Jump to content

Kas tiek mācīts augstskolās


azael05
 Share

Recommended Posts

Es tagad mācos 11.klasē, jau izlēmu, ka būšu programmētājs, tādēļ jau tagad eju uz progmeistars(kursi) un mācos pašapmācības ceļa.

Lieta tāda ka pēc cilvēku atsauksmēm izlēmu iet uz RTU, ja dzīve man nenāks pretī un man nebūs iespēja mācīties Dānijā.

 

Jautājums ir tāds, ko tieši māca RTU IT? Jo esmu dzirdējis ka tur valodas nemāca, tev tikai pastāsta, ka mācīsies tu valodu pats. uc.uc.

Vienkārši gribās vienreiz saprast, ko tev īsti dod augstkola IT, un ko tur māca.

 

Thank You.

Link to comment
Share on other sites

Tīra programmēšana būs tikai pāris priekšmetos. Ko pārejos mācīs, var noprast pēc to priekšmetu nosaukumiem, kuri ir pieejami visiem.

 

Mums, kas īsti nemācās par programmētājiem, bija pascal(ievads programmēšanā), nedaudz c, c++, prolog, assambler. Programmētājiem ir dzirdēts, ka ir mācīts gan python, gan java.

+ vēl kaudze ar programmēšanu nesaistīto priekšmetu. Piemēram, ķīmija, kuras dēļ ne viens vien cilvēks ir pametis studijas.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Mums ar fiziku bija problēmas - ne tāpēc, ka galvas būtu tupas, bet kaut kā konkrētā pasniedzēja pasniegšanas stilu (ne tajā labākajā latviešu valodā nolasīt visu no powerpoint prezentācijas) nespējām uztvert :) Tā kā faktiski *visi* kursabiedri ne tikai studēja, bet arī strādāja, tad mājās patstāvīgi kost ne pārāk interesējošu tēmu arī nevienam laika nebija.

 

Pašam pozitīvas atsauksmes ir par AI priekšmetu (mākslīgais intelekts) - bija interesanti, vismaz tajās lekcijās, ko vadīja pats DITF dekāns Jānis Grundspeņķis. Kad vadīja viņa asistente(?), tad gan lekcijas varēja pielīdzināt vairumam citu lekciju - manā uztverē ieliktas tīri ķekša pēc, lai presei varētu stāstīt, ka gatavo tādas un tādas jomas speciālistus. Un, protams, lai varētu no valsts saņemt naudiņas…

 

Par kaut kādām valodām & stuff - nu jā, tika apskatītas vairākas, bet… IMHO tikai apskatītas, nevis apgūtas.

Link to comment
Share on other sites

RTU ne vienmeer peec priekshmeta nosaukuma var saprast, ko tur maaciis. Piemeers: "Sadaliitu datu apstraade datoru tiiklos". Skaists nosaukums, domaaju, ka buus par to, kaa sadaliit algoritmu izpildei uz vairaakaam mashiinaam un to izpildiit paraleeli u.c.

 

Nekaa, klasisks ievads web izstraadee ar ASP un ASP.NET.

 

Mans ieteikums- ja gribi tikai iemaaciities programmeeshanu, tad maacies pats. Ja taapat nav ko dariit, gribi izbaudiit studentu dziivi, un tiec budzhetaa, tad RTU nav ne vainas. Bet negaidi, ka RTU no Tevis uztaisiis programmeetaaju.

Link to comment
Share on other sites

Ja gribi būt pēc pāris gadiem pieprasīts programmētājs, iesaku pašķielēt telekomunikāciju virzienā - atslēgvārdi OSS/BSS

Link to comment
Share on other sites

Mārča posts gan nenozīmē, ka "parastie" programmētāji nav pieprasīti - ja ir galva uz pleciem, tad ir arī pieprasījums. Bet, protams, par ļaunu nenāks paskatīties dažādos virzienos - kaut vai, lai saprastu, kādas ir iespējas un intereses. Būt pieprasītam jomā, kurā ir zināšanas, bet kura neinteresē - tas nav no tiem labākajiem variantiem ;)

 

Starp citu, man pirms kāda gada, pusotra kāds cilvēks ieteica paskatīties ražošanas iekārtu programmēšanas virzienā - sak', ja to izkodīs, tad par bezdarbu varēšot nesūdzēties. Varbūt kāds var arī tiem pasviest atslēgvārdus?

Link to comment
Share on other sites

ja gribi kļūt par programmētaju jāiet uz LU DF.

ja par IT sistēmu inženieri tad labāk DITF. kādam varbūt liksies savādāk bet tāds ir mans subjektīvais viedoklis.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Starp citu, man pirms kāda gada, pusotra kāds cilvēks ieteica paskatīties ražošanas iekārtu programmēšanas virzienā - sak', ja to izkodīs, tad par bezdarbu varēšot nesūdzēties. Varbūt kāds var arī tiem pasviest atslēgvārdus?

 

PLC programming. Man tuvākais ir Siemens Step 7.

 

Bet faktiski- noder jebkura low-level programmēšanas valodas pieredze. Jo zemāk, jo labāk- būs daudz darīšanas ar zema līmeņa algoritmiem, dzelziskiem taimeriem/counteriem/interruptiem, darbībām ar atmiņu. Lētākais variants kā sākt- programmēt AVR/PIC/ARM mikrokontorlierus- tos var nopirkt par kapeikām, salīdzinot ar gataviem PLC, kuriem bieži vien jāpērk arī (dārgs) ražotāja softs. Ja ir saprotami principi, kā strādā procesors, nav absolūti nekādu problēmu nedēļas laikā iebraukt ladder loģikā (LAD), kas ir diezgan izplatīts veids, kā programmēt PLC.

Link to comment
Share on other sites

ja gribi kļūt par programmētaju jāiet uz LU DF. ja par IT sistēmu inženieri tad labāk DITF

 

Šāda "pilsētas leģenda" apkārt klīst jau gadu desmitiem. nekāda objektīva pamatojuma tai nav.

(man bakalaurs no RTU, maģistrs no LU, tā kā varu salīdzināt).

 

Kā jau te minēja - daudz kas atkarīgs no tā pie kāda konkrētā pasniedzēja sanāk tikt.

Un gan labi gan slikti pasniedzēji ir gan vienā gan otrā.

 

Ja zini kādas tieši jomas interesē, vari meklēt kas attiecīgajā vietā to pasniedz un kādas ir atsauksmes...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Konstatators
ķīmija RTU bija elementāra, ja seko līdzi un apmeklē nodarbības

 

Jā, bet pasaki man, kam viņa vispār nah vajadzīga? Un vēl kaudze ar visiem bla bla bla priekšmetiem? Ja es eju uz konkrētu novirzienu, teiksim kā cept maizi, tad man nav vajadzīgs pat superīss kurss par to kā skrūvēt reģipsi. Augstskolas, protams, aģitē uz savu "visaptverošo izglītību", kā saka, lai cilvēks nav ar šauru specializāciju, bet tas viss ir tikai uz papīra, reāli šie iesākām-nobeidzām priekšmeti tikai aizpilda studiju laiku, kuru varētu mierīgi izmantot lietderīgāk, cilvēkam mācot to, ko viņš patiešām ir izvēlējies. Jā, bet mūsu biznesa mašīnām, oj atvainojos, augstskolām jau ir jārūpējas par tā saukto oborotu, un topošajiem tālākstudējošajiem, lai studenti izkrīt no grafika, (dēļ visādiem veciem, pašapmierinātiem mācībspēkiem) kavē priekšmetu kārtošanu, maksā lieku/lielāku piķi un mašīna pelna maximālu ciparu...

Labots - Konstatators
Link to comment
Share on other sites

Jā, bet pasaki man, kam viņa vispār nah vajadzīga?

 

Nu jā, un tik pat labi kapēc ETF bakalauriem ir (vismaz manā laikā bija) 1.kursā nepieciešama Ētika, Biznesa pamati (kam bija padaudz KP), C++ (svaigam gurķim no vsk bez programmēšanas priekšzināšanām), angļu valoda, kurā māca kārtejo reizi iepazīties un par laikiem (ko māca jau pamatskolā) un vēl citi dīvaini kursi...

Toties ETF elektronikas bakalaurs var iegūt grādu ne reizi rokās nepaņemot pamata elektronikas komponentes, kur nu vēl mikrokontrolierus. Smieklīgi, un arī skumji. Vismaz ētiku pārzin :rus_roulette:

 

Par tēmu - manuprāt ja galva uz pleciem, tad jebkura tehniskā zinātne ļaus būt konkurētspējīgam un iegūt darbu. Programmēšana ir īpaši populāra un ērta dēļ atalgojuma un mobilitātes, bet nu ar pliku augstskolas devumu nepietiks, vajadzēs pašam izrādīt par to visu interesi. Tā kā - aiziet un lai veicas :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mārča posts gan nenozīmē,ka "parastie" programmētāji nav pieprasīti

Parastos programmātājus pēc gadiem 2-3 varēs uz ielām ar liekšķeri grābt.

Neaizraujaties.

Kad kādā profesijā ir pārproducija (sk. telemeistarus, nesenā pagātnē - ekonomistus un juristus) tad notiek, tas kas parasti tādos gadījumos notiek...

Link to comment
Share on other sites

Mārci, nav tik traki. Domāju, ka deficīts pēc programmētājiem būs vēl kādu laiciņu. Nav jau tā, ka augstskolu beidzēji var normāli strādāt par programmētājiem. Arī RTU var mierīgi pabeigt, nemākot patstāvīgi nevienu rindiņu uzrakstīt.

Link to comment
Share on other sites

Parastos programmātājus pēc gadiem 2-3 varēs uz ielām ar liekšķeri grābt.

Ja runājam par programmētājiem ar "pamatskolas izglītību", tad varbūt vēl varētu piekrist :crazy: Te gan es atsaucos nevis uz papīru, bet uz reālu pieredzi, prasmēm un vēlmi rakt.

Ja runājam par ko nopietnāku, tad vismaz pagaidām izskatās, ka ir deficīts.

Link to comment
Share on other sites

Jā, bet pasaki man, kam viņa vispār nah vajadzīga? Un vēl kaudze ar visiem bla bla bla priekšmetiem?

 

Vēsturiski ķīmija palikusi, tāpat kā RTU sports.

 

Akadēmiskajā vidē studiju virzieni ir iedalāmi:

* inženierzinātnēs

* dabaszinātnēs

* sociālajās zinātnēs ( ētika, vadībzinības utml muldoloģijas novirzieni )

 

Diplomā tev jābūt rakstītam, ko tad esi absolvējis. IT vēsturiski ir bijis uz robežas starp dabaszinātnēm un inženierzinātnēm, tagad modē ir pieskaitīt to inženierzinātnēm.

 

Pirms daudziem gadiem bija tā, ka akreditējoties uz "inženierzinātņu" nosaukumu IT mācību programmās labais stils bija iekļaut gana daudz "fundamentālo" kursu - matemātikas (pats par sevi) un vēl ķīmijas (RTU specifika) vai ko nu tur vēl. Matemātika IT obligātajos kursos ir palikusi, bet "Inženierzinātņu bakalaura grādu informācijas tehnoloģijās" tagad var iegūt arī bez ķīmijas utml "fundamentālo" kursu apguves mācību kursā. TSI tagad ir "IT inženierzinātņu", bet VeA - "IT dabaszinātņu" mācību kursi. Atšķirības saturā nekādas.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

binary: bet ir tāda lieta kā perspektīva. Man liekas interesanta rožošanas ierīču programmēšana, tak no karjeras viedokļa tas ir gandrīz vai dead-end. Un kā ir ar samaksu šādā nozarē? Un tur arī visu nosaka vairāk prakse nekā teorija (manuprāt)

 

MārcisB: zini to ko tu saki par programmētājus "drīz varēs ar liekšķeri grābt" es jau dzirdu gadus 20mit, vēl pirms PC parādīšanās to stāstīja. Realitātē tomēr reti kurš pensijas vecumu sasniedz kā programmētājs. Tāpēc jaunus kadrus vajadzēs vienmēr.

Labots - zeds
Link to comment
Share on other sites

zeds, ar samaksu šādā nozarē ir stipri labāk nekā, piemēram, web izstrādē, tieši tā iemesla dēļ, ka dzelžu programmētāju ir stipri mazāk. Pasūtītājam no programmētaja pieejamības ir tieši atkarīgs ražošanas iekārtas palaišanas (pie custom iekārtas izstrādes) vai remonta (kaut kādu gļuku labošana) laiks. Un ja no tā ir atkarīga vismaz daļa no pasūtītāja biznesa- viņam neatliek nekas cits, kā maksāt.

 

Tā iemesla dēļ arī pamazām pārorientējos uz dzelžu programmēšanu. Protams, visu nosaka pieredze. Karjeras dead-end? Nedomāju gan- ražošanā automatizē ar vien vairāk procesu.

Link to comment
Share on other sites

zeds, 20 gadus atpakaļ nebija indiešu un ķīniešu...

Es vienkārši saku, ka vajag no paša sākuma spicēt ausis uz specifiskiem novirzieniem/nišām, kurām ir ilgtermiņa perspektīvas...

Bez tam, pie mums jau arī HTML web lapu taisītāji sevi dēvē par programmētājiem.

Labots - MārcisB
Link to comment
Share on other sites

zed, dzelžus neesmu programmējis (tagad pamazām sāku ar atmegām, bet nu tuvākos n gadus diez vai tas darbā noderēs), bet nu to programmēšanu ražošanas sfērā man kā reiz ieteica ar domu, ka tur līdz mūža galam būs i pieprasījums, i samaksa.

Link to comment
Share on other sites

Ja domā ka augstskola iemācīs tevi programmēt(jebkura!), smagi maldies! Gribi būt par programmētāju - uz priekšu - viss tavās rokās - internets pilns ar informācijas avotiem lasi, mācies, apgūsti!

Augstskola sniedz ko citu - labi pavadītu laiku, sakarus, sapratni kā lietas notiekas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

lasi, mācies, apgūsti!

Galvenais ir neaizmirst, ka vajag ne tikai lasīt, bet arī praktiski darboties - it īpaši sākumā ;)

Augstskola sniedz ko citu - labi pavadītu laiku, sakarus, sapratni kā lietas notiekas.

Nav ne jausmas, ko ar šo gribēji pateikt :D Skola man personīgi nedeva *neko* no minētā.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators
Man liekas interesanta rožošanas ierīču programmēšana, tak no karjeras viedokļa tas ir gandrīz vai dead-end

 

Karjeras dead-end? Nedomāju gan- ražošanā automatizē ar vien vairāk procesu.

 

Vai tik biedris Zeds bišķi nepārrakstiās/netika pārprasts. IMO ražošanas automatizācija to arī nozīmē, ka reāli karjeras iespējām beigu nav. Ražošanas vajadzības nepārtraukti mainās, un spečukiem ir darbs.

Link to comment
Share on other sites

Atbildot uz autora jautājumu: RTU DITF sastāv no vairākām katedrām. Augšējais stāvs ( LDI ) ir interesantās lietas , kamēr "IT institūts" (tagad laikam par VITK nosaukts) bija sajaukums no jauniem un moderniem priekšmetiem (Grabja kursi - cenšas parādīt, kas pasaulē notiek) ar veciem ķeksīša vai muldoloģijas kursiem pie vecajiem pasniedzējiem ( Eiduks laikam vienīgais vecais, kas māca klasiskas vērtības - Oracle ).

 

 

Piemēram - es toreizējā stipri iesūnojušā katedras vadītāja (Vulfa) priekšmetā dabūju 7, lai gan tā arī nebiju apmeklējis nevienu lekciju un tā arī neuzzināju, ko viņš māca :( Un jēga no tāda kursa, kur labu atzīmi var dabūt par neko? Eksāmenā aprakstīju A4 lapu ar sociālo zinātņu studentu cienīgu izplūdumu, īsti nesaprotot, ko pasniedzējs gribēja dzirdēt. Figņa kvadrātā :(

 

 

Ja vēlies redzēt DITF darbus visā krāšņumā - lūdzu! http://ditf.afraid.org/ditf/ , tur ir materiāli un referāti. Palasi referātus par 80-to gadu statistikas vai "civilās aizsardzības" tēmām ( simpleksa metode, zibensnovedēja nepieciešamas augstums atkarībā no aizsargājamās teritorijas rādiusa ) - naftalīns uzvēdī .. :book: Man daudz labāk patika VeA - ja tur starp visu noderīgo un vērtīgo ir iekļauti arī sausie matemātikas priekšmeti, tad vismaz neizliekas, ka tiem ir kaut kāds pielietojums ārpus smadzeņu trenēšanas. Un nav pilns ar veciem, seniliem pasniedzējiem, kas ērti iekārtojušies akadēmiskajā vidē un ir ļoti apmierināti ar pastāvošo kārtību, velkot līdz pensijai un meklējot "kam vēl varētu pamācīt to sen neaktuālo, ar IT nesaistīto mācību priekšmetu, ar ko es PSRS laikos skaitījos baigais zinātnieks".

 

 

Un tajā ditf.afraid linkā ir dažādu katedru studentu sajaukums, tā ka nesapriecājies - ne visu māca visiem. Pēti interesējošās lietas pēc mācību kursu nosaukumiem un pasniedzējiem, ja gribi uzzināt, kam tas konkrētais sviests/interesantums pieder.

 

--

tak no karjeras viedokļa tas ir gandrīz vai dead-end

 

Laikam domāts tas, ka visu mūžu būsi Vasja ar knīpstangām un klaviatūru, vizītkartes vari jau pasūtīt visam mūžam - nekas amatā nemainīsies.

Biznesa programmatūrā programmētājs par analītiķi/arhitektu/grupas vadītāju/nodaļas vadītāju var kļūt - tā ir karjera.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Par karjeru - kas nu kuram interesē. Patīk staigāt uzvalkā, bazarēt ar klientiem un tracināt komandu ar termiņiem - uz priekšu, uz vadītājiem! Paldies, bet es pēc tādas "karjeras" netiecos.

 

Izaugsmei ir 2 veidi - sauksim tos par:

* vertikālā - usver aprakstītā

* horizontālā - ja developeris, tad developeris uz mūžu! Tikai darbības lauku var paplašināt visādos virzienos - sākot ar kalkulatoru uz PC un kaut kādām figņām priekš mobilajiem tefloniem un beidzot jau ar custom dzelžu izstrādi.

 

Zini, usver, pa manam arī tas otrais variants ir karjera… Un neviens jau it kā neliedz ik pēc 5-10 gadiem kaut ko jaunu iemēģināt.

Link to comment
Share on other sites

binary: visu esi aprakstījis pareizi un jāmācās ir visu mūžu - paskatoties uz cilvēkiem, bijušajiem inženieriem, kam ir ass prāts, pietiekama labklājība un spēja kaut ko apgūt vēl vecumdienās, par to šaubu nav.

 

Bet stāstot radiniekiem, ka tev šogad ir bijusi "baigā karjeras izaugsme darbā" drīzāk nopratīs, ka esi paaugstināts, nevis ka esi kaut ko jaunu iemācījies. Tradīcijas uztverē :)

Link to comment
Share on other sites

Ehhh...Gari negribu, bet nesen ar ~12 gadu pieredzi IT jomā, atjaunojos savā 2005. gadā nepabeigtajā RTU "Datorsistēmas" kursā.

Vemdams, mljin, tur mocu tos priekšmetus...

1. Ķīmija no manis neko īsti nepaprasīja. jātaisa tik labori.

2. Elektronika, tas bija OK

3. Fizika - OK. Fiška gan ir jārubī, bet ar to man problēmu nebija.

vairāk gan nekas atmiņā nav iekritis.. :)

Programmēšanas gan visādas...

Programmētājs neesmu un nebūšu, pieredzes nekādas, bet ar visiem priekšmetiem esmu ticis galā un galā iegūšu programmētāja kvalifikāciju...phe. Smiekli nāk.

Atliek tikai štrunta bakalauru uzrakstīt, bet tam izmalšu cauri vienu nesenu projektu, gan jau būs OK. :)

Tā kā programmēt neviens šeit neiemācīs. :)

Par attieksmi u.t.t. cits stāsts, bet tas mani manā vecumā vairs nespēj traumēt. :)

 

Atgādinu, ka zināšanas ir bezmaksas, bet izglītība gan ir par maksu....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
rudis323

Pārlasot daudz ko šeit, sapratu, ka maksāt par RTU nav jēgas.

Māca daudz nevajadzīgas lietas, un programma ir novecojusi, man pascal pat jau skolā mācija..

 

 

Kādam ir kāds update par RTU DITF ? Jo pēdējā jaunā msg bija 2012. gadā..

 

Nevaru ar saprast kapēc http://85.254.224.179/?page_id=263Rakstīts ka 3 gadi, ja koledžas parasti ir 2 gadus..

Labots - rudis323
Link to comment
Share on other sites

ColorPulse

RTU, man šķiet, ir 2.problēmas - akreditētās studijas ir novecojušas(1) un māca visu, bet ne līdz galam(2). Mehatronikā tas bija ļoti izteikti, ka vērtīgos priekšmetus māca vien 6 semestrī. IT @ditf nu bik pozitīvāka bilde.

 

Nezinu kā ir ar profesionālajiem maģistriem, laikam tur ir lielāka vērtība, jo pats praktizējies, bet akadēmiskais bak. nu tāds nekāds - ļoti daudz matemātikas un pasniedzēju daudzveidība ir neizmērojama. Tā izglītība ļauj paostīt gaisu daļās no IT, lai saprastu, ko pēc studiju beigām pats apgūsi youtubē padziļināti.

Labākie pasniedzēji ir jaunie un pasniedz praktiskos.

Riekstiņš, Grabis un Grundspeņķis no lektoriem.

Link to comment
Share on other sites

Par RTU - fizika, ķīmija un augstākā matemātika iekš datoriķiem. Ja tevi tas nebaida, tad jau labi...

Ar pasniedzējiem, kā nu kuru - ķīmijas pasniedzējam (vārdu neatceros) laikam bija garīgas problēmas, bet šeit jau pieminētajās Grundspeņķa lekcijās par AI bija patiešām interesanti (atskaitot, ja vadīja viņa asistente).

Drausmīgākais jau laikam bija tas, ka paši pasniedzēji atzina, ka programma nav tā labākā, un ka ir pārāk daudz ar IT sfēru nesaistītu lietu, bet nu tur neko nevarot padarīt.

Link to comment
Share on other sites

Vai tas tiesa, ka IT projvadiem maksā ļoti daudz?

 

Tur taču laikam ņem visus?   Bija tāda Alise, kur projvadi bija nesekmīgie/izmestie LU studenti.  

Draugos - zobārstu asistenti. 

Amazonā - cilvēki, kas apguvuši cietum apsarga profesiju.  

 

PS  

Ja grib strādāt iekš IT  var  beigt apm.  3 mēnešu programmēšanas kursus iekš UK/US.  

Gandrīz visi beigušie tiek pie darba.   (Varbūt ne ļoti daudz piedāvā algā).

Bet tas maksā ap 10K GBP  un  ņem ne visus, tur ir konkurss.

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

Viss ir atkarīgs no paša cilvēka uztveres. Es gan gribētu teikt ,ka daudzas itkā nevajadzigas lietas bieži vien vēlāk darbā noder un vispār paplašina apziņas apvārsni.  Viņas itkā aizmirstas, bet atverot grāmatu ātri atnāk atpakaļ. 

Es nenožēloju augstskolā pavadīto laiku, nemaz. Kaut vai tikai kontaktu pēc.

Link to comment
Share on other sites

rudis323

 

 

Ja grib strādāt iekš IT  var  beigt apm.  3 mēnešu programmēšanas kursus iekš UK/US.  

 

edx.org CS50x arī var iemācīties programmēšanas pamatus, dažādas valodas, basic web, etc..

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Par to ķīmiju un fiziku.

 

Ražošanā tiek vaditi visādi procesi, kaut vai apkures katli, iekšdedzes dzinēju motori, ķīmisko reakciju reaktori un tam tiem paamti jau jāzina, lai saprastu, kāds sakars visādam kurināmā daudzumu ar siltumu, patēriņu, zudumiem, akumulāciju utt.

 

 

http://veikals.drukatava.lv/lv/books/book/137/ziedonis-bunzs-ciparu-elektronika

grāmatiņa par  elektorniku

Labots - Raimonds1
Link to comment
Share on other sites

Cik bieži vidējam programmētājam vai sisadminam tas ir nepieciešams?

Atskaitot patiešām specifiskus projektus?

 

Es teiktu, ka nekad.

Link to comment
Share on other sites

Vidējam programmētājam un adminam 90% no visa ko skola dod nav nepieciešams.

Vidējam programmētājam un adminam arī augstskolas diploms dažreiz izrādās nevajadzīgs.

Vidējam programmētājam un adminam arī galva dažreiz nav vajadzīga.

 

Tas nenozīmē ka to var noņemt!!! Lietus līs iekšā kaklā!!!

 

Domāt un mācīties vajag... smadzenēm tas patīk!

 

 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

edx.org CS50x

 

 

edx absolventiem neatrod darbu

neviens nemaksātu 10K par edx līmeņa kursu  

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...