Jump to content

Acer laptopam tumšs ekrāns


Tasteris
 Share

Recommended Posts

Labdien!
Ne no kā ieslēdzot laptopu tam ir tumšs ekrāns. Ventilators strādā, barošanas un bezvadu tīkla indikators deg. Interesanti, ka laptopu nevar izslēgt ilgi turot power pogu, tikai izņemot akumulatoru. Nav ārēja monitora, lai pārbaudītu, vai vaina ir tikai ekrāna. Kādi vēl varianti varētu būt? Vai varat ieteikt darbnīcu ar prātīgām cenām?

Link to comment
Share on other sites

Paskatīšos, vai datoram ir viens RAM modulis, ja divi, tad vienu izņemšu. Paldies par ideju!

 

 

BIja divi moduli. Pa vienam strādā. Ieliku abus - arī strādā. Sanāk, ka laptops aizgāja tikai no RAM kustināšanas. Paldies, Tufjord. Kāpēc tu padomāji uz RAM?

Labots - vintars2
Link to comment
Share on other sites

Sveiki...

Man ir identiska ķibele, bet dators ir "LENOVO"... Arī, kūleris griežas, HDD kņudinās, lampeles mirguļo, bet monitorā tumša bilde, Tiku ramu izņēmis pavisam, itnekā, tiesa gan, mēģinājis pa vienam netiku, būs vakarā jāpaskata...

Link to comment
Share on other sites

@,  a mož tev ar čipsets poļetel:D
Man varteikt tas pats bija ar manu Acer Aspire 5520g :D
Uzsildīju ar celtniecisko fēnu, sāka strādāt Bet neilgu laiku :D

Link to comment
Share on other sites

@@Tufjord,  kefiiru :D

un pietam diagnozi podverdil jealgavas policijas sistemas admins :D ka vinjam chipsets kaput,nu manam Acer Aspire, bet jums vintar neiesaku sildiit :D

Labots - SLaviXz
Link to comment
Share on other sites

Autoram sen viss darbojas.Un ja pie tāda simtoma uzreiz cep ar fēnu proci,tad bez komentāriem

pietam diagnozi podverdil jealgavas policijas sistemas admins
Tādu ar viņi noteikti pelnījuši :hunter:
Link to comment
Share on other sites

:D :D :D mums NDD datorservissā cepina mātenes vai gpu un tad bez garantijas pārdod :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Sveicināti Bootieši. It kā neesmu iesacējs ,un Desktopus pārzinu diezgan labi, bet par laptopiem zināšanas ir mazliet sliktākas.Nupat viens radiņš atnesa man vienu Acer Aspire 3610 ar kuru netieku galā.Defekts izpaužas tā ka ieslēdzot laptopu parādās Acer logo uz kādām 15 sekundēm un pēc tam ekrāns paliek tumšs. Vienīgi ekrāna augšējā kreisā stūrī mirgo balta svītriņa un tālāk nekas nenotiek. Ieejot biosā ekrāns darbojas normāli , tā ka videočips it kā darbojas .Ieliku CDiķī Hirens boot disku,iestādīju lai būtojas no CD ar domu ka pārbaudīšu ar Memtestu operatīvo atmiņu un   pēc tam ar Windows liveCD paskatīšos kas darās ar cieto disku. Bet diemžēl viss defekts atkārtojās un pēc Acer logo ielādes ekrāns atkal palika tumšs un tālāk no CD nelādējās. Atskrūvēju lapsim apakšā operatīvās atmiņas vāku un par cik bija tikai viens atmiņas modulis, tad vienīgi pamainīju viņu uz citu atmiņas slotu. Cita atmiņas moduļa pagaidām pie rokas nav un tagad nav ideju ko vēl varētu pamēģināt.Varbūt Jums Bootieši ir kādas idejas.        Paldies.

Link to comment
Share on other sites

HDD gan jau bēdīgs :(
BOOT secība salikta pareizi? DVD/CD-ROM ir pirms HDD?

Link to comment
Share on other sites

Pēc idejas HDD nevajadzētu ietekmēt, ja pirmais DVD, tak pamēģināt varētu: noņemt HDD un tad pamēģināt iebūtot no CD.

Link to comment
Share on other sites

Man jau arī tas radīja pārdomas. Ja nu galīgi nemaldos, tad man likās ka Hirens boot mini XP ielādējas operatīvajā atmiņā.Tagad atvienoju HDD un mēģināju palaist tikai no CD. Tāpat nekas nenotiek . Laikam būs jāmeklē kāds cits atmiņas modulis un tad jāmēģina.Pagaidam visas idejas ir izsmeltaas.

Link to comment
Share on other sites

Vispār jau dīvaini, ka tādā vietā apstājas. Varbūt var pamēģināt BIOS atjaunot? Nezinu gan kā mūsdienās to dara, esmu tikai kādreiz ar FDD flashojis :).

Link to comment
Share on other sites

Kaut kad kādus12 gadus atpakaļ esmu savam kompītim mainījis biosu caur flopiķi. Tagad jaunajiem kompjiem no mātesplates ražotāj lapas var novilkt speciālus bios atjaunināšanas tooļus. Bet man nav skaidrs kā to izdarīt ar Lapsi  kuram ir sačakarēta bootošanās. To varētu mēģināt ja varētu tikt līdz Windowsam.  Bet ja sačakarē biosu pavisam , tad ir iebraukts tādā auzās.....   Iesākumam būs vien jameklē atmiņas modulis , bet pēc tam jāsāk atslēgt pa vienam dzelzim nost un jāmēģina izprast kurš dzelzis varētu uzkarināt sistēmu.Labāk varbūt būtu ja izlektu zilais logs ar kādu kodu, vai būtu BIP koda Pīkstieni. Tad vismaz būtu kāds pieturas punkts.

Labots - Willy
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
kreiček

ja operativa but vainiga tad nebut vispar bildes vai ari butu metaliska nepatikama čarkstonja - darba laikā , kad krešotu.

puteklji nav sakraajussies dzesētājos?

linux no cd iet?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...