Jump to content

Apkure 602 sērija


androidz
 Share

Recommended Posts

Nu tur jau tā lieta, ka stāvs pēdējais. Agrāk tā arī bija, ka bija taškenta! Vēl bez nomainīties logiem un siltinātas ārsienas.

 

Precīzu ciparu neatceros, bet kopējais rēķins bija ~ 150 Ls. Apkure attiecīgi ~ 100ls.

Link to comment
Share on other sites

Pa ausu galam esmu dzirdējis par individuālajiem skaitītājiem Madonā, rezultātā izmaksas nokrita līdz 30 ls, par 3istabu dzīvokli.

 

Ka tik nav kā savulaik ar skaitītājiem uz ūdeni, ka izmaksas nokritās momentāli, kad uzlika skaitītājus.

 

A kas jums to ārsienu siltināja?

Nav ne mazākās nojausmas.

Link to comment
Share on other sites

Nu ko es varu prasīt, temperatūra nav zem 18C un nav 22C - attiecīgi viss ķedās un var turpināt maksāt ahūno piķi!

Link to comment
Share on other sites

Nav ne mazākās nojausmas.

Jums gadījumā nenosiltināja tie fīrmaņi, kas braukalē apkārt un piedāvā siltināt "pa velti"? Bet tikai jāmaksā pēc "iepriekšējā" tarifa (pēc superduper formulas, kur skaidri redzams, ka tas ierpiekšējais tarifs ir iepriekšējais * keof, kur koef > 1) 20 gadus? Jamie tur reāli ir atrunā max temperatūra un ne gramu vairāk, šķiet, ka tie 22 arī bija.

Link to comment
Share on other sites

Divus gadus atpakaļ man tāda paša problēma bija. Dzīvoju Mežciemā, otrajā stāvā, kur iekštelpās bija tikai 16-18 grādus silts. Radiatoru maiņa nelīdzēja. Pieriebās maksāt par pakalpojumu, ko nesaņemu, un pārvācos uz centru. Tur gan kā pirtī, varēju arī pats regulēt temperatūru, utt. Vissāpīgāk ir no rīta, kad aukstumā jāiet dušā, kur ūdens arī ir pavēss. Brrrr...

Link to comment
Share on other sites

Nu tur jau tā lieta, ka stāvs pēdējais. Agrāk tā arī bija, ka bija taškenta!

Kāds būs samainījis turpgaitu ar atpakaļgaitu pagrabā :)

Bet varbūt pienākošais ūdens ir par aukstu, hwz ... es tiikai folozofēju.

 

aaa , tev vienas trubas apkure vai divas paralēlas trubas , no kurām aiziet atzars uz radiatoru?

 

Iedomājo svēl vienu lietu - zemākka'ds uzlicis citu radiatoru ar termoregulatoru un bez apejas tam radiatoram. vienas trubas sistēmā.

Un kā tas termostats piegriež ciet vetili - ta visss - stāvvadā apatājas ūdens plūsma.

atkal tas ir tīri teorētiski tikai.

Link to comment
Share on other sites

Jums gadījumā nenosiltināja tie fīrmaņi, kas braukalē apkārt un piedāvā siltināt "pa velti"?

 

Reneko vai Remeko...? Pirms gada, vai nu jau pirms 2 mums arī šitie piedāvāja visu māju nosiltināt "par velti". Ja mēs būtu pirmā māja rajonā, kura piekrīt, viņi piedāvātu pat padsmit % atlaidi. Bet nu jā, 25 gadi zem viņiem. Savācās gandrīz nepieciešamos 51% parakstus, bet drusku tomēr pietrūka un pasākums norāvās. Viņi esot Valmierā un laikam Cēsīs dažas mājas šitā renovējuši.

Link to comment
Share on other sites

Nu ja - tie paši. Es uzsitu bik aprēķinus - nuina man ~4kLs kredīts uz 20gadiem? :D Tur tak procentos aiziet vairāk kā pamatsumma.

Link to comment
Share on other sites

Jā, Valmierā tagad siltina uz nebēdu un tik dzied slavas dziesmas ERF fondiem. Manai mājai paldies dievam vēl nav ķērušies klāt (esmu mājas valdē un bremzēju un atrunāju cik spēju). Bet mans kolēģis ir šokā, pagājušajā vasarā renovēja, nosiltināja viņa māju (uzreiz pateikšu ka izpildījums sūdīgāks par sūdīgu, diez vai 5 gadus izturēs, jau tagad vietām lobās nost) Taču maksājumi ir nevis samazinājušies bet PIEAUGUŠI, lieta tur, ka agrāk tikai 2 - 3 ziemas aukstajos mēnešos bija jāmaksā nesamērīga summa. Tagad tā summa protams ir uz pusi mazāka, attiecīgajos mēnešos, bet toties visu cauru gadu ir jāmaksā kredīts un procenti bankai. Kas gala rezultātā, summā gada griezumā, sanāk vairāk nekā apkure pirms siltināšanas. Un tā turpināsies 20 gadus.... Kā teica mans kolēģis, ja pirms siltināšanas varēju pa vasaru nomaksāt parādus un vēl iekrāt nākamajai ziemai, tad tagad nekā, mani izspiež kā citronu!

Link to comment
Share on other sites

Domāju, ka šeit atslēgas vārds dārdzībai ir 20 gadu kredīts, tur nejēgā procenti salasās. Tas ir krietni par daudz, mājām tik ilgi varbūt ņem. Cik tad daudz tur izmaksāja siltināšana uz dzīvokli. Cik zinu, tad te, pazīstamiem, kādi 2000 latu uz dzīvokli. Cik nabadzīgiem gan jābūt, lai to vilktu uz 20 gadiem.

Link to comment
Share on other sites

Tā pat vien

602.sērija un savi siltuma skaitītāji - nez vai! Katrai istabai (telpai) ir savs stāvvads, kas pa taisno pievienots radiatoram (ja tā var nosaukt to bleķa veidojumu zem loga). Darbs un materiālais ieguldījums būs padārgs, un jebkurā gadījumā būs jāmaksā par kāpņu telpu apsildi un kaut kādiem mistiskajiem zudumiem.

Ja pēdējais stāvs, mēģini izdomāt, kā atgaisot sistēmu. Mēģini tikt pie kaimiņiem paostīt gaisu.

Iespējams, kāds no kaimiņiem ir uzlicis termostatus un tos piegriezis. Cirkulācija stāvvadā apstājas!

Latvija ir unikāla vieta uz šīs planētas - siltuma mērvieniba ir kvadrātmetrs un viss tiek darīts, lai siltumražotājam būtu peļņa. Visas ēku renovācijas, siltināšanas un citas darbības noved pie tarifu paaugstinājuma pašam siltumam...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...