Jump to content

On-ear austiņas līdz kādiem 60ls


Jeecietis
 Share

Recommended Posts

Vienam manam labam draugam ir HD668B. Pirmais Superlux, ar ko man bija tas gods saskarties dzīvē. Daudzos aspektos izkabina to pašu HD25-II, ja godīgi. Lielais 50mm draivers ir ar daudz labāku izšķirtspēju un plašāku skatuvi. Mans HD25-II kabināja tikai patīkamākā tonalitātē un basa kvantitātē (kas ir tikai normāli izolējošām austiņām).

 

HD668b mīnuss manā skatījumā ir zema basa kvantitāte un apšaubāma ergonomika. Man arī ir aizdomas, ka stīpa pie zināmām frekvencēm rezonēja, bet atkal- sūdzēties par tādām lietām 20LVL austiņām ir muļķīgi.

 

Ak jā- KĀ VAR SAČAKARĒT HD25-II vadu?

 

Runājot par Grado un HD668b- tiem tiešām ir ļoti līdzīga tonalitāte. Tas, kas izglābj Superlux ir zemāki traucējumi ap 10kHz un modernāks draivers.

 

Piebildīšu, ka Grado var būt ļoti labas austiņas konkrētajā cenu diapazonā, tomēr jāņem vērā, ka:

 

a) ir žanri, kur tās skan satriecoši un ir, kur no tām asiņos ausis

b) nav vairs 2002. gads un SR60i/80i/MS1 "Giant killer" statuss nav tik viennozīmīgs

 

Arī man ik pa laikam uznāk vēlme nopirkt Grado HF-2. Bet tad es atceros, ka ir jākrāj Stax-iem!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • nnoname

    16

  • Kaspars12

    12

  • RudeWolf

    18

  • RHS

    20

Top Posters In This Topic

Posted Images

es ne visai saprotu, kā akg k240 klonu (superlux hd668b) var tieši salīdzināt ar sr60 vai hd25 skanējumā - viņas taču pilnīgi dažādas ausis (par pielietojumu pat nerunājot)

Link to comment
Share on other sites

Salīdzinām divējādi- pirmkārt subjektīvi (esmu klusos apstākļos dzirdējis visas šis austiņas, izņemot K240). Un otrkārt-

 

http://www.innerfidelity.com/images/GradoSR125i.pdf

http://www.innerfidelity.com/images/SuperluxHD668B.pdf

http://www.innerfidelity.com/images/AKGK240Sextett.pdf

 

Pievēršam uzmanību tonalitātes mērījumiem un tam, kā tie visi atgādina apvērstu "U" burtu. Atšķiras traucējumi, impulsa mērījumi un 300Hz taisnstūris.

 

Un kāpēc lai nesalīdzinātu ar HD25-II? Tās visas tak ir austiņas!

Link to comment
Share on other sites

Un kāpēc lai nesalīdzinātu

 

esmu dzirdējis visus trīs, izņemot ķīniešu klonu, tāpēc tāds jautājums, viens vai divi ir analīzei un darbam, trešais mūzikas klausīšanai, un atvaino, es nevērtēju austiņas (tāpat kā jeb ko citu) pēc līknēm

Link to comment
Share on other sites

Es arī nevērtēju tikai pēc līknēm. Ar laiku, kad esi dzirdējis pietiekami daudz austiņu un redzējis pietiekami daudz līkņu, tad sāc savilkt kopā to, ko dzirdi un to, ko rāda līknes. Cik esmu sarakstījies ar to Tailu Hertsenu arī viņš piekrīt, ka pilnībā pēc līknēm vērtēšanas metodoloģiju izstrādāt nevar. Ik pa laikam uzpeld kāda anomālija ar traucējumiem vai tonalitātes deviācijām, kas ausij nav pārāk nepatīkamas, bet tās ir retas. Grado varētu saukt par vienu no gadījumiem, kas mērījumos ir miskaste, bet var skanēt ļoti labi. Tiesa, ar piebildi, ka tās var arī skanēt kā miskaste.

 

Tīri piemēram- piekritīsi tak, ka monitoringam domātās austiņas diezgan bezkaislīgi ataino skaļi māsterotus ierakstus? Tie kļūst vēl neklausāmāki un ātri nogurdina dzirdi. Es teiktu, ka Grado ir tieši tā pati problēma.

Link to comment
Share on other sites

Neaizraujies rudewolf un neaizmirsti par tādu lietu kā price/performance, kur grado sr60 ir labs līderis, jo par tiem 55ls daudz nav tik labi skanošu austiņu.

Link to comment
Share on other sites

Manuprat kopeja skanejuma zina HD25 ir klasi labakas neka hd668b, creative aurvana live ar ir loti labas

Link to comment
Share on other sites

Vispār nav daudz labi skanošu austiņu, ja kas. Domāju, ka līdzīgi ir ar tumbām, kaut arī tā joma ir daudz vairāk attīstīta nekā austiņas. Visa problēma ir tajā, ka visi ir tik ilgi klausījušies draņķīgas kvalitātes skaņu, ka reti kurš zina, kā kaut kam jāskan pareizi. Un smieklīgākais ir tas, ka nepaklausoties neko jaunu arī nezināsi! Lai būtu adekvāts viedoklis par kādām austiņām vajag būt arī pieredzei, ar tādām, kas ir labākas.

 

Un tas pats Superlux HD662 par 25LVL manā skatījumā ir labāks ar to, ka izolē, tur basu un neskan kā muca. Protams, ka Grado būs gaisīgāks, tāpēc, ka ir atvērtā tipa, bet šeit cilvēks drīzāk jautāja austiņas kopdzīvei ar citiem dzirdīgajiem.

 

Un jā- Aurvana Live! arī dodu rekomendācijas. Tās ir rebrandots Denon D1001.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ir Sennheiser HD201, bija OK skaņa... nopirku austiņu pastiprinātāju, palika krietni labāk. Tagad šķiet, ka kaut kas nav... gribās ko jaunu un labāku. Skatos uz Sennheiser HD 439 (kapēc ne 449, jo austiņu paralons ir bez ādas imitācijas).

Palasot šo http://www.headphone.com/headphones/sennheiser-hd-449.php un salīdzinot ar 439, gandrīz identiski.

Kādam ir HD439, lai varu pats paklausīties? Ko vēl iesakat par ~50Ls ?

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Ir bijušas HD449, ir labas, basīgas, ja klausies tādu mūziku, ja citu stilu varētu būt nedaudz uzkrītoši tie basi, kā jau slēgtajām austiņām. Man jau pašam labāk patīk tie ādas imitācijas, jo auduma visu laiku pūkojas un lasa uz sevis visus putekļus, jāizmanto regulāri atpūkotājs, lai būtu smuki :)

 

Uz to budžetu jau labāka izvēle mūzikas klausīšanai būtu grado sr60, kas ir daudz vienmērīgākas un bez izteiktām frekvencēm. Jāskatās pašam ko vairāk klausies un ko vēlies dzirdēt :) Audio stars uz stabu ielas vari ar savu cd aiziet paklausīties, kā reiz cena tavā budžetā.

 

Tikai paturi prātā ka cenas pieaugums nenozīmē ieguvuma pieaugumu. Jo kāp augstāk, jo mazāks ieguvums attiecībā pret pagājušo soli, tas tā, lai nebūtu vilšanās, ka iztērējot 50ls nebūs 3,5x labāk par iepriekšējām 15ls austiņām.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

nnoname, tu skaties tikai uz līknēm vai kā ? Es reāli saku, to ko dzirdēju, pēc tavām ieliktajām līknēm sanāk, ka grado ir daudz basīgākas par HD448, bet dzīvē ir tieši otrādi, tās HD448 ir daudz basīgākas, ar izteiktu basa pacēlumu, bet grado skan salīdzinoši vienmērīgi un patīkami. Tāpēc jau es rekomendēju aiziet un paklausīties, tās līknes un citas lietas ne vienmēr parāda reālo situāciju dzīvē.

Link to comment
Share on other sites

Ģenerālis

Jā, pēc grafikiem par skanējumu akurāti spriest nevar - reāli dzīvē ir pavisam savādāk.

 

Tomēr nepiekritīšu, ka Grado ir neitrālas un vienmērīgas. Parasti jau tas tiek pieminēts kā vispārzināms fakts, ka visām Grado ausīm ir īpatnējs skaņas raksturs ar uzrullētām augšām. Pats esmu klausījies tikai Sr60, tomēr laikam nav priekš manis. Ne velti ir nācies bieži dzirdēt tiem, kam patīk Sennheiser, Grado īpaši pie sirds neiet.

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12
Ne velti ir nācies bieži dzirdēt tiem, kam patīk Sennheiser, Grado īpaši pie sirds neiet.

 

Es laikam nebūšu tajā skaitā, jo abas piesaista ar savu "odziņu". Gan SR80 gan HD 555 ilgu laiku turēju abas, jo ik palaikam bija patīkami no vienām pārslēgties uz otrām, tāds svaigums uzreiz un citas skanējuma nianses parādījās. Kā jau cilvēkiem, tā arī austiņām, katrām ir savs raksturs :D

 

Ja pieturamies pie 50ls budžeta, tad neko labāku un neitrālāku gan nezināšu par grado, vienīgi pie mīnusiem var minēt, ka ir atvērtās(ja to vispār var uzskatīt par mīnusu) un salīdzinoši zemo jūtību, ko var izjust, ja nav labas skaņas kartes vai pastiprinātāja.

 

Pieminot grado neitralitāti es nedomāju taisnu līniju, bet gan kā ļoti labu kandidātu uz to naudu, jo citām austiņām tādā budžetā nu nav tik labs skanējums, lai arī atkal jārunā par katra gaumi. Kur nu autoram pašam jāizlemj paklausoties vairākus kandidātus.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

es pēc paklausīšanas mēdzu paskatīties uz līknēm, lai salīdzinātu savus novērojumus

un grado nekādi nevar nosaukt par vienmērīgām vai neitrālām, viņas ir samērā košas, bet košas foršā un nekaitinošā veidā, tie senheizeri tev liekas basīgi tāpēc, ka pēc kiloherca viņiem viss aiziet uz leju

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

tieši tā, tagad gan es piekrītu nnoname :)

 

Vēl autor vari aiziet uz discomania, tur ir lērums austiņu, protams liela daļa ir dj, kas ikdienas lietotājam būs neērtas utt, bet ir ari studio sinn7, kas arī varētu tev patik :)

Link to comment
Share on other sites

Sennheiser HD448 salīdzini.lv vairs nav, vietā ir uzjauninātais HD449. Būtībā skatos uz HD439, jo ap ausīm paralons (pusādas imitācija svīst un plaisā).

Salīdzinājumam esošās HD201, ieinteresētās HD439 un piedāvātās Grado SR60.

=473&graphID[]=3741&graphID[]=393"]http://graphs.headphone.com/graphCompare.php?graphType=0&graphID[]=473&graphID[]=3741&graphID[]=393

Grafiks ir viena lieta, taču vēlos dzirdēt un izlemt pats. Kur Grado paklausīties būtu skaidrs, bet kur Sennheiser?

Link to comment
Share on other sites

kaut kas ir baltaudio aka avex, varbūt kaut kas elkorā, par pēdējo neesmu drošs, ka tur būs ar mieru pakot ārā tikai lai iedotu paklausīties, bet nu kas zin...

Link to comment
Share on other sites

Dermantīns

Personīgi, iesaku Sennheiser HD 518. Atvērtās, bet labāku skaņu par budžetu (nedaudz virs tavējā) neesmu dzirdējis.

Link to comment
Share on other sites

Ka jau ieprieks mineju, taja cenu kategorija creative aurvana live ir vienas no labakajam.

Link to comment
Share on other sites

Es arī par Aurvana Live. Daudzpusīgākas kā Grado SR60i.

 

Grado var ņemt, ja visu laiku klausās akustisko mūziku, vai 60-o gadu rokmūzikas ierakstus. Mūsdienu populārie ieraksti caur Grado ir spīdzināšana.

Link to comment
Share on other sites

Mūsdienu populārie ieraksti caur Grado ir spīdzināšana

 

ej nu ej, kuri tieši ir tie populārie? komerciālais pārkompresētais šits? tad varbūt laiks pārskatīt muzikālo gaumi...

Labots - nnoname
Link to comment
Share on other sites

Principā jebkas, kam savu gādīgo roku ir pielicis Riks Rubins un citi, kas vēlas panākt "aizraujošu" skanējumu. Grado riktīgi labi atskaņo Stīva Hofmana un citus labi māsterotus ierakstus. Iesaku to pašu Cream - Fresh Cream viņa izpildījumā. Visādi citādi drausmīgais RHCP - Stadium Arcadium vinils, ko ir māsterojis Hofmans skan patīkami.

 

Un no komerciālā šita ir pāris izpildītāji, ko pamatā manās acīs nogremdē tieši briesmīga ieraksta kvalitāte. Tā pati Adele kaut vai.

Link to comment
Share on other sites

es kaut kā neaizraujos ar "īpaši māsterēto" ierakstu meklēšanu un analizēšanu, bet klausos mūziku, līdz šim nevarētu teikt, ka grado mani kaut jel kādā veidā būtu spīdzinājuši, nu varbūt vienīgais kas man atmiņā uz ātro iekrīt un nosacīti tuvojas ne pārāk patīkamai klausīšanās pieredzei ir kirlian camera - invisible front, bet par mūsdienu populāro to nosaukt ir visai grūti, turklāt ir ļoti retas sistēmas, kuras šo ierakstu padara par baudāmu

kas tieši no cream vai rhcp kvalificējas kā mūsdienu populārie ieraksti?

Link to comment
Share on other sites

Fresh Cream piesaucu tikai kā piemēru labam māsteringam. Un vai tad RHCP nav meinstrīma popmūzika? Piesaucu to tāpēc, ka viņu albumi ir bēdīgi slaveni ar ārkārtīgi šauru skaļuma diapazonu. T.i visi albumi, izņemot Stadium Arcadium vinila izdevumu, ko māsteroja Hofmans.

 

Paklausījos jūtūbā Kirlian Camera, tad sapratu, kur varētu būt problēma ar Grado. Manā skatījumā Grado diezgan neprecīzi atskaņo sieviešu vokālu, nezinu, vai tas ir salīdzinoši augstu traucējumu dēļ, vai tāpēc, ka augšas ir diezgan pīķainas. Tas pats Superlux HD662b, par ko augstāk runāju tiek labāk galā. Bass arī tam ir spēcīgāks, bet varbūt mazāk kvalitatīvs.

 

Es arī klausos mūziku, bet ar laiku saprotu, ka ir ieraksti, ko vēlos klausīties vēl, bet ir tādi, ko par spīti muzikālajām vērtībām klausos nelabprāt. Tāpēc arī meklēju katram albumam veiksmīgākos māsterus, it īpaši, ja esmu izlēmis albumu nopirkt.

 

Te būs video ar RHCP versiju salīdzinājumu.

 

Labots - RudeWolf
Link to comment
Share on other sites

Konstatators
ir ieraksti, ko vēlos klausīties vēl, bet ir tādi, ko par spīti muzikālajām vērtībām klausos nelabprāt. Tāpēc arī meklēju katram albumam veiksmīgākos māsterus, it īpaši, ja esmu izlēmis albumu nopirkt.

 

Jā, pazīstama sajūta. No svaigākajiem ierakstiem man (nepatīkamākais nē, bet neizprotamākais gan) pārsteigums ir vecā zēna Knopfler jaunais albums Privateering. Nu es te nemācēšu komentēt par dinamiskajiem diapazoniem un smalkajām ieraksta niansēm, bet nu kaut kas tur nav. Esmu izprovējies dažādus ripus, bet nu no klausītāja parastus vulgaris viedokļa visi viņi ir tādi kā dūmakaini un tādi neizteiksmīgi, visi štrumi un balsis skan tā kā aizplīvuroti, reāli bišķi atsit tādu pārkompresētu ierakstu, kur viss jaucas vienā putrā. Šī neizpratne vietām parādās arī pie komentāriem mūsu lielā kaimiņa lielākajā "mūzikas veikalā", cilvēki salīdzina albumu ar kaut vai iepriekšējo Get Lucky un atšķirība ir kā diena pret nakti, it īpaši ņemot vērā, ka abi (un pārējie arī) ir ierakstīti viņa paša ierakstu studijā British Grove Studios un ņemot vērā to aprīkojuma līmeni un ka viņus nedzen mūzikas industrija un pārdošanas apjomi, jaunais ieraksts šķiet mazliet dīvaini noformēts. Vienīgais skaidrojums varētu būt, ka tādu īpatnēju skanējumu viņi arī vēlējās panākt, ņemot vērā albuma blūza ievirzi. Bet lai kā man mūzika patiktu, tas skanējums man mazliet krīt uz nerviem...

Labots - Lemberghini
Link to comment
Share on other sites

Iespējams, ka atbilde meklējama šeit.

 

Šis gan palēnām sāk pāraugt offtopic, bet interesanta lieta bija ar bēdīgi slaveno Metallica Death Magnetic albumu. Kā jau vairums Rika Rubina paspārnē tapušo albumu tas bija māsterots šaušalīgi. Tikai šajā gadījumā kaut kādu apstākļu sakritības dēļ ierakstu studijai paspruka divas dažādas konkrētā albuma versijas. Pārdošanai tika Rika Rubina kompresētā versija, bet spēlē Guitar Hero 3 nonāca Death Magnetic versija, kas skanēja ievērojami labāk. Un ar "ievērojami" es domāju līdz pat četrām reizēm plašāku skaļuma diapazonu. Tad nu gan uguns bija pakulās un paši rūdītākie metālgalvas sāka žēloties, ka laikam dod priekšroku GH3 versijai. Producenti sāka taisnoties, ka mērķa grupa labāk reaģējusi uz skaļākiem māsteriem, nekādas atvainošanās nebija.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Pameklēju šādus tādus māksliniekus, jā, nu protams, tendece līdz ar svaigākiem izdevumiem ir vairumam, bet slikts rezultāts vēl laikam nav automātisks rādītājs, ka ieraksts skanēs bēdīgi un otrādies. Paņemam hoķ http://www.dr.loudne...ls.php?id=12827 šito pat, nu pie kājas man tas, ka rezultāts nav teicams, manām ausīm šie ieraksti šķiet ļoti labi skanoši. Kā tad tā, rezultāts sliktāks kā Knopflera pēdējam albumam, bet skan labāk? Tad manas ausis tiek mistiskā veidā piečakarētas, vai varbūt tomēr nē, un ir vēl miljons faktoru, kas ietekmē to gala skanējumu...?

Labots - Lemberghini
Link to comment
Share on other sites

Lielās šaibās 10dB nav nemaz TIK slikts rezultāts, ir pietiekami daudz ierakstu, kam tas tāpat ir līdz pat 3 vai 4dB. Un paturi prātā, ka kompresija nepavisam nav vienīgais veids, kā padarīt ierakstu klausāmu tikai īstermiņā. Esmu runājis ar dažiem producentiem un šie man stāstīja par māsteringu, lai materiāls skanētu labi uz iPhone austiņām, laptopu un mobilo telefonu skaļruņiem, jo pusaudži pamatā atskaņošanai izmantojot šīs ierīces. Un ja, kāds relatīvi labs muzikālais materiāls iziet tam cauri, tad nopietnāks klausītājs ar pienācīgāku atskaņošanas tehniku būs nepatīkami pārsteigts.

 

Secinājums- mēs mūsdienu muzikālo produkciju izmantojam tai neparedzētā veidā. Klausāmies nevis dzirdam, izmantojam kvalitatīvu aparatūru un klausāmies ilgstoši, un dažreiz pat vairāk kā vienu reizi.

Link to comment
Share on other sites

Hm. Par Mark Knopfleru (OBE) runājot. Esmu ar viņu ticies (ja par tikšanos var nosaukt preses konferenci un afterparty :yahoo: ). Esmu dzīvajā dzirdējis KTGC un Get Lucky , kā arī Dylan-Knopfler tūres. Koncertos viņš skan labi, un cik sapratu, tad Knopflers ir viens no tiem māksliniekiem, kas vairāk tendēts uz koncertiem, ne tik daudz uz ierakstu tirgošanu un ahūno kvalitāti. Piemēram, Get Lucky tūrē pirms koncerta varēja pieteikties, un pēc koncerta USB draivā saņemt official live bootleg no konkrētā koncerta. Manā rīcībā diemžēl nav informācijas, ko mākslinieks domā par Loudness War. Ja kas, Privateering man te stāv uz plaukta, patiešām, klausōties likās mazliet "netīra" skaņa. Bet tas, salīdzinot ar Brothers in Arms vai Shangri-La uz SACD. Bez tam es uz austiņām neklausos. Šobrīd, piemēram, man mājās skan 1977. gada Baccara CD. AAD. Jēziņ, cik labi skan! Visi instrumenti nopozicinēti, vokāls vietā, dinamika, ech... un tas skaitījās lētais popss :)

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

Tas arī- ir daudz pietiekami kvalitatīvu izpildītāju, kas gluži vienkārši neiespringst par ierakstiem.

Link to comment
Share on other sites

sony mdr xb500 tiri ok butu tavam vajadzibam

 

pats domaju driz iegadaties jo basi shiim ausim esot tiri pieklajigi un esot loti ertas.

Link to comment
Share on other sites

Diez, cik gan samaitātai jābūt pasaules uztverei, lai pilnīgi visu vērtētu tikai pēc basa esamības. "Šopēna prelūdijas neklausos - tur ir tikai klaviers, basa nav" :D

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

Beidz Torni, vismaz šis nebija "Nothing beats da Beats, brah!" XB500 un XB700 ir labas bass-head (labākas kā Beats) austiņas, ja neskaita to, ka izskatās kā zālespļāvēja riepas. Un Aurvana Live viennozīmīgi būs patīkamāks skanējums, ja klausās ko vairāk par bro-stepu.

 

Ja kas, klavieru labam atskaņojumam vajag arī augsto basu. Savādāk izklausās pēc tādas plānas klimperēšanas.

Labots - RudeWolf
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sveiki profesionāļi!

 

negribēju sākt jaunu tēmu, jo mani arī interesē kvalitatīvas austiņas, bet tomēr nedaudz citas prasības:

 

Tā kā ne lētā benzīna dēļ auto nākas atstāt brīvdienu izbraucieniem, tad ikdienā pārvietojoties ar vilcienu vēlētos atslēgties no tām intelektuālajām sarunām par to kā kaimiņu Saņoks atkal dzer, bet Ilzei atkal ir ikmēneša grūtās dienas sākušās.

Tāpēc vēlos iegādāties earphone cenā līdz kādiem 30 LVL.

 

Skaņas avots būs telefons - HTC Desire HD.

Gribētos, lai ir arī normāli basi.

 

Ko variet ieteikt?

 

Pats esmu tā kā atlasījis Pioneer variantus (gribēju iet cauri arī Philips, bet izvēle ir tik liela, ka sapratu, ka netikšu galā):

http://www.pioneer.eu/eur/products/42/67/226/compare.html?__P15=58523&__P18=53223&__P19=53208&__P21=53206&__P24=50423&__P28=39263

 

Ja nu tur neatver, tad Pioneer modeļi ir sekojoši:

SE-CE511I; SE-CL721 SE-CL331 SE-CE511 SE-CL521 SE-CLX50-JK

Link to comment
Share on other sites

Vieniga izvele ir sony mh1c, kas paredzeta android trubam. Skana satriec jebko cena lidz 50ls. Es pirku no anglu amazona par 14ls ar piegadi.

Link to comment
Share on other sites

Vislabakas butu sony mh1 austinas pa $22 no ebay- izcila skana pat ja maksastu $200.
Vieniga izvele ir sony mh1c, kas paredzeta android trubam. Skana satriec jebko cena lidz 50ls.

 

neizskatās, ka pats spēj izšķirties, kā tad lai tic visiem pārējiem taviem apgalvojumiem? :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Ko tad es nespeju izskirties? Sony mh1-c ir pats labakais pirkums. Skana ir lidzvertiga ka vairumam $200 inear austinam, un tik dazas zem $100 spej konkuret ar vinam. Un tie pionieri ir vairakas klases zemak.

Link to comment
Share on other sites

vairumam $200

 

Ok, kā te pieņemts "modeļus studijā !". Es gan nevaru lepoties ar jelkādu interesi par inEar ausīm, un varbūt tamdēļ zinu tikai dažu ražotājus cenu robežā virs 100Ls, no kuriem dzirdējis nēesmu nevienu, bet nu droši, ka RHS ir izbaudījis riktīgi daudz.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...