Jump to content

aktuālās veļas mašīnas


rokijs
 Share

Recommended Posts

sveiciens,

 

gribētos lai padalaties ar info par aktualitātēm saistībā ar veļas mašīnām - ir doma iegādāties jaunu

 

ir variants šāds:

http://www.verners24...&c=220&p=231131

linkā šķiet nepareizs dziļums - ja nemaldos jābūt 37 cm :)

 

gribētos lai dziļums ir līdz 45 cm, pēc iespējas klusāka un mazāk ēd elektrību un ūdeni. centrafūga klase dod kādas priekšrocības? :)

 

+/- labāko price/ performance budžetā līz 210ls

Labots - rokijs
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Vilx-

    7

  • Didzis

    8

  • rokijs

    12

  • Žaks Noriss

    6

Par tādu summu visas veļenes būs +/- vienādas klases, ekonomijas, kvalitātes un ilgmūžības ziņā.

Un nelolo cerības, ka tāda veļene baigi ilgi kalpos.

 

Ja gribi, lai ir viss, ko tu esi uzrakstījis, pareizini summu vismaz ar 5 un skaties nopietnāku brendu (piem. Miele) virzienā.

 

Tādi laiki, zinies.

Labots - Krishius
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ja gribi, lai ir viss, ko tu esi uzrakstījis, pareizini summu vismaz ar 5 un skaties nopietnāku brendu (piem. Miele) virzienā.

Neskalo cilvēkam smadzenes...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Miele, miele, miele. Cilvēks prasa par veļeni budžetā ap 200 latiem, viņam uzreiz grūž pa 1000. Nu nah, tā jādara? :moil:

Tagad tiek lietots otrais Hoover automāts. Iepriekšējais nokalpoja ~10 gadus un tika izmests/atdots pagājušajā gadā, jo nobruka gultņi un sāka tecēt ūdens. Mātei arī ir Hoover un arī iet jau desmito gadu. Manuprāt, labākais no lētajiem aparātiem. Nav nekādas kosmiskās tehnoloģijas, bet savu darbu padara ļoti labi un iekļaujas līdz 200 latiem.

Visas veļenes pirktas turpat Verners24.

Labots - Cosmos
Link to comment
Share on other sites

Par tādu summu visas veļenes būs +/- vienādas klases, ekonomijas, kvalitātes un ilgmūžības ziņā. Un nelolo cerības, ka tāda veļene baigi ilgi kalpos. Ja gribi, lai ir viss, ko tu esi uzrakstījis, pareizini summu vismaz ar 5 un skaties nopietnāku brendu (piem. Miele) virzienā. Tādi laiki, zinies.

 

nebur drāmu ar savu mieli, paskaties uz to ko lieto vairums cilvūku + ar ko vairums cilvēku ir apmierināti

Link to comment
Share on other sites

Skurstenis

Kalpoja, 200 Ls veļene, vairāk kā 5 gadus, pietiekami ilgi. Ij tagad vēl varētu salabot, kāda tur siksna vaļīga palikusi un krīt nost.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

@@Krishius, jau atkal sākas. 5x dārgāka nekalpos 5x ilgāk. Normāla veļas mašīna mierīgi nokalpos gadus 10. Pašam ir kaut kāda Electrolux 45 cm, 1000 apgr. un kalpo astoto gadu bez jebkādām problēmām. Tiek griezta 2 - 3x nedēļā, tas būs kā minimums 52*2*8=832 reizes. Cenšos katru gadu vienu reizi izlaist kaut kādu atkaļķotāju, ar kalgonītiem vispār nesportoju. Veļasmašīnas durvis un pulvera atvilktni turu vaļā, kad nekas netiek mazgāts, jo ciet turot var sākt pelēt. Pa laikam pačeko vai nav kas filtrā un ar to arī apkopes beidzas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pareizi.Man arī 17-to gadu bez neviena remonta kalpo lētā(~190Ls) Indensit.

Link to comment
Share on other sites

Mans Virpulis (no priekšas lādējamais, "seklais" variants) kalpo jau arī kādus gadus 8. Pēdējos 3 gadus, kopš mājās ir mazulis, iet "ekstrēmā" režīmā - pa 2-3 cikli dienā. Tas tāpēc, ka tā ir ekonomiskā (AA klases) veļmašīna, kas, diemžēl, savas ekonomijas dēļ arī ne vienmēr izmazgā tā, kā sievai patiktu. :)

 

Un neko - strādā uz urrā. :) OK, ir mazliet korpuss ierūsējis dažās vietās; un vienreiz vajadzēja nomainīt ūdens sūkni (zem 20Ls, ja atmiņa neviļ); bet citādi nav par ko sūdzēties.

 

Maksāja savulaik arī kaut kas ap 200Ls, laikam. Tagad gan to modeli vairs neražo, bet visādi citādi - Virpulis +1 no manis.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Kā var normālā iekštelpā sarūsināt vešenes korpusu? Jau iepriekš atvainojos, bet vai gadījumā nesanāk ik pa laikam no blakus stāvošā klozetpoda kādai pēdējai pilei atlidot? Ja nevar trāpīt, tad jāapsēžas, ja baigais mitrums, tad jāpadomā par piespiedu ventilāciju.

Link to comment
Share on other sites

Varat jau lielīt savas desmit un vairāk gadus vecās veļmasīnas un jums ir taisnība, bet tak laiki ir mainījušies un jo jaunāks aparāts,jo vairāk plastmasas, vairāk ar ūdenskrāsām nokrāsotu bleķu un elektronika,kurā elektrolītiskie kondensatori, paši zinat cik ilgi kalpo :sarkasms: Es noteikti labāk ņemtu lietotu Mieli,nevis jaunu Beko. Veļmašīna nav mobilais telefons vai dators,kurš norāli noveco. No pirmo automatisko veļasmašīnu parādīšanās,nekas būtiski nav izmainījies.Jā ir jaunai mašinai simts mazgāšanas režimi, bet neviena mājsaimniece tak tos dzīvē neizmanto :sarkasms: Manai Mielei ir trīs režīmi un tāpat visas drēbes tīras.

Link to comment
Share on other sites

KinDzaDza

Eu, aplamie Mieles fani - beidziet savu reklāmas kampaņu!

Ja paši esiet iegrābušies ar augsto cenu, bet preci tādu pašu kā pa 200 Ls, tad nevajag te skalot smadzenes citiem!

Nu NAV tā Miele tās cenas vērta!

:yahoo:

Link to comment
Share on other sites

Es neesmu Mieles fans, es tikai esmu tehniski izglītots cilvēks un zinu,kā Mielē viss uztaisīts. Tur vienkārši nav kur piesieties un tehniski ir pareiza konstrukcija, kurā nav izmantoti lēti materiali. Es tikai saku, ka lietota Miele ir labāka par jaunu Beko.Protams, ja galvenais ir lai veļmašina runā silvēka balsī vai pa inernetu ziņo,ka veļa izmazgāta :sarkasms: , tad jāpērk uberkruts jauns modelis. Man svarīgi ir lai sieva neņaud,ka veļmašīna pil, vibrē vai sit pa nagiem. Par cik visu laboju pats, tad Mieli var skrūvēt ar prieku, bet kad ielīdu kaimiņienes Samsung veļēnē, tad vairak to sū** rdzēt negribu. Protams, jebkura veļmašīna nokalpos divus gadus, jo tas ir garantija slaiks.

Link to comment
Share on other sites

Mana "normālā iekštelpa" ir 2m2 vannasistaba. Starp vešeni un vannu var ielīst viens cilvēks, ne vairāk. Tā kā slapjums tur arī tiek virsū pietiekamos daudzumos katru dienu.

 

Par to, ka "vecos laikos zāle bija zaļāka" - da tā vienmēr ir bijis. 2022. gadā lielīsim savas vecās, 2012. gadā ražotās superveļmašīnas, kurām, redz, neviena jaunā līdzi nestāvot. Mans uzskats ir - pērc no normāla ražotāja par normālu cenu (t.i. ne to pašu lētāko), un būs labi. Tāpat vienmēr laimes spēle, kuram ātrāk, kuram vēlāk sabojājas. Sistemātiskas brāķa partijas bieži negadās (un par tām parasti var arī dzirdēt, ja pameklē netā).

 

Vienīgais, kas tiešām ir "klasi augstāks" ir luksusa brendi (kā Miele) vai profesionālā tehnika. Bet tur attiecīgi arī par vienu nulli lielākas cenas. Ja to vari atļauties - forši, nenožēlosi. Citādi nav jēga iespringt un studēt - Samsung SuperClean XL 2012 vai LG SilverSparkle MEGA+. Maksā vienādi - značit arī kvalitātes atšķirības būs nebūtiskas. Labāk pievērst uzmanību enerģijas/ūdens patēriņam, izmēram, un krāsai. :p

 

Starp citu - vismaz ledusskapji Mielei ir rebrandoti Liebherr, un zem Liebherr brenda maksā uz pusi lētāk. Par veļmašīnām nezinu, bet pieļauju, ka varētu būt līdzīgi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tikai tāds sīkums pārdomām - autora norādītais modelis sver 52kg, kamēr Mieles sver tuvu pie 100kg. Varat minēt kāpēc tā.

Bet es nesaku, ka noteikti jāpēr miele, tā "premium" cena ir paskarba, it sevišķi vēl pie tā, kā viņa tiek pozicionēta pie mums.

Vācijā ir iespējams dabūt uz izpārdošanām par cilvēcīgākām cenām...

Link to comment
Share on other sites

KinDzaDza

1) 100% piekrītu Vilx.

 

2) Didzi

Ja jau tā Miele tik laba, tad kāpēc Tev tā jāskrūvē??? :yahoo:

Miele jau neplīst, vai ne? :)

 

Man ir bijušas Indesit, Whirpool un vēl kāda (neatceros), bet ne Samsung - vari būt mierīgs!

Tad stāsts ir par to, ka neviena no tām nebija jāskrūvē, kā Tu saki, lai arī es draudzējos ar tehniku.

Vienkārši nebija vajadzības, jo pirmās nogāja apmēram +-10 gadi un tika aizsūtītas lūžņos bez sirdsapziņas pārmetumiem, jo bija savu nokalpojušas godam.

Tagad ir Indesit un nedomāju, ka tā kalpos ne mazāk par 10 gadiem.

Morāle - veļeni uz mūžu nepērk, jo neticu, ka 20-30 gadīgai veļenei būs normāls ūdens un elektrības patēriņš!

Labots - KinDzaDza
Link to comment
Share on other sites

KinDzaDza
Ūdens pateriņu galvenokārt nosaka tvertnes lielums un skalošanas reižu daudzums

Te Tu cienītais kungs kļūdies - ūdens patēriņu nenosaka tvertnes tilpums, bet mazgāšanas programma.

Vecās mašīnas lietoja mazgāšanai daudz vairāk ūdeni nekā tagad - jaunākajām to nosaka mazgājamās veļas daudzums (pēc svara) un auduma tips.

Link to comment
Share on other sites

KinDzaDza, es Mieli iepirku kādā 1992 gadā un tad tā bija vismaz 15 gadus,ja ne vēl vecāka. Vienkarši grupasbiedrs bija toreiz uzsācis biznesu vedat ta sveļmašīna no vācijas un teica,ka šī japērk. Pirms gada sāka baigi gultņi grabēt, tapēc arī vajadzēja remontēt. Simts punktu, es biju pirmais,kurš to veļeni remontēja un nav ko brīnīties, ka pa vairāk ka trīsdesmit gadiem gultņi izdilst. Nomainīju Mielei gultņus un iet atkal kā jauna. Par cik no tehnikas ko saprotu, tad tad tiešam konstrukcija tur visai piekarei pareiza un gumijas nepaliek vecas. Neesmi veļmašīnu meitars un neapgalvoju, ka tikai Miele ir īstais pirkums. Katrs jau pērk pēc savas saprašanas un vienam mate otram meita, bet tresam kleita patīk.

Man ūdens daudzums pie pakaļas,joaka stāv uz avota. Toties tas,aknemainu veļmašinu katrus piecus gadus ir noteikti zaļāka domāšana,kā dzīties pēc aparāta, kurš cilvēka balsī koķetē ar sievu :sarkasms: vai kontaktējas ar mani pa internetu.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Lai neveidotu jaunu temu. Varbut kadi komentari par velasmasinam ar iebuvetiem zavetajiem. Lidz 500 lvl.

 

divas kastes nav kur likt bet zavetajs ir kluvis par diezgan lielu vajadzibu.

Link to comment
Share on other sites

rezumē :

1 mielētājs

pārējie +/- nece''l brēku par veļas mašīnu ap/ līdz 200 ls

kas ir ar to centrafūgu - cik ļoti vajag to A klasi - kādas atšķirības ar B ? :)

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

bez ūdens veļmašīna lupatas neizmazgās, un tāpēc man tās stipri taupīgās nemaz nepatīk, jo netiek labi izskalotas, paliek pulveris un it sevišķi, ja ir jāmazgā bēbišu drēbes ,alerģija ir klāt

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Btw - fun facts - esmu mazliet parēķinājis savai AA klases veļmašīnai (3kg bundulis) līdzi, cik viņa patērē. Secinājums bija - viens mazgājiens maksāja laikam ~14 santīmu, un tas iekļāva elektrību, ūdeni un pulveri. Protams, 90C kokvilnas skarbais režīms maksās vairāk, nekā 40C sintētikas saudzīgais.

 

Un otrs mērs - arī "ekstrēmajā variantā", kur veļmašīna tiek griezta katru dienu, es par elektrību samaksāju ~3Ls mēnesī (pie parastā tarifa - starta tarifu es iztērēju 4 mēnešos).

 

Cik ļoti sliktāk būs A vai B klases veļmašīnām - nezinu. :p

Link to comment
Share on other sites

Es skatītos lai daudz maz normāls ražotājs( ne turku un chaina) un daudzmaz sakarīgi režīmi, un lai nav c;d klase. Ā un lai lūka ir daudzmaz paliela - vieglāk iebāzt/izvilkt drēbes.

Link to comment
Share on other sites

Cenu kategorijā līdz 200 latiem nav starpības brendam - kalpošanas ilgums ir laimes spēle, var izvilkt knapi garantiju un var iet 10+ gadus. Mieli pīt šajā cenu kategorijā ir neloģiski.

p.s. Pašam tagad 9kg Bosch ar sensoro vadību A+++ utt. utt. Kalpo nepilnu gadu. Cena bij ap 580 lvl, un salīdzināt ar 200 latīgām veļas mašīnām nav īsti jēgas. Ģimenē 7 cilvēki.

Neieteiktu ņemt samsung marku. Lg direct drive ir laba lieta, bet praksē ne visai ilgspēlējoša, un dārga remontos.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Te viens par žāvētāju jautāta. Diezgan daudz mīnusi - nejēdzīgs elektro patēriņš, drēbes pēc tam ir diezgan saburzītas un jāgludina, kā arī dzirdēts, ka tā žāvēšana izžāvē arī gumijas detaļas un krasi samazina kalpošanas laiku. Nu, protams, jādomā kā papildu vēdināt telpu, kurā tiek žāvētājs darbināts, jo ūdens daudzums pamatīgs nonāk gaisā. Nezinu, varbūt modernās žāvētājmašīnas kaut kā kondensē daļu mitruma un tas nenonāk telpā, bet redzēts kaut kāds vienkāršs žāvētājs, kas telpu pārvērš diezgan nepatīkamā pirtī.

Link to comment
Share on other sites

Man ir žāvētājs (atsevišķi nevis kombinētais), nekādu sūdzību nav. Eletrību protams ēd, bet runas par telpas vēdināšanu ir sviests, ja nu vienīgi to tur virtuvē, bet arī vairāk dēļ karstuma nevis mitruma. Izvads vai nu pie kanalizācijas vai arī bačoks, kur var pēc žāvēšanas izliet ~0.5l - 1l ūndes. Ir elektrolux, darbojas jau gadus 5, nekādu problēmu. Ir dažādi režīmi, drēbes nāk ārā mazāk saburzītas kā no veļasmašīnas pēc 1.4k apgriezieniem.

Link to comment
Share on other sites

Izskaiti cik naudas vari atļauties un nopērc vissmagāko mašīnu ko vari atrast. Un nebūs tur tādas atšķirības tajās klasēs, galvenais centrifūgai vismaz 1000 apgriezienus (it sevišķi ja veļa dzīvoklī jāžāvē)

Link to comment
Share on other sites

Sveiki.

Cik cilvēkiem veļene ir vajadzīga? Viens cilvēks pat 3,5kg nedēļa nevar piegrūst un vairs nesanāk tur tie A vai A+... Tāpat par tiem AAA- nelasi ko raksta veikalos, bet skaties ražotāju specenēs, atsauksmēs.

Par žāvētāju- nomainiet veļeni uz labāku (ar labāku centrfūgu), izgrieziet varbūt divreiz UN izgludiniet veļu pēc mazgāsanas!!! Gludinās daudz vieglāk nedaudz mitrs audums, pagaidiet padsmit minūtes un var uz tusiņu vilkt... Nekad neatdzīšu šo instrumentu par lietderīgu...

Nu k-kā tā...

Link to comment
Share on other sites

UN izgludiniet veļu pēc mazgāsanas!!!

lol, Tu zeķes arī pēc mazgāšanas gludini? Žāvētājs vislabāk noder tieši apģērbiem ko nevajag gludinātm, izņem no mašīnas un liec skapī, nav nekas nekur jārarina un jāžāvē. Un arī gludināmajiem - no žāvētāja ņemtos ir gludinā vieglāk - jo veļasmašīnas centrifūgas augstie apgriezieni mēdz stipri saņurcīt drēbes. Es vienmēr gludināmos kreklus pirms gludināšanas ielieku žāvētājā , viņmam ir speciāls režīms - "gludināšanai", šajā gadījumā krekls netiek izžāvēts maksimāli sauss un gludināt ir daudz ātrāk un vieglāk kā pa tiešo no veļas mašīnas ņemtos.

Labots - Rik0
Link to comment
Share on other sites

kas labi ir no sērijas augšējā ielāde? manīju + par to ka ilgāk/ labāk ir ar gultņu problēmu

Link to comment
Share on other sites

Veļmašīnai ar augšējo ielādi ir mazāki gabarīti, jo nevajag vietu,kur durtiņas atvērt, citadāk tā ir neērtāka lietošanā.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss
neērtāka lietošanā

 

Ārkārtīgi neērtāka. Toploaderam ir jāpieliecas, frontloaderam ir jāpietupjas. Vaimandieniņ, ko nu, ko nu???

Link to comment
Share on other sites

tam domāti skapīši / plauktiņi

 

Uz toploadera vāka nesanāks krāt mantu

 

tad jau moš jāņem lietota miele - no augšas krāmejama. ar tādām kādam ir bijusi pieredze?

Link to comment
Share on other sites

A man kalpo Electrolux jau kādus 10 gadus vai pat vairāk! Strādā kā jauna.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

klusa balstiņa no (m)alas...

 

Ja Miele ir tik smalks brends un nelūzt 30 gadu, tad sakiet kapēc vispār tādas ir lietoto mantu tirgū? Kapēc cilvēki grib tik no viņām vaļā?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...