Jump to content

Vēlos pirkt jaunu portatīvo datoru.


iZihno
 Share

Recommended Posts

Labdien,

 

Es drīzumā vēlētos iegādāties jaunu portatīvo datoru. Pagaidām spēlēm un videoapstrādei, un vēlāk nopietnam darbam. Esmu izvēlējies 2 pietiekami labus portatīvos: http://www.asusshop.lv/asus-portativie-datori/asus-n53sm-portativais-dators-6gb-ram-750gb-hdd.html

http://m79.lv/acer-aspire-v3-571-15-6-i7-3630qm4gb750gbgt640mlin-nx-rznel-nx-rznel-017_112161.html

 

Asus dators ir diezgan jaudīgs - normāls processors, pietiekami laba videokarte, labs daudzums operatīvās atmiņas. Tas arī ir aprīkots ar modernu dzesēšanas sistēmu un skaņas iekārtu.

 

Savukārt Acer dators ir jaudīgāks par Asus, bet mani uztrauc Linux operētājsistēma un dzesēšana. Vai Linux ir piemērots spēlēm un darbam - vai varēs nomainīt uz Windows 7? Vai tas sakarst ātri?

 

Esmu gatavs atvēlēt jaunam portatīvajam datoram līdz 510LS. Ja ir kāds cits varat arī ieteikt. ES STACIONĀRO NEPIRKŠU!

Link to comment
Share on other sites

1. Spēlēm portatīvais ir garām

2. OS nomainīt nav problēmu - win7 vai win8 pēc izvēles. Mūsu laikos aktuālas ir 64 bit versijas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Dafuq,

Gandrīz visiem ASUS portatīvajiem ir IceCool dzesēšana un tam ir Bang & Olufsen skaņas sistēma.

Labots - iZihno
Link to comment
Share on other sites

 Cilvēk, tev ir kaut mazākā sajēga par videoapstrādi (tikai pasaki vēl, ka domā HD)?   Ja arī nopirksi laptopu (un ne jau pa Ls 500, pareizini vismaz ar 1,5), tad neaizmirsti par papildus 24 " obligāti IPS monitora, klavieres, peles un vismaz viena ārējā HDD nepieciešamību (vai laptopu ar diviem HDD) - kopā Ls 1000 - 1300 vajadzēs.  Kā arī - video renderējot uz sava laptopa varēsi omleti uzcept.  Par spēlēm neizteikšos, katrs nosit laiku kā prot.

Jebkurā gadījumā - normāls stacionārais būs daudz piemērotāks (un lētāks) pirkums.

 Bet - ja tomēr pērc laptopu - tad ne jau Asus cepeškrāsni vai Acer. Tikai un vienīgi Dell, Lenovo, vai Toshiba (ja neesi ābolfans).

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Ne spēlēm ne videoapstradej portatīvie nav domati. Ja tiešām vajag tieši šīm vajadzībām un vēl jo vairāk vēlāk minētajam nopietnajam darbam, tad tikai stacionārais PC. Spēlēt būs uz portatīvā neērti, rakstit kaut kādus tekstus arī, video apstrādāt jau var, tik tas būs daudz lēnāk nekā uz līdzvērtīgas cenas stacionārā datora, da i kāda videoapstrāde uz monitora kas nav Full HD ???? Tas ir tas pats kas grāmatvedības programmu uz inženierkalkulātora darbināt.

 

Portatīvais der tikai lai internetā jaunākās ziņas izlasītu un ja vajag tad neizkāpjot no gultas filmas paskatīties, nu vai lai uz neilgu brīdi aizvietotu stacionaro PC vietas kur stacionaro līdzi paņemt nav iespējas. 

 

Te starp citu neviens necenšas Tev ko sliktu ieteikt, ja vēlies mocīties ar portatīvo - dari tā, tik Tu esi brīdināts ka tas ir neērti, nepraktiski un ļoti dārgi.

 

Personīgi es Acer - nekad vairs, 1 tāds man bija gadus 6 atpakaļ, pusotra gada likā tika ielikts remontos summa kas bija tikpat liela kā ta cena. Nojuka pilnīgi viss kas vien varēja, 2 barošanas bloki + ligzda, 2 baterijas, izbira klaviatūra, interneta vada ligzda arī kaput, mikrafona un austiņu ligzdas, karsa nejēgā un fināla aizgāja pa pieskari matrica, korpusam kaut kādi gabali atlūza, tika nomainītas eņģes, varbūt vēl kaut kas ko esmu jau piemirsis. Karoče pēc tā man letucis HP likas uzticamības kalngals, kaut arī pec 2 gadu lietošanas atlūza korpusa gabali, gumijas kājiņas un finalā nomira matrica.

Pašlaik ir lietošana par 100 Ls pirms 2 gadi iegādats lietots Lenovo ThinkPad - vienkarši ideāla kvalitate - saplīsis nav nekas, nekas nav nolūzis viss darbojas tik tik ka baterija protams nomira, taču tas tak tāpat labi ja pusotru gadu velk.

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Spēlēm ir galvenais videokarte, tā jaudīgākā ir 640m no taviem variantiem.

 

Tad rēķini, ka jaunākās spēlēs ies uz low vai medium labākājā gadījumā, pieļauju ka gada beigās jaunie porti no PS4 vai XBOX720 gan jau vispār neies...

 

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-640M.71579.0.html

 

 Protams ka pro video apstrādei (tie kuri pelna naudu) uz portikiem nestradā, bet nu gan jau studenta/amatiera līmenim varēsi kaut ko bakstīt uz portika, ja jau stacionārie tev nepatīk ;)

Labots - GaryII
Link to comment
Share on other sites

pec 2 gadu lietošanas atlūza korpusa gabali

Tu ar viņu naglas dzen sienā? 

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

To Ivo

 

Nu tas tak ir portativais.... tiek staipīts apkārt, novietots dažādās vietās, par cik tiek intensīvi lietots, izslēgts netiek nekad - nepārtraukti pie vada, nu protams vads kaut kur pāri istabai nepārtraukti ir nostiepts un nav nekāds brīnums ka laiku pa laikam kāds garāmejot aiz tā aizķeras un norauj to krāmu no galda, galdiņa skapīša, gultas.....  Nu un autiņā vadāts tiek, viesnīcās likts pie projektoriem, pastiprinatājiem utt. Karoče lietots darbiem un skype sakariem. Da mazums kas ar portatīvajiem notiek, man vienreiz bij prikols - berni bij paņēmuši un izmantoja par improvizētu skatuvi... karoe noliek uz grīdas un uzkāpj virsū dzejolīšus deklamēt. Nu protams ka pēc tāda izgājiena matrica ir beigta, taču to jau nu es neskaitu par defektu dēļ slikta korpusa. Ja korpuss ir švaks tad gabali lido nost. A Lenovo neko - reizes 5-6 jau ir gāzies no 50-60cm uz parketa un neko - ne skrambas.

Stacionārais arī nekad netiek izslēgts, bet nu vinjš tak stāv stūrī, savā vietā un aiztikts netiek, reizi vai paris menesī profilaksei pārstartē un viss, nekādi vadi pa kajām nav.

Link to comment
Share on other sites

Lūk tāpēc portatīvie jāpērk nedārgi, vēlams no izturīga materiāla un ar knapām iekšām, bet viss nopietnais, tai skaitā spēles, jādar uz lielā PC.
Pazaudējot vai saplēšot lētu porķiku arī gaužas asaras nebūs jābirdina, tāpat mamms tik bargi nerās. Ja pelni pats, tad kāda runa - portatīvais ir kā otrais vai trešais auto ģimenē, to var pirkt, cik maciņš atļauj un cik sportisks pats jūties, no tjūnēta golfa līdz pat ferrari.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

aoma - pilnigi piekritu, tā viņš ir... da i saudzē kā gribi - portatīvie mirst 2-3 gadi pēc iegādes faktiski 100%, nu var jau sataisīt un tā, tik vai tas ir tā vērts. Īpaši jautri tad ja ir iegādāts kāds nenormāli dārgs apelis, mirst viņi ātrāk, jo ir plāni - tātad ātrāk karst, a remonts ir ui ui ui

 

Personiskā pieredze ir tāda ka portatīvais max. 1 gadu izvelk bez kaut kādiem bojājumiem, a stacionārais pa 20 gadiem man nav nomiris absolūti neviens (vienlaicīgi ir 2-3 apmēram)., pat neviena bojājuma nav bijis nu ja neskaita saplīsušu peli

Link to comment
Share on other sites

man vienreiz bij prikols - berni bij paņēmuši un izmantoja par improvizētu skatuvi... karoe noliek uz grīdas un uzkāpj virsū dzejolīšus deklamēt.
Tas ar visu par tavu atieksmi pret tehniku paskaidro.Ka pašam komji gabalos dalās :spruce_up:

Personiskā pieredze ir tāda ka portatīvais max. 1 gadu izvelk bez kaut kādiem bojājumiem,
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

lenovo - 3,5 gadi, bija viena neliela šaize, bet īsti neatceros (kaut kāds sīkums)

no galdiem nav kritis, riekstus nedauzu

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
snaipers1987

Pilnigi piekritu,ka ,lai kads portativais butu jaudigs,tapat spelem nav ipasi piemerots.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...