Jump to content

Putekļu sūcēji bez maisiņiem


Livingston
 Share

Recommended Posts

Sveiki,

 

Kuru firmu bezmaisiņu putekļusūcēji ir pērkami?

Manas vēlmes: pēc iespējas kompakts, bez maisiņiem (un regulāriem izdevumiem), kvalitatīvs, pēc iespējas klusāks. Pamatā jāsūc parkets, tādēļ nav vajadzība pēc milzu jaudas. Pēc sūkšanas gaisā vajadzētu būt stipri mazāk putekļiem kā pēc tradicionālās slaucīšanas ar birsti.

 

Veikalos esmu skatījies uz Samsung aparātiem, kas piesaista ar kompaktumu un šķietamo ērtību - putekļu trauks vienkārši izņemams un izskalojams/iztīrāms. No otras puses šķiet, ka tur arī ir daudz iespēju putekļiem izsprukt atpakaļ istabā. Electrolux ir nedaudz dārgāki, bet spiež uz acu aizmālēšanu ar korpusiem no eko plastmasas, ar eko motoriem, kas "patērē 1400W bet darbojas uz 1500W" utt.

 

Internetā ir redzēti arī Dyson aparāti, bet vai tie ir tā vērti, lai maksātu vismaz 70 - 100Ls vairāk kā par putekļusūcēju no tā pāša Electrolux?

 

 

Link to comment
Share on other sites

arī interesētu atsauksmes, salīdzinājumi ar bezmaisiņu sūcējiem un t.t. , pašlaik pašiem putekļu sūcējs atstiepis pekas un maisiņi jau pamatīgi uz nerviem uzkāpuši... dēļu grīda + 3 dažādu izmēru paklāji.

Link to comment
Share on other sites

Vienkāršota pieeja - skaties uz pazīstamiem zīmoliem cenu diapazonā 120-150 Ls un nekļūdīsies.



p.s. neiesaku Karcher puļesosu ar ūdensbaļļu - liels, smags, tīrīšana pēc katras sūkšanas, pie tam čakarīga. Sieviete Tevi pēc tam ilgi ar "labu" vārdu pieminēs. Vai arī uzliks veto un dabūsi lietots pats to lūzni. Pašam tāds ir un plānoju nomainīt.

Link to comment
Share on other sites

Tiem bezmaisiņa aparātiem tāpat ir putekļu filtrs, kurš ir regulari (teiksim pēc katras otrās sūkšānas)  jāmazgā.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ar tiem cikloniskajiem ir kā ir. Skaitās, ka tikai retais ražotājs taisa īstos ciklonus, pārējiem ir kaut kādi pakaļdarinājumi. Pašam ir Electrolux ar ciklonu, ja to tā drīkst saukt, jo laikam Electrolux nedrīkstēja izmantot šo nosaukumu. Lai kā arī būtu, cena bija ap 110Ls, lietoju jau gadus 6...7. Ir 3 cilindriskie mazgājamie filtri. Tos izmantoju pēc kārtas, mazgāju ar rokām visus reizē - noskalo, viegli ieziež ar trauku mazgājamā līdzekļa putām, noskalo, izžāvē. Motora filtru izdauzu vienu reizi 3 mēnešos. Pirkumu neesmu nožēlojis, pieļauju, ka cenas starpība pret maisu sūcēju ir atmaksājusies vismaz 2 vai pat 3 reizes. Sūkts tiek biežāk kā 1x nedēļā, vidēji gan jau gluži 2x nesanāk, bet jebkurā gadījumā vairāk par 1x ir.

 

Ik pa laikam Depo uzpeld sakarīgu ražotāju bezmaisu sūcēji cenās ap 50 - 70 Ls, pat Dyson veidīgie ar noņemamo trumuli.

Link to comment
Share on other sites

Livingston

Nu Kercher aŗi neskatos, kā jau teicu - kompaktums arī ir no svara un man nevajag 1000 un 1 iespēju, pietiek ar vienu - ieslēdzu, izsūcu grīdas, miers.

 

Putekļu filtru izmazgāt ir sīkums, regulāri pirkt putekļu maisiņus gan atsakos.

Link to comment
Share on other sites

No lētajiem Dyson gan vajag izvairīties, ilgāk pa 2-3 gadiem nekalpo.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Tie ir "veidīgie", kam formas nošpikotas. Ražotāju neatceros, ķipa Zanussi vai kas tāds...

Link to comment
Share on other sites

Es arī palēnām meklēju jaunu putekļu sūcēju. Tie maisiņu sūcēji kaut kā pārāk daudz putekļus saceļ gaisā.  Ciklonu sūcējus bodē skatījos, bet PTA un RD veikalos pie precēm 0 apraksta, ko katrs no tiem verķiem spēj. Ūdens aparāti arī īsti bodēs nav atrodami. 

 

Karcher aģitatorus gribas sūtīt dziļi kakāt - ir viens tāds milzīgs aparāts, kuru uz otro stāvu sieva nespēj uznest un ar tik lielu sūkšanas spēju, ka 1-santīmu monētu nespēj iesūkt. 

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

Nez ... es par dyson esmu starā . Iepirku , jo pēcremonta putekļus sūcot mans elektrolux pēc 10 minūtēm atteicās strādāt .( tiesa pēc izjaukšanas un iztīrīšanas atkal strādā ) . Bet ar dyson izsūcu visus tos vājprāta saslīpēto putekļu kalnus , a šim hotj bi jankel.....un jau gadu pēc šī putukļsūcēja nokaušanas mēģinājuma kalpo godam . Patīk arī tas , ka nav kā sūcējiem ar maisiņiem - jo maisiņš pilnāks , jo jauda krītās . Pirku uz akcijas brīdi pa kādi 180 lati ...bet tā viņs laikam maksāja pāri par 200

Link to comment
Share on other sites

Kuru firmu bezmaisiņu putekļusūcēji ir pērkami?

 

Lietoju elektrolux (bezmaisiņu). Aparāts kopumā ir ok, bet mana suņa spalvas to konkrēti "beidz nost".

Ciklona izejas sietiņš ir neliels un ātri tiek "aizsists" ar spalvām, jo viņas tas ciklons pietiekami labi nespēj "nosēdināt". Ja laikus nepamana - motors pārkarst, jo nav pietiekamas gaisa plūsmas, un atslēdzas.

 

Tāpēc ieteiktu skatīties uz šādiem te modeļiem, kuriem tā izeja no ciklona ir salīdzinoši liela un nav tik viegli "aizsitama"

http://www.electrolux.lv/Products/T%c4%abr%c4%ab%c5%a1ana/Putek%c4%bcs%c5%abc%c4%93ji/T8/ZT3530

Link to comment
Share on other sites

lietošanā jau gadus 4?, laikam, Elektroluksa XL ciklons

zcx6440.jpg

~2x nedēļā padarbinam... ~reizi 2 nedēļās jāizber... ~reizi 2 mēn izmazgāju filtrus... bet nu par klusu nenosauksi un pārāk kompaktu arī ne, bet pirkumu neviens vēl nav nožēlojis... arī celtniecības putekļus esmu sūcis un nekas viņam nav noticis, lai gan ražotājs to īpaši uzsver, ka šis verķis nav paredzēts celtniecības putekļiem...



suņa spalvas to konkrēti "beidz nost".

nav dzīvnieku, grūti komentēt...

Ja laikus nepamana - motors pārkarst, jo nav pietiekamas gaisa plūsmas

defekts nav konstatēts... :)

Labots - Athlons
Link to comment
Share on other sites

ar suņa spalvām var tikt galā bez sūcēja - izdzen to laukā un piesien ķēdē pie būdas.

Link to comment
Share on other sites

Parketam jau derētu arī robots un tie pārsvarā ir klusi, cik nu kluss var būt putekļusūcējs :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Man ir Kärcher DS5500. Tiesa gan ne tas mazākais un klusākais. Bet ar ūdens filtru. Esmu apmierināts. 

Sūc labi, putekļus gaisā izmet minimāli. Kā trūkumu var minēt ka nevar tā vienkārši izvilkt no stūra pasūkt un nolikt atpakaļ.

Vajag pieliet ūdeni, tad izliet, tad žāvēt. Biki ir čakars. Bet plusi pārsver mīnusus. Tīra ļoti labi. Var sasūkt izlieto pienu, alu, vīnu. Ir pāris mehānisko filtru, bet ~5 gadu laikā nevienu no tiem neesmu mainījis - tik rūpīgi izmazgāju, izžāvēju un darbs turpinās. 

Ātri apskatot liekas ka šo modeli vairs nevar nopirkt. Bet ir ds5600 http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=187000

Pēc paskata līdzīgs. Ja cipars der - iesaku - kalpos ilgi un labi - kā nekā pusprofesionāla iekārta. 

 

 

Robots ir laba fīča, bet vinš parasto putekļu sūcēju nespēj aizstāt tik papildināt slinkuma vairošanai. (Man ir arī robots) 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Putekļu filtru izmazgāt ir sīkums, regulāri pirkt putekļu maisiņus gan atsakos.

 

Nekas, nekas! Pāris gadus pamazgāsi, un ........

Cilvēka raksturīgākā īpašība ir slinkums.

Link to comment
Share on other sites

ar suņa spalvām var tikt galā bez sūcēja - izdzen to laukā un piesien ķēdē pie būdas

 

 

Nepopularizē nežēlīgu attieksmi pret dzīvnieku! Ja tev suni nevajag - tad labāk viņu nošauj/aizved iemidzināt nevis spīdzini pie ķēdes!!!!!!!!    :angry:  :angry:  :angry:

 

 neiesaku Karcher puļesosu ar ūdensbaļļu - liels, smags, tīrīšana pēc katras sūkšanas, pie tam čakarīga. Sieviete Tevi pēc tam ilgi ar "labu" vārdu pieminēs. Vai arī uzliks veto un dabūsi lietots pats to lūzni. Pašam tāds ir un plānoju nomainīt.
 

 

Mana pieredze ir pilnīgi pretēja! Nav tā mazgāšana tik liels čakars kā te tiek pasniegts! Ja jau ir vēlme pēc aparāta ar minimālu apkopi, tad tikai maisiņi. Izņemam, izmetam, ieliekam jaunu! 

Link to comment
Share on other sites

@ronalds - man tāds pats, tik filtrus gan labi ja reizi 3 gados izmazgāju, atskaitot to, kurš ūdens kastē liekās. Vienīgi kārtīgi izmazgāt viņu tik ar kerheri var. Jauns maksā ap 30 Ls.

Bet, kā jau teicu - ja sieviete nav svarcēlāja, tad īsti nederēs. par jaudu gan pārmetumu nav - iesūks dajebko. Bieži vien to ko nevajag.

Link to comment
Share on other sites

Nu ja nav vairāku stāvu māja/dzīvoklis tad kur tad viņš jāceļ???? Viņam ir riteņi. Un svars ap 9 kg. Kas tad tā par nīkulīgu sievieti kas 9 kg pāris metri panest nevar..... Ta jau viņu arī nevar uz pārtikas veikalu sūtīt - tur iepirkuma maisiņi bieži vien ir smagāki....  

 

Ja iekārtā ir izmantotas kvalitatīvas un izturīgas detaļas - būs arī svars. 

Sīkiem sūkšanas darbiem izmantojam robotu - maziņš, viels, bet tāpat jātīra.....  

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Nepopularizē nežēlīgu attieksmi pret dzīvnieku! Ja tev suni nevajag - tad labāk viņu nošauj/aizved iemidzināt nevis spīdzini pie ķēdes!!!!!!!!

Jā, labāk lai aizskrien mežā un mednieks nošauj.

Link to comment
Share on other sites

Man ir tieši ši Karcher DS5500 un man liekas, ka mums ir pilnīgi atšķirīga izpratne par to, kā jāsūc putekļu sūcējam. Nu kā var būt, ka mans lētais 2000W Scarlet sūcējs gandrīz paklāju spēj iesūkt, bet šeit dārgais ūdens aparāts ir pilnīgi jaunu filtru nespēj smiltis ar lielākiem graudiem savākt. Tas Karcher no dzimšanas tāds nīkulis, līdz ar to grūti teikt, ka tam ir kāds defekts. Lieki teikt, ka svars viņam paliels, troksnis briesmīgs un mazgāts filtrs ir 2-3x sliktāks par jaunu. Jāpiebilst, ka jauns filtrs maksā krietnas naudiņas, līdz ar to izdevīgums ir krietnā pakaļā. Vēl vienu tādu sūdu nopirkt būtu liels murgs.

 

Man ir Kärcher DS5500. Tiesa gan ne tas mazākais un klusākais. Bet ar ūdens filtru. Esmu apmierināts.  Sūc labi
Labots - Skrandainais
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Es stāvu un krītu tieši par maisiņu sūcējiem. Ir Elektrolux par apmeram 185 Ls. Tādam super puper HEPA maisiņi 3 gab maksā ap 10 Ls. Maisiņi ir tik lieli ka maisiņš iet apmēram pusotru - divus gadus, tiesa gan es dzīvoju Rīgā, nav majdzīvnieku un kopjama telpa ir tikai 50m2.

 

Bija vienu laiku paralēli arī Kirby, nu dikti jau foršs aparāts tikai parmēru smags priekš sievietes, a man palīdzēt ātri vien apnika. Tad nu ar smagu sirdi notirgoju vienam nelatvietim par to pašu ciparu par kuru nopirku. Secinājums ir tāds ka visi tie super puper Kirby, Rembo utt. tai skaitā Kerheri un ūdens aparāti ir radīti visam kam tikai ne tam lai smalki veidota sieviete ar tiem varētu izpildīt ikdienas mājas tīrīšanu bez citu palīdzības...

Labots - Bonifacijs
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ir izmēģināti visi, tagad atpakaļ pie klasikas S-bag parastie maisiņi un philips sūcēji, 10 gab maisiņi maksazem 5,50 apmēram un mainu reizi līdz divām mēnesī, skatoties ko sūc.Tas karceris DS 5500 nesūc, jo ar laiku visas gumijas paliek blīvjumiem cietas un čurkš, par to naudu nekad vairs nepirktu.

Maisiņs tomēr ir vislabākais tapat tur ir hepa filtrs un nekādi putekļi tur pa gaisu neiet, nav jau mājās mums operāciju zāles:)

Link to comment
Share on other sites

Maisiņs tomēr ir vislabākais

Kādas tad šamiem priekšrocības, salīdzinot ar bezmaisiņiem? 

Link to comment
Share on other sites

bezmaisa - putekļainais process izpurināt korpusu, izmazgāt korpusu, izmazgāt filtru, izžāvēt filtru pirms liek atpakaļ korpusā

maisa - nopirkt maisu, ielikt maisu, izmes maisu

Link to comment
Share on other sites

Nu nez, man ir šāds - http://www.stokker.lv/uzkopsanas-tehnika/puteklu-suceji/puteklu-suceji-majsaimniecibam/puteklu-sucejs-sausai-un-slapjai-suksanai-wd-3-200/p:885648/

Maiss ir tik liels, ka esi jau aizmirsis, kā tas jāmaina, kamēr piesūc to un sūkšanas jauda sāk kristies!

Pēc izskata liels, bet sver tikai 5.4 kg

 

p.s. Jā, bija kādu laiku atpakaļ arī bez maisiņiem, bet ar ūdens filtru - nu nafig, baigais čakars...

Labots - Knaabis
Link to comment
Share on other sites

Es arī principā piekrītu, ka ja jātīra ir minimāli (dzīvoklis) tad maisiņi ir baigi ok.

Bet man māja un suns, kas vasarā vazājs iekšā un ārā un kājas neslauka, ķēms tāds, un spalvu arī met.

Reāli 1x nedēļā tīrot katru reizi pa maisiņam, padārgi sanāk.

Tāpēc arī pārgāju un bezmaisu un kopumā būtu ļoti apmierināts, ka vien  konkrētam modelim nebūtu tā nepilnība ar spalvām.

Mazgāt neko nemazgāju, ir 2 filtri un kamēr viens ir sūcējā, otru var ar to pašu putekļusūcēju iztīrīt, pusminūte un filtrs tīrs.

Putekļus izberu miskastē arā, bet ja dzīvoklis, tad piekrītu, ka butekļu izbēršana miskastē dzīvoklī nav ideāls risinājums.

Bet tas IMHO arī ir vienīgais reālais mīnuss bezmaisiņu aparātiem.

Link to comment
Share on other sites

Jā, labāk lai aizskrien mežā un mednieks nošauj.

 

A ko pats izvēlētos - ātru nāvi vai visu dzīvi pavadīt 2x2m kamerā?

Suns ir ļoti saprātīgs dzīvnieks un viņu ieslodzījums (ķēde) nenormāli traumē..... 

Lai suns neskrietu uz mežu ir citi risinājumi - piemēram radiosēta. Man ir suns, zinu par ko runāju! 

 

Un nekādi nesaprotu kāpēc tur suņus pie ķēdes? Kāds no tā labums? Tāds suns kā draugs, kā spēļu biedrs, kā zvērs ko mīlēt un kurš atbild ar pretmīlestību = 0, kā mājas sargs arī = 0, kāda jēga no trokšņa avota mājas tuvumā, kurš tomēr tiek vismaz kaut kā barots = izdevumi? Tāpat ķēdes suns rej nejēgā gandrīz visu laiku (jo viņam psihe sajāta) un viņa riešanai neviens nepievērš uzmanību!

Tad jau kustību detektors + sirēna ir krietni lētāks un efektīvāks risinājums! Ja negribam suni mājās, nav laika ar to nodarboties - neturam šādu dzīvnieku un miers! Vispār nekur civilizētā pasaulē suņus netur pie ķēdes, daudzās valstīs tas ir pat aizliegts un par to pienākas sods!   

 

sorry par offtopiku, tēma te par putekļu savācējiem ne par suņiem, tomēr pārsteidz ka pat daži izglītoti cilvēki atbalsta dzīvnieku spīdzināšu ;( 



Kas attiecas uz putekļu sūcējiem, tad skatos cik cilvēku, tik viedokļu. Man pirms ūdens kachera bija dažādi maisiņu aparāti. Nu nē - tādu vairs negribu. Galvenā problēma - dabūt tieši manam modelim piemērotus maisus. Maisi beigušies - aizeju uz veikalu - pilns plaukts ar dažādiem maisiem, bet tieši manam modelim kā par nelaimi nav.... Nē nu var jau nopirkt ko līdzīgu un pielāgot - tā parasti arī darīju..... Bet tas lieks čakars un tīri subjektīvi likās ka nesūc aparāts ar pielāgotu maisu tik labi kā oriģinālu. 

 

Par ciklona tipa aparātiem - nav bijis lietošanā, nezinu, tomēr ņemot vērā fizikas likumus nez vai tik maza izmēra ciklons var būt pietiekami efektīvs..... Rūpnieciskie cikloni ir krietni, krietni lielāki - tomēr jābūt vietai kur putekļiem virpuļot lai viņi efektīvi no gaisa atdalītos. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

dzīvi pavadīt 2x2m kamerā

Vai tā ir domāta pilsētas dzīvokļa istaba? Un sist ar elektrību ir humānāk (suniskāk) par piesiešanu? Ķēde nenormāli traumē!? Kurš pilsētas suņu psihologs to ir izdomājis?

Es ar atvainojos par netēmu, bet šitādas galējības. Vidējam lauku sunim pie saites ir pieejama lielāka teritorija nekā pilsētas četristabu dzīvoklis, kā arī izskrieties brīvā vaļā tiek x reizes vairāk un ilgāk nekā viņa (ne)laimīgais pilsētas radinieks.

Link to comment
Share on other sites

davai bez suņu turēšanas paraugstundām, jo acīmredzami, ka suņu "humānisti", kuri suni redzējuši tikai pie ķēdes vai pa TV gudri te lej verbālo caureju par to, kā pareizi jātur suns un kas sunim vajadzīgs. Pilns tvnets ar tādiem dčibrikiem, ka laukos visi zina kā turēt pareizi suņus (baroti ar putru, ne reizi potēti, turēti pie ķēdes, kas pa nakti skrien brīvā vaļā) un tāpēc te nevajag turpināt šo balagānu. 

Link to comment
Share on other sites

smartdevil

Kāds tur sakars ar humānismu? ...tā ir elementāra cilvēcība. Cilvēku, ja izvadātu ārā siksniņā no pilsētas "karcera" 1x dienā, kur vēl nepadomājot par publsko vidi nesavāc aiz sava "mīluļa" vai turētu pie ķēdes, diagnozētu ātri vien par garīgi slimu. Ja runa ir par dzīvnieku, kuru mīl, tad runa var būt tikai par brīvi staigājošu audzinātu suni, kurš tālāk par savu sētu neiziet un neuzbrūk bez iemesla. Visi ķēdes, dzīvokļu un klaiņojošie ir tikai cilveku pesimisma sekas.

 

Ja par tēmu - ja tikai parkets un suns ar īsu spalvu, tad iesaku robotu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Robots notīra kaut kādu "lielumu", daudz kur netiek klāt. Spalvu kumšķi pa grīdu neplivinās, bet par tīrību to nosaukt var tikai sarunas karstumā.

Link to comment
Share on other sites

smartdevil

Tā pat ik pa reizei jāpāriet ar slapju lupatu, tad arī atlikušo savāks.

Par cik man jaunas telpas, tad cenšos visu iekārtot tā, lai robots varētu maksimāli visu grīdu izbraukāt. Ja ir zemās gultas, krēsi, skapji - vietās, kur visvairak sakrājas putekļi un robots apakšā nevar pabraukti, tad neuzskatu, ka vispār viņš būtu vajadzīgs.

Labots - smartdevil
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 9 months later...
Vilcinjsh

Labs vakars!

 

Kur Latvijā var nopirkt normālu Dyson sūcēju? Es redzu tikai pāris šaubīgus interneta veikalus, piemēram, Neostore ar 2 zvaigžņu reitingu.. A pirms pirkt kaut ko pa ~400EUR gribas aiziet un aptaustīt to pašu DC52 vai DC42 vai.. Kur to izdarīt?

 

Moš kāds var pastāstīt, kam ir reāla pieredze tieši ar šiem aparātiem!?

 

Kaut kur serviss viņiem šajā lielvalstī vispār ir?

 

Un kuri citi bez Dyson ir REĀLI strādājoši ciklonsūcēji ar visām no tām izrietošajām sekām!?

 

..

Link to comment
Share on other sites

Kad es meklēju , man teica ka viņiem veikals esot Vienības Gatves Maksimā ... tas gan bija pasen , taču iespējams , vēl aizvien atrodas tur pat.

Link to comment
Share on other sites

ColorPulse

Dyson putekļu sūcējiem ir viena ķibele - baiss jaudas zudums, kad pilnāks trauks.

Jau pirms kāda gada iepirku Electrolux T8 - šadas tādas nepilnības novērojamas - trauka izolācija pieklibo un es kā slinks cilvēks saku, ka 6m vadam ir par maz.

Pirms tam gan biju lietojis dārgāku philips ciklonisko, bet tam pienāca gals, neskatoties uz to, ka Fiļa bija gandrīz 3x dārgāks sūca un spļāva putekļus pa visu pagastu.

 

No kaimiņu izcili tīrās mājas, kur putekļu savākšana notiek katru vai katru otro dienu, kausu pasniedz Zelmerim ar ūdens bāku.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...