Jump to content

Edgarz2
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Lūdzu padomu.... Plānoju iegādāties jaunu 5.1 komplektu. Vecu vecā pamazām ir izpārdota. Ir jau iegādāts DENON AVR-1713 resīveris. Kādas tumbas ieteiktu izvēlēties 320-370 Ls robežās? 

Vai RRR (Rigonda) ir vērts skatīties?

 

Aizdomīgi lēti: http://www.ss.lv/msg/lv/electronics/audio-video-dvd-sat/audio/loudspeakers/cbdhk.html 

 

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Tu lasīt proti? Foruma meklētāju izmantot proti? Pilns pēdējā laikā ar +/- tāda budžeta tumbu meklētājiem, kas tu citādāks?





Kārtējais 4 soķu (ne)tērētājs, kurš siekalojas par tiem ss'a mēsliem...

Labots - Konstatators
Link to comment
Share on other sites

Par Jamo kvalitāti vari nešaubīties cenas/kvalitātes atiecībā.Bet par resīveri gan nav pārliecības,(Nav bijis īpašumā)lai spriestu.

Tu lasīt proti? Foruma meklētāju izmantot proti? Pilns pēdējā laikā ar +/- tāda budžeta tumbu meklētājiem, kas tu citādāks?
Bet tā pilnīga taisnība,N tās reizes jau tā kategorija apspriesta.
Link to comment
Share on other sites

...domaju rakstit vai ne:Koda...katru nedelu rakstu...kadel ari tagad ne...un nakosho nedelu un aiznakosho... :)

Protams,joks...

Link to comment
Share on other sites

Paldies! par info. 

vienkārši visā tajā info daudzumā no google var apjukt. Te +/- pāris varianti un vismaz skaidrs uz ko lūkoties.

Link to comment
Share on other sites

Hmz, pēdējā laikā nesaprotu tos cilvēkus, kas priekš midiem izmanto divus skaļruņus. Uz augstākajām frekvencēm, kur tuvāk dalījuma josla ar pīkstuli, ir jābūt labākajā gadījumā šādai tādai virziendarbībai ja pat ne jūtamām interferencēm.

Ups, sorry, nenoorientējos- tās Jamo S606 tak ir 2.5 joslu sistēma nevis trīs joslu, vai ne?! Ā, nu tad jā- lai dabūtu maucienu, ar vienu 5" midbasa/mida skalŗuni tik tiešām varētu būt par īsu. Tāpēc jāliek divi paralēli.

Uz ātro uzmetu aci tēmai, kur viens bija "nolicis" Jamo S606 pīkstuļus, ka tie esot baigais craps. Tajā pat tēmā ir redzama daļa no filtra.. http://www.avsforum....heap-tweeter/90

Nu jā, ko gan viņš iedomājās sagaidīt no pīkstuļa, kas maksā 2USD..



Tagad pirms aiziešanas uz pusTdienām, izdomāju vēl minūtīti iemest aces googlē, kādas šī man parādīs bildes par tām Jamo.
http://cdn.avsforum.com/6/6c/6c9c8f46_vbattach182854.jpeg
Avots šeit: http://www.avsforum.com/t/872526/the-official-jamo-speaker-owners-thread/3360
Nu ko lai saka, Oskars vienā paralēlajā tēmā kaut ko pukstēja par Denon tumbu 1.5dB nevienmērību, kā viņam bija licies. Nu ok, te nevar īsti zināt, kādu ietekmi uz AFR ir atstājusi telpa, bet nu, ja tumbas SPL ap 200Hz ir 75dB līmenī un ap 7kHz ir 95dB līmenī (t.i. starpība 20dB). Kad izlasīju, ka šo tumbu MSRP ir pat kaut kur bijusi 1.4k USD, palika tā bišķiņ jocīgi..
 

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Nu nu, parēķini, ja ap 1.7kHz skaļruņa SPL ir 75dB, divas oktāvas augstāk 95dB. Kā zināms, lai iegūtu par 3dB lielāku spiedienu, ir nepieciešams dubultot jaudu. Sanāk, ja, piemēmam, pīkstulim ap 6kHz spl uz vienu vatu ir tie 96dB, 1.7kHz lai dabūtu tādu pašu spiedienu kā ir 6kHz uz vienu vatu, vajag pastiprinātājam ručkā iedot ap 100 vatiem. Ir atšķirība 1 vai 100 vati. To katram jājūt. Pie tam jāņem vērā, ka cilvēkam ap 3-5kHz ir ausij vislielākā jūtība, nu un jau 4kHz ir + padsmit decibeli..

Link to comment
Share on other sites

Kā jau esmu teicis, Jamo 606 nav galīgākā miskaste, ja pareizi piejūdz klāt sabiķi. Kino ir tīri labi un fona mūzikai arī, ja nav nekas labāks pie rokas, ar ko salīdzināt. Bet kad tomēr tiek paklausīts kas labāks, tad gan paliek tikai kino. 

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

katram cilvēkam ir atšķirīga  skaņas uztvere un gaume, tāpēc nevar tik vienkārši pateikt, pērc šito, tas būs labs

man patīk, ka ir labi basi un dzidras augšas, tāpēc ar ekvalaizera palīdzību uzregulēju palielus basus, vidus noņemu gandrīz nost un augšas uzregulēju gandrīz līdz max

protams tas ir pie klusas klausīšanos, ja vajag kārtīgi iemočīt, tad ir basi un augšas jāsamazina

Link to comment
Share on other sites

Nu, "Kārtējais 4 soķu (ne)tērētājs, kurš siekalojas par tiem ss'a mēsliem..." (citēts no pirmā komentētāja) ir iepircis akustiku. Pēc vairāku variantu izlūkošanas ir iepirkta Jamo C 607 + E serijas centrs un aizmugures. Skan vienkārši superīgi.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...