Jump to content

Autoskolas un instruktori Rīgā.


 Share

Recommended Posts

Sveiki.

Vai kāds var padalīties savā pieredzē par autoskolām un instruktoriem? Kādu autoskolu, instruktoru varat ieteikt?

Un aptuveni cik ilgā laikā var nolikt B kategorijas tiesības, ja tagad ar baltajām ir braukts gandrīz 2 gadi un uz ceļa jūtos droši. Braukt māku vienīgais teorija pieklibo.

 

Tagad domāju iet uz ''Mustangu", jo viņiem tagad ir akcija skolēniem 50% atlaide teorijas kursiem.

Draugi ir teikuši, lai eju uz ''Autoprieku'', bet tur cenas ir pieklājīgākas.

Link to comment
Share on other sites

Vai tad, ja ir baltās, vēl skola ir jāapmeklē??? Atrodi savā pilsētā jebkuru instruktoru, kas izvazās pa problemātiskajām vietām, UN liec braukšanu CSDD...

Link to comment
Share on other sites

Iesaku klausīt tikai to cilvēku viedokļus, kas tiesības nolikuši/liek nesen, jo situācija/kvalitāte autoskolās mainās ļoti bieži & krasi.

Pats noliku autoskolā Gross (pretī cirkam) un braukšanu gāju pie ļoti sakarīga, jautra instruktora [Ja vajag uzvārdu, tad PM]. Biju ļoti apmierināts un noliku 2.5 mēnešu laikā. Bet tas bija jau sen - šis viedoklis jau varētu būt pārāk vecs.

Par Mustangu - cik esmu novērojis, tad viņiem visu laiku ir visādas "akcijas", un neviens no maniem latviešu tautības paziņām, kas tur mācījies, nebija sajūsmā.

 

P.s.Manuprāt, līdzīgs topiks pēdējā gada laikā jau ir bijis.

Link to comment
Share on other sites

Jo lielāka akcija, jo lielāka huiņa pati par sevi. Neiesaku nevienu ko esi pieminējis. Reāli, autoskolā kādā iesi nebūs nozīmes, jo katrā iestādē Tev mācīs vienu un to pašu. 80% galvoju, ka dzirdēsi, tikai pirmās divas nodarbības, jo tas liksies kruti, bet uz eksāmenu mācīsies pats, webā, csdd lapā. 90% teorijas pasniedzēju visi ir labi, tikai sākās stāsts pie instruktoriem, jo tie visi ir baigie dibenss caurumi. Piemērām tādā kā Mustangā uz savām lielajām akcijām, viņi naudu kasēs uz katru braukšanas nodarbību un ja apgalvosi, ka labi brauc, tad kļūdu Tev vienalga izburs. Pats gāju Autopriekā, centra filiālē, pasniedzēja man bija super, patīkams milfiņš, iemācīja daudz, tikai tā pat pēc tam gāju visam cauri vēl vienu reizi. Nepaveicās ar instruktoru, jo labākie, kas tur ir (kopā kādi 5 uz lapiņas) ar pierakstiem - 3 mēnešiem uz priekšu. Reāli, ja neparādīsi, ka Tev ir olas, tad braukāsi ilgi. Beigās, sadabūju instruktoru no Krasta autoskolas, tas bija čillojamais gabals.

Vēl viena svarīga lieta ir kāds ir Autoskolas līgums, piemēram Autopriekā kipa nedrīkst ņemt instruktoru no citas skolas, savādāk jāmaksā, tādā kā Grossā jau līgumā ieraksta ar ko brauksi, kaut gan vari neievērot.

 

Vopšem mācies pats, praktizējies pats un dzīvē emku nenošķelsi.

Link to comment
Share on other sites

Paldies par atbildēm. Cik es tagad paskatījos pēc CSDD statistiskām tad tur mustangs vispār neparādās un pēc statistikas labas izskatas Autoprieks, Credo un Gross. Bet Grossā minimālais vecums ir 18 gadi, bet man 18 gadi paliek tikai janvāri un es esmu apņēmies tiesības iegūt pēc iespējās ātrāk.

Tad paliek tikai Autoprieks un Credo. Par Autoprieku esmu dzirdējis labas atsauksmes par Credo gan vēl neko neesmu dzirdējis un cenas abās skolās ir aptuveni vienādas.

Link to comment
Share on other sites

Pēc iespējas ātrāk, dzīve ātrāk nepaiet.

Interesanti, kur izrāvi, ka Grossā neņem ar taviem 17 ?

Link to comment
Share on other sites

Un aptuveni cik ilgā laikā var nolikt B kategorijas tiesības, ja tagad ar baltajām ir braukts gandrīz 2 gadi un uz ceļa jūtos droši.

 

Tu ņirgājies?????

vecums ir 18 gadi, bet man 18 gadi paliek tikai janvāri un es esmu apņēmies tiesības

Un aptuveni cik ilgā laikā var nolikt B kategorijas tiesības, ja tagad ar baltajām ir braukts gandrīz 2 gadi un uz ceļa jūtos droši.

Vai nu ir vai nu nav...........\

Sory

Link to comment
Share on other sites

^ @@ZzigizZ, Iztulko savu postu saprotamā valodā! Kas tur nesaprotams? Baltās izsniedz no 16 gadiem. Vot i sanāk gandrīz 2 gadi!

 

 

Bet Grossā minimālais vecums ir 18 gadi, bet man 18 gadi paliek tikai janvāri
Labots - snefelss
Link to comment
Share on other sites

darklight

Pirms nedaudz vairāk kā diviem gadiem arī mācījos Grosā pretīm cirkum. Nebija ne vainas. Par tiem 18... hvz, uzzvani un pajautā!

 

 

ZzigizZ, autoskolu vajag jebkurā gadījumā, citādi tu nemaz uz CSDD netiec.

Link to comment
Share on other sites

mhm, izskatās, ka daži te jau uz ielas maukuši CSDD eksāmenu, kamēr teoriju vēl nebija mācījušies :D

patiesībā, pirmais CSDD eksis ir tieši teorijā un uz to nevar pieteikties pats, bet uz to sūta autoskola, kad domā, ka tu esi gatavs, tobiš, esi nolicis autoskolas teoriju un praksi.

kad esi nolicis CSDD eksi, tad arī vari pieteikties braukšanas eksim.

 

par instruktoriem - braucu kādu laiku ar vienu, bet csdd eksi neizdevās nolikt vairākas reizes, pēc tam pārgāju pie cita (šķiet, ka šitas bija tas http://www.instruktori.lv/user/5) un uzreiz noliku.

Link to comment
Share on other sites

Kad es gāju autoskolā, bija divi džeki 17 gadus veci. Nebija problēmu - skolas ekšus sakārtoja un, tiklīdz palika 18, tā pieteicās csdd. Brauc kā lielie tagad jau :) Mācījos BUTā un dikti apmierināts paliku, bet tas jau ar gadi 5 atpakaļ.

Link to comment
Share on other sites

Uz Mustangu neiesaku iet, teorija viss super, kā jau visās autoskolās - ja apmeklē visas teorijas nodarbības un uzmanīgi klausies, ko tev stāsta (tas tiešām viss dzīvē var noderēt - absolūti viss, ko pasniedzējs stāsta) un lasi noteikumus, vingrinies ar uzdevumu grāmatu, domāju, ka nav jāiespringst - pāris mēnešu studijas un CSDD teorijas eksāmenu noliksi ar pirmo reizi. Tikai pēc tam drīkst pieteikties braukšanas eksāmenam (tas jānokārto gada laikā pēc teorijas eksāmena nokārtošanas). Bet šeit rodas problēma - pie braukšanas eksāmena tu tiec tikai tad, kad instruktors un autoskolas direktors tevi ir pie tā pielaiduši. Bet tur rodas pamatīgs konflikts - gan instruktors, gan autoskolas direktors katri par sevi ir ieinteresēti tevi "paturēt ilgāk", visu laiku "mācot braukt". Sevišķi jau uz to ir ieinteresēts instruktors, jo viņam nekas par to nav, ka viņš tev nav iemācījis braukt, piemēram, 50 braukšanas reizēm, viņš vienmēr var pateikt - "tu čalīt tur darīji tā, bet bija jādara citādi" un netiec pie eksāmena. Galvenā problēma ir tāda, ka instruktors ir ieinteresēts krāt braukšanas nodarbības pēc skaita, jo par katru viņam nāk noteikta summa, bet ne iemācīt pēc iespējas ātrāk un efektīvāk. Tāpēc viņi parasti ne visai labi māca. Bet vispār autobraukšana ir ļoti nopietna lieta, uz ceļa tev vienlaicīgi jābrauc gan droši, gan prognozējami, gan ievērojot pēc iespējas visus noteikumus, gan arī ekonomiski! Principā, viņi (CSDD), manuprāt, sagaida, ka tu visu šo iemācīsies pie instruktora, tāpēc instruktors tevi nopietni "pačakarēs". No savas puses vēl varu pateikt paša izdomātu noteikumu attiecībā uz auto vadīšanu - "Braucot tev vienmēr ir jāzin ko tu tieši dari un kāpēc tu to dari bez papildus domāšanas ierastajai, jo uz ceļa visu var izšķirt sekundes daļas." Protams, tas viss līdzās perfektām ceļu satiksmes noteikumu zināšanām un pamatzināšanām par auto uzbūvi un tā lietošanu.

Link to comment
Share on other sites

Mustangā braukšanas instruktore Lienīte O. ir feina. Ja vēl, protams, strādā par instruktori.

Link to comment
Share on other sites

Vai tad tiešām tagad ir tik maz kursantu, ka instruktori var katru vilkt garumā? Savā laikā nemaz nevarēja tikt klāt, kad vēlas, grafiks sastādīts bezmaz nedēļu uz priekšu, laicīgi bija jāplāno. Kāda instrukturam starpība, vai nodarbību apmaksā Jānis vai Pēteris.

Link to comment
Share on other sites

Volodja Zavituškins
Bet tur rodas pamatīgs konflikts - gan instruktors, gan autoskolas direktors katri par sevi ir ieinteresēti tevi "paturēt ilgāk", visu laiku "mācot braukt". Sevišķi jau uz to ir ieinteresēts instruktors, jo viņam nekas par to nav, ka viņš tev nav iemācījis braukt, piemēram, 50 braukšanas reizēm, viņš vienmēr var pateikt - "tu čalīt tur darīji tā, bet bija jādara citādi" un netiec pie eksāmena. Galvenā problēma ir tāda, ka instruktors ir ieinteresēts krāt braukšanas nodarbības pēc skaita, jo par katru viņam nāk noteikta summa, bet ne iemācīt pēc iespējas ātrāk un efektīvāk.

 

Galvenā problēma ir tā, ka ir cilvēki, kuri nejēdz pastāvēt par sevi - kur aitas, tur cirpēji.

 

Mācījos Mustangā, arī bija klapatas ar instruktoru.

Vadība pēc sūdzības visu risina un pietiekami operatīvi.

 

Vajag pastāvēt par savām tiesībām saņemt kvalitatīvu pakalpojumu, nevis klusībā lamāties.

Nepatīk instruktors - saki, ka vajag citu. Liekas, ka instruktors laiž luni - runā ar Mustanga vadību, ne boot.lv vai sudzibas.lv.

 

 

Edit:

Un ja tomēr liekas, ka esi tāds šumahers, bet autoskolas (vienalga kuras) vadība liek mīksto un saka, ka Tu nejēdz braukt - vienmēr ir eksāmena izmēģinājums. Noliec to un varēsi viņus konfrontēt ar valīdiem faktiem!

Labots - Volodja Zavituškins
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Es norādīju uz problēmu, kas reāli eksistē, nevis stāstīju par "cīņas metodēm". Principā, kāpēc autoskolas skolniekam, kurš patiesībā ir maksātspējīgs klients (par ko bieži vien tie instruktori un autoskolas darbinieki aizmirst), būtu par kaut ko jācīnās? Viņam laiks un enerģija jāvelta autobraukšanas apgūšanai, nevis kaut kādiem iesniegumiem un cīņai. Instruktoram ir jāmāca raiti un efektīvi (ar pozitīviem rezultātiem), nevis psiholoģiski jāterorizē vai "jāslauc" klients. Vispār ir tā, ka tie instruktori mēdz būt patiešām noslogoti, bet viņiem ir arī brīvāki periodi un arī viņi šad tad ir bez darba, vēl ir arī tādi instruktori, kas ir negodprātīgi un sagaidi, kad dosi viņiem "apdrukātos papīriņus" ķepā (vai kādu pudeli?), tad palaidīs tevi pie eksāmena. Zatler-style "pateicības". :)

 

P.S.

Volodja Zavituškins - tu kaut ko es pārpratis, es stāstu autoram, kādas problēmas viņu, iespējams, sagaida autoskolā, nevis nomelnoju kādu konkrētu autoskolu vai instruktoru. Un sudzibas.lv es vispār neko neesmu rakstījis, bet piekrītu - tur var arī uzzināt šo to no atsauksmēm, žēl, ka tik maz, protams. Piemēram, par pavisam ne ar autolietām saistītu iestādīti man būtu ko teikt (negatīvā ziņā) un zinu citus, kam līdzīga sliktā pieredze, bet nekur internetā nekas slikts par šo iestādīti nav rakstīts. :)

Labots - Process
Link to comment
Share on other sites

vislielālās problēmas ir tieši tiem, kuri domā, ka māk braukt! Viņus ir jāpārmāca!!! Izdzīs Tevi Pārdaugavā - Vienības gatvē, Jelgavas ielā un tad varēsi skaitīt, cik reizes instruktors metīs pa bremzēm :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Varu ieteikt ļoti labu autoskolu, kuri necērpj villnu no Tevis ar liekajām braukšanām utt. var visu sarunāt. Ja interesē PM.

Link to comment
Share on other sites

Man savā laikā arī instruktors teica, ka ātrāk var iemācīt tos, kuri no 0 sāk, nevis tos, kuri paši kautkādā veidā ir "iemācījušies" braukt.

Izdzīt refleksus un pieradumu braukt krustojumā vai līkumā ar izpiestu sajūgu; braukt ar vienu roku uz stūres u.t.t.

Es pirma 6 gadiem liku tieības Mustangā. Laikam man kautkā paveicās gan ar teoriju, gan arī ar instruktoriem - noliku ar 1.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

IronMan: autoskolām ir sekmības procents, kas ir csdd mājaslapā - katra instruktora un autoskolas rādītāji, cik teoriju/praksi nolikuši ar pirmo reizi. to jau nopētīji, lai rastos priekšstats?

 

tiesības dabūju vanagā. centrs, centrālstacijas laukums, braukšana sākas/beidzas tipiski DINAZā pie t.s. "uzvaras" parka vai pēc vienošanās.

Link to comment
Share on other sites

sekmības procents, kas ir csdd mājaslapā

Jā, es redzu, ka cēsu profenei 100% :)

 

 

tiesības dabūju vanagā.

 

Vanagā tagad laikam reģistrācija par brīvu, ķipa rakstīts līdz 24/12/13, bet tomēr pagarinot, tikai infa vēl neesot izlabota, laikam grūti webā teikumu izlabot :)Autopriekā, diezgan priecīgi grib 30 eiras noplēst

Labots - IronMan
Link to comment
Share on other sites

Credo!

 

Ja girbi konkrētu teorijas pasniedzēja un arī instruktora vārdu uzvārdu, pie kā būtu vērts mācīties, tad pm.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...