Jump to content

Universāls budžeta audio komplekts klusai mūzikai ap 1000 LVL


 Share

Recommended Posts

Esmu trīs dienas lasījis čupu ar senām diskusijām, kur spečuki iesaka audiokomplektus, bet neviena tā īsti man nedeva pilnu ainu. Sapratu, ka dažiem sākotnējais budžets pieauga no 300 Ls līdz 1000. Es arī esmu izpētījis visas iespējas, domās pat aplūkoju lēto HiEnd galu, pasiekalojos un nolēmu ka sākšu ar 1000.

Manas ikdienas vajadzības ir sekojošas - viesistabā 40 m2 stāv 55" TV ekrāns. Vajag divas grīdas skandas, pastiprinātāju/resīveri, blueray 3d atskaņotāju. Prioritāte kvalitātei ir klusas, noskaņas mūzikas klausīšanās bet ikdienai nepieciešams klausīties FM radio, un skatīties filmas. Man svarīgi lai iekārtas savstarpēji ērti komunicē, ir viegli vadāmas, katram atskaņošanas variantam nav jāpārslēdz visādi slēdži un nav jālieto 4 pultis. 

Sākumam ielikšu manis atrastos tehnikas paraugus, un tad mēģināšu no komentāriem izlobīt sev derīgo informāciju.

http://www.hi-fi.lv/products/lv/65/299/sort/1/filter/0_0_0_0/YAMAHA-R-S700-Silver.html

http://www.hi-fi.lv/products/lv/63/606/sort/1/filter/0_0_0_0/YAMAHA-BD-A1020-Titan.html,

vai 

http://www.soundheaven.lv/lv/s/3d-dvd-blue-ray/ca651bd-azur-651bd-blu-ray-universalais-atskanotajs

http://www.hi-fi.lv/products/lv/70/334/sort/1/filter/0_0_0_0/YAMAHA-NS-F700-Brown.html

Ja godīgi, tad diezgan ilgi pētīju šādas skandas

http://www.lcd-shop.lv/sound/speakers/chario-constellation-cygnus-pair.html - to dizains ļoti piestāv mājas veclaicīgajam interjeram, un par skaņu tauta forumos arī nesūdzas, bet tad arī stereopastiprinātājs par 2500 Ls jāpērk. Tādi tēriņi ir iespējami izstiepti piecgades laikā, jo vēl jau bērni jābaro. 

Es pats esmu būvinženieris ar specializāciju restaurācijā, dzīvoju veclaicīgā mājā un man nebūtu pretenziju pret vintage aparatūru, bet ir aizspriedumi pret tehniku bez garantijas. Intereses pēc labprāt paciemotos Torņa kunga darbnīcā.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • osscar

    31

  • Tornis

    35

  • nnoname

    25

  • litrs

    55

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ja jau gribi visu elementāri ar vienu pulti, tad jau pastiprinātāju un signāla avotus jānem no viena ražotāja (būs arī stilistiska saskaņa, ja interjers svarīgs). Var jau pielietot universālo pulti arī.

Gribi ko antīku, jāskatās uz Tannoy, bet tur gan viena skanda sāksies no 1000Ls, kas varētu izskatīties antīka.

Runa bija par radio, tad jau prasīsies kāds tūneris arī, vai uzreiz stereo resīvers.

Past. toč var no Tornis vai Ivo nopirkt. Tie būs apkopti un tml. pie nepieciešamības gan jau pielabos, un tas būs lētāk kā jauns. Un nevajag pie skandām pa 1000Ls obligāti past. pa 2,5kLs. Labāk lai ir tā skanda labāka.

 

Cilvēki toč "zažraļis"! Ja budžeta audio pērk par 1000 ls.
 A ko, ja tā ir jau ir normāla cena priekš TV, uz kura panarāmu lūrēt :D

 

Kas ir "lētais Hi-End gals" :D

Link to comment
Share on other sites

Ar ko apdarīta istaba?

P.S. No 1000LVL sistēmas 0LVL istabā var nebūt jēga.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Cilvēki toč "zažraļis"! Ja budžeta audio pērk par 1000 ls.

Neraudi, nopelni vairāk un saliec pa 2k....

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pieļaušu, ka 55 ekrāns un 3D BD atskaņotāja esība/vēlme pēc tāda iegādes vairāk vai mazāk norāda, ka tomēr derētu izvēlēties kādu no labākas klases ar HDMI apgādātiem resīveriem. Ar to budžetu gan sanāk švaki - resis un BD sanāks, bet labs pāris grīdinieču vairs ne. Man ir pilni plaukti ar beigtiem pastiprinātājiem, paciemoties pie manis drīkst, kāfeju padzert, bet neko no aparātiem piedāvāt nevarēšu.

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

Istaba paliela. Tas labi, jo būs mazāk problēmu ar telpas akustikas lietām un labāk skanēs. Slikti, jo imho prasās pēc trīsjosliniecēm. Es droši vien Tavā vietā apstītos, kas Kevinam taisās priekš Mika Lauvēna http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/150557-jaunu-tumbinu-projekts/page-4

Tiesa gan, tādas tumbas aprīs lielāko daļu budžeta. Nu ja kas, varbūt sākumā var sākt ar lētāku elektroniku un pēc tam mainīt pret labāku..

Link to comment
Share on other sites

Bet es tā kā līdz galam neizprotu autora vajadzību. Kas būs primārais sistēmas pielietojums? Kvalitatīvs mūzikas atskaņojums vai mājas kinozāle? Te vienā teikumā figurē kluss mūzikas atskaņojums, bet citviet- 3D BluRay. Var jau ierīkot mājas kinozāli un uz tās klusi klausīties mūziku, bet tas noteikti nebūs salīdzināms ar budžeta hi-end stereo sistēmu.

Link to comment
Share on other sites

Paldies Torni par kāfeju, bet ko ta es Tev laiku tērēšu ar pļāpāšanu, pie kam, es vairāk klausītājos derētu.  

Precizēšu savu gribēšanu. Kā jau minēju, prioritāte ir vakarā paklausīties vieglu mūziku. Esmu nedaudz skeptisks pret iedziļināšanos augšu un apakšu skanējuma niansēs, bet klusu neskaidru bubināšanu negribētu. TV ar 3D ir vairāk bērniem domāts un viņiem lielāku iespaidu atstāj popkorns nekā skaņas nianses. Man kinofilmām pietiktu, ka ir labāk nekā caur TV skaļruni klausīties. Nu un svarīgs arī dizaina jautājums. Uz doto brīdi izskatās, ka jādodas uz kādu bodi lai noskatītu pilnu komplektu no viena ražotāja un veikalā nekādi Hiendi netiks izskatīti.

Joprojām patīk tās Chario Constellation Cygnus skandas un šo domu virzu kā paralēlu risinājumu meklēšanās procesā - vai speciālisti uzskata par loģiski pamatotu ideju šādu akustiku tuvākos 5-10 gadus barot ar vienkārši normālu stereoresīveri (300-400 Ls), bet pēc tam, kad tehnoloģiju attīstība prasīs citas iekārtas, Chario skandas vēl būs saglabājušas savu cienību un varēs man kalpot arī pensijas gados?

Vēl bija jautājums par telpu - vecā Jūrmalas koka māja, koka grīdas, sienas ģipškartona bez tukšumiem, daudz lieli koka futerlogi, smagi aizskari - atbals neveidojas. Traucē kamīns - viena skanda atradīsies 1...1,5 metrus tuvu. 

Link to comment
Share on other sites

Tām Chario tuNbām man simpatizē dalījuma frekvences 100cik tur un 1500Hz, ja vien pīkstulis labi skan tik zemu. Domāju, priekš nelielas iZstabas līdz ~25m2 tādas varētu ņemt ja dodas par kādiem 300-400 latiem. Kā redzams un sagaidāms, jūtība priekš grīdinieces mūsdienās ierasta- nekāda. 4 omu skandas pavilks ne katrs resīvers vai pastiprinātājs. Izstarotāju laukums, hmz, nekāds vēl jo vairāk priekš palielas istabas.. Ballīti mājās ar tādām taisīt būtu riskanti..

Link to comment
Share on other sites

klusai muziKai vakaros es jau nu skatītos pēc kaut kā jutīgāka, kāda Tannoy DC vai tml.

Link to comment
Share on other sites

Jā, klusai mūzikai jutīgās tumbas man arī labāk patīk. Ir bijis tas gods klausīties Tannoy divjoslinieces un skaņa man ļoti patika. Es gan neatceros, kura sērija, bet kinozāle tā toč nebija. Tesienam, protams, nederēja, bet skaņa ļoti smalka. Jāpiezīmē gan, ka tumbas tika arī attiecīgi nobarotas ar Bryston jaudas stiprekli un ļoti labu DACu.

Link to comment
Share on other sites

Marantz vai Onkyo resivers+Panasonic dmp-bdt220 blue ray pleijeris+Marantz 6004 cd atskanotajs un Tannoy Revolution dc6t(cena internetveikala mazliet virs 400 ls)skandas,kas bus idealas tumbas,ja nevajag specigu bassu...

Labots - Partyman
Link to comment
Share on other sites

http://signe.lv/index.php?l=lat&s=product&id=863828

 

Vairāk tev neko tur nevajag. Ja sarunāsi, lai kāds atved no USA, sanāks arī pleijerim. Resīveri nopērc lombardā.

 

http://www.bose.com/controller?url=/shop_online/home_theater/speakers_to_pair_with_your_receiver/acoustimass_10/index.jsp

Labots - Smii
Link to comment
Share on other sites

es ar klusai mūzikai par labām, jūtīgām tumbām +  pastūzis kurš labi skan klusi + loudness funkcija.

Link to comment
Share on other sites

Smii,variants varetu but labs ja veido DIVUS komplektus,vienu stereo un otru filmu baudishanai,bet sheit ir runa par VIENU,universalu sistemu ar velami iegut iespejami labako stereo skanu, muzikas baudishanai...

Labots - Partyman
Link to comment
Share on other sites

Jautājums par skandām - vai ir vērts iedziļināties ražotāju ciparos? Piemēram, Tannoy Revolution dc6t jūtība ir 87dB (400 Ls/gab), bet Klipsch RF 62 II - 97dB (319 Ls)?. Jebkurā gadījumā braukšu uz veikalu klausīties, bet pirms tam tomēr kaut kādas nianses ir jāsaprot. 

http://www.lcd-shop.lv/hi-fi/akustika/floorstanders/klipsch-rf-62-ii-floorstanding-speaker.html

Kas vainas Yamaha RS-700 resīverim? Tehniskie parametri ciparos izskatās labāk nekā Marantz un Onkyo, vismaz tiem, kurus piedāvā Latvijā.

 

Un joprojām nevaru saprast kādēļ tādas astronomiskas cenas HiEnd galam? Par dizainu ir jāmaksā, bet nu 5 000 par vienību?? Man ir aizdomas, ka tas ir līdzīgi kā ar vīnu, kad dulli veči gatavi maksāt 500 Ls par 15 gadus vecu kompotu ar riekstu, zemes un slapja šīfera garšas niansēm. Pie kam to nevar dzert vairāk par divām glāzēm, jo var dabūt ātras kājas.  

Link to comment
Share on other sites

Smii, bose krutums izbeidzās ar pagājušā gada 80-iem gadiem, tagad tā ir pārcenota dizaineru malka



rupji rēķinot - jo vājāka skandu jūtība (tobiš mazāks cipars), jo jaudīgāku pastiprinātāju vajag, kas viņas spēj kustināt, bet nu tur mēdz būt nianses un ne vienmēr jaudas cipari ir rādītājs, tos tannojus kāds reālu 60-80w pastiprinātājs (ne ht resīveris!) varēs nobarot, bet ja tev nepieciešams viņas darbināt pie zemiem līmeņiem, tad labāk tomēr izvēlēties skandas ar jūtību virs 90dB lai kāds arī nebūtu pastiprinātājs

Link to comment
Share on other sites

Kas vainas Yamaha RS-700 resīverim? Tehniskie parametri ciparos izskatās labāk nekā Marantz un Onkyo, vismaz tiem, kurus piedāvā Latvijā.

Tiek uzskatits,ka Marantz,Nad,Onkyo daudz labak ir piemeroti muzikas atskanosanai,kas skatoties ari filmas ir loti svarigi,bet Yamaha vairak orientets efektu atskanosanai...katram savas ausis,tatad atliek klausities...

Link to comment
Share on other sites

Paskatījos tos mājas kinozāļu variantus. Ticu, ka skaņa tur var nākt ārā tīri laba, bet izpaliek "pieslēgšanās kosmosam", cita aura, un vēl par daudz plastmasas interjerā ar veclaicīgām ozolkoka un ķirša mēbelēm. Mājās tāpat visi filmas skatās/klausās klusām, lai neuzmodinātu bērnus, bet tās ar efektiem jāskatās kinoteātros. Mūzika ir prioritāte. Principā es varētu resīvera vietā ņemt normālu pastūzi, bet tad jāņem atsevišķi radio - kaut kā par sarežģītu izskatās. 

Link to comment
Share on other sites

Tannoy Revolution dc6t jūtība ir 87dB (400 Ls/gab),

400 Ls/gab? u.k. divas skandas maksa ap 530 poundiem...shis skandas esmu klausijies ar marantz pm6004 pastiprinataju,kas nu absoluti nav nekads "smagais un jaudigais",bet skanejums bija ideals,ja klausa jazz,soul u.t.t....rokam gan prasas pec izteiktaka bassa...

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Vot tas ir psc... Tāds spečuku forums! Padomju akustiku necienat, bet domāšana pašiem riktīgi kā absolūtiem padomju pilsoņiem - ja ārzemju, tātad labs! Un, ja ārzemju un vēl dārgs, tātad megalabs!

Piemēram, tās Chario Constellation Cygnus - 87 dB, 50..20k Hz, 17 kg un 13 cm parodija basa vietā par Ls 545/gab. Jūs jokojat? :D Noname itāļu hlams! Nolieciet kaut vai blakus RRR Giant FS-100 - 91 dB, 30..25k Hz, 40.5 kg un divi 20 cm basinieki par vismaz kaut cik saprātīgākiem Ls 330/gab. Un vēl Giant ir dzenāts akustiskajā laboratorijā, bet "krutais" itālis tādai diez vai tuvumā ir bijis...

Tad vēl uzrodas pokemons un iesaka pirkt Bose pļarkšķus par Ls 1000. Bose ir kafejnīcu akustika, kuru taisa tādu lai ir maza, kaimiņu Vasjka var viegli pielikt, iederas bezgaumīgā interjerā un skaļi pļarkšķ! Nevis korektas līknes un citas lietas priekš mūzikas...

Partyman, kā Tev ar matemātiku? Rupji rēķinot...
* Tannoy Revolution DC6T - Ls 410 x 2
* Panasonic DMP-BDT220 - Ls 130
* Onkyo TX-NR509 - Ls 330
* Marantz CD6004 - Ls 320
Kopā Ls 1600. Pat, ja Tannoy par 530 poundiem, tāpat krietni pāri budžetam. Un kāda jēga CD pleijerim, ja ir jau pleijeris, kas atskaņo visu un ir digitālās izejas? Tos Ls 320 piemetot resīverim, tur noteikti sanāks vēl labāks DAC kā tajā CD pleijerī... Un basa ar Tannoy un Marantz nebija, jo tam DC6T arī bass ir tikai viens 15 cm un jūtība tikai 87 dB, bet Marantz tipiski ir maza jauda un mazs dempinga faktors.

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

bet tad jāņem atsevišķi radio - kaut kā par sarežģītu izskatās.

 

neredzu neko sarežģītu, turklāt visai jēdzīgus tjūnerus var atrast pat esesā par latiem 30-40

 

Caps, lai arī gianti ir visnotaļ nesliktas kastes par savu naudu, man ir diezgan dziļas aizdomas, ka tām revolūcijām izpaliks daži giantu trūkumi, un skaļruņu diametrs ne vienmēr visu izšķir...

Link to comment
Share on other sites

Tuneri tiešām ir. Man, piemēram, SONY ST-S505ES melns (vai 590ES) un Marantz ST-6000 šampanieša sudrabots. Nav haiends, bet nu - 2 antenas, maināma josla, etc etc. RDS.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators
Nu un svarīgs arī dizaina jautājums. Uz doto brīdi izskatās, ka jādodas uz kādu bodi lai noskatītu pilnu komplektu no viena ražotāja

 

 

Ja tiek meklēts atsevišķs tūneris, tad būs jāpacīnās nedaudz lai izpildītos augstāk lasāmā autora prasība. Paskatoties konkrētās telpas aprakstu, šķiet ka tam šajā gadījumā tiešām varētu būt liela nozīme. A te Bose plastmasu iesaka... Nu i sūTs ar to ka varbūt tie grabekļi kaut kā arī skan, pēc kā tas viss izskatās?? Tam visam točna piepīpēta kafejnīca ir īstā vieta, ne konkrētais interjers.

 

Nezinu, es autora vietā pirmām kārtām tiktu skaidrībā ar tumbām, cik naudiņas tam var atvēlēt un ko darīt attiecībā ar dizainu. TumPas IMO lielākajā daļā gadījumu sistēmā pienes lielāko daļu nokrāsas un konkrētais modelis stipri vairāk iespaido kopējo skanējumu kā dažādu ražotāju normālas un puslīdz vienādas klases pastiprinātāji pie vienām un tām pašām tumbām. Protams, visam ir izņēmumi.

Labots - Konstatators
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kur tu skatījies? Ir jāklausās nevis jāskatās. Turklāt mūziku pērk pēc skaņas nevis izskata, ja tā ir prioritāte. Bet lai tumbas pirktu par 1000Ls komplektā, ir jābūt biezajam vai aptaurētam, jo visam pārējam arī jābūt ideāli. Nekur šajā topikā nedzirdēju, kādas tad ir tās prasības pēc skaņas. Lai klausītos radio vai blueray filmas, pietiks ar RRR vai kādu citu daudz lētāku akustiku, normālu resīveri.  Personīgi es nekad no mikraskopiska izmēra plastmasas tumbiņām neesmu dzirdējis normālu skaņu.

 

Paskatījos tos mājas kinozāļu variantus. Ticu, ka skaņa tur var nākt ārā tīri laba
Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

visai jēdzīgus tjūnerus var atrast pat esesā par latiem 30-40

pie manis pa 20...



lai tumbas pirktu par 1000Ls komplektā, ir jābūt biezajam vai aptaurētam

pilnīgas muļķības. 1 kLs par pāri labas akustikas nebūt nav kosmoss.

Link to comment
Share on other sites

Šo tematu es uzsāku, lai diskusijas procesā izkristalizētos man pieņemamākais risinājums. Patreiz ir radusies sapratne par to, kas man vēl jāuzzina un to es darīšu kādā veikalā. Gala rezultāts var būt pilnīgi savādāks par sākotnējo uzstādījumu, jo tas arī ir diskusiju pamatmērķis - cilvēki apspriežas un izvēlas pareizāko ceļu. Svarīgi ir diskusijās nemētāties ar aizskarošiem komentāriem un savu viedokli nedefinēt kā vienīgo pareizo un neaizstājamo, jo dzīvē nekas nav neaizstājams. Un vēl nav pieklājīgi apspriest citu naudu, es biezais neesmu - biezajiem akustiku mājās uzstāda Baltaudio un viņi forumos nesēž. Savu naudu nopelnu strādājot un mūsdienās labs inženieris var nopelnīt vairākus tūkstošus mēnesī, man visi kursabiedri tā pelna un tas saucas "vidusšķira". Ja runā par budžetu, tad nav problēmas viņu palielināt arī līdz 2 000, bet tas atkarīgs no citiem plānotajiem pirkumiem un no manas dzirdes spējām saklausīt atšķirību starp "labāku" un "sliktāku" audiotehniku. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Teikšu tā, par to 1K+ LVL, par ko jūs gatavojaties pirkt dārgu malku, neskaitot Kevina tuNbas, sanāk http://www.troelsgravesen.dk/OBL11.htm (lieliski iederētos veclaicīgā interjerā, imho) vai arī, ja negrib, nav vietas, kur nolikt open bafflus, kaut šo: http://www.troelsgravesen.dk/JA8008_DTQWT.htm vai šo: http://www.troelsgravesen.dk/DTQWT-12.htm Šajā gadījumā cilvēks zin par ko samaksā. Tas ir labāk kā samaksāt 1K+ LVL par produktu, kura izmaksas ir labi ja 20% no prasītās cenas.

Link to comment
Share on other sites

Es nečakarētos un ņemtu rrr xline grīdnieces + attiecīgs stereo resis + atskaņotājs kādu vajag. klausoties cilvēka vajadzības nav jēga mest ārā 1000ls. ieteikumi ar labie, cilvēks var atnākt ar budžetu 300ls, vai kā šajā gadījumā ar 1kls beigu beigās katrā topikā viens iznākums - budžets par mazu  :close_tema:

Link to comment
Share on other sites

Nu... ieteikt rrr, zinot, kādā izpildījumā viņas tagad nāk, laikam nebūs labi. Tāpat kā ieteikt resīveru mūzikai.

Es ieteiktu 80% no budžeta atvēlēt akustikai un par pārējo tomēr paņemt lietotu bet laba ražotāja 80-to gadu pastiprinātāju - marantz, luxman, harman/kardon, denon, kenwood etc. un kādu tuneri. Resīvers tomēr ir kompromisa variants, kur tiek upurēta skaņas kvalitāte.

Un vispār, lai labi skanētu klusa muzika, prasās pēc A klases past., kā piemēram Marantz PM-8000.

Protams, garantijas nebūs, pults arī nebūs, bet tāds pastiprinātājs būs lētāks, ar labāku skanējumu, kā arī ilgmūžīgāks par jaunu pastiprinātāju, kuram pēc garantijas beigām nosprāgs vadības procesors un aparāts faktiski būs neremontējams.

Link to comment
Share on other sites

Ivo,

 

man ir pat ne Integra, bet ONKYO resis. Ir HDMI, un ir 7 gala pakāpes, uz tranzistoriem, kas tiek barotas ar 2 x 22000uF filtru. Protams, nekādi 7 x 100W sīnusa tur nav, bet arī stereo skan pieņemami. OK, es mūzikai papildus izmantoju Marantz PM-8000 un Luxman L-430 (vinilam), bet ar to Onkyo var iztikt. Jams pat klusi skan pieņemami. Cita lieta, ka pavisam klusam režīmam man Phonar mazliet pašam nepatīk, es gribētu kādus papīrniekus, tos pašus Tannoy. Spainis2 ar saviem ķērcieniem "Onkyo sūds, Yamaha rūlz" gan jau ka būs klāt drīz, tikai atgādināšanu, ka TĀ jamaha maksāja pāris tūkstošus jauna. Protams, ja nebūtu vēlme BluRay dekodēt, es ar putām uz lūpām stāstītu, ka jāņem kāds stereo stipreklis, bet nu cienīsim autora vēlmes.

Link to comment
Share on other sites

Tornis, es jau nesaku, ka onkyo sux. Zinu arī vienu darba kolēģi, konkrētu audiofilu, kurš muziku klausās caur Denon resi. Tik viņam tas resis vien maksā 2x vairāk nekā autora atvēlētais budžets veselai sistēmai.

Otrkārt, kā es nopratu, tad autoram principā neinteresē 7 kanāli, bet interesē vintage dizains. Kā arī sapratu, ka blueray atskaņotājs galvenokārt domāts lai dabūtu bildi uz TV ekrāna nevis skaņu uz tumbām. Bet nu jebkurā gadījumā gala lēmums par to, ko vajag jāpieņem autoram.

Treškārt, man arī ir NAD resis ar 5 gala pakāpēm uz traņiem, ur kura labi skanēja muzons... kamēr nosprāga vadības procis un tagad labākais, ko es ar viņu varu izdarīt - pārdot kā neejošu ebajā. Tik nekad neesmu neko tur tirgojis, tādēļ nevaru saņemties. Ņemot vērā ražotāju, pieļauju, ka varētu dabūt +/- adekvātu naudas summu. Saremontēt pats nevaru un atdot kādus 100 Ls par remontu autorizētam kantorim neredzu jēgu.

Link to comment
Share on other sites

ja tev nepieciešams viņas darbināt pie zemiem līmeņiem, tad labāk tomēr izvēlēties skandas ar jūtību virs 90dB lai kāds arī nebūtu pastiprinātājs

Nav tik vienkārši. Gadīsies pastiprinātājs, kam skaļums rupjāk regulējas, un nevarēs nemaz klusi paklausīties, jo uzreiz jau būs paliels iezejas līmenis priekš tām jutīgajām skandām.

Te Klipsch bija minēts ar 97dB jutību (vienalga pie 1W vai 2,83V), nu neticu tam ciparam. Varbūt tam pīkstulim bez filtra un vājināšanas ķēdes tas tur ir kopā ar to ruporu, bet ne jau zemajam galam.

Link to comment
Share on other sites

Partyman, kā Tev ar matemātiku? Rupji rēķinot...

"civilizetaja"pasaule tannoy ,ka jau rakstiju maksa paris virs 500 poundiem,par Latviju 100%nezinu,bet liekas,ka tas 410 ir par pari...marantz cd atskanotajs jauns,ar garantiju un made in japan ss.lv tika ilgu laiku tirgots par 220 ls...atsevisku cd atskanotaju ieteicu tadel.ka klausoties kaut vai caur resiveri skana vienalga bus 100 *labaka,neka blue-ray pleijerim...piekasities sikumiem nevajadzetu,ja nesaproti pashu butibu,vari palikt smiekligs...

Link to comment
Share on other sites

Mani ieteikumi lietotājam litrs.

1) pārskatīt 5.1 sistēmas izveidi šajā telpā (nevis tikai 2.0). Tas patiešām ir svarīgi, ja vēlies kvalitatīvi baudīt kino skanējumu - ieteikums aiziet uz kādu salonu, vai pie kāda mājās + saprast, ko tas 5.1 sniedz,

2) izvēlēties viena ražotāja akustikas komplektu, papildus uzmanību pievēršot frontei - jo tieši uz šīm tumbām tiks atskaņots arī Stereo (2.0 vai 2.1).

 

Par akustiku - ir jādodas uz saloniem, iesaku paprovēt B&W, Monitor Audio u.c. Vēlams izvēlēties visu 5.1 komplektu no viena ražotāja - būs smukāk gan dizaina jomā, gan arī skanējums vairāk/vai mazāk būs sabalansēts (aizmugures tumbas vēlams likt uz statīviem).

 

Par resīveri - kā jau nojaut, iesaku 5.1, vēlams ar HDMI interfeisiem (nākotnei, ja ne tagad) - Marantz, NAD, Onkyo, bet nav arī ne vainas tiem pašiem Sony, Pioneer.

 

Blu-ray 3D?... nespēšu korekti ieteikt.

Labots - Melvins
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...