrig
Link to comment
Share on other sites

Vaina NAV fotoaparātā.Vaina ir fotografā,kurš tur to nelaimīgo ziepīti.Vajaga izvēlēties pareizus uzstādījumus,nefotografēt pret gaismu un varēt atšķirt,kur galda kājām ir ēnas un kur vienkārši atspīdums uz grīdas.Bez tam jāņem vērā,ka īss fokuss dod ievērojamus perspektīves kropļojumus.

Tur pat galerijā var redzēt,ka pēdējās bildes ir labi eksponētas un nekādi gaismas pleķi nav redzami. Tātad,ne objektīva vaina.

Vienīgais,ko biedram var ieteikt:MĀCĪTIES,mācīties un vēlreiz mācīties! Lai veicas!

Labots - All-marss
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

nu jā, draugu forums ir īstā vieta kur ticēt tehnikas ekspertiem.

Slinkums EXIFu skatīties, bet piekrītu par nospeķotu objektīvu, iespējams, kādreiz aizsvīdušu matricu vai kādu objektīva lēcu (pirtī neesi nesis?) vai arī sakruķītiem iestatījumiem.

Un lētajiem fuji bija palielas mērīšanas problēmas - patups tas algoritms.

Link to comment
Share on other sites

1) baltie pleķi - speķis/ rasojums uz objektīva

2) Baltā krāsa duras acīs - nepareiza ekspozīcija. Pārgaismota bilde

3) Ģeometrijas kropļojumi saucas Distortion uzzūmo fočika objektīvu citā zūmā un tā mainīsies vai kļūs nemanāms. Nu bet skaties uz to pozitīvi - fisheye objektīvi parasti ir dārgi. Tev kaut kas līdzīgs ir par 100 Ls :D

Link to comment
Share on other sites

Nezinu vai šoreiz, bet man bija aparāts ar nosprūdušu diafagmu.

Link to comment
Share on other sites

Nav gan, pie tam aparāts labi, ja mēnesi vecs un bildēts pārsvarā uz automātiskā vai citiem automāt režīmiem, vizuāli uz lēcas nekādi speķojumi nav manāmi.

Nu kaut kā neticas, ka tas ir normāli, ka sanāk tik izkropļotas bildes ar tiem platnleņķiem! :resent:

Labots - Lameriz
Link to comment
Share on other sites

Staipījums ir padīvains, tas tiesa. Platlenķi kropļo vēl vairāk, bet šim ir 24mm ekvivalents - tik plats jau nu nav gan.

Garantija.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...