Jump to content

pirats977q
 Share

Recommended Posts

Man ir apnikusi vecā, orģinālā audio sitēma manā autiņā tādēļ vēlos iegādāties ko ausīm patīkamāku.

Paklīdu pa forumiem, ievācu šādu tādu info un nonācu pie secinājuma ko man patiesībā vajag - puslīdz kvalitatīvu skanējumu ar samērīgiem basiem, negrasos es braukt uz kādām sacensībām vai krist kaimiņam uz nerviem ar savu tuc-tuc. Tātād- neko jaudīgu, bet - viduvēju.

Cik es lasīju, visu ļoti slavē firmu Alpine, tādēļ nolēmu visus produktus izvēlēties tikai no šīs firmas. (Man arī patīk viņu mājaslapa jo tur ir pieejami katras detaļas VISI iespējamie (izmēri, jo piem. dažu citu zīmolu komponenšu izmērus ir vainu grūti, vainu nespējami atrast. Piem. reti kad skaļruņa nosaukumā rakstītas 4'' collas reāli ir 4 collas, kas ir ļoti būtisks faktors plānojot savu audio sistēmu, jo var sanākt ieguldīt papildus darbu skaļruņa iemontēšanai.).

Izejot no mana autiņa orģinālo spīkeru gabarītiem, sanāca, ka man ir nepieciešami:

priekšā (durvīs) 5'' ar atsevišķu pīkstuli ( tātad vienu komponentu skaļruņu pāri)

http://www.aux.lv/lv/13-cm-5/2382-Alpine-SPG-13CS.html

un aizmugurē uz plaukta vienu 6'' koaksiālio pāri.

http://www.aux.lv/lv/165-cm-65/2385-alpine-spg-17c2.html

kā pastiprinātāju es izvēlējos

http://www.aux.lv/lv/4-kanlu/2061-alpine-ktp-445.html

un magnetolu

http://www.aux.lv/lv/cd-atskaotji/3599-alpine-cde-131r.html

Tagad es lūgšu eksperta viedoli, ko man uzlabot, ko es varētu pirkt tā un šitā vietā vai kāds būtu labāks risinājums. Tākā mans komplekts sanāca pa 250, tad lūgšu šo summu nepārsniegt iesakot citas komponentes.

Kādēļ es vispār jautāju? Laikam jau tādēļ ka esmu par slinku lai izstudētu visus audio sistēmu raķēšu zinātni, vien tāda sīkuma dēļ, un arī tādēļ ka šī nauda man nav maza un es vēlos lai tā nebūtu veltīgi izniekota.

P.S. Šis topiks palīdzēs netika man, bet arī simtiem citu gribētāju kas nākotnē vadīsies tieši pēc jūsu ieteikumiem, jo tieši forumi man arī ļoti palīdzēja šodien uzzināt daudz ko jaunu par šo tēmu. Liels paldies par atbildēm jau iepriekš..Cerēšu arī saņemt kādu viedokli :)

Link to comment
Share on other sites

Sveiki.

Jautājums no otras puses...

A kas stāv tagad iekšā? Kas par maģi, kas par pašu auto?

 

Man, ne pa tēmu, pilnīgi pietika ar maģa maiņu.

 

Nu subis pēc izvēles... Vēl neesmu ielicis...

Link to comment
Share on other sites

pirats977q

Sveiks!

Tātad auto ir Audi A4, 96 gada

Pašlaik tur iekšā stāv ķinietis par sviestmaizes vērtību.

Skaļruņi priekšā - Nokia 8 D0 035 411

Aizmugurē - Nokia 8 D5 035 401

Labots - pirats977q
Link to comment
Share on other sites

Ko nu es saprotu no auto mūzikas. :(

 

Izvēlētais Maģis labs pēc parametriem...

 

Orģi skaļruni ir labi (ir dzirdēti pie laba maģa)- attiecīgi, ja neliek plauktos vēl k-ko, tad skaņu var noregulēt.

Tikko pieliksi pīkstuļus un plauktus- vai to vajag? Mazs subs bagāžniekā un aidā?

 

TIKAI fantāzijas, jo parasti sāku ar skaņas devēju...

Sory...

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Redzi, ja tev būtu kāds svaigāks auto un pietiekami labs originālais maģis + vēl nedod dievs maģim nestandarta paneļa izmērs vai forma, tad skanējuma uzlabošanas nolūkos atmaksātos meklēt variantus kā pie esošās pieslēgt ārējo pastiprinātāju. Jo viena daļā gadījumu labi oriģinālie (tie, kas savulaik pirkti kā extra) maģi nemaz tik sliktu signālu ārā nedod, un pieslēdzot labu ārējo pastūzi var iegūt patīkamu rezultātu saglabājot paneli neizvarotu.

Bet tavs gadījums ir original skaļruņi plus činčuņčujaņ maĶis un tas ir garām...

Baigi ieciklēties uz vienu firmu nav vērts, tā teikt vienalga cik maksā un kādas klases, ka tik Alpine... Nu nav tā. Man pašam ir Alpine maģis kurš ceļo no auto uz auto jau pāra gadus, nu tādas vidējas kategorijas un ir visntotaļ OK, bet ne arī kas īpaši labāks skaņas ziņā par līdzvērtīgu Pioneeri vai tml. Ja nu vienīgi klasiskāks dizains. :) Un kā reiz vienam autiņam inSes pēc paņēmu lūk tieši tādas pat klases kā tavi koaksiāļi elipses priekš "pakaļas". Alpine + Alpine, sounds delicious? Skhuju, skanēja tās elipses pa taisno no maģa nu pavisam plakani un sausi i ar, i bez visām iespējamām regulācijām. Kaut kādi tādi pat Pionieri vot patika labāk nez kapēc. Ai nē, muldu! Apaļi pioniera koaksiāļi bija priekšā jau ieinstalēti, ar tādi vidējo plauktu karaļi un regulējot ar faderi priekšu/pakaļu labi varēja just, ka Pionieris skan dzirdāk un visādā ziņā labāk. Tai pat laikā tik paprovētas tās G klases elipses palaist caur pastūzi, nu jā, bija daudz labāk. Tak što pastūzis jau nu ir must have, bet pa taisno no maģa, nuu nasing spešal. Nav Alpine maģis nez kāds brīnumdaris, kas pieslēgts pie da jebkāda sūda, bez variantiem dos ārā debešķīgu skaņu :D

Ja runā par izvēlētajiem komponentiem, tad skaļruņi ir skaidrs, pastūzis must have un iespējams arī gaumes jautājums, bet mani mazliet izbrīna tas cimdu nodalījuma stila pastūzis. Nu par standarta aparātu to nosaukt gan īsti nevar... Paskaties kaut vai izmērus pret normālu pastiprinātāju... es protams nesaku ka viņš, neskatoties uz saviem izmēriem, skan slikti, bet nu ja par to naudu var dabūt jau klasisku izmēru un veiktspējas auto pastūzi un nav problēmas ar vietu, tad lai arī Alpine (lasīt sākumā...), es viņu pirms neesmu dzirdējis darbībā, nepirktu gan laikam...

Alpine3.jpg

Labots - Konstatators
Link to comment
Share on other sites

pirats977q

Liels paldies par tavu atbildi!

Jā, man arī no sākuma bija doma likt normālu pastiprinātāju, bet tad es pamanīju šo mazo cimdu nodalījumu brīnumu. Sāku pa šo interesēties un izrādas viņs nemaz nav tik slikts kā par viņu sākumā varēja padomāt. Lielajam subim atkal man vaidzēs jaunus, resnākus kabeļus piepirkt +visādi loriņi+ darbs lai viņus izvilktu caur visu salonu. Un kā jau var saprast, esmu iesācējs šinī jomā, tad man tāda štelle nebūtu nemaz tik vienkārši padarāma un + daudz kas jauns būtu jāiemācās kā un ko darīt. Īsi sakot, sadārdzinātāka un čakarīgāka padarīšana. Kautgan iegūšu nedaudz labāku mūziku, bet es laikam tomēr palikšu pie vienkāršākā varianta - iemet cimdu nodalījumā un pie tiem pašiem orģ. slēdžiem visu saslēdz un vsjo!

Par to brīnumu var palasīt šeit http://forum.miata.net/vb/showthread.php?t=463845  itkā ļoti labas atsauksmes par viņu esot. Noriskēšu un  izmēģināšu kā skan. Noteikti iepostošu par viņu kādas atsauksmes. Jo tādiem sliņķiem kā es šitāda lieta ir tieši laikā.

Īstenībā, tā pat ir neliela sakritība, ka visu esmu izvēlējies no vienas firmas jo vispār man no sākuma nemaz nebija doma ieciklēties uz šo vienu firmu bet atsauksmes par Alpīnes skaļruņiem bija pat ļoti labas.

Bet ja jau Tu reiz saki ka Pioneer skandas tomēr ir labākas, tad es nedaudz atkāpšos no Alpine's un apskatīšos- varbūt pat Pionieru ņemšu.

Vēreiz paldies par Tavu atbildi, man tas ļoti palīdz, ka es zinu ka eju aptuveni pareizā virzienā :)

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Es nesaku, ka Pioneer ir vienīgie un īstie, ka tie ir labāki skaļruņi un ka tie skan labāk. Ir kaudze ar visādiem mazāk zināmiem ražotājiem, kurus arī būtu vērts apskatīt. Es vēlos pateikt to, ka skanējums ir atkarīgs no tā kādas klases tie skaļruņi ir, nu dārgais plaukts vai širpotrebs + gaume attiecībā uz skanējuma niansēm. Lielākajai daļai ražotāju tā arī ir - ir dārgais gals, kas ir ojojoj labs un ir lētais, kas ir gandrīz tikpat lieli sūdi, kā citi pa to pašu mazu naudu. Nu ne gluži tikpat lieli sūdi, kā pilnīgi noname, bet nu tuvu tam...

Plus vēl ir tas, kā jau teicu, var gadīties tāda skaļrunis+maģis kombinācija, kas skan visnotaļ labi arī bez pastūža, ir tādi skaļruņi, kas atdzīvojas tikai pieslēgti pie pastūža. Tieši tāds iespaids man radās par tām manām Alpine elipsēm. Ja pa taisno no maģa nepatika galīgi, tad pieslēgtas pie pastūža man viņas patika ļoti, gandrīz kā diena pret nakti.

Labots - Konstatators
Link to comment
Share on other sites

pirats977q

hmm.. Varbūt vari ieteikt konkrētas skandas kuras ar izvēlēto maģi skanēs labi bez pastūža? Jo šis variants makam izklausās daudz pieņemamāks (Vai arī ne?).

Labots - pirats977q
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Nē, draugs nevaru gan. Man ir manas ausis, tev ir tavas ausis :sarkasms:
man piemēram patīk skanējums ar dzidrām augšām, nevaru izturēt dūmakainu un sausu skanējumu. Citiem atkal augšas riebst, un paņem tās vēl papildus skaļruņiem, kas tās švaki atskaņo nogriež vēl maģī uz -6. :D Tas ir ļoti individuāli.

Atkal nākas atgriezties pie viena un tā paša, pie kā agrāk vai vēlāk nonāk visi audio topiki - tev nav iespēja aizsperties uz kādu lielāku bodi, kur auto skaļruņi ir izstādīti stendā un ir iespēja paklausīties. Tai pat Elkorā, nu kādu laiku neesmu bijis, bet nu tak tādai elementārai lietai ir jābūt un kādreiz bija tač. Uzreiz justu, kurš skan tavai ausej pieņemamāk. Bet nu tas tā, nav dzīvības un nāves jautājums, var ņemt arī i-bodē, jo budžeta skaļruņiem jau arī nav tās dramatiskās atšķirības, visi jau puslīdz vienādi ar sīkām niansēm varbūt...

Reāli es tev neiesaku atmest domu par pastūzi. Vienīgi vari nopirkt sākumā maģi un tās pat tumbas, ko biji noskatījis, saštellēt visu korekti un paskatīt kā patīk. Ja sev par pārsteigumu konstatē, ka viss skan jauki i tāpat, nu tad apsveicu. nav ko dzīvi sarežģīt. Bet ja šķiet, ka nu kaut kā pietrūkst avi arī nauda spiež kabatu tomēr, tad ņem to pastūzi, gandrīz ar garantiju var teikt, ka efekts būs ievērojams.

Labots - Konstatators
Link to comment
Share on other sites

pirats977q

''budžeta skaļruņiem jau arī nav tās dramatiskās atšķirības, visi jau puslīdz vienādi ar sīkām niansēm varbūt...''

Pilnībā Tev piekrītu un nesarezģīšu šito lietu vēl vairāk un ņemšu jau nolemtās tumbas, ja jau viņas nav sliktas tad neko daudz nevaru zaudēt :)

Kādas tad Tev pašam ir tumbas, ja drīkstu jautāt?

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Šobrīd oriģinālie. Alpine arī stāv uz plaukta un gaida savas jaunās mājas. :D Tāda situācija, ka nav jēgas pagaidām izvirst uz kā labāka instalāciju.

A tās Alpines teiksim aizm. plauktā ir doma likt original vietās zem sietiem (kā nu tur tiem a4 bij) vai griezt lielākus caurumus? ja jāgraiza metāls, vaig apdomāt vai ir jēga un kā tas izskatīsies. Tad gudrāk ir mazāka izmēra, tie kas iet štatnajās vietās iekšā, bet jaudīgāki un basa neesamību kompensēt ar nelielu subu nākotnē.

Link to comment
Share on other sites

pirats977q

Jā, tikai orģinālajās vietās, konkrētais modelis perfekti iekrītīs vecā vietā, speciāli viss tika atmērīts un noskaidrots kāda skanda vajadzīga, lai tik mazāks čakars :)

Vispār es nedaudz aizdomājos par vadiem, vaitik man jebkurā gadījumā nevaidzēs viņus likt resnākus? Jo esošie tievi kā spageti (jeb precīzi ārējais Ø 1,4 mm).

Link to comment
Share on other sites

Es nekad neliktu auto koaksiālos skaļruņus aizmugurē. Tam ir daudz iemeslu. Basu no viņiem tāpat normāli nebūs un viņi bojā tā saucamo skatuvi - mūzikai jāskan no priekšas, nevis no visām pusēm. 

Sākumam vajag normālu maģi, plus pastūzi, plus normālus komponentu skaļruņus. 13cm mazi - nebūs normālu mid basu. Varbūt tomēr var 17 cm iemudzīt. Un tad ļoti vēlams subs. 

250 ls pamazs budzets,un alpine padārga firma - es skatītos uz ko lētāku.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Absolūti nepiekrītu skaļajam auto audio fanu apgalvojumam. ka aizmugurē nevajag skaļruņus vispār, ne koaksiālus, ne komponentus nekādus! Ziniet, automašīna salons vispār no akustikas izvietojuma vidokļa ir totāli garām, par kādu tur pareizu skatuvi var būt runa ja vadītājs sēž visu laiku kreisajā pusē? Ko melst niekus... Mašīna nav nekāds mājas stereo, kur tu sēdi pa vidu starp 2 kanāliem un baudi stereo priekšrocības. Ja nu vien ronalds nebrauc ar Mclaren F1 un kā Bīns nesēž salonam pa vidu...

Turklāt tādā gadījumā visas smalkās spec-aprīkojuma skaņas sistēmas jauniem auto tad nāktu pēc šāda scenārija - 2 milzu skaļruņi priekšas durvīs, pīkstuļi stoikās un subs bagažniekā. Bet diemžēl tā nav, tur ne tādus vien n kanālu risinājumus piedāvā, bet tad jau sanāk ka visi viņi ir muļķi...

Ko mēs iegūstam, ja izmugurē neko neliek? Aizmugurē braucošie tolkam neko nedzird, jo midbass ir priekšā pie kājām un stoikā ir tikai pīkstulis, pa lielam tikai basa dunoņu no bagažnieka. No mirstīgā klausītāja vidokļa tas ir otstojs. OK, gan jau ka var arī saštellēt tādu "priekšu", ka dzirdēs visi, gan aizmugures beņķī sēdošie, gan aizmugurē braucošā auto sēdošie, bet tas diemžēl ir parastam cilvēkam ne paceļama, ne vajadzīga instalācija.

A4 priekšā bez nopietnas apšifkas modifikācijas vai podiumu izbūves 17 cm durvīs neiet...

Ā, vadi...

Nu ja tie ir oriģinālie vadi ar biezo, cieto izolāciju, tad tavai rāmajai instalācijai uz skaļruņiem pilnīgi pietiks. Ja jau no zavoda tādi nāk... Nemeklē problēmas, kur to nav. Ja tur jau kaut kas ir mainīts, tad jāskatās uzmanīgāk.
Subs un nopietnāka pastūža barošana, tā ir cita saruna. Tāpat, ja sanāk vilkt RCA signāla vadus uz aizmuguri pa slieksni vai kur citus, tad labāk uzlikt resnākus arī uz skaļruņiem, bet nav obligāti.
 

Labots - Konstatators
Link to comment
Share on other sites

pirats977q

Roland

Tākā man maza saprašana ap šo lietu, tad koaksiālos skaļruņus aizmugurē izdomāju likt tikai tādēļ, ka orģinālie ir tādi, tādēļ nodomāju, ka izgataotājs padomājis par akustiku.

Tātad tu iesaki aizmugurē likt tikai subi?

Un budžets nav mazs, bet gan normāls priekš viduvēja līmeņa, par ko arī ir tēma.

 

 

Un skaidrs par vadiem. :) Es jau biju sabijies vai tik tie vēl nebūs jāmaina.

Labots - pirats977q
Link to comment
Share on other sites

OK, pieslēgšos.

Aizmugurē atstāj droši oriģinālos, ja nu tiešam tur kāds bieži brauc un arī tiem vajag mūziku.

Par to alpine powerpaku esmu skeptisks. Var jau būt, ka tur ar kādu D veidīgu klasi arī tos 4x45W RMS dabū, lai gan ori[ginālai barošanai, kurā šo slēdz iekšā, tā barošanas jauda ir kā ir. Ja ir vieta, es tomēr ieteiktu normālu atsevišķu pastiprinātāju.

Tad kad tas viss saveidots, tad var likt klāt jau kādu subi, kur galvenais modeļa nosaukumā izvairīties no burtiem SPL kā arī 1000W RMS un nezi cik max. Tie nav priekš ikdienas, ai nu tur arī ķīniešu vati.

Lai gan fakts, ka pats pēc daudzu gadu ņemšanās ar kaut kā izveidi, tagad pilnīgi pietiek ar oriģinālo audio sistēmu bez subja. OK, tai vienīgi trūkst USB, nākas mocīties ar CD/MP3 cepšanu. Labi, ka vēl 6 disku mainītājs jau ir.

Labots - ju
Link to comment
Share on other sites

pirats977q

Paldies par atbildi.

Tātad nomainīt tikai priekšējos skaļruņus? Tie paši mani izvēlētie būs labi? (protams, tanī pašā cenu diapazonā)

Un ja visu darīšu pēc tava ieteikuma, tad pastiprinātāju izvēlēties divu vai četru kanālu, proti pastiprināt tikai priekšējos (jaunos) skaļruņus un lai aizmugurējiem iet tikai maģa pienākošie padsimt RMS?

 

Un vēl jautājums par pastiprinātājiem- manam topošajam maģim aizmugurē uz RCA izejām ir rakstīts SW/F (kas nozīmē subwoofer/front). Vai tas nozīmē, ka manam maģim ir iespējams pievienot tikai 2-kanālu pastūzi un es varēšu pastiprināt tikai un vienīgi priekšējos skaļruņus/vai subi, un nevarēšu pastiprināt priekšējos un aizmugurējos skaļruņus? Atvainojos par muļķīgo jautājumu.

http://www.bildites.lv/images/ic2x1okti8b2pge8jqbe.jpg

Link to comment
Share on other sites

Pieslēgt jau varēsi arī 4 kanālu pastiprinātāju, tikai vairs nevarēsi regulēt līmeni starp priekšu, un kas nu tur būs pie otriem kanāliem. Lai to saregulētu, būs jātiek vienmēr pie pastiprinātāja.

Vari uzreiz kādu 4kanālnieku paņemt, pie tiem varēsi pieslēgt subi. Aizmuguri var atstāt no maģa.

Link to comment
Share on other sites

pirats977q

Visiem paldies par atbildēm un padomiem, nu es esmu sapratis kas man ir vajadzīgs. Bez jums man būtu krietni grūtāk izlemt ko un kā darīt.

Tātad no sākuma man vispār nebija vēlēšanās ievietot Subi mašīnā, jo 1.kārt- aizņem vietu un 2.kārt- domāju ka man no skaļruņiem nākošie tuc tuc būs pilnība pietiekami. Taču jūs mani pierunājāt viņu ielikt.

Finansiālu grūtību dēļ nolēmu sistēmas pilnveidošanu sastādīt pa šādiem etapiem (viens etaps ~ mēnesis)

1. Magnetolas ievietošana.

2. Četru kanālu pastiprinātājs 4x45 RMS (visiem četriem skaļruņiem). Saprotu, ka visi ir skeptiski pret to cimdu nodalījumu pastūzi, taču es nolēmu ka tomēr šo brīnumu ievietošu savā sistēmā.

3. Viena kanāla pastiprinātājs 200 RMS (Subvūferam) + vadu instalācija, kā arī 200 RMS Sabis + kastes izgatavošana.

4. Kā pēdējo atstāšu visu 4 spīkeru nomaiņu uz ~ 40 RMS katram, un kā jau Konstatators ieteica, tos jāizvēlas tikai klausoties ar savām ausīm, kuri labāk patiks tos arī ņemšu. [Edit:]+ Priekšējo durvju nopakošana, instalāciju vietu pastiprināšana, kā arī plaukta pastiprināšana.

(5.) Akumulātora nomaiņa (jā tas nu man ir pašvaks). ̶U̶n̶ j̶a̶ ̶n̶a̶k̶t̶ī̶ b̶r̶a̶u̶c̶o̶t̶ ̶m̶ir̶g̶o̶s̶ ̶l̶̶a̶m̶p̶as̶ ̶ta̶d̶ ̶n̶o̶t̶̶e̶i̶k̶t̶i ̶p̶a̶d̶o̶m̶ā̶š̶u̶ ̶p̶̶̶a̶r̶ ̶C̶a̶p̶a̶c̶i̶t̶o̶r̶a̶ ̶i̶e̶g̶ā̶d̶i.

Anyway jauni ieteikumi vienmēr būs gaidīti, jo komponentes pirkšu lēnām, pa vienai, un ar jauniem padomiem varētu izmainīties līdzšinējais scenārijs.

Labots - pirats977q
Link to comment
Share on other sites

Kondesantors pat ļoti jaudīgās sistēmās nerisina problēmas cēloni. Ja lampas mirgos pie šīs jaudas, tad problēma būs kaut kur kontaktos, pārāk tievos vados, pusbeigtā aķī vai ģeneratorā. Kondesatros ir lieki izterēta nauda, to var likt tikai smukumam.

Tas ko saklausīsi, klausoties auto skaļruņus stendā, var kardināli atšķirties no tā, kā tie skanēs iekš auto. Ja maini skaļruņus, pa sliktu nenāktu vismaz tā priekšējās durvis arī nopakot, pastiprināt instalācijas vietas, arī plauktu nenāktu pa sliktu pastiprināt.

Link to comment
Share on other sites

pirats977q

Viss skaidrs par kondensātoriem. Likšu to aiz auss.

Un jā- nopakošana u.c. nav slikta ideja, to noteikti arī pierakstīšu pie darāmo darbu saraksta.

Un skaļruņu skaņa stendā tik tiešām varētu atšķirsies, akustikas dēļ (savādāka telpa vai pat kvalitatīvāka magnetola/pastiprinātājs). Jā tur Tev ir taisnība. Taču no otras puses- labāk tā, nekā internetā kautko akli (kurli) pasūtit.

Link to comment
Share on other sites

padomāšu par Capacitora iegādi

āprāts, šitā nolamāt nabaga kondensatoru ... un vēl ar lielo burtu :D

Link to comment
Share on other sites

Ja ir krievu valodas zināšanas, iekš avtozvuk.com var palasīties testus. Jālasa gan tie uzmanīgi, jo daļa no dalībniekiem ir sponsoru produkti

Link to comment
Share on other sites

pirats977q

Krieviski nesaprotu taču ja zini kādu lapu angļu val. tad noteikti iemet.

Atradu ļoti noderīgu tabulu ar nepieciešamo vadu izmēriem attiecībā pret ampēru lielumu un vada garumu. Tas tik tā, janu kādam ievaigās:

wiringdiagram.jpg

gauge_AWGtoMetric.jpg



Update.

Jaunais maģis ir kolosāls, un vecie spīkeri nav nemaz tik sūdīgi kā biju domājis, tādēļ nolēmu, ka nākamajā etapā es pirkšu sabi un pastūzi, nevis pastūzi skaļruņiem.

Budžetu šai komplektācija atvēlēšu 90Ls. Vienu brīdi es pat sliecos ņemt aktīvo sabvūferu (jo mazāks čakars utt.), taču palasot ieteikumus forumos varēju saprast, ka tomēr tā ir slikta ideja. Kastes izgataošana man vispār neko neizmaksās. Ja sadala summas kādas tiek atvēlētas lai uzražotu aktīvo sabi(pa tiem pašiem 90 Ls), tad sanāk, ka kastei aiziet 40 sabim aiziet 25 un pastūzim 25? Nu neizklausās ka tur kas nopietns varētu sanākt..:D

Es sev izdomāju šādu kompletāciju, bet vai tas būs pats labākais ko var izsūkt no 90 Ls?

Pastiprinātājs: (185 RMS (bridged))

http://www.aux.lv/lv/2-kanlu/133-pioneer-gm-3500t.html

Sabvūfers: (12" 200 RMS)

http://www.aux.lv/lv/30-cm-12/212-alpine-swe-1244e.html

Paldies visiem, kuri līdz šim man palīdzējuši nonākt tikt tālu, palīdzot sakomplektēt šo komplektāciju. Cerēšu saņemt vēl kādus viedokļus uzlabošanā vai ko iesakot. :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...