Jump to content

PASCAL,kas jāzina?


Darkandblack
 Share

Recommended Posts

Sveiki.Esmu nolēmis sākt programmēt un sākt ar pascal programmu.Kas man jāzina un kur internetā var atrast visus pascal kodus?Īsāk,kas man jāzin, lai varētu sākt veidot pirmās programmas un risināt pirmos uzdevumus?

Link to comment
Share on other sites

Ievadi google Pascal tutorial, piemēram, šis izskatas ok http://taoyue.com/tutorials/pascal (ir aprakstīts kur rakstīt un kā nokompilēt programmu), vai Pascal programmēšana latviski, piemēram, http://www.bf.rtu.lv/documents/edu/pascal_basic.pdf.

Tev Pascal ir vajadzīgs skolā? Ja nē, tad, iespējams, labāk ir mācīties Java vai C++, vai HTML, Javascript, css ja velk uz web lietām.

Link to comment
Share on other sites

Iespējams, esi kaut kur dzirdējis par to, ka pascals ir programmēšanas pirmsolis. Parasti šādas frāzes izmet tehnikumos gudrie pasniedzēji.

Kā jau biedri minēja un arī tas, ka šito visu vēlies apgūt pašmācības ceļā, tad ķeries klāt kaut kam jaunākam. Pascals ir izjāts un sirms.

Labots - seyhee
Link to comment
Share on other sites

Pascal būs labs sākumam. :) Tas tikai radīts, lai mācītu programmēt, un šim nolūkam tas ļoti labi kalpo. :) Ikdienas dzīvē gan to mūsdienās reti izmanto, taču ir arī tas atrodams (parasti tai paveidā, ko par Delphi sauc).

 

C/C++ ir tēmēti uz pieredzējušu programmētāju, un par to praktiski visi skolotāji atzīst, ka ar tiem nav viegli apgūt pamatus.

 

Java/C# arī nav slikti. Galvenais, ko par tiem varu sliktu teikt ir, ka tur daudzas pamācošas lietas ir jau priekšā uztaisītas. Bet var arī tos izmantot, nebūs ne vainas.

 

PHP noteikti nevajag apgūt kā pirmo valodu. Vispār, PHP labāk nemaz neapgūt, to valodu vajag nošaut un pēc tam saplosīt mazās driskās. :p

 

Par Ruby/Python/Perl nemācēšu komentēt.

 

HTML/CSS nav programmēšanas valodas - tās ir izkārtojuma valodas.

 

Javascript ir programmēšanas valoda, un pat diezgan universāla, taču... es to noteikti neieteiktu kā pirmo. Pascal būs daudz ērtāks.

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Es kā pirmo programmēšanas vaodu ieteiktu Python, sākumā viss ir ļoti vienkārši saprotams, tikai ar materiāliem latviešu valodā varētu būt problēmas.

Link to comment
Share on other sites

Paskālim pietiks ar to grāmatiņu, kas saitē jau norādīta latviski.

 

 

Bet par C++ vienīgais sarežģītais ir tas, ka jālieto String klase lai ievadītu/izvadītu tekstus, nevis char*, kas tikai jauc galvu. Vai tad ir vēl kaut kas?

 

 

Neviens jau nespiež C++ uzreiz sākt ar objektorientēšanas tēmām ( rakstīt objektus, dzēst .. ). Ja pasniedzēji vienlaicīgi mēģina iebāzt galvā GAN pamatus ( kas tagad jāraksta ), GAN objektorientēto domāšanu, tad varētu būt grūti. Bet, taisnību sakot, es sāku ar C++ un tā arī neesmu sapratis, ar ko tas būtu grūts. Galvas lauzīšana bija tikai pirmajā dienā, kad pasniedzējs rādīja piemēru riņķa līnijas laukuma aprēķinam:

 

 

#include <iostream>
using namespace std;

int main(){
double radiuss;
double laukums;
double pi = 3.14;

cout << "ievadiet radiusu: "; // izvadās teksts "ievadiet radiusu"
cin >> radiuss; // ierakstam skaitli
laukums = pi * radiuss * radiuss; // laukums pēc formulas: π * rādiuss kvadrātā

cout << "laukums: " << laukums <<endl; // izvadās atbilde
return 0;
}

Ilgi lūrēju uz piemēru un nesapratu, kāpēc datu tips ir "double" - tur būs jāreizina ar 2, vai? :D

Teiksim, kas kardināli atšķirtos paskālī? Tas, ka līdz mūža galam nebūtu jāzina, kas ir klases, vai? Tas, ka #include vietā, rupji izsakoties, būtu jāraksta uses ? Nekādu dižo atšķirību nav, IMVHO. Pēc tam, kad sapratīs un sāks taisīt sarežģītākus piemērus, sapratīs, kā klases var atvieglot dzīvi. Un pointeri tāpat - jā, ir sarežģīti, bet bērnudārza līmeņa piemēros (kā vairums paskāļa uzdevumu) tie absolūti nav vajadzīgi un var apgūt, kad ir interese mācīties tālāk.

 

Vārdu sakot, es uzskatu, ka C++ "grūtība" ir pārspīlēta. Jā, tur ir vairāk ko apgūt ilgtermiņā, bet neviens neliek ķerties jau pirmajā nedēļā pie pointeriem un templeitiem.

Un lai C++ valodā izdarītu tos pašus vienkāršos uzdevumus, ko raksta Pascal mācību grāmatās, zināt sarežģītās tēmas arī nav vajadzīgs. double vai real rakstīt? cout vai writeln ? for i := 1 to n vai for (int i = 1; i <= n; i++) ? neredzu būtiskas atšķirības. Pēc C++, starp citu, būs ļoti viegli pārslēgties gan uz Java, gan Javascript, gan PHP. Vismaz man bija ļoti viegli.

 

Un vēl pēc C++ ir ļoti viegli sākt rakstīt C#. Visas tās ir C saimes valodas ( C, C++, C#, PHP, Java, Go ) - pēc viena ģīmja un līdzības taisītas. Paskālis ir līdzīgs .. paskālim! Un delphi, kas tas pats objektorientētais paskālis vien ir :D Neesmu gan redzējis pascal vai delphi pielietojumu ārpus studentiņu kursadarbiem vai dinozauru laikmeta uzskaites sistēmām.

Labots - usver
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Al Capone

Autoram kā obligātu lasām vielu ieteiktu Code Complete - ir arī pieejams citos veikalos ;]

 

Vispār, PHP labāk nemaz neapgūt, to valodu vajag nošaut un pēc tam saplosīt mazās driskās.

Par to nemaz neapgūšanu negribas piekrist,.. ir php mīnusi, ir arī savi plusi.. Parasti ar php asocējas visādas iesācēju problēmas - spagetī kodi un kas vēl ne, bet tā jau nav valodas problēma..

 

Reku stackoverflow lietotāju sabalsotās grāmatas...

Labots - Al Capone
Link to comment
Share on other sites

No tā visa saraksta papīra formātā ir The Mythical Man-Month. Ja kādam foruma vecbiedram ir vēlme izlasīt, tad varu aizdot uz kādām nedēļām.

 

 

PHP tiek regulāri uzlabots, bet lielā sāpe ir tāda, ka katrs var brīvi interpretēt, kā un ko veidot, kā un kur izvadīt HTMLu. Protams, ka zaļie koderi to izmanto, sapinas virvē un iešauj sev kājā ar sava koda (ne)uzturamību. Un katrs savā pagrabā veido savu "vislabāko" freimvorku.

Javā jau tas pats bija ar servletiem+JDBC, pirms nāca visi MVC u.c freimvorki (JSTL, Spring, Hibernate, GWT), kas piespieda turēties pie kaut kāda paredzama principa. Līdz tam tāds pats haoss jau vien bija un klusās šausmas, mēģinot uzminēt, ko ir pīpējis konkrētais autors. Vai tad tas nozīmē, ka Java tāpēc ir slikta valoda, vai? C# vienkārši jaunajiem koderiem nedod iespēju rakstīt sviestainas tīmekļa aplikācijas. Jo lai kaut ko izvadītu, nākas izmantot freimvorkus ( ASP.NET, Sharepoint ), bez kuriem tajā būtu tieši tādas pašas galvassāpes.

Link to comment
Share on other sites

Леший

Pievienošos tiem, kas apgalvo, ka paskals ir savu atdzīvojis un ir pelnījis humano nāvi, iemidzinot un ierakot zemē.

Autora vietā es skatītos uz "vieglām" hi-level valodām, piemēram, Python, C++ vai Javascript. Pēdējais ir īpaši simpatisks, jo ir diezgan plašs pielietojums, un var kodēt pat pārlūka konsolē.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Darkandblack

Pēc izlasītā noprotu, ka ir vērts sākt ar Javascript. Varētu Jūs lūdzu ieteikt kādu sakarīgu materiālu latviešu valodā par šo.

Link to comment
Share on other sites

Javaskriptam būs tā problēma, ka to būs grūti rakstīt un darbināt. Javaskriptu mūsdienās var izmantot 3 veidos:

  • Kā programmēšanas valodu browserī. Taču tad uzreiz jāņem talkā arī HTML un CSS, citādi neko nevarēs uz ekrāna redzēt. Sanāks baigā pīšanās pa 3 nesaistītām lietām, kas galvā jauksies kopā.
  • Kā programmēšanas valodu serverī ar Node.JS. Taču atkal - lai kaut ko redzētu, un varētu ar programmu sazināties, vajadzēs HTML/CSS.
  • Kā skriptēšanas valodu komandrindas skriptiem ar wscript/cscript palīdzību. Šo atkal reti kāds izmanto, būs grūti atrast informāciju internetā vai bibliotēkā.

Papildus tam, Javaskripts ir tik dinamiska valoda, ka nav iespējams uzrakstīt ērtu IDE ar normālu autocomplete. Arī lietojamu debugeri es vēl neesmu redzējis (ir dažādi varianti, bet līdz "ērtam" tur vēl kā līdz mēnesim). Kods netiek kompilēts, tāpēc kļūdas parasti var redzēt tikai darba laikā, kā arī kļūdu paziņojumi mēdz būt neko neizsakoši.

 

Nu, var jau sākt ar Javaskriptu, bet tas būs grūti.

 

Ar C++ tā lieta ir tāda, ka tā ir... ermm... kā lai to pasaka... tas ir kā gaismas zobens zvaigžņu karos - "An elegan weapon for a more civlized age". Tā ir valoda ar ĻOTI plašām izteiksmes iespējām, un vienu un to pašu lietu tur var uzrakstīt 1000 veidos, kā katram labāk patīk. Piedevām vēl #define un operatoru overraidošana... Būs ļoti grūti studēt gatavos kodus - tas nereti ir grūti pat profesionāļiem. Pēc grāmatas vēl var mēģināt spert pirmos soļus, nebūs tik traki.

 

Par PHP - tajā valodā ir viegli uzrakstīt līku kodu, un grūti uzrakstīt labu kodu. Tā iemācīs daudzus nelāgus ieradumus, no kuriem vēlāk būs jātiek vaļā. Šī valoda pamazām paliek labāka, jā, bet vēstures kļūdas ir grūti labot, nesalaužot visas jau eksistējošās programmas...

 

Manuprāt, vislabāk, ja pirmā valoda ir kompilējama un strikti tipizēta (vismaz C++ līmenī).

Link to comment
Share on other sites

Da aizmirstiet tos mēslus, tas viss ir noiets etaps... kāpēc? skatīt parakstā...

Link to comment
Share on other sites

Леший
Papildus tam, Javaskripts ir tik dinamiska valoda, ka nav iespējams uzrakstīt ērtu IDE ar normālu autocomplete.

Ir ir normālas IDE JSam. Ir pat tādas, kas spēj saprast, ka kodu pēc "use strict" rindas vajag čekot pēc strict standartiem, un attiecīgi tiek highlightotas kļūdas.

 

Javaskriptam būs tā problēma, ka to būs grūti rakstīt un darbināt.

Šī ir laikam, atvainojos, lielāka muļķība, ko Vilx- jebkad ir rakstījis. Piemērs: kamēr rakstu šo postu, es varu nospiest F12 (strādā Chromā, FF, IE) un sākt rakstīt JS kodu, kas uzreiz arī pildīsies. Šajā ziņā, JS no absolūti visām pasaules programmēšanas valodām ir visērtāka, jo kodu var rakstīt tur, kur pat nav editors, pietiek ar pārlūku.

Par to, ka dinamiskās valodas sux - nekad šo nevarēju saprast. Dinamiskas valodas piedāvā ērtas lietas, kas ļauj rakstīt efektīvu kodu, ja tu izproti, kas ir tās lietas. Protams, mūsu laikos ir daudz koderu ar likām rokām, dēļ kuriem, ar dinamiskām valodām tiek rakstīts ļoti mazkvalitātīvs kods, bet tā nav valodas vaina.

Vēl varu ieteikt palasīt par to, uz ko būs spējīgs JS tuvākajā nākotnē, piemēram

Link to comment
Share on other sites

scuso, ja kādu aizskāru, bet domāju, ka notiks programmēšanas "humanizēšana", ja tā var teikt, >>>> jeb elektroniskās informācijas apstrādes processa pielāgošana cilvēkiem, principā jau tas visu laiku notiek.... secinājums: tāpēc nav vērts laiku tērēt 20 gadīgu komandu apgūšanais... ko tad varbūt atgriezīsisiemies vēl pie binārās kodēšanas?...

....ja tā paskatās, ka sāku ar 16 cīparu skaitļiem un perfokartēm utt....

....nu un protams otrādi arī domājams, t.i. cilvēka smadzeņu pielāgošana precīzam darbam ar lieliem informācijas apjomiem...

Kāda varētu būt kodētāju darba atvieglošana,

1. pirmkārt baigi gruzī visu to komandu, pieturzīmju un pārējais atcerēšanās un ievērošanas, tas sākumā.

2. Tālāk ilgs laiks arī paiet grabinot taustiņus ar principā standartveida komandām, pie tam, vēlams, saglabāt perfektu sintaksi...

3. Jau tagad ir balss atpazīšanas programmas, tā kā domājams tuvākā nākotnē varēs, piemēram, WEB saitu taisīt ar balss komandu palīdzību... varbūt ar skārienjūtīga ekrāna palīdzību... kāpēc?>>> tpc, ka tas būs atrāk, lētāk un produktīvāk, vienkārši ekonomiski izdevīgāk

4. kodēšana pietuvosies plašām tautas masām, un katrs varēs izveidot savu saitu vai ko tādu... svarīgākais būs - nevis komandu un sintakses pārzināšana, bet mākslinieciska domāšana; vārdu sakot, ar tehnisko darbu nodarbosies mašīnas, bet cilvēkiem paliks viņu lauciņš,- dizains, māksla, izdoma, intuitivitāte etc....

Labots - Tubus
Link to comment
Share on other sites

Arī iesaku PASCAL, ar to nav jāaprecas, tikai jāsaprot programmēšanas pamati un tad jāpamet. Varēsi daudz ātrak un efektīgāk uzsākt attiecības ar citu programmēšanas valodu. PASCAL labs, lai saprastu mainīgo tipus, datu struktūras, ciklus, kas arī ir galvenais pamats programmēšnas valodām.

Link to comment
Share on other sites

Par to, ka dinamiskās valodas sux
Kur es to rakstīju? :blink: Dinamiskās valodas rullē! Es tikai saku, ka tā būs grūtāka iesācējam, jo IDE būs nepilnīga (autocomplete u.c. priekšāteikšana), sintakses kļūdas izlīdīs tikai runtaimā, un kļūdas biežāk būs grūti lokalizēt.

 

Ir ir normālas IDE JSam
Piemēram?

 

Šajā ziņā, JS no absolūti visām pasaules programmēšanas valodām ir visērtāka, jo kodu var rakstīt tur, kur pat nav editors, pietiek ar pārlūku.
Jā, bet šis redaktors ir ļoti primitīvs. Tas neļauj saglabāt izmaiņas failā. Un ar JS, kas izpildās browserī arī nevar (pa tiešo) darboties ar failiem vai DB.

 

Es jau nesaku, ka nevar sākt ar JS. Var jau. Tikai, manuprāt, ar Pascal būs vieglāk.

 

secinājums: tāpēc nav vērts laiku tērēt 20 gadīgu komandu apgūšanais
Bet tur jau tas joks, ka tās komandas praktiski nav mainījušās pēdējo 20 gadu laikā! :D Dažādās programmēšanas valodās viņas pierakstās dažādi, bet komandas ir vienas un tās pašas. Vienīgais "progress" ir tāds, ka ir vairāk dažādu bibliotēku, kas lietas izdara Tavā vietā. Bet nekas "humānāks" tur nav palicis. Un, bez AI, arī nepaliks.

 

Cik nav bijuši mēģinājumi uztaisīt "humānāku" sistēmu, kur parastie lietotāji varētu arī darīt visu to pašu, ko programmētāji, tikai ar mazāku piepūli. Visi šie mēģinājumi kā viens ir izgāzušies, jo pilnīgi vienmēr rezultātā ir iegūta vienkārši cita programmēšanas valoda. Cilvēks "parastais" nevar programmēt nevis tāpēc, ka jāatceras 101 komanda un sintakses prikols, bet gan tāpēc, ka programmēšana prasa cita veida domāšanu. Strukturētu, sakārtotu, lineāru, nezinu, kā lai to pareizāk apraksta. Un to var apgūt tikai programmējot - vienalga, kurā valodā.

 

Kad cilvēks ir iemācījies programmēt, tad apgūt jaunu valodu ir dažu nedēļu jautājums. Mūsdienās mazliet ilgāk prasa apgūt šīs valodas standarta bibliotēkas - tas var prasīt no dažiem mēnešiem līdz dažiem gadiem. Bet pašu valodu apgūt ir sīkums.

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Es tikai saku, ka tā būs grūtāka iesācējam, jo IDE būs nepilnīga (autocomplete u.c. priekšāteikšana), sintakses kļūdas izlīdīs tikai runtaimā, un kļūdas biežāk būs grūti lokalizēt.
Tu laikam neesi programmējis mūsdienīgās IDĒ's :) Cik esmu pamēģinājis dažas Python IDEs - tad tām nav problēmu ar autocomplete, sintakses kļūdām developēsanas laikā, un citām labām lietām.

Man gan ir citas prasībās pret Python koda rakstīšanu, tāpēc visai labi iztieku ar FAR'u.

Labots - bubu
Link to comment
Share on other sites

Nu paga paga, piemēram: es no programēšanas neko nesapotu, bet esmu izcils māsklinieksundizaineris, - gribu uztaisīt WEB lapu vai ko tur...

Es balsī saku mašīnai: gribu zilu fonu, augšā kubu kas rotētu ar M79 reklāmu , 3x3 cm lielu.. pa vidu 10 cm platu sleju ar ziņām, apakšā dzeltenu slīdošu lenti ar laika ziņām un tādā garā... tiešām domā, ka tas nekad netiks realizēts?....

Kādreiz par logiem arī rakstīja, paši zinat ko, - kaitīga PC energoresursus rijoša programma ar smuku interfeisu, kas lietotāju atradina no komandām un strukturētas domāšanas, a tagad ir vēl trakākas OS, piemēram Andrītis...

Link to comment
Share on other sites

Daļēji pa tēmai - ko man dotu kaut kādu programmēšanas pamatzināšanu apguve?

Vienkārši man ikdienā viņu nevajag, vismaz man tā šķiet. :D Varbūt ja kaut ko iemācītos tas paplašinātu redzesloku?

Link to comment
Share on other sites

Al Capone

@Tubus - un kā ar tādām lietām kā interaktivitāti?, kā ar "lielākām" lapām, kas neaprobežojas ar "blogu"?

Jebkurā gadījumā tev tas (ko tu vēlies - piem: nospiežot uz pogas) būs jāsaka - tātad jāprogrammē - jautājums cik šī valoda būs augsta līmeņa, bet tāpat būs kaut kāds ietvars kas tev ir jāpārzin, jeb kā Vilx teica - tā būs cita programēšanas valoda..

Link to comment
Share on other sites

nu es atvainojos, kas no sākuma bija vista, vai ola? Sākumā runāja un tikai pēc 500.000 - 600.000(?) gadiem sāka rakstīt. Visu ko var uzrakstīt, var pateikt arī vārdos. Tu taču pats tikko pateici: "un kā ar tādām lietām kā interaktivitāti?, kā ar "lielākām" lapām, kas neaprobežojas ar "blogu"" ja es sapratu, ko tu ar to domā,tad kāpēc lai mēs nevarētu iemācīt mašīnas (jeb to ēzeli) lai tas mūs arī saprastu un izdarītu tā kā mums vajag... Un neapšaubāmi iemācīs, tas ir tikai laika jautājums..

Vai pavērosim kaut vai mūsu mīļoto logu attīstību, DOS - W3.1- W95- W98-Millenium-W2000-Vista- W7-W8, - viss kļūst cilvēciskāks, humānāks, intuitīvāks, pielāgotāks cilvēka smadzenēm... neviens taču nerunā par nullīšu un vieninieku [0010001100] virkni vai heksadecimālo (16) skatitļošanas sistēmu... kas ir pamatā jebkurai mašīnu valodai...

Es, piemēram, nezinu, vai patlaban kādai programmēšanas valodai ir redaktors, kā MS ofiss (piemēram, ja aizmirsi kādu punktu vai iekavu mašīna tav pasvītro tev to vietu un/vai piedāvā vairantus), kas jau atkal būtu zināms progress programmēšanas humanizācijā ?

Bet tie kas saka, ka programmēšanas valodas neattīstās nonāk paši ar sevi pretrunā, - kpc tad nelietojas tās senās valodas? Es atceros, kad mācību kursā bija vēl visādas tur Fortran, Algol... kaut man vajadzēja apgūt kaut kādu mistisku LU valodu un ievadīt uz perfokartēm...peles nebija par vēl izgudrotas... Atļaušos apgalvot, ka no tiem laikiem progress komunikācijā ar ESM ir ievērojams... Bez tam mainīsies paši veidi kā komunicēt ar mašīnu, pagaidiet vien, ... varbūt varēs programmēt vienkārši grābstoties gar ekrānu kā andrītim un W8(cik saprotu?),-- skārienjūtīgie ekrāni tie ir tikai ziediņi....

Labots - Tubus
Link to comment
Share on other sites

Al Capone

Nē nē.. protams ka viss atīstas un iet uz priekšu..

Arī par input metodēm gluži nebiju domājis.. kaut tagad vari diktēt ko uz ekrāna raksta, jautājums cik tas ērti ir.. Piekrītu par I\O metodēm starp cilvēku un mašīnu - varētu piedzīvot ko jaunu.. :]

 

Es par to ka tev mašīnai tāpat būs jāpastāsta - atlasi datus pēc tā un šitā, izdari to un šito .. tā jau tā pati programēšanas valoda vien būs...

 

Teiksim pēc tava piemēra:

Es balsī saku mašīnai: gribu zilu fonu, augšā kubu kas rotētu ar M79 reklāmu , 3x3 cm lielu.. pa vidu 10 cm platu sleju ar ziņām, apakšā dzeltenu slīdošu lenti ar laika ziņām un tādā garā... tiešām domā, ka tas nekad netiks realizēts?....

- diezvai mašīna zinās kas ir M79..

- zils - a kāds zils? #0000FF a varbūt #0000E1

- kuba rotācija - vertikāli rotē? horizontāli? kā savādāk...

 

Doma tāda - ka tev tāpat būs jādefinē ko tu gribi.. protams valodas paliek draudzīgākas un vienā rindiņā tu vari izdarīt arvien vairāk.., bet bez kaut kāda AI gluži nebūs iespējams tas ko tu domā..

Bet mirklī ja ir AI, tad ticamākais arī visu dizaina izveidi varēsi uztecēt šim AI ..

 

---

Es, piemēram, nezinu, vai patlaban kādai programmēšanas valodai ir redaktors, kā MS ofiss (piemēram, ja aizmirsi kādu punktu vai iekavu mašīna tav pasvītro tev to vietu un/vai piedāvā vairantus), kas jau atkal būtu zināms progress programmēšanas humanizācijā ?

Varbūt tas nav gluži kā wordā, bet jā - norāda kļūdas tipu, vietu ..

 

---

neviens taču nerunā par nullīšu un vieninieku [0010001100] virkni vai heksadecimālo (16) skatitļošanas sistēmu... kas ir pamatā jebkurai mašīnu valodai...

Manuprāt daļēji, jo ir vietas kur vēl teiksim assamblers ir lielā cieņā ... protams laikam ejot tas mainīsies ...

Savukārt bināro sistēmu \ aritmētiku pārzināt ir ļoti vērtīgi...

 

---

Tā mana galvenā doma ir - ka ir noderīgi apgūt tās vecās 20 gadīgās "domas\komandas".. jo pamatu pamatos, viņas nav mainījušās...

Labots - Al Capone
Link to comment
Share on other sites

- diezvai mašīna nezinās kas ir M79..

- zils - a kāds zils? #0000FF a varbūt #0000E1

- kuba rotācija - vertikāli rotē? horizontāli? kā savādāk

...nu tu jau pac pateici, kā... valoda varbūt formālāka vai ar laiku mazāk formāla. nezinu neesu speciālists... bet viss ir izdarāms...

1.) mašīna tāpat, ka tu meklēs google, un tā kā tas notiek latvijā tad visdrīzāk latvijas googļos,, un atradīs arī, ja tomēr neieliks to ko vajag, tu palabosi...

2) pateiksi:"bišku gaišaku, piešpricē bišku zaļo, tā tagad pietiek"...

3) atkal tu visu mašīnai pateici priekšā,- līmeniski, vertikāli, pa 10 grādiem pa labi, pa kreisi... nē, vēl šķībāk.

varbūt atradīs kādu citu efektīvāku veidu kā komunicēt ar mašīnu, taktīlais, arī, piemēram izskatās, diezgan perspektīvs.. kas tālāk nāk?

Protams iestāsies stādija, kad arī dizains tiks uzticēts AI, bet tas ir tas par ko arī ir stāsts manā parakstā>>>

nav ko satraukties, pasaules gals jau ir tuvu

Labots - Tubus
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Pareizi, PACAL topiks ir pirmā vieta, kur meklēt pitona rokasgrāmatu.

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Kodēt Pascal nekāroju, bet lasīt lasīšu. Gan Pascal gan Python. Sākuma saprašanai.

Tāpēc, ka pieraksts man izskatās saprotamāks un tāpēc, ka kāds ir pacenties labi iztulkot.

Pēc tam jau varēs lasīt arī angļu tekstu. Par C un C++

Labots - Raimonds1
Link to comment
Share on other sites

versatile

Nav ne vainas mācīties programmēt excelī. Tas pats Visual Basic. Pamatu apjēgšanai pietiek un praktiskais pielietojums vidēja ofisa rūķa dzīvē būs krietni augstāks par kaut kad izmocītu paskāli vai javascriptu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...