Jump to content

Tumbas mājām budžetā līdz Ls 250


1user
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

tātad sākšu ar to, ka neko nesaprotu no šīm lietām :) ieteica griezties šajā forumā.

lieta sekojoša - es neko nesaprotot esmu nopircis jau šādu resīveri:

 

http://www.bm.lv/?l=...t&id=1111133188

 

iesākumam gribētu klāt nopirkt 2 tumbas, lai bez sabufera ir sakarīga stereo skaņa. nākotnē varbūt arī nopirktu aizmugurē kādas mazākas tumbas un centru priekš filmām.. varbūt subuferi, ja vajadzētu?

vēl nevienā veikalā klausījies neko neesmu, bet pēc izmēriem aptuveni šādas šķiet normālas..

http://www.elkor.lv/...0-2-walnut.html

veikalā, protams, pārdevējs saka, ka viss skan labi, ko es viņam pajautāju :)

 

ideāli būtu iekļauties Ls 200, ja ne arī līdz 250 droši vien varu paskatīties vai nedaudz dārgāk, ja tas ko tiešām pa kārtu maina..

 

bet ideju nav.. varbūt variet ietiekt uz kādiem parametriem skatīties? kādu frekvenču diapazonu vai ko nevajag noteikti? un varbūt kādi piemēri ar vietām, kur nopirkt un konkrētām tumbām?

 

pirms tam bija samsung mājas kinozāle - skaņa tiešām draņķīga.. filmām vēl tā, bet mūziku klausīties nevarēja :)

 

 

vēl piebildīšu, ka istaba nav liela - ap 20m2 - bez durvīm savienota ar koridoru un virtuvi.. baigo troksni un rībēšanu nevajag - bet, lai kvalitatīvi paklausītos mūziku

Labots - 1user
Link to comment
Share on other sites

Apsveicu!Esi iegadajies labu resiveri,bet ja gribi ikdiena klausities stereo,tad vajadzeja nemt stereo pastiprinataju,bet domaju Tev bus loti o.k. ja klausisies stereo varianta sho pashu resiveri...tikai uz kadu atskanotaju taisies klausities savus cd vai dvd?Canton skandas ir loti labas,kaut ari resiverim vajadzetu 5.1 komplektu.

http://www.salidzini.lv/search.php?q=jamo+5.1

Link to comment
Share on other sites

Es ar par jamo 606, Cena samēra lēta,iekļaujas tava budzeta,Viss komplekts butu vel idealak.Tik neiesaku skatities dogmar.lv veikala,Gribēju es tur pasūtīt gan jamo komplektu,gan pa dalam sūtīt,jo cena daudz zemaka,neka citos veikalos.Bet ta ari gaidu vel so baldien.Kad pasutiju un ilgu laiku nebija nekadas atbildes,tag gan zvaniju,gan rakstiju epastus,atbilde bija viena,noliktava nav,kad bus nezin.

Link to comment
Share on other sites

Jamo ir ok, man pašam ir Jamo zāle un skaņa filmām ir ļoti pieklājīga. Sākumā likās, ka mūzikai arī būs labi, tomēr esmu izlutinājies un sāku piefiksēt, ka viss nav tik labi, kā gribētos. Noteikti viena no problēmām ir resīvers, jo mūzikai drīzāk prasās labu AB klases stereo pastiprinātāju.

Link to comment
Share on other sites

es nepirku stereo, jo nākotnē tomēr domāju piepirkt klāt arī aizmugurē skaļruņus filmām.. taču tagad visam naudu nevaru tērēt un tad iesākumam nopirkt vismaz 2 kvalitatīvas tumbas priekšā uz kurām klausīšos mūziku un filmas paskatīšos.

Link to comment
Share on other sites

zini kā ir ar to nākotni. ja nenopirksi uz reiz visas tumbas no viena stila, tad pēc pāris gadiem vairs neatradīsi tādas pašas piem.aizmugurējās....un liela daļa, kā nopērk stereo - tā arī pie tā paliek.

 

un bez saba nebūs tāds efekts filmās kā ar sabu. jo daudzkanālu skaņa ir atsevišķs kanāls ar ZF ierakstu un froneti nespēs to pavilkt vajadzīgajā līmeni jo tam arī jātskaņo pārējie kanāli. Mūzikai būs ok.

Link to comment
Share on other sites

zini kā ir ar to nākotni. ja nenopirksi uz reiz visas tumbas no viena stila, tad pēc pāris gadiem vairs neatradīsi tādas pašas piem.aizmugurējās....un liela daļa, kā nopērk stereo - tā arī pie tā paliek.

 

Tu to saki tā, it kā tas būtu kas slikts, hehe. Labs stereo tāpat ir diezgan iespaidīgs un galu galā daudzi (ceru, ka ne autors) novelk filmas bez 5.1 celiņa. Jāņem vērā arī, ka ierīkojot 5.1 ir jādomā par aizmugurējo un centrālā kanāla novietojumu, plus vēl kaut kā nesāpīgi līdz skaļruņiem jāpievelk vadus. Tā jau labs 5.1 ir laba manta, ja nav kaimiņi, ko traucēt.

Link to comment
Share on other sites

es neskau, ka slikts. vienkārši. priekš mūziaks - baigi ok. Bet filmām bez saba nu nebūs tas tesiens , jo tas LFE iet ar daudz lielāku ampiltūdu nekā piem Fronti un centrs , kur runā , vārās etc, un tādu sprādziena bumsi + vienlaicīgi pārējās skaņas atskaņot - ar frontiem nebūs tas efekts. pārbaudītsuz savas ādas. ar sabu filmas ir patīkamāk skatīties, vismaz man patīk tā :) tas gan atkarīgs no filmas, no audio formāta..5.1 /2.0 etc.

Link to comment
Share on other sites

es nepirku stereo, jo nākotnē tomēr domāju piepirkt klāt arī aizmugurē skaļruņus filmām..
Es atkal savulaik izdarīju otrādi, nopirku 5.1 komplektu, tagad mētājas lieks, nevienam nevajadzīgs subis un centrs. Ja vēl to subi varētu stereo pastūzim piemuģīt, tad tam centram vienīgi var izravēt skaļruņus, piepirkt klāt vēl vienu pīkstuli, uztaisīt korpusus un būs plauktinieces.

A filmas skatos uz TV skaļrunīšiem, tā 5.1. skaņa man nafig nav vajadzīga.

Labots - ivo
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

ja kas, tad man tā pat, teļuku skatos kā ir, resi izmantoju priekš radio ar divām ķīniešu tumbiņām + subis, radio LR-1 ziņas, a mūziku pastūzis stero 2,0

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps
tikai uz kadu atskanotaju taisies klausities savus cd vai dvd?

Tam resīverim noteikti ir pietiekoši kvalitatīvi DAC un tad jau jēdzīgākā izvēle ir dators ar S/PDIF.

 

atbilde bija viena,noliktava nav,kad bus nezin

Tāda atbilde Tev būs 95% internetveikalu.

Link to comment
Share on other sites

jo vēl kā jau teicu - istaba nav pārāk liela.. varūt man vispār pietiek ar šādām tumbām?

 

http://www.lcd-shop.lv/tannoy-revolution-dc6-bookshelf-speakers.html

vai šādām

http://www.lcd-shop.lv/tannoy-revolution-dc-4-speakers.html

 

bet, ja lielākas, ko sakat par šīm?

 

http://www.lcd-shop.lv/tannoy-mercury-v4-floor-standing-speakers-in-dark-walnut.html

 

salīdzinot kaut ar tām pašām

 

http://www.elkor.lv/lat/elektronika/hi-fi/akustiskas-sistemas/canton-gle-470-2-walnut.html

vai

http://www.elkor.lv/lat/elektronika/hi-fi/akustiskas-sistemas/yamaha-ns-555-black.html

vai

http://www.elkor.lv/lat/elektronika/hi-fi/akustiskas-sistemas/energy-cf-50.html

 

nelaimē tā, ka tiešām neko nesaprotu :D:D

 

tuvākajās dienās plānoju vēl uz kādu veikalu aiziet paskatīties - kādi vispār ir Rīgā normāli viekali? es tikai Elkor zinu un draugs ieteica pie barona centra ieiet vienā veikalā?

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Es ceru, ka tu vismaz lasīt proti, jo Yamahas gadījumā Elkora cena tām par abām būs 360Ls...

 

Visos neta veikalos iesaku vērst uzmanību uz to vai cena ir norādīta par 1gb vai komplektu...

Link to comment
Share on other sites

tuvākajās dienās plānoju vēl uz kādu veikalu aiziet paskatīties

Nav jāiet paskatīties, ir jāiet PAKLAUSĪTIES! Pie barona centra tas ir Unisons (veilaks pagrabā ar izkārtni "Mājas kinoteātris"), tur var gan paklausīties gan arī dabūsi konsultāciju. Visticamāk centīsies iesmērēt Focal, kas būtībā nav slikta izvēle. Tad vēl Baltaudio Brīvības/Pērnavas stūrī. Viņiem ir Monitor Audio un Magnat. Pirmie ir labi, pēdējie manā uztverē ir sūdīgi. Laikam ir arī Mission.

Iespējams, ka noskatītie Tannoy arī ir OK, katrā ziņā firma ļoti cienījama.

Ja telpa neliela, iesaku skatīties uz plauktiniecēm, p/p ziņā būs labākas. Protams, jo lielāks midbasa skaļruņa diametrs jo labāk.

Tehniskajos parametros skaties uz jutību, jo augstāka jo labāk, ideāli ja lielāka par 90 db, kaut gan plauktiniecēm parasti ir ap 88-89 db. Nu un protams, frekvenču josla, apakšgals. Jo zemāk jo labāk, kaut gan diez vai kaut ko labāku par 40-50Hz atradīsi plauktiniecēm tajā cenu kategorijā.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Ja ņemsi plauktinieces, tad kino jau toč pēc subja prasīsies.

Tām Tannoy Revolution DC 4 basa faktiski nebūs, t.i. tie neko skarīgu zem kādi 80Hz nespēlēs (tur 10cm midbass). Tās ar 6 jau vajadzētu būt labāk.

Ja kas, tās Yamaha testos tika labi novērtētas, bet nu tur cena par vienu.

Link to comment
Share on other sites

Jā ,tieši tagad baltaudio ir atlaides Magnātiem,monitor supreme 2000 normālas budžeta tumbeles, pat varēsi iztikt bez suba sākumā filmas skatoties.

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Par audio veikaliem Rīgā ir tā kā ir. Pievienoju sev zināmos, ļoti iespējams, ja apstaigāsi visus ar savu konkrēto budžetu, tad visos tev kaut ko piemeklēs, nodemonstrēs, apstāstīs un tā tu būsi ieguvis 6 vai pat vairāk dažādus komplektus un viedokļus no dažādiem cilvēkiem, tad tikai atliks pašam apkopot visu, ko esi dzirdējis un izdarīt savu galīgo izvēli :)

 

Veiksmi!

 

www.Servo.lv - pārsvarā tirgo akustiskos kabeļus, izvēle plaša, līdz

pat High-end. Ir arī budžeta skandas.

www.Radiotehnika.lv - latviešu skandas, ja nav daudz naudas, tad

var aiziet paklausīties, iespējams iepatīkas skanējums.

www.avex.lv - specializējas uz ārvalstu ražojumiem, labu brendu

produkti, sākot no entry level beidzot ar High end. Ir gan skandas,

pastiprinātāji, atskaņotāji,

http://www.audiostar...diostars_lv.php - Dali, Rotel, B&W KEF utt,

http://www.elkor.lv/...66666666667,150 tur ir daudz labu budžeta klases produkcijas ražotāju. Vairāk uz

vietas jāskatās.

http://unisons.lv/ interesantu ražotāju produkcija.

http://www.audes.ee/?id=1770 - Kaimiņu skandu ražotājs no Igaunijas, izskatās jau ļoti labi, bet nekad neesmu neko no latviešiem dzirdējis, par to, ka kāds būtu iegādājis un dalītos viedokļos.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

1user

 

Esi uzmanīgs, ja tev mājās ir mājdzīvnieks kaķis, tad var gadīties, ka tās mana drauga Paķiman ieteiktās Magnat ilgi nekalpos, baigi neizturīgas pret augstākminētajiem lopiņiem...

 

:>

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Lūk to es saprotu, cilvēks uzjautā, apzina adreses, apbraukā, paklausās un nopērk, nevis mēnešiem staipa gumiju un beigās tāpat neko nenopērk, vai nopērk kaut ko pilnīgi citu, no kā viņu mēģināja atrunāt.

 

Aktuāls jautājums ar ko kopā tiks klausītas un kā tad skan, tāds LV nepopulārs ražotājs tomēr. Padalies ar iespaidiem... :)

Link to comment
Share on other sites

nu kā jau minēju sākumā nopirku 2 grīdas tumbas mūzikai un filmas skatīšos ar stereo skaņu, jo lielai daļai filmu, kuras es skatos nav nekādu īpašo efektu, tāpēc uzsvars vairāk uz mūziku. nauda arī visam uzreiz īsti nebija, tad nu pārējo - centru, subu, aizmugures laika gaitā piepirkšu - par aizmugurēm pat neesmu drošs vai vispār pirkšu.. vadus negribas staipīt pa māju.

 

resīvers ir denon avr 1713.. to iegādāju un priekš viņa arī šķiet nav vērts domāt par dārgākām vai jaudīgākām tumbām.. pirms 10min tikai visu saslēdzu - tagad klausos un mēģinu saprast :) pirmais iespaids - ir ok !

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Nu resis, tumbas, OK, a kas ir signāla devējs? Kompis, DVD atskaņotājs, kāds CD spēlētājs?

Link to comment
Share on other sites

nu dvd/blu ray lasītājs. tv arī. ja vajag jau visu tur var pieslēgt, bet pamatā - dvd/blu ray lasītājs.

Link to comment
Share on other sites

nē, kopā par abām 289. - par katru - pārāk dārgi ;)

resīveri elkorā pa Ls 319 - bija kaut kāda akcija.. kaut gan bm.lv arī tirgoja pa Ls 318

Link to comment
Share on other sites

Ieliec kādu video! ;)

 

Kaarteejo video ar kafijas kruuzi ????? Kas tad nu, s400m nesanaaca iepirkt ???

Link to comment
Share on other sites

Nu fāk, lentas tvīteris un 92db jutība? Vajadzēs ietestēt. 92db jau bezmaz ar A klasi var laist!

Link to comment
Share on other sites

Rudewolf buus biku atpalicis. Ir lentas arii ar 97dB un augstaak

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...