Jump to content

Bērnu ratiņi- kādus izvēlēties?


markei
 Share

Recommended Posts

usver, paldies. izlasīju. radās tikai jautājumi. kas ir sporta rati? kas ir "divi vienā" un "trīs vienā" (ne jau šķīstošā kafija)? kāpēc labāk ir pumpējamas riepas - čakars taču?

Link to comment
Share on other sites

kirils: tie, ko norādīji, ir sporta rati. Sēžamie.

 

Iesākumā zīdainis pat galvu nespēj noturēt, kur nu vēl rātni sēdēt. Viņš ir jāpārvieto, galviņu nepārtraukti atbalstot. Viņu iesākumā nedrīkst pat balstīt ar visu viņa svaru uz mugurkaulu.

Viņa stāvoklis ir salīdzināms ar personu bezsamaņā, kurai ir traumēts kakls un mugura. Tāpēc tādus ļenganus nevar uzreiz likt sēdus. Tikai tad, kad paaugas un spēj sevi noturēt vienā gabalā.

Link to comment
Share on other sites

hmz. crazy. ja nav (vēl) kārtībā kakls un mugura, tad jāsēž mājās. anyway, gaidīšu atbildes uz pārējiem maniem jautājumiem. kādreiz tāpat, iespējams, noderēs šī info.

Link to comment
Share on other sites

kiril, tu tagad tēlo antiņu? nopietns jautājums, jo visiem ir skaidrs, ka vientiesis neesi, taču šajā diskusijā ir pietiekami daudz informācijas lai saprastu, ap ko lieta grozās.

 

 

piemēram, X-in-1 ir #27 izlasāms. Par riteņiem - no veselā saprāta viedokļa izsecināms, ka amortizācijas vairāk.

Link to comment
Share on other sites

tak netēloju. es tiešām gadus 20 neesmu nekādiem ratiņiem pat pieskāries. nav izdevīgāk paņemt ratiņus ar amortiņiem? manā laikā tas notika vienkārši uztaisot piekari no auduma lentēm un tajā iestiprinot ratus.

 

izlasīju #27, tā arī nesapratu, kas ir 3-in-one. sapratu, ka autoraprāt un viņa sievas prāt pumpējamie riteņi ir mēsls. tam pēc būtības piekrītu.

 

Vilx, tājā autosēdeklīšu rakstā statistika ir parauta no gaisa vai tam ir kāds avots? ; )

Link to comment
Share on other sites

#7 ir pateikts, ka 3-in-1 ir kulba+sporta daļa+autosēdeklītis (noderīgs, ja sievietei vienai pašai vajag aizvest mazuli ar auto+nelielām pastaigām labā laikā, uztupinot uz ratiem rāmja (šitā būs saprotamāk) to sēdeklīti un stumjot).

 

 

Par riepām - gaumes lieta. man bedrainajā Rīgā liekas jocīgi mazus riteņus vai bezamortizācijas riteņus lietot, bet daudzas māmiņas apkārt staigā un viss labi :)

 

 

 

3-in-one. Sēžamrati, kulba, mazais autoķeblis jaundzimušajiem
Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Par ratiem - ir sīči gana daudz stumdīti riņķī kopš man pašam 11 gadi bija.

+ par nefiksētajiem ratiem - cik nu tur tā slodze uz riteņiem

+++++ par 4 riteņiem.

 

PS. Vakar redzēju duru, kas šajos laikapstākļos sīko vadāja ala istabas ratos uz triis ritenjiem (guljamie rati +/-) - baigi vizuāli atgādināja šitos iepirkumu ratus, tik uz trīs riteņiem un piekari ar "salonu" savienoja viens plastmasas gabals. Kur tur var būt runa par kādu stabilitāti... Shopping-Cart.jpg

Galvenais, ka neticu, ka tie būtu baigi lēti - gan jau pirka jo kruta taču...

Link to comment
Share on other sites

kas ir "kulba"?
tajos monstrozajos ratiņos, kādi tagad vairumā redzami uz ielas

 

Tie paši monstrozie guļamrati, kur vienā līmenī ļengans zīdainis laimīgi guļ un elpo svaigu gaisu.

BAAAAIGI labi guļ svaigā gaisā, ievīstīts siltumā, ka seja tik ārā. Gan šūpošanās kā mātes vēderā ir, gan svaigs gaiss, gan pagulēt komplektā var.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

nezinu, iekšā neesmu gulējis :p

domāju, ka nav sutoņa, jo neatceros, ka sīcis būtu bijis slapjš no izbrauciena.

Link to comment
Share on other sites

Man arī iri puika un esmu 4gadus atpakaļ gājis izvēles procesam. Secinājums - tikai klasiskie rati ar 4 fiksētiem pumpējamiem riteņiem un cieto kublu.

Bet pirms izvēlēties modeli atbildi sev uz šādiem jautājumiem:

 

1. vai māja kur dzīvo ir lifts? jo bez lifta ratiņu stiepšana uz attiecīgo stāvu ir milzīga problēma, un tā pieaug pieaugot ratiņu izmēram/svaram.

2. lifta durvju platums - liela daļa blokmāju liftiem durvju platums ir ap 60cm, kas ierobežo lielu daļu ratu iegādi kā tādu

3. tavs/sievas augums - ja esat pagari tad ir liela iespēja ka arī zīdainis ātri augs, kā rezultātā jāmeklē rati ar garu kublu. No meklētām garākās bija dāņu ratiem pa 600Ls, emmaljungai un ROAN Marita.

4. vide kur ar ratiem tiks braukts - ja plānots kautkas bez gluda asfalta ar pienāgotām nobrauktuvēm, tad tikai fiksēti 4 riteņi kas ir pumpēti, pretējā gadījumā būs lielas grūtības stūmejam pārvietoties pa nelīdzenu virsmu. riteņi nekādi baltie - jo baltums pazudīs pēc 3 braucieniem.

5. pirms pirkt jebkurus ratus piemēri tos auto bagāžniekam. lieli rati nozīmē ka saliktā veidā tie arī aizņem padaudz vietas un daudziem sedaniem ir problēma ka ratus var iebāzt bagažniekā tikai pilnīgi izjauktus - noņemto riteņus no rāmja un kublu ieliekot salonā.

 

Par 3-in-1 es neizvēlējos, jo man bija prioritāte drošs un automašīnā stabili ieliekams bērnu sēdeklīts + ratiem liela kubla. tāpēc izvēle krita par labu autosēdeklītim ar mašīnā fiksējamu pamatni: http://www.britax-roemer.de/auto-kindersitze/auto-kindersitze/baby-safe-isofix-base un ROAN Marita bērnu ratiem, kam bija lielākā kubla (tikpat lielā kā emmaljunga bet par pusi cenas).

 

P.S. auzbrauc purvciemā un T/C Tālava tur ir liela izvēle ar bērnu ratiem normālās cenās (līdz 200Ls).

Link to comment
Share on other sites

Mēs jau iepirkām mazajam Maritas Roan ratus, kopā ar prusaku sietu un lietus plēvi sanāca 210 Ls. Vēl tik autosēdeklītis jāiepērk. To plānojam pirkt saderīgus ar ratu rāmi.

Link to comment
Share on other sites

Es pirku X-lander 4 riteņu grozāmos ratus. Pamatojums:

+ 1. Nav dārgi 

+ 2. Iet liftā (nospiežot 1pogu un noņemot vienu riteni)

+ 3. izturīgi (3 savējie bērni izbraukājuši un kulbiņa aizdota paziņām. Vispār kulbiņa tiek lietota vismazāk tāpēc vēl tagad kā jauna)

       (Kad pirksi jebkādus ratus - skaties lai kulbiņa būtu max liela, jo bēbis stiepjas ātri un ziemā vajadzīgs 'siltāks iepakojums')

        Odu tīklu vajadzēs un lietusplēvi arī. X-landeram bija komplektā

       (iespējams gribēsi uz rāmja pieliekamu autobeņķi - šad tad var noderēt)..

+4. Ideāli grozās pa veikalu ejām.

 

-1. Pacieti. Ja plāno kratīties ne pa ietvēm bet koku saknēm laukos. bet ja šajos gadījumos stumsi lēnām - ok.

-2. Pasmagi, ja jānes vienam pa trepēm ar visu bēbi iekš viņiem.

 

Secinājumi:

Tagad pirktu 3 riteņu ratus, jo trīspunktu sistēma manuprāt ir stabīlāka (sevišķi laukos, kur pa līdzenu ceļu nebrauksi) Braucot ar četratu pa laukiem ne vienmēr visi 4 ir pie zemes.

Noteikti nepirktu Emaljungu. Jā smuki viņi ir izskatās. liekas ka izturīgi, bet cik tad to kulbiņu vajag? Pusgadu? Un tad pirkt sportiniekus. "Pa to naudu jau aunu var nopirkt"® .  :)

Link to comment
Share on other sites

Par 3 riteņu ratiem - kategorisks nē! It īpaši pa nelīdzenu virsmu! Pašam ir 4 riteņu X-lander.

Ir gan redzēti baisi skati, kā jaunā māmiņa ar 3 riteņu ratiem mēģina pārvarēt bedrainas ietves, saknes un apmalītes.

Tāpat ir atsauksmes no paziņām, kam ir bijuši rati ar 3 riteņiem. Paldies, nē!

 

Citādi pievienojos Pekša teiktajam. Izņemot punktu, ka pacieti. Un svars - jā, man problēmu nav, bet sievietei būs vienkāršāk nest bērnu atsevišķi. Toties rati ir pamatīgi uzbūvēti! Ja neskaita roktura "apvalku". Bet ja rokas aug no pareizās vietas - pāris stundu laikā var uztaisīt labāku nekā oriģinālais.

Link to comment
Share on other sites

Tas laikam ljoti subjektiivi par tiem 3 vs 4 ritenju ratiem. Ir bijushi beerniem gan taadi gan taadi.

Pats iesaku 3 ritenju ratus, viniiem tak ritenji ir palieli un laba amortizaacija, rati arii vieglaaki.

Man siicis aizmiga tikliidz kaa es nobraucu no asfalta un nedaudz pabraukaaju pa zaaliiti... Vieniigais vinji ir nedaudz plataaki - ne visos liftos liidz iekshaa, arii uz tilta gadiijaas ka kjeras aiz apgaismes stabiem.

Link to comment
Share on other sites

Ja tā padomā tad tāpēc laikam pirku 4ratus. Jo ratu platums kopā ar riepām bija svarīgs. atceros, ka pirms pirkšanas mērīju lifta durvis. 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
KinDzaDza

Nu, ja Tu bērnu gribi kratīt kā tādā vibrostendā, tad ņem droši...

Bērnu ratiņiem viens no galvenajiem nosacījumiem - lieli riteņi!

Link to comment
Share on other sites

Ehem, cilvēki - datums topikam, datums...

 

P.S. Par tēmu - mūsdienās ir izveidojies tāds neoficiāls standarts autosēdekļiem un ratiņiem - "Maxi-Cosi compatible". Ne visiem ratiņiem un ne visiem sēdekļiem var dabūt "maxi-cosi adapterus", bet tiem, kuriem var, tos var salikt kopā - viena ražotāja ratu rāmis, un pavisam cita ražotāja autosēdeklis. Tas padara izvēli plašāku. :) Tiesa, ne visas potenciālās rāmja/sēdeklīša kombinācijas ir stabilas, tāpēc derētu pastudēt, ko par to saka paši ražotāji (viņiem mēdz būt "savietojamo sēdekļu"/"savietojamo ratu" saraksti).

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
stilers

Es gan teiktu, ka aktuāla tēma, vēlējies lai taisu jaunu topiku un uzdodu tos pašus jautājumus! Te pat rīt būs jautājumu jūra ;)

Link to comment
Share on other sites

 Galvenais bērnu ratus tādus izvēlēties, lai sieva tajos var arī nolūzušo veci mājās atstumt... :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

stilers, precizāks links: https://www.ss.lv/lv/for-children/carriages/

 

Ilgi skatījos i pēc cipariem, i pēc atsauksmēm, biju nobriedis uz abc design, bet paskatījos kādi tie kolēģim pēc 2 gadu lietošanas, sapratu, ka nevajag plastmasas riepas... beigās nolēmu notestēt poļus un paņēmu Camarelo + auto sēdeklīti par ko atseviški vajadzēja piemaksāt. Nenožēloju. Riepas pumpējamas / mīkstas, kulbiņš stingri turās, gan kulbiņš, gan paši ratiņi ielien bagāžniekā (tiesa jānoņem aizmugurējās riepas, ko var izdarīt ar vienu pogas spiedienu). Var nofiksēt atsperes, lai mazāka amortizācija, ļoti patīk glāzīšu turētājs, kur man aliņš stāv, kad mazo vizinu svaigā gaisā :D , soma, apakšā gan patizla , nu bet 66pamperu iepakojums tur ielīda, līdzi gāja arī tīkls un plēve, tīkls noder parkā, lai acīs nekas neiekrīt sīcim.

 

Iekš ss bernu pasaulē reklamētos ratus var atrast arī pļavniekos otrajā stāvā, nosaukumu neatminos, varbūt kādā no sludinājumiem minēts, bet tur varēja tikt ejot gar maksimas kasēm, tur pat visu dienu var pavadīt visus testējot un krītot pārdevējām uz nerviem. attiecīgi ja ir laiks gaidīt, tad ir iespējams pasūtīt pēc sev izvēlētām krāsām/auduma, uz bērnu pasauli kratīties negribēju, jo tur mūžīgā problēma ar stāvvietām.

 

Par konkrētajiem ratiņiem- dažas vietas man izskatās visai aizdomīgas, ka varētu nākotnē plīst, nu bet tagad jau 3d printeri ir pieejami un ja nevarēs sakausēt, tad forumā iemetīs kādam lai izprintē, lai gan detaļas pieejamas turpat veikalā, ja gadījumā kaut ko salauz.

 

Par grozāmām riepām - tās izmantoju tikai lielveikalā, uz ielas nav nekādas jēgas, tikai krīt uz nerviem, attiecīgi pēdējo reizi pat kad biju pirkties vispār tās neaiztiku, ja pierasts nedaudz piepacelt priekšpusi.  Kulbiņš paliels, izskatās, ka pilnīgi pietiks līdz varēs jau lielo sēdeklīti likt virsū, kurš, protams, vēl nav testēts, jo līdz tam vēl jaaug :)

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

Abas izvadāju prastos poļu ratos (15+ gadi atpakaļ). Vismaz ar fiziku un matemātiku skolā problēmu nav.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Pofig kāda firma. Galvenais ka riteņi lieli, lai var pa dubļiem un sniegu izstumt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nu gluži nav pofig. Kad pirku ratus, izraustīju ratus, lai nekrīt riteņi nost.  Bija veikalā eksemplāri, kur uzreiz redzams, ka tie ilgi neturēs. Daži nopērk 3in1 ratus pa 100 EUR un tad brīnās, ka rāmis lūzt kopā un otram bērnam vairs nav lietojami.

 

Tā kā man lifta nav, mašīnā vietas pietiek, pa trotuāriem nav jābrauc, uz 10. stāvu nav jāstiep, izvēlējos kārtīgus Milly Classic ratus ar metāla rāmi, nogrozāmiem 12" riteņiem, lai var pa meža zemes ceļu braukāt. 

Link to comment
Share on other sites

mēs nopirkām Roan Marita.. jā poļu rati, bet ne lēti, ne pārāk dārgi.. nu jau drīz arī otrs bērns būs izvadāts.. un gan jau arī trešajam pietiktu.. Nav problēmas ne ziemā sniegā, ne bruģis šķērslis, ne kas cits..

Link to comment
Share on other sites

Pirms pusotra gada nopirkām ratu birojā (blakus dzemdību namam) Pramy Luxe no ABC Design (ja neko nejaucu :D). Konkrēti šos tāpēc, ka tos mums ieteica, vadoties pēc mūsu apstākļiem - jātiek cauri dubļiem, kupenām, zālei utt. Kā aprakstā rakstīts, Pramy Luxe modeli ražotājs ir nominējis kā "Džipu - visurgājēju". Pa lielam tā arī ir - dubļi, no sniega netīrīts lauku ceļš - nekādu būtisku problēmu ar caurgājamību (lai gan atsevišķos apstākļos daudz vieglāk ir vilkt nekā stumt). Lai arī rati fiksēti, ratu grozīšana problēmas nesagādā (pirms tam kaut kādā tai Purvciema veikalā mēģinājām vienus - tak tur pat tukšus ratus nevarēja normāli pagriezt).

 

No plusiem:

+ laba caurgājamība, vadāmība

+ saliktā veidā visnotaļ kompakts

+ viegla kulba, ar "auduma" rokturiem - kad bērns vēl gulēja kulbā, tad varēja ērti izņemt no ratiem ar visu kulbu un aiznest kur nu nepieciešams

+ kad bērns izaug no kulbas, tā tiek vienkārši izņemta - pārējā ratiņu konstrukcija tiek izmantota kā sēžamrati vai guļamrati (pēc vajadzības)

+ pildītie riteņi (vai kā nu tos lai nosauc…), nav jāraizējas, ka varētu uz kādas naglas pārdurt

+ (edit) rokturis pārliekams no vienas puses uz otru, var vest bērnu gan ar skatu uz priekšu, gan ar skatu pret sevi; vējainā laikā ļoti novērtējām šo fīču

+ (edit) riteņu bremze ir abās pusēs - lieto, kurā nu pusē konkrētajā brīdī ērtāk

 

No trūkumiem:

- mazliet padilis audums, bet nu tas tāds sīkums

- šad tad salikšanas mehānismā kaut kas nosprūst (tehniski domājošajiem gan tā nav problēma)

- salīdzinoši plats (varētu būt problēmas tur, kur šauri vārtiņi vai durvis; mūsu gadījumā ir OK)

- neērts "bagāžas nodalījums" (mūsu gadījumā nav aktuāli, glabājam tur tikai suņa pavadu)

- komplektā nebija kukaiņu sieta (sīkums - izmantojam logu kukaiņu sieta atgriezumu) un lietus plēves

 

Autokrēsliņa šiem ratiem komplektā nebija, bet nu to arī negribēju - autokrēsliņā man svarīgāka ir krēsliņa ergonomika un drošība, nevis "viss vienā" komplekta esamība…

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

ABC design nebija ne vainas - riepas pumpējamas, tik tas, ka tas nozīmē, ka var pārdurt un jālīmē! 3 sīči izbraukāja un pārdevu tālāk.

 

P.s.atļaušos pareklamēt, ka pārdodu dārgus, bet mega kvalitatīvus dvīņu ratus (vai bērniem ar mazu vecuma starpību) Teutonia - kā jauni, bet par puscenu!!! https://www.ss.lv/msg/lv/for-children/carriages/VHoAG0thRl8=.html?1464246028

Link to comment
Share on other sites

@@yukki, ko tur līmēt.. 2-3€ un var nopirkt jaunu gumiju.. nomainīt pat manai sievai nebija problēmu :D

Link to comment
Share on other sites

Nopirku ABC Design Turbo 4s - izvadāju pirmo un otram pietiks.

Izvēlējos dēļ svara - relatīvi viegli, kompakti salokās - var noslēpt hečbeka pakaļā, un stāvbremze netraucē manām garajām kājām (attiecībā pret pārējo kprpusu ;) ).

Riteņi grozāmie ļoti ērti, ja dzīvo pilsētā.

varu mierīgi rekomendēt, tika iegādāti 2013.gadā, veiklā pāri ielai no dzemdību nama.

Turbo%204S%20ranger-1200x1200.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ak jā, par to Pramy Luxe - tur pie plusiem vēl jāpiemin, ka rokturis ir pārceļams sev ērtākā pusē - bērnu var  vest gan ar skatu uz priekšu, gan ar skatu pret sevi. Baigi ērti. Arī riteņu bremze ir abās pusēs - lieto, kuru nu konkrētajā brīdī ērtāk.

Link to comment
Share on other sites

Tomēr ērtāk, ja var gaitā to izdarīt. Mēs, piemēram, bērnu midzinājām, staigājot pa savu lauku ceļu turp un atpakaļ. Pirmajā gadā tā varēja būt pusstundas, stundas, pat trīs stundu pastaiga pa pāris simtus metru garu ceļa posmu. Ja vējš no rietumiem, tad katru reizi galā būtu jāņem ārā kulbu un jāgriež otrādi? Kaut kā tizli, maigi izsakoties.

 

Kā tam 4s turbo ar sēžamo daļu - arī var likt abos virzienos? (es gan neesmu pārliecināts, ka mēs savējos lietosim kā sēžamos ratus - lai tak bērns pats staigā; bet citiem, kas dodas steidzīgākos gājienos pa pilsētu, tas varētu būt aktuāli)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...