Jump to content

Kāda pēdējā laikā pieredze ar Gjensidige OCTA?


Recommended Posts

Laiks pienācis jaunai OCTA polisei. Jau diezgan ilgi priekšroku dodu Gjensidige, jo viņi ir vienkārši 2x lētāki par citiem. Taču tas, protams, arī rada bažas. Tagad domāju vēlreiz pārskatīt šo izvēli. Meklējot internetā atsauksmes, neko daudz nevar atrast. Daži cilvēki saka, ka esot no tantes pagalmā dzirdējuši, ka bieži taisot regresus, un visādi citādi čakarējoties, bet tas viss ir kā minimums 3 gadus vecas ziņas, un nevienam pašam nav nekādas pieredzes.

 

Kā ir - kuram šeit vēl ir (vai nesen bija) Gjensidige OCTA, un kāda ir reālā pieredze?

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Nu, par Gjensidige neesu daudz dzirdējis, bet arī Baltikumam nav ne vainas - lēta Octa un regresu jau var uztaisīt tikai, ja ir pierādījumi, ka ir apzināti tikuši pārkāpti noteikumi vai ir bijis pālis... Nezinu, ko visi bļaustās par regresa prasībām, bet nav gluži tā, ka jāpērk Octa un tad vēl pašam jāsedz zaudējumi cietušajam. Nu un lielākā daļa Octu pērk tikai lai nedabūtu sodu, jo mūsdienās iesaistīties CSN ir laikietilpīgi un pašam neizdevīgi un visi cenšas visos veidos izvairīties no sadursmēm.

Link to comment
Share on other sites

Bija KASKO gan, bet neko, viss notika ātri un bez liekiem jautājumiem, palika patīkams iespaids.

Link to comment
Share on other sites

A kur Gjensidige 2x lētāk. Man nekādi nesanāk. Varbūt kā pastāvīgam klientam. Cik tev piedāvā Gjensidige, un cik tas pats Baltikums?

 

Lai cik nebūtu dīvaini, tad man tagad Balta piedāvā vislētāko, pat Baltikums netiek līdzi. Kādreiz Baltai cena bija kosmoss. Es tieši Baltikumam sen klients, nezinu pat ko darīt, tūlīt jāpērk. Faktiski jau Baltikums otrs lētākais, tā ka iespējams palikšu pie tā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Es nezinu kā, bet katru gadu tās cenas tādā randomā lēkā, vienu gadu vienā kompānijā cena viena pēc gada 2X vairāk, bet citai atkal lētāk, bez crashiem, bonus malus klase nemainās.

Link to comment
Share on other sites

Nez, man tā cena jau tāda ir bijusi kopš paša sākuma, tā kā par pastāvīgu klientu nenosauksi...

 

Rekur, uz 6 mēnešiem:

Gjensidige: 24Ls
Balva:      27Ls
BAN:        38Ls
LetakPasam: 40Ls
BTA:        41Ls
Ergo:       41Ls
IF:         44Ls
Balta:      45Ls
Swedbank:   48Ls
Baltikums:  48Ls
Seesam:     64Ls

Konkrētāk "Uz pusi" vairs nevar. :p

 

Btw, jocīgi arī tas, ka Gjensidige vienīgajai lētāk sanāk ņemt divreiz pa 6 mēnešiem, nekā uzreiz pa 12 mēnešiem. OK, tā atšķirība ir tur kādi 3Ls vai tā, bet enīvei.

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Nu, Octai toč vienalga... Vienīgie, par ko palika "patīkams" iespaids šajā sarakstā bija Seesam... bet nu tas bija kasko, sen un vairs nav aktuāli.

Cenu "randoms" mainās atkarībā no tā, kā kurai kompānijai mainās riska klases koeficients. 

Šogad man Octa Euro maksāja 22Ls Baltikumā. Nākamgad, teicās, ka celsies cenas... visiem... visur... 

Link to comment
Share on other sites

Tak lai apdrošinātājs varētu iešķiebt regresa prasību ir jābūt tiešām smagam pārkāpumam vai dzērumam. Domāju, ka nevajadzētu uztraukties.

Link to comment
Share on other sites

Dažreiz rodas dīvaina sajūta, ka OCTA apdrošinātāji klientus savā starpā sadala ar jaucējfunkciju palīdzību, jo cenu sadalījums laikā būtiski nemainās, taču katram polises pircējam ir atšķirīgs. Nupat uzspiedu kalkulatoru, man bilde ir pavisam citāda. Ergo lētākais, Gjensidige pa vidu, BTA dārgākais. Motociklam līdzīgs izkārtojums. Pie tam motociklam uz 12 mēnešiem lētākais piedāvājums no dārgākā atšķiras 7 reizes!

Link to comment
Share on other sites

uz sešiem mēnešiem šitāds piķis? es oktobrī Ifā uz gadu pa 20Ls paņēmu.

Link to comment
Share on other sites

Man jau gadus 3 vai 4 abām mašīnām (dažādas klases un vecumi) konstanti lētākais variants ir if... 

Gjensidige savukārt ir viena no dārgākajām.  :sorry:

Izmantoju manapolise kalkulātoru.

Link to comment
Share on other sites

Ne tikai mašīna un b/m, bet arī vadītāja vecums un deklarētā dzīvesvieta ir no svara. Ja nemaldos, vadītājiem līdz 26 gadu vecumam, kā paaugstinātai riska grupai, apdrošināšana ir dārgāka. Protams, BMW (un gan jau vēl kādai markai ar līdzīgu reputāciju) ir dārgākas OCTAs (par KASKO nezinu).

Ja dzīvo Rīgā (vai arī lielpilsētā - par šo neesmu drošs), tad OCTA dārgāka, ja laukos - lētāka.

 

Es savam lūznim parasti pērku caur manapolise.lv lētāko variantu. Vienubrīdi tā bija Balva, citreiz Gjensidige, tagad pēdējos mēnešus BTA. Par kasko nezinu, neesmu pagaidām ņēmis - būs cits auto, tad gan laikam jāpadomā.

 

Varbūt cenu ietekmē arī tas, vai tu ko citu esi apdrošinājis konkrētajā kantorī. Man ir BTA veselības un dzīvokļa apdrošināšana - pieļauju, ka OCTAi tas varētu kādu latu atmīnusot, bet ei nu sazin'.

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

+1 Krishius par faktoriem. Mirstīgam cilvēkam iebraukt tajos aprēķinos nav reāli. Es nez, man tagad jau kādu gadu stabili vai vairāk lētākais ir BTA, tad Ergo un pārējie. Ā, drošinu pa 3 mēn. Esmu neracionāls skopulis... :mrgreen:

A Seesam... :D Gadījās pirms pāra gadiem maza šmucīte un tad atceros kā šamie man piedāvāja (skatījos cenas octās.lv) octu uz gadu par akurāt par 300Ls. Akurāt 3 reiz dārgāk kā citiem kantoriem. Atturējos no šī pievilcīgā piedāvājuma :D

 

Labots - Konstatators
Link to comment
Share on other sites

...viena tante kas njemas ar lizingiem dienu diena teica ka labak njemt Gjensidige,IF..pec pieredzes..mazak cakare cilvekus un smaida ari pec tam kad kaut kas notiek un no vinjiem ko vajag :mrgreen: Parejie ar regresu aizraujas utt.Vairak tas attiecas uz kasko..Pats pirmamkartam izvelos tiesi tos..tagad nacas panemt Baltikumu jo vajadzeja letako ta ka masina vairak stav neka brauc ;) Bet tas cenas gan leka...tas nu gan viniem visiem.

Link to comment
Share on other sites

Vēl interesantāk, ja kas. 12mēn, BM 17

                   Octas LV  Manapolise

Baltikums    26.60         31.30

Balta            23.43        23.31

 

BTA           46.45         48.90

Link to comment
Share on other sites

1.regresu var ierubīt arī par to ka laicīgi neatrādi auto pēc negadījuma un protams ja esi bijis šmigā, pārsniedzis ātrumu par vairāk kā 30km/h braucis ar vasaras riepām utt. .

2. vislabāk OCTAS meklēt caur gudriem.lv , viņi iekļauj arī tekošās akcijas ko citi kalkulatori nedara kaut vai pieminētais manapolise.lv(ja neticat pārbaudiet)

3. ņemt polisi pie "dārgajiem" (IF;Seezam;Ergo) ir jēga tikai tāpēc ka viņi piedāvā ,gadijumā kad pats neesi vainīgs, nokārtot atlīdzību pie viņiem nevis čakarēties ar vaininieka apdr. firmu.

4.Gjensediga tas pats vecais Parex.

Link to comment
Share on other sites

2. vislabāk OCTAS meklēt caur gudriem.lv , viņi iekļauj arī tekošās akcijas ko citi kalkulatori nedara kaut vai pieminētais manapolise.lv(ja neticat pārbaudiet)

 

mhm.. piekrītu.. izmantojiet http://www.gudriem.lv/octa 

 

Bez citu portālu/brokeru uzcenojumiem. Cenas tās pašas, kas pašu apdrošinātāju lapās.  

Link to comment
Share on other sites

3. ņemt polisi pie "dārgajiem" (IF;Seezam;Ergo)

 

Nu nez cik IF ir dārgs man IF sanāca visslētākā octa no visiem apdrošināšanas kantoriem.

Link to comment
Share on other sites

Biju tā darījis, ka pēc tam vēl ieeju apdrošinātāja mājas lapā, un tur ir lētāk. Pamēģināju ar BALTA, un jā, bingo!, ja grib ietaupīt santīmu (faktiski latus), tur piedāvā pat 19.72 , tātad varu ietaupīt vēl 3.60 - pāest vienu/divas reizes pusdienas.

Un tiešām, varbūt kādam KNABim jāiedod, varbūt tiešām tirgus sadalīts, jo man if un BTA ir vieni no dārgākajiem.

Labots - ju
Link to comment
Share on other sites

BMW (un gan jau vēl kādai markai ar līdzīgu reputāciju) ir dārgākas OCTAs

 

Nu ņez, pēdējoreiz pirku e39 pā 14Ls uz 6 mēn :grin:

Un vispār es pērku tikai tur, kur lētākais. Divreiz ir bijis darīšana - kaut-kādi jampampiņi apšvīkāja  viens vienu spārnu, pēc pāris mēn. otrs otru. Nekādu problēmu nejutu dēļ tā, ka man lētākais variants. Pietam, viens no viņiem bija no leitijas un abos gadījumos sastādījām saskaņoto.

Labots - marrtins
Link to comment
Share on other sites

Ricij, caur kādu kalkulatoru tev IF sanāk lētāk?, bet jā tā ir tad apsveicu IF nav tā sliktākā kompānija.

vēl piebildīšu ka katrs apdr. OCTAm lieto savu algoritmu, kur ņem vērā dzīves vietu, vecumu, auto marku,bonus malus klasi, stāžu un arī katras kompānijas rīcibā esošo klienta vēsturi un vēl tikai viņiem pašiem zināmus kritērijus, lai arī principi visiem ir līdzīgi tomēr katram ir savas prioritātes, tāpēc divu vienādu gadījumu nav un katram cena atšķirsies.

Link to comment
Share on other sites

Un vispār es pērku tikai tur, kur lētākais. Divreiz ir bijis darīšana - kaut-kādi jampampiņi apšvīkāja  viens vienu spārnu, pēc pāris mēn. otrs otru. Nekādu problēmu nejutu dēļ tā, ka man lētākais variants.
Problēmas jau nerodas tad, ja Tevi kāds apskādē. Problēmas rodas tad, ja Tu kādu apskādē, un tad no Tevis sāk mēģināt piedzīt regresu sakarā ar "rupju pārkāpumu" (atpakaļskata spoguļa leņķis bija par 2.55o nepareizs!)
Link to comment
Share on other sites

Vilx, nu jā, ļoti iespējams. Bet skādi man izmaksā apdrošinātājs, pie kā es drošinos (kā viņi tur savā starpā norēķinās, vells viņ zin) kā arī skādi aprēķina viņu "eXperts". Vienreiz gan mani gribēja pa katru cenu ievilk viņu "autorizētajā"  servisā (kaut kādā netīrā pagalmā zem nojumes :grin:), jo, redz, citos servisos remonta izmaksas var nenosegties ar apdrošināšanu, uz ko saņēma manu laipnu vidējo pirkstu un remontu manis izvēlētā servisā.

Link to comment
Share on other sites

Mums vienmēr Baltikumā lētākais. Arī kad šefs paņēma jaunu Grand Vitara man nedaudz lietotu C-RV, cenas Baltikumā tik un tā bija lētākās. Kā viņi tos klientus dala, hren sapratīsi. Kad fāteram meklēju, Baltikums bija pa vidu.

 

Vēl, kasko Baltikumā 3x ir nostrādājis ar + zīmi, drošināts ir vairāk, negadījumi 3. Gara švīka, ko brāļa sīkais ar velo garām braucot ievilka, notriecu stirnu, sieva ielika taksim pakaļā. Visās reizēs dabūjām naudu vismaz 2x vairāk, nekā samaksājām apdrošināšanu.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Gjensidige ir ok firma, bija gan octas, gan kasko pie viņiem. 

N tās reizes aplasija bembi un džipu un Gjensidige visu sakārtoja eins zwei drei.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Wow, var salīdzināt vairākus OCTA piedāvājumus vienuviet? Neticami!
Paldies tev, jaunbiedr, ka piereģistrējies, lai dalītos ar šo informāciju.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kristazinlabak

Kāāds var paskaidrot šo miroņu bakstīšanu? Vai labāk ir piekakāt forumu ar jaunām tēmām nevis pacelt un turpināt jau iesāktro?

Šito toč nesaprotu!

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Vecas tēmas celšanai jābūt kaut kādam pamatojumam un aktualitātei.  Ierakstīt vecā tēmā kaut ko ārpus konteksta vai arī atbildēt uz 7 gadus vecu komentāru, kur biedrs jau paspējis ne tikai problēmu ar datoru atrisināt, bet arī 3x datoru nomainījis, ir tizli. 

 

Kāāds var paskaidrot šo miroņu bakstīšanu?
Link to comment
Share on other sites

btw.. runājot par OCTA cenu salīdzināšanu.. pats pats uzticamākais uz doto brīdi ir:

 

- https://www.ltab.lv/korekti parāda OCTA cenas no visiem apdrošinātājiem, bet brokeru starpnieku uzcenojuma.. tālāk aizved uz konkrēto apdrošinātāja mājaslapu, kur tu arī vari veikt pirkumu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...