Jump to content

Pakešu logi Ogrē


Red
 Share

Recommended Posts

Tā kā pats nejūtos diži spēcīgs šāda veida apdares darbos -

 

 

Ogrē vajadzēs salikt pakešu logus 2istabu dzīvoklim,

 

Logi + balkona durvis, ja kādam ir zināma laba firma (ir jau dažas izpētītas, kā Montāžnieks - D) etc, rakstam PM.

Vēlama elastīga cena ar iespējām variēt Pašos Valsts Nodokļos, etc icon_wink.gif

 

/Spam On

Link to comment
Share on other sites

JuutpaudisMaigcilveeks

Par Montāžnieks - D par spīti plašajai reklāmai man ir tikai slikta pieredze. Nerunājot par to, ka no 4 cilvēkiem bez peregara ieradās tikai vecākais (brigadieris?)... turpinu tālāk. Pēc pusgada viss viņu t.s. 'finišs' sāka birt nost, kā arī uzplēsa daļu grīdas, ko atpakaļ neatlika. Līgumā bija atrunāta arī satīrīšana, ko neizdarīja. Esot mammai pastāstījuši ka šodien vēl daudz darba, nevar paspēt, bla bla.. un tā arī visu atstāja. Izmantoja mammas naivumu un nevarēšanu atteikt. Virtuvē logs pilnībā neaizveras, var just kā vējš pūš pa škirbām. Kā arī palodzēm nebija uzpraužamo galu. Kaimiņam lika neliels privātais kantoris, samaksāja 2,5x mazāk un viss perfekti, nav pie kā piekasīties.

Labots - JuutpaudisMaigcilveeks
Link to comment
Share on other sites

Nu jā montāžnieks-d(irsa) nemāk pat logus taisni ielikt, ne putas pareizi iepūst(radinieks pēc tam visu pārtaisīja, pat logus ņēma ārā) šoreiz cēsu puse!

Link to comment
Share on other sites

Offtopiks, bet pārliecinies, vai tev ventilācija ir kārtībā (un vai vispār ir). Tipisks sapelējis dzīvoklis: plastikāta logi, metāla durvis, un aizbāzta ventilācija, lai siltāk (vai arī tās iztrūkums).

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ventilācija padomju mājās ir sūdīga, bet tur neko padarīt nevar, bet logi jāmaina tā vai tā, ja grib siltumu dzīvoklī.

Link to comment
Share on other sites

Pie mums ražotie logi ir dargāki, kā polijā. Daudzi uzņēmēji to izmanto un ieved gatavos, protams tas ir mazliet ilgāk, bet noteikti lētāk. Attiecībā uz montāžu, meklē meistaru privātā kārtā, vienojies par izpildāmiem darbiem līdz sīkumiem un protams ar 100% pēcmaksu.

Link to comment
Share on other sites

Tiks veikts šāds tāds remonts, tad arī skatīšos kas ar ventilācijām un ko.

 

Btw dzīvoklis būs pieejams uz īrēšanu, cīpars domājams pēc remonta kkas ap 100 + Komunālie

Divistabnieks, 3 stāvs, ja nemaldos.

Labots - Red
Link to comment
Share on other sites

Tieši tā, nekādas. Vecajiem logiem ir spraugas (un ventilācija) starp rāmi un mūri. Tā ka, ja gribat jaunus logus (vienalga kādus) un veco logu "labvēlīgo efektu" , vienkārši palūdziet, lai putas iepūš ar pārtraukumiem atstājot spraugas.

Link to comment
Share on other sites

Nu logi ir jāliek tam kas mēra rāmjus. Savādāk var sanākt futbols logus nevar ielikt nepareizi uztaisīts/nepareizi izmērīts.

Bet ja ņem meistarus, tad es tomēr ieteiktu no firmas kas taisīja. Lai problēmu gadījumā ir no kā atbildību prasīt. Ja ņem meistarus no malas var sanākt futbols - ne tā uztaisīja / ne tā ielika. Mazliet lētāk varbūt būs, bet vai tas ir vajadzīgs?

Link to comment
Share on other sites

Леший

Man arī lika montažņiks dēē, un laikam pateicoties tam, ka visu kontroleju, sanāca diezgan labi. Morāle: neeksistē slikti meistari, viss ir atkarīgs no uzraudzības.

Bet ja ir izvēle, tad labāk nedaudz pārmaksāt un uzlikt normālus koka logus.

Link to comment
Share on other sites

Interesanti, kāpēc ir šie uztraukumi par ventilāciju? Tak visus jaunos logus var turēt ventilācijas režīmā. Vai arī nepietiek vai arī tur ir citas problēmas?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bet ja ir izvēle, tad labāk nedaudz pārmaksāt un uzlikt normālus koka logus.

 

Ar ko gan koka rāmji ir labāki par plastmasas? Reāli ne ar ko, tik cena krietni lielāka!

 

Krāsa - plastmasas rāmji pieejami gandrīz jebkādā krāsā, arī kvalitatīvas koka imitācijas ir.

Gaisa caurplūde (ventilācija) nenotiek arī caur kvalitatīvi uztaisītiem koka rāmju logiem. (ja gribam "ventilāciju" jāatstāj šķirbainie padomju logi!)

Ilgmūžība - koka rāmji ik pēc pāris gadiem jāpārlako lai nesapūtu un smuki izskatītos.

 

Nesaprotu kur prikols maksāt vairāk par sliktāku produktu???

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Ja gaisa pieplūdi nav iespējams nodrošināt citā veidā, kā tikai caur logiem, tad nevis atstājam caurumus putās ap rāmi, kas ir pilnīgs akmens laikmets, bet uzstādam rāmjos ventilācijas vārstus (Aereco, Gecco, Spilka u.c. ražotāji).

 

Tā kā joprojām visi runā par putām un šķībi uzstādiem logiem, tad laikam joprojām tos uzstāda uz koka klucīšiem un putām, lai iegūtu priekšstatu kā tas jādara pareizi un ka putām jābūt kā siltumizolācijai nevis montāžas vielai, var apskatīt, piemēram, http://www.lldra.lv/rekomendacijas-un-padomi/ konkrētāk: http://www.lldra.lv/wp-content/uploads/2009/07/Rekomend%C4%93jam%C4%81s-pras%C4%ABbas-logu-durvju-ieb%C5%ABvei.doc

 

.

Link to comment
Share on other sites

versatile
Ar ko gan koka rāmji ir labāki par plastmasas? Reāli ne ar ko

 

:)) Naivais. Ir labāki, un krietni. Tāpat kā mersis ir labāks par opeli, lai arī abi iet līdz 250 km/h... :)

Tiesa, labi koka logi arī labi maksā - laba pieredze ar Staļi logiem, pēc ~10 gadiem izskatās kā vakar likti.

Pēc tam gribējām ietaupīt, dažus logus no citas firmas salikām. Vienam saplīsis mehānisms, visiem aplupusi ārpuse - no iekšas ir OK.

 

Rīgas dzīvoklī ir plastmasa, ne tie lētākie... Sajūta, ka tūlīt izjuks, nu, un paskats debils. Plastmasa kā koka imitācija vispār idiotisma kalngals.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Koka logi maksā vairāk dēļ vairāk darba un materiāla, ne dēļ kāda mistiskā labuma. Nu varbūt kalpo ilgāk, plastmasa simt gadu točna neizturēs. Gaumes lieta.

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

Леший

Koka logi arī labāk "elpo", nezinu, kā to savādāk paskaidrot. Un dabīgs materiāls ir dabīgs materiāls.

Link to comment
Share on other sites

Triplazants

Pakešu koka logos tur vairs sen nekas neelpo.Koks ir piesūcināts ar tādu ķīmiju un saistvielām,ka no koka tur tikai gandrīz nosaukums ir palicis.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

@ Red

 

''Avotiņos" Katlakalna ielā, Rīgā.

Nezinu vai būs labāk, bet lētāk noteikti.

Visi plastmasnieki + - vienādi.

Link to comment
Share on other sites

Dzīvoju reģipša-plēves-vates termosā, vai vecā sapelējusī dauzstāvenē, bet man ir dabīgi loga rāmji, wiii ģībstu, esmu tik zaļš un dabīgs...

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

kāpēc neviems nepiemin aluminija logu rāmjus?

mums te ir tikai viens deputāts

Nē, izrādas jau veseli četri. Jā tad kāds varētu pieminēt arī tos.

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

Šā vai tā, tas ir dabīgāk, nekā plastmasa.

 

Un kāds gan reāls labums no tā???

 

Koka logi arī labāk "elpo"

 

Vārda "elpot" lietošana attiecībā uz nedzīvām būtnēm (piem. mājām) ir pilnīgi nepareiza! Elpo tikai dzīvas būtnes! Bieži ar vārdu "elpo" saprot tvaika emisijas spējas - cik daudz dzīvojamā telpā esošais tvaiks spēj izsūkties caur sienu uz āru.

Un tvaiks nespēj izsūkties ne caur plastmasas, ne caur moderno koka rāmi. Un ja arī spētu, ņemot rāmja niecīgo kvadratūru pret pārējām sienām, griestiem tas nevar spēlēt vērā ņemamu lomu telpas mikroklimatā!

 

Nu varbūt kalpo ilgāk, plastmasa simt gadu točna neizturēs

 

Jā, plastmasa 100 gadi neizturēs, koks pie regulāras pārlakošanas būs praktiski mūžīgs. Bet man liekas vienkāršāk ir 1x pa 50 gadiem nomainīt logus, nekā reizi pāris gados kasīt nost veco laku, tīrīt virsmu, lakot.

Bez apstrādes koka rāmji pēc 10 gadiem izskatīsies pēc miskastes, pēc 20-30 būs sapuvuši lupatās....

 

lai iegūtu priekšstatu kā tas jādara pareizi un ka putām jābūt kā siltumizolācijai nevis montāžas vielai, var apskatīt, piemēram, http://www.lldra.lv/...ijas-un-padomi/ konkrētāk: http://www.lldra.lv/...vju-iebūvei.doc

 

Tajā dokumentā, pēdējā lapā ir logu montāžas shēma. 2 - siltinātājs, 3 - hermetizējošais materiāls.

Protams viss pareizi, bet ko pēc tavām domām būtu jāizmanto kā siltinātāju un hermetizējošo materiālu? Parasti šim nolūkam izmanto poliuretāna putas (tautā sauktas par makrofleksu) un silikona hermētiķi.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

roland_ tiešām neesi redzējis kā logus montē vispār bez putām, vai ka hermetizācijai pielieto speciālas lentas?

Kāpēc montāža tikai ar putām nav labākais risinājums: http://epadomi.lv/bu...ntazu_butu_jave

http://www.buvinzeni...itāte&Itemid=65

http://www.building....gu-montazas-dp2

Kādas izskatās šīs lentas:

http://www.vbh.lv/Re...greenteq_11.pdf te arī dažādi mezgli un montāžas paņēmi

http://www.soudal.lv...=article&id=408

 

Putām, protams, nav ne vainas līdz brīdim kamēr tajās nenokļūst mitrums vai vēl trakāk saule un tās nepārtot par putekļiem (tie var būt gan pāris gadi(2gadu garantiju izvilks noteikti) gan vairāki desmiti gadu). Mainot vecos logus ļoti bieži pēc veco logu demontāžas šķirbas ir tik nesimetriskas, ka to aizpildišana citā veidā aizkavētu logu montāžu par vairākām dienām un tad, protams, samūrējam mūri no putām un labākajā gadījumā, kādu putuplasta gabalu un viss ir gatavs 15min. Caurums zem loga - putas izglābs, izkrita ķieģelis no sienas - putas palīdzēs, urbjot dībeļus caurums par lielu - ir taču putas. Logam ir stabili jābalstās uz paliktņiem un nostiprinātām enkuros, skrūvēs vai dībeļos,un tad var mierīgi izmantot citus siltumizolācijas materiālus, bet iepriekšminēto apstākļu dēļ tas nav iespējams un tad tik putas putas putas. Nereti paliktņi zem loga ir koka atgriezumi no vecajiem logiem, vēlāk šeit nonāk mitrums, tie sagriežās, logs sāk ķīlēt, vai vienkārši sāk nākt aukstums zem palodzes. Par tādiem sīkumiem, ka šuves blīvējuma tvaika caurlaidība ārtelpas pusē jābūt lielākai kā telpas pusē nav nemaz vērts runāt.

 

Dabīgo, koku logu piekritējiem jājautā vai viņu logi tiek iestrādāti ar linu pakulām, kaņepāju vati vai tamlīdzīgām dabīgām siltumizolacijām, vai tomēr sapūsti uz putām?

 

Atradu dažus IR kameras attēlus ar "labi" iemontētiem logiem, skats uz palodzes un loga sadures vietu, pa kreisi tumšākais ir klucītis uz kura balstīs logs. Fotogrāfēts kad ārā bija nedaudz zem 0, pie -20, pat termokameru nevajag ir ledus klucis.

qvbrlm2ldvtuc89ele6x.jpg

Otrs skats uz loga stūri pie eņģes (baltais pleķis) aukstie ir tie paši klucīši uz kuriem balstīs logs lejā un pie eņģes sānos, pats stūris auksts, jo no ārpuses bija bojāta hermetizācija - saule un lietus darīja savu, putu praktiski nebija tās bija pārvērtušās putekļos. Pievērsiet uzmanību temperatūtra, telpā ~22 kā iepriekšējā bildē, bet šeit 7.5, kad ārā bija nedaudz zem nulles..

fifc7i2zv59jt7yhmgi8.jpg

Jāpiebilst, ka logi bija uzstādīti apmēram pirms 10 gadiem, var jau pieņemt, ka tas ir normāli un tā jābūt, ka ik pa 10gadiem labojam kļūdas vai mainam logus. Ap to laiku logi bija vidusmēra ne lētāki ne dārgākie, bet pēc 10gadiem jau ir vēlme tos nomainīt, tā kā no vienas puses varbūt nevajag ļoti iespringt uz sīkumiem, pēc 10gadiem būs jaunas tehnoloģijas un, ja logi būs slikti tad būs papildus iemesls nomainīt uz labākiem.

Labots - maize
Link to comment
Share on other sites

Bez apstrādes koka rāmji pēc 10 gadiem izskatīsies pēc miskastes, pēc 20-30 būs sapuvuši lupatās....

 

Tas gan pa traku teikts. Vai tad tiešām nav redzētas pirmskara mājas, nu kaut vai kāds vecākas par 30 gadiem? Rāmji vēl arvien ir turpat. Nu vizuāli tā, tā, škirbaini, bet izjukt tiešām pat negrasās.

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

Koka logi arī labāk "elpo"

Atļausiet pasmaidīt par šo pērli!!!

Kā var elpot nolakots koks?

Link to comment
Share on other sites

Elpoja lakotājs laku, logus lakodams :>

 

Bet vispār esmu uzzinājis daudz labas info :hi:

Link to comment
Share on other sites

Skatīšos ko un kā.

 

Pats visticamāk samainīšu radiatorus, santķehņiku un šo to no elektrības, apdares darbus ir doma ar vienu zināmu amatnieku sarunāt.

Nav jau izdemolēts vai kā, vienkārši vecs cilvēks pēdējos 30 gadus dzīvojis un pamatīgi prasās pēc remonta.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Lai neveidotu jaunu topiku, jautāšu šeit.

 

Arī ir aktuāli jauni PVC logi ar montāžu 3 istabu dzīvoklim sērijveida mājā. Pie kā ņemt? Varbūt kāds ir mainījis pēdējā laikā un ir komentāri, labi vai slikti par kādu kantori?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Arī šajā tēmā varu ieteikt latlogus - kad liku, šie bija vislētākie (gan neņēmu lētākos profilus). Tagad jau rit otrais gads un nekādu problēmu.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

15 gadu laikā esmu dažādās firmās pasūtijis un pēdējos gadus tikai Logu bāzē ņemu un nekur citur. Cik es salīdzināju ar citiem, cenas ir vislētākās, bet profils tik pat labs, ja ne labāks. Citu firmu logi rasoja, tecēja, viss pelēja, bet šie tiešām cepuri nost :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...