Jump to content

Nokia Lumia 820


Edzhua
 Share

Recommended Posts

Labdien bootieši!

 

Tā kā mans Nokia c7 tieši pēc garantijas beigām ir sācis taisīt visādus brīnumus, tad, kā LMT klientam sāk krist acis uz svaigi pieejamo Lumia 820.

Esmu izskatījis gmarenas un citus reviewus, bet tā visa informācija šķiet tāda skopa, lai gan es pats nezinu, ko es no tās vēlos sagaidīt. Interesē viedoklis par šo telefonu no tiem, kas to ir turējuši rokās un dabūjuši palietot, kāds ir? Es personīgi, no WP esmu minūti paspaidījis tikai Lumia 800, kas, kā jau zināms, ir uz WP 7.5, vai, ja ir saņēmuši atjauninājumu, uz WP 7.8.

Kādas būtiskas atšķirības starp šīm platformām?

Vēl viens jautājums nomoka, vai tiešām Lumia 820 un 920 nav/nebūs FM transmiters, ko es savā C7 vienkārši dievinu?

Tad vēl jautājums, vai man ir vērts pagaidīt Lumia 920 parādīšanos LMT piedāvājumā, es gan negribētu maksāt 25+Ls mēnesī par telefonu, gribētos iztikt ar 20Ls max.

Vēl pienemšu izskatīšanai arī alternatīvas, lai gan esmu Nokia patriots, šad tad sāk domas krist uz citiem brendiem - āboli vai HTC, lai arī es saožu ābola nāvi.

 

Esiet, lūdzu, iecietīgi uz maniem stulbajiem jautājumiem. Paldies.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

No WP tikai un vienīgi WP8, jo tam vismaz ir latviska rakstība iekšā. Bet vispār WP8 (arī 7.5 un 7.8) funkcionalitātē katastrofāli atpaliek no droīda vai tā paša āboļa. Salīdzinoši aplikāciju veikals WP ir pilnīgi tukšs. Ja tikai zvaniem, pastiem un SMS, tad WP8 ir brīnišķīga lieta, kam ilgāk turēs aķis, būs dievīgi plūdena telefona darbība, labi ekrāni, pieņemama sinhronizēšanās, Facebook, Twitter, Nokia kartes utt. Dusmīgie putni par maksu un Waze nav un visticamāk tuvākajā laikā nebūs.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Nu es visu mūžu esmu lietojis tikai Nokias, ja godīgi, man nemaz nav ne jausmas vairs kā strādā citu telefonu platformas... Es uz telefona vairs spēlītes nedzenāju, vienmēr ir patikusi Nokias telefonu vienkāršība, ja tā piedomā, tad man svarīgi ir tikai zonas/sarunu kvalitāte, telefona stabilitāte kā tāda, izturība un normāla kamera, C7 bildes iekštelpās izskatās drausmīgi slikti. Waze neizmantoju, pietiek ar Nokia maps.

Šim 820 nav tie brīnumi ar zvanu melodijām, par kurām tiku lasījis iepriekš, laikam WP7.5 telefoniem? Un joprojām aktuāls jautājums par to FM transmiteri, tā kā man mašīnā nav CD/USB atskaņotājs, tad vienmēr izmantoju telefonu. Kaut kur lasīju, nevaru vairs atrast kur, ka 820 vai 920 Lumiai esot šī FM transmitera funkcija, tikai tā esot diseiblota... Varbūt kāds par šo zin sīkāk, vai to iespējams labot, vai šis transmiteris varētu sākt darboties ar kaut kādiem, nebūt, nāktones wp8 apdeitiem?

Link to comment
Share on other sites

Pats lietoju 710to.

Pirms Nokias, bija lietošanā HTC Desire, kas netīšām tika noslīcināts. Kamēr domāju ko ar slīkoni darīt, paķēru lētāko WP trubu, 120Ls jauna, tikai dēļ stabilās raitās darbības, jo nav pieejams neviens raiti, plūstoši strādājoš Androids par šo cenu.

Reālie - kas ir WP

1. Nav Waze

2. Nav File Manager, šad tad ievajagās

3. Nav normāla "kontaktu" pārsūtīšana

 

Zvanu melodijas 7,5 ir dīvaini liekamas, bet tā kā es uzlieku 1 un vairāk nevajag, mani tas maz skar. Patīk daudz citas integrētās fīčas, NOKIA Maps - ar šo šogad pa EU izlaidu 4,5k km pilnīgi bez jebkāda stresa.

 

Sataisīju savu Desire, domāju beidzot mans Andrītis ir back ar visu Waze, palietoju nedēļu un sapratu, WP man daudz labāk apmierina nekā Desire, pieļauju ar S III, dziedātu citu dziesmu, bet cenas atšķirība x4 visu pasaka. 

 

Līdz ar ko, kas reāli piertūkst ir Waze, bet ņemot vērā, kad īpaši neaizraujos ar pārkāpumiem, viņš tā godīgi sakot ne reizi man nav bijis vajadzīgs.

 

Bet šis viss ir tikai par WP 7,5. Pieļauju kad nākamo skatīšos WP8, bet telefonu cenas atkal ir kosmosā.

 

Par WP veikalu, ja nēesi baigais online strādājoš Admins, tad principā var piemeklēt daudz lietu, nav tā kād ir tukšs, bet manas vajadzības pagaidām gandrīz visas ir apmierinātas.

Link to comment
Share on other sites

smartdevil

1. Es arī nepārkāpju un vienmēr pieticis ar Nokia Maps, bet Waze, laikam, varot palīdzēt arī apbraukt sastrēgumus, vai vismaz atrast ātrāku maršrutu.

2. Kam tev File Manager, ja uz WP nav ko menedžēt?

3. Trešā ražotāja softs, tā pat kā par daudz ko citu var teikt, ka nav normāli. Bet šo to var piemeklēt no APPiem.

 

Par raitumu un stabilitāti piekrītu un esmu ļoti apmierināts. Lietoju Lumia 900

Noteikti, ja WP būtu advancēta OS kā Andrīts, arī kārtos un bremzētu. WP pat varētu kaut kādā ziņā nosaukt par "uzkruķītu" APPu nevis OS.

Labots - smartdevil
Link to comment
Share on other sites

man kā ne pārāk prasīgam lietotājam gribas Lumia 620.

It kā bišķi mazjaudīgāks un mazāks kā 820, bet cenas ziņā daudz draudzīgāks.

Pašlaik sēžu uz E6, bet ir lietas, kas viņā kaitina

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Jārēķinās, kas apetīte aug ēdot. Iepazīsi WP8, noliksi tuvā nākotnē blakus droīdam vai ābolim un tikai tad redzēsi uz ko spējīgi citi telefoni, kādi izskatās civilizēti aplikāciju veikali.

 

Jāatzīst, ka vairums WP telefonu ir ļoti labi uzbūvēti un labā ziņa WP gadījumā ir tāda, ka visiem ir teju identiskas "iekšas" un funkcijas. Jāizvairās no tiem, kam ir mazie 512MB RAMi. Uz tiem laikam ne visas aplikācijas skrien vai kas tāds.

 

Vienīgā problēma, ka WP8 pagaidām ir diezgan maz izplatīts telefonos un tie paši sākas tuvu 200Ls un, protams, arī pāri. 7.5 un 7.8 gan nevajadzētu izvēlēt.

Link to comment
Share on other sites

Nu nezinu vai 820 Lumia ir labākais variants. Par 190 Ls jau var dabūt HTC 8S, bet kā jau Žaks teica, tad tas 512Mb rams var izrādīties liels mīnuss. Un WP ar FM transmitteri diez vai varēs atrast.

 

Pats lietoju Lumia 800 ar WP 7.8. Spēlītes nedragāju un tāpēc labi noder. Lēts telefons, laba kamera, navigācija tiešām laba. Epastus var izlasīt, tikai tas internet explorers gan ir kaut kas drausmīgs.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Nu un par teju 200Ls jau var dabūt ņipru droīdeli.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Vienīgais tas, ka Nokia andrīšus netaisa. Un jā, piekrītu, par 200Ls var dabūt labu droīdu.

Link to comment
Share on other sites

audio_spoks

Vienīgais padoms, kuru var dot ir - paņem rokās, patausti, pabaksti, un ja patīk tad pērc. Ja vien neesi maniaks, kuram vajag 1000000 appus, tad WP8 nodrošinās visu nepieciešamo. Arī WP7.8 ir latviešu klaviere, un kurš māk, tas uzliek un lieto sāpes nezinot. Bet protams, ka WP8 ir solis uz priekšu. Pats lietoju Lumia 800 jau kādu gadu, un neesmu jutis, ka man kaut kas trūktu vai bremzētu. Bet nu O.K., ja baisi piekasīties, tad trūkst ekvalaizera mūzikas atskaņotājam. Viss cits darbojas un darbojas ātri un nesāpīgi.

Link to comment
Share on other sites

Čo, čo, 820 Lumijai nav pat mūzikas atskaņotājs normāls? Es kaut kā nesaprotu, kas tad vispār viņā ir iekšā? Parastais telefons ar pieeju netam?

Vai arī 800 nav.?

Labots - Edzhua
Link to comment
Share on other sites

audio_spoks

Atskaņotājs ir normāls, vienkārši ir cilvēki, kuriem patīk pabakstīties ar ekvalaizera lietām. Principā neredzu nekādu vajadzību pēc tā, bet nu bija moments, ka nācās dažas dienas kaut kādas jokainās austiņas, tan nu pietrūka tās fīčas. Bet savādāk viss ir pat ļoti labi. Kā jau teicu, tas ir telefons darbam un pieaugušiem cilvēkiem. Būvēts pēc principa - it's just works. Ja gribās bakstīties, tad jebkurš andrītis, un laime pilnīgā. Visas iespējas jau drīzumā ģenerēt šeit tēmas no sērijas, apdeitoju, norūtoju, neiet, uzkārās, kā man šito, kā man to. Tā apmēram. Saku tak, aizej uz veikalu un pabaksti to trubu nedaudz. Ātri sapratīsi, kas un kā un vai ko tādu vajag vispār.

Link to comment
Share on other sites

820 ir ekvalaizers.Lietoju apmēram 2 mēnešus,divos vārdos varu pateikt ka telefons darbojas nevainojami,ir LV klaviere un interfeisa valoda.Wireless chargings itkā sīkums,bet patīkams.appi mārketā nav daudz,bet nepieciešamākie ir un ar to pietiek,vismaz man.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms dažām dienām pienāca Lumia 620 no UK, darbojas ideāli. Waze, protams, būtu patīkama, bet nokia maps + nokia drive nemaz nav slikts variants, un darbojas labi + offline. Spēles nespēlēju, bet visas programmas startējas pieņemami ātri, un salīdzinājumā ar 2 androīdiem, kas man ir (2.2 telefons un 4.0.4 planšete), darbojas nesalīdzināmi fiksāk un nekarās. Par aplikāciju veikaliem - androīda veikala bezmaksas daļa ir viena milzīga miskaste. Windows phone domāju, ka pēc pāris mēnešiem būs līdzīgi. Taču līdzi nākošās bezmaksas aplikācijas ir labas.

 

Lietas, kas ir reāli mīnusi - jāievelk aplikācija flīzei ar baterijas % rādījumiem, notification centrs būs laikam ar nākamo lielo update. Aķis ilgāk kā dienu (~ 6-7 stundas mūzikas atskaņošana, mazliet GPS, epasti un čats) netur. Ja lietotu battery save mode, noteikti turētu ilgāk, bet tad epasts jāsinhronizē manuāli. Nav pieejas no telefona failu sistēmai, domāju, ka līdz windows 9 par tādu nav ko sapņot. SD karte ir laba mūzikai un attēliem, bet, piemēram, grāmatas ļauj tikai no skydrive ievilkt (pēc saglabāšanas telefonā pieejamas arī bez skydrive). Radio - pēc netā atrodamās informācijas dzelžos ir, bet software nav - iespējams, ar kādu update parādīsies.

 

Plusi - displejs kvalitatīvs, reaģē pat uz grābstīšanos ar plāniem cimdiem. Kontaktu salinkošana (people hub) ir noderīga fīča, īpaši cilvēkiem, kas slikti atcerās sejas - sociālajos portālos noteikti katram pa fočenei būs. Nokia Drive darbojas labi pat uz lumia 620, daudz plūstošāk un precīzāk kā google maps bija uz froyo. City lens points of interest ir arī Latvijā, vismaz Rīgā darbojas visnotaļ precīzi. Kamera ir draņķīgākā no lumia saimes, bet tik un tā dienas apgaismojumā darbojas neslikti. Efekti bilžu apstrādei arī pieejami pietiekami. Brīvpieejas programmām, kam ir reklāmas, tās ir neuzkrītošākas kā androīdam. Skaņas kvalitāte sarunām +- OK, mūzikai - bauda klausīties (gan ne ar līdzi nākošajām austiņām). Equalizer ir domāju, ka visām lumia ar windows 8. Ieslēdzams settingos pie audio.

Labots - delta
Link to comment
Share on other sites

Arī WP7.8 ir latviešu klaviere, un kurš māk, tas uzliek un lieto sāpes nezinot.

Vai lūdzu varētu par šo variantu mazliet vairāk informācijas? Aktuāls, jo pašam ir LUMIA800 ar jauno apdeitu uz WP7.8.

Link to comment
Share on other sites

audio_spoks

Ja tikai e-pastiem un SMS, tad ir ļoti laba aplikācija - MYKeyBo. Nemaksā neko, un latviešu klaviere ir. Turklāt pēdēja laikā tā ir sakārtota un kļuvusi pat ļoti lietojama. Ja gribās ko vairāk, tad jau jāmeklē atbildes iekš http://windowsphone.lv/

Link to comment
Share on other sites

Ja nu aizmirstam par šo Lumia 820, kādu telefonu Jūs ieteiktu kā labāku alternatīvu, par kuru būtu vērts izdot naudu? Tikai ne 5. iphone.

 

Tomēr gribās telefonu, kas rīt būs tikai vēsture, nevis aizvēsture...

Labots - Edzhua
Link to comment
Share on other sites

Ietreiktu pagaidīt Lumia 920, it kā būšot februāra vidū/beigās, protams, ja līdzekļi atļauj.

WP noteiktu būs fiksāks un plūdenāks par Android, trūkums jau minētais aplikāciju trūkums. Lai gan, patiesībā, vienīgā aplikācija, kas man pietrūktu uz WP būtu Waze.

920 ir ļoti laba kamera, labākā kamera telefonam, ja neskaita PureView. It īpaši bildes pie slikta apgaismojuma, salīdzinot ar konkurentiem, tiešām pārsteidz.

Link to comment
Share on other sites

Леший

Par WP: nedaudz sanāca pastaigāt ar L800 WP7.5. Atsauksmes - visu nerakstīšu, savādāk, mani nobanos par lamu vārdiem. Bet viena niance ir vērta, lai to pieminētu.

 

Tātad, vajadzēja pārmest bildes no telefona uz PC, kas priekš manis, kā pastāvīga Android lietotāja, parasti ir ļoti triviāls uzdevums - pieslēdz un kopē. Pieslēdzu pie Win7, devaisu atrada, bet pie failiem netikt. Skatos netā, kā ieslēgt mass storage mode - tutorialā pirmais punkts "open regedit.exe", tālāk nelasīju. Provēju pārmest uz SGS2 un N9 pa bluetooth - ne ar vienu no šiem datu apmaiņa pa BT nav iespējama. Pameklēju, vai nav kaut kas līdzīgs Kies Air - nav. Nu nav ko darīt, novilku to Zune, instalēju, 5 minūtes pētīju " user friendly" interfeisu, bildes nokopēju. Pēc tam konstatēju, ka Zune salika asociācijas ar savu Zune playeru uz visiem audio/video formātiem. Ok, nonesu Zune, sapratu, ka šitāds tizlums ir kretinisma kalngals.

 

Un tagad viskomiskākais - pieslēdzu pie Ubuntu, un uzreiz parādās devaisa ikona, ar kuru var mierīgi browsēt failus.

 

Nekad mūžam es nepirkšu nevienu m$/WP ierīci, kamēr ir tādās perversijas.

Labots - Леший
Link to comment
Share on other sites

WP8 cik saprotu failu ziņā ir tāpat ka Andrītim vai mirušajam Simbiānim pieslēdz un kopē?!

 

Pats gaidu 620, kas izmēra un cenas ziņā (cerams ;)) izskatās tieši kas man vajadzīgs ;)

 

 

 

Tomēr gribās telefonu, kas rīt būs tikai vēsture, nevis aizvēsture...

 

 

Es domāju, ka ir jāskatās vai telefons spēj pildīt tavas prasības, pārejais jau ir marketinga tufta, kur ražotājs grib tavu naudu par it kā jauno uber trubu ;)

un taisa "jaunus" telefonus  kā s... tualetē  ;)

Labots - GaryII
Link to comment
Share on other sites

Jau otro nedeelju manaa iipashumaa ir Nokia 820,vienvaardsakot patiik. Pirms tam bija htc desire c-meesls. Veel joprojaam ir arii lietoshanaa Nokia 5800

Link to comment
Share on other sites

Jūs trak iesat šito telefonu pirkt par 300Ls? Viņš es teiktu ir 200 Ls telefons. Izšķirspēja zema displejam, kamera švaka.

Link to comment
Share on other sites

Jo? Pastāsti sīkāk, kāpēc Tev šķiet, ka cena ir tik neatbilstoša. Tukšiem vārdiem nav spēks, bez pamata.

Jūs trak iesat šito telefonu pirkt par 300Ls? Viņš es teiktu ir 200 Ls telefons. Izšķirspēja zema displejam, kamera švaka.
Link to comment
Share on other sites

Nu tad jau iPhone arī ir 200 Ls vērts. Nu labi, par Nokia cenām es ar neesmu sajūsmā un 820 modelis man liekas ne šis ne tas, diezgan stipri apgraizīts 920 tikai par nedaudz zemāku summu.

Link to comment
Share on other sites

Ekrāns jau ir viss ko Tu redzi no telefona. Kāpēc gan neņemt ar labāku ekrānu, ja ir iespējams?

 

Par Samsung Galaxy Nexus(ekrāns 4.65'') varu teikt to labāko, esmu palietojis 5 mēnešus, nekāda vaina, labākā andrīša pieredze un iespaidi. Patīkami, ka nav nekāda Sense vai TouchWiz utt. Bet tā jau gaume.

Labots - Malis
Link to comment
Share on other sites

Pēc pieredzes -

  • Nokia e6 belle - iekšā viss nepieciešamais tikai šausmīgi bremzīgs
  • HTC Sensation - Viss ir pieejams, strādā labi, baterija knapi dienu izvelk
  • Nokia Lumia 800 (pašlaik) - Viss strādā ideāli, neviena aizture, ekrāns patīk labāk par HTC sensation, un kaut mazāka izmēra, bet sms rakstot daudz precīzāks. 

Ja grib spēlēties ar visādām spēlītēm un programmiņām tad Androids ir īstais, bet es palieku pie WP

Link to comment
Share on other sites

Vēl kādi ieteikumi attiecībā kurš no LMT piedāvātajiem telefoniem būtu kvalitatīvākais pirkums - http://www.lmt.lv/lat/abonentiem/piesleguma_veidi/pirmais/pirmais_telefonu_modeli

Es nevaru saņemties aiziet uz to LMT centru, es zinu, ka aiziešu, kaut ko paspaidīšu un paņemšu, tā kā šobrīd skatos uz Lumia 820, tad tas arī būs tas ko paņemšu... Tomēr kaut kur sirdī ir nelāga aizdoma, ka es ar to Lumiu būšu ieberzies, tomēr 22Ls par kaku 2 gadus maksāt nav forši.

 

Un kā Jums patīk superīgais "Akcijas" piedāvājums pirkt Iphone par izdevīgāku summu, kaut vienīgais, kas nodrošina to "akcijas cenu" ir tas, ka līgums ir nevis uz 2, bet jau 3 gadiem... :D



Paldies tiem, kas padalījās ar info, es tomēr ņemšu ābolīti.

 

Var lockot.

Labots - Edzhua
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Kvalitatīvs un drausmīgi pārcenots.

 

Nu tad jau iPhone arī ir 200 Ls vērts

 

Ja būtu ražots Latvija tad vēl varētu saprast

Link to comment
Share on other sites

Mīnusus neesu maklējis,Mani apmierina viss.Baterija ar manu lietošanu 2dienas.Apmēram 2h dienā internets,pāris zvani ap 10sms.

P.S ir viens mīnuss.Lai redzētu baterijas atlikumu procentos ir jānodownloado applikācija/live tile.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
motorhead

Tas jau nav nekāds mīnuss. Ja baterija 2 dienas var izvilkt, tas jau ir kaut kas :))

 

Vēl kādi viedokļi par Lumia 820?

Link to comment
Share on other sites

 Siikumi,bet kaitinoshi. 

1. Nevar uzinstaleet Asphalt 7 Heat no apustores,nepietiek vietas iebuuveetajaa atminjaa.

2.Neprot izmantod sd karti aplikaacijaam

3. Par muzikas askanjoshanu. Nezin kaa lai pa smuko izsakaas-nevar tiit dziesmu(audio track)

4. Nepaziist FLAC

Labots - budhha
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...