Jump to content

Problēma ar pārslēgšanos no vienas galviņas uz citu uz GM990 dekodera


Martin
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Rakstu, jo vairs neredzu citus variantus, kā atrisināt savu problēmu. Man ir 110cm šķīvis ar 3 galviņām, vienu Diseqc ar 4 ieejām un Golden Media 990 Spark Reloaded HD dekoderis. Esmu visas 3 galviņas veiksmīgi noregulējis attiecīgi uz 19,2E, 28,2E un 36E. Kad skatos kādu kanālu uz 28,2E vai 36E un pēc tam pārslēdzos uz 19,2E tad es vairs netieku atpakaļ, t.i. ja skatos kanālu uz 19,2E tad pārslēdzot atpakaļ uz kādu kanālu kas ir uz 28,2E vai 36E pazūd signāls. Uz ekrāna parādās paziņojums, ka nav signāla un Q rādītājs ir uz nulles. Vienīgais kā es tieku atpakaļ ir ja iet satelītu setupā un izslēdz 28,2E vai 36E galviņas barošanu, kas defaultā visiem stāv uz 13/18. Ja pārslēdz uz pozīciju "izslēgts" un ieslēdz atpakaļ uz 13/18 tad signāls atkal parādās. Kā tas var būt? Izmantoju Diseqc1.0 opciju piešķirot galviņām attiecīgi A, B vai C pozīciju. Sparkam ir arī Diseqc1.1 bet no tā koriģēšanas vispār neredzu nekādu jēgu, nekas nemainās.

 

Ir idejas kas varētu būt par vainu? Lai ko es darītu, pazūd signāli 28,2E un 36E sputņikiem, 19,2E signāls nekad nepazūd.

 

Es kaut ko daru nepareizi ar DiseqC1.0 uzstādījumiem vai tas ir Sparka (it kā 56. softa versija) gļuks?

 

Kādam ir risinājums?

 

Paldies spečukiem par palīdzību.

Link to comment
Share on other sites

Cik liels attālums no uztvērēja līdz antenai? Varēti pamēģināt nomainīt Diseqc uz kādu citu vai opcijās paredzēt Diseqc komandas atkārtošanu (drīmam tāda ir, nezinu kā tavējam).

Link to comment
Share on other sites

nomaini uz enigma2 un vis bus ok,ieladejot enigmu2 ka otru softu netiek bojats originalais softs.Sis uztverejs atbalsta divus softus.Sledzot ieksa sparku var viegli izveleties kuru startet.

http://www.2shared.c..._v3a_Image.html

 

 

default parole ir pkteam

ieladet flasa mapi enigma2 ar diviem failiem,ielikt uztvereja,pieturot ok ieslegt stravu pectam bulta uz leju un pa labi.

Ieladet fontus fonts VIETA KUR IELIKT usrs hare fonts.rar ,kanalus,mgcamd caur adoniem.

Labots - guntis5
Link to comment
Share on other sites

Man ir līdzīga problēma, uz siriusa ir kaut kāda veca galva kurai kabelis skrūvējas nevis zem korpusa, bet tieši otrā galā, pēdējā laikā pārslēdzoties uz kādu pavadoni kuram nav ļoti labs signāls, ir jāgaida kādu minūti lai ieslēgtos vajadzīgais. Nomaniju vadus, siriusa atrašanās vietu daisekā, nekas nemainās. Droši vien nāksies viņu nomainīt, galīgi beigta nav, bet bikiņ niķojās.

Link to comment
Share on other sites

Bija līdzīga problēma,tiesa gan uz enigma2,uz sparka viss strādāja korekti,bet uz E2 pārslēdzoties uz kanālu uz cita pavadoņa šad tad uzmeta paziņojumu, ka kanāls nav atrasts.Izmēģināju vairākus imidžus,bet problēmu tas neatrisināja.Problēma atrisinājās, kad nomainīju Diseqc (man ir Diseqc1.1).Kanāli tagad pārslēdzās korekti.No tā es izdaru secinājumu,ka E2 nepatika mans iepriekšējais Diseqc1.1.Tad nu varu ieteikt,kā jau iepriekš minēja RimaNTSS,nomainīt Diseqc.Uz sparka domāju,ka nav iespējams kļūdīties Diseqc iestatījumos.

Link to comment
Share on other sites

2Martin: Lai nepirktu jaunu Diseqc varu aizdot kādu citu patestēšanai.

Link to comment
Share on other sites

Uzliku enigmu2. Restartējot izvēlēties Spark vairs neļauj automtiski aiziet E2. Enigmā šķiet izdevās no konfigurēt tīklu, bet iekšā viņā netieku. Sparkā tikt bija vienkārši. Ierakstīju ftp://192.168.X.X un ievadot defaulto username un paroli "root" tiku iekšā. Enigmā tagad tā iekšā netieku. Redzu tagad tikai bezmaksas kanālus :(

Link to comment
Share on other sites

FTP login:

user: root

passwd: pkteam

 

Как переключитса с Enigma2 на Spark

1. Нажмите и не отпускайте кнопку OK на передней панели. Включите питание ресивера

2. На дисплее появляется [Forc ] жмём стрелку [на верх] на дисплее появляется [sPAR]

3. Нажмите кнопку OK на передней панели, ресивер перезагрузится.

Labots - guntis5
Link to comment
Share on other sites

Varbūt es kaut ko nepareizi daru? Google chrome adress rindiņā ierakstu 192.168.1.3, atverās iespēja ievadīt user name un pasword, bet iekšā neielaiž

Link to comment
Share on other sites

Paldies par padomiem. Dabūju pārslēgties atpakaļ uz Spark pagaidām. Pamēģināšu nopirkt citu DiseqC un paskatīšos vai tas nelīdz. Ja nelīdzēs, tad gan laikam nāksies ņemties ar visu E2 konfigurēšanu kamēr tikšu pie vēlamā rezultāta.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
atkarigais

Izspārdīšu miroņus :D

Man tagad ir tieši tāda paša problēma, no 4.8e pārslēdzot kādu 36e kanālu un tad atpakaļ uz 4.8e tad vairs nav signāla. 

Mgcamd apturēšana un palaišana par jaunu nepalīdz, vienīgais restartējot pašu aparātu viss aiziet, bet tikai līdz nākamajai 36e kanāla ieslēgšanai.

Diseq nomaiņa līdzēs?

Link to comment
Share on other sites

Pamēģini no sākuma pamainīt galvas vietām, vadus, pozīcijas daisekā.

Man ir līdzīga problēma ar tiem pašiem pavadoņiem, ja ātri pārslēdzu kanālus, tad uz 4,8E reizēm parāda ka nav signāls. Esmu izmēģinājis visu, pat otru rezerves daiseku biju uzlicis, nekas nepalīdz, viss ieslēdzas zibenīgi, izņemot 4,8E.

Link to comment
Share on other sites

cik garu kabeli izmanto?

ja ssaada saaize uz isiem kabeljiem 20-30

vai nu nomani f konektorus / ka ari partaisi kabelju galus ,kuri iet no lnb uz daisiku,

vai iegadajies sso verki - Signal Attenuator, 0-20dB, 0.1-2400MHz, par šī verķa darbību nesūdzos.

Labots - kreiček
Link to comment
Share on other sites

atkarigais

Kabelis ir kādi 15 līdz 20m un šitā šaize ir tikai uz 990 sparka uz s1 openboksa viss iet bez problēmām.

Tātad vadus un galus vainot nevajadzētu.

Link to comment
Share on other sites

Kabelis ir kādi 15 līdz 20m un šitā šaize ir tikai uz 990 sparka uz s1 openboksa viss iet bez problēmām. Tātad vadus un galus vainot nevajadzētu.

kaa arii tad iespejams ka ar daiseku ari viss kartiba. Parasti tie kalpo lloti ilgi, ja pats kaadu portu par iiso nesalaidi..

kaada -lnb in- jauda sparkam ir salidzinot ar s1?

ja sanak laika un taadas iespejas , pielieci pie daiseka paars metrus kabeli piesledzi pie kastes, arii neies?

peec pieredzes openboxi ir zveeri, ies ari tad kad kabeli bus kada kkibele (kad uz citam kastem kaut kas neies, lidziga problema ka tev), par daiseku ja ir pie rokas kaada rezerve vai vari aiznjemties vari paprovet, bet ka ieprieks mineju parasti tie strada bez problemam.

Veiksmi darbos.

Labots - kreiček
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...