Jump to content

3 dienu laikā, 3 beigti PSU


Okys
 Share

Recommended Posts

Sveiki.

Šeit līdzīgu problēmu neatradu, tāpēc atļaušos uztot savu jautājumu.

Tātad, problēma sekojoša. Ir kompis, kura parametrus varēšu iedot pēc pāris dienām. Tas veiksmīgi darbojās 2 gadus, kopš tika iegādāts lietots, no cita īpašnieka. Kā jau teicu, parametrus pagaidām nezinu, bet iekšā bija noname 405w baroklis (jā, 405w), kurš pirms pāris dienām izbeidzās un pēc stāstītā, notika tas sekojoši - sākumā pogu spaidot, iedegās gaismas diodes, "sāka rūkt" un uzreiz izslēdzās. Radi, protams, labu gribēdami, šo procedūru atkārtojuši, kamēr dabūts tik tālu, ka spaidot pogu vairs nebija nekādu dzīvības pazīmju. Tad nu sestdien ierados ciemos pie radiem (110km attālumā no savas dzīvesvietas), kuriem tad arī šī nelaime notikusi, nu un ko.. konstatējot, ka visdrīzāk tik tiešām izbeidzies baroklis, ap plkst. 14:00 sākām Liepājā meklēt citu. Atradās veikaliņš Arkus (cerams pareizi atminos nosaukumu), kur par 5 Ls tika iegādāts lietots 500w (gandrīz)noname baroklis, vēlāk atskrūvēts, visi kondiņi vizuāli kārtībā, viss smuki. Liekam iekšā. Viss aiziet, darbojas. Visiem prieks. Paciemojamies, braucam mājās. No rīta zvana sievas radi nelaimīgi. Kompi atkal nevarot ieslēgt. Tieši tāda pati problēma. Spaidījuši, spaidījuši, kamēr izbeidzās. Es pie sevis nodomāju WTF. Ok, tā kā tur radu meitai jāraksta skolai darbs, utml., tiek nolemts braukt atkal uz Liepāju un vest kompi pie manis tālākiem eksperimentiem, pēctam iespējami drīz ar palīgiem to aiztransportējot atpakaļ. Aizbraucu, tur visi jau uzzinājuši, kas tas tāds baroklis ir, un dabūjuši no labiem cilvēkiem kautkādu citu 500w noname barokli, ja nu tā pati vaina. Ok, kompim vāku noņemot, uzreiz jūtama smaka, kura nāk no barokļa. Tāda pati, kā ja ar uguni pasvilinātu jebkuru plati ar detaļam, utml. Ok, mainam barokli nost.. nu mazums, kautkāds ne tāds pagadījies. Kompis aiziet, ieslēdzas. Windowsā konstatējam, ka integrētā tīkla karte šoreiz izbeigusies. Sadabūjam uz vietas citu, iespraužam, visu saliekam, vsjo, kompis iet. Mājās braucot vēl nodomāju smejoties, ka rīt atkal zvanīs, ka neiet. Šodien, tādu zvanu saņemot, nu jau vairs joki nav prātā - nokūries jau trešais baroklis.

Tātad, kur meklēt problēmu? Varbūt kāds ir saskāries? Uz mātesplates neviens kondensators neliecina, ka būtu maināms. Kompi tās divas reizes, katru reizi ar jaunu barokli ieslēdzot, nekas neliecināja, ka tas darbotos savādāk, vai jebkādi gļukotu. Ticis nodarbināts godīgi visu dienu līdz naktij, tad izslēgts un no rīta vairs nav bijis ieslēdzams. Zinot, ka barošanas blokiem ir visvisādas aizsardzības, esmu diezgan lielā bezizejā. Otrais baroklis bija ar sata štepseļiem defaultā + pci-e barošanas pāreju no molex, un arī pēc uzbūves ar citiem noname salīdzinot, diezgan zolīds. Tas viss man liek domāt, ka mātesplate kautkā nevar izslēgties pareizi.

Kādas idejas?

Atvainojos par šo garo skribelējumu, bet lai problēmā iebrauktu, tā jāizprot pilnībā. Protams, pats paralēli parokos pa googli, pagaidām neko jēdzīgu neesmu uzgājis. Varbūt kādam veiksies labāk vai ir pieredzes ar ko šādu.

 

Paldies.

Labots - Okys
Link to comment
Share on other sites

Cik saprotu, neviens barbloks nebija jauns un ar garantiju. Tad nav ko brībīties, jo Merfija likumus vēl neviens nav atcēlis. Vot ja pāris jauni barbloki viens pēc otra atdotu galus, tad gan cita lieta.

Link to comment
Share on other sites

Paldies, specuks, tas arī tiks darīts, bet visticamāk tikai pa nākošajām brīvdienām.

 

Didzi, protams, var visu nogrūzt uz to, ka vaina lietotā baroklī, bet vai tev pašam gribas tam ticēt? Es ar kompjiem un barokļiem, gan jauniem, gan lietotiem, saskaros daudz, taču pirmo reizi gadās šādi. Nebūtu rakstījis, ja nodegtu tikai 2 barokļi (nu mazums, tā gadījās), kā arī nebūtu rakstījis, ja es tur iegrūstu 250w barokli, kurš uz pusi tik vecs, cik es. Bet nu nodega 3 gabali, 3 dienās un katru reizi pēctam, kad kompis bija ticis izslēgts no windows vides, neko neatštepselējot, kas, manuprāt, liecina par problēmu citur. Cerams, Tu lasīji visu tekstu, kurš ne pa velti ir tik garš. Katrā ziņā paldies par atbildi.

Labots - Okys
Link to comment
Share on other sites

To varbūtību viegli pārbaudīt - ieliekot pilnīgu jaunu barokli, kau vai noname.

 

P.S. UPS šiem vismaz ira? Kad joka pēc pamērot vakarā spriegumu (tas gan bija pasen), secināju, ka tas ir vien 180V, toties pa dienu var sasniegt pat 240, bez upša nevienu datorierīci vairs nedarbinu.

Link to comment
Share on other sites

3 3dienu laikā man arī liekas mazliet neparasti un nenormāli.

 

Tur ir jābūt kautkādāi ļoti interesantai problēmai, jo ja jau baroklis pat aizsardzībā neaiziet pirms nosvilšanas?!

 

Tavā vietā būtu mainijis sistēmplati, kamēr vēl nākamie 3 barokļi nav nosviluši, visdrīzāk ka tā problēma kautkur sistēmenē arī ir!

Link to comment
Share on other sites

kad kompis bija ticis izslēgts no windows vides - Vai Tu PATS personīgi izsl/iesledz kompi saskaņā procedūru vai arī tici uz vārda, ka tā tika darīts? Viens no populāriem jūzera teicieniem ir "Es jau nekā, viņš pats!", un dara kā viņiem liekas ir pareizi. Vai tīklā nav kaut kur "dzirksteļaina" vieta, kuru piem. kaķis naktī mīl kustināt?))) Nu un protams sprieguma lēkāšana, bet tad jau sviltu ieslēgts.

Labots - mazulis
Link to comment
Share on other sites

Man jau liekas, ka pirmais ar standby 5V nosvilināja kaut ko dienvidu tiltā (ja jau iebūvētā tīkla karte ir beigta), kas ir diezgan reāls scenārijs, jo neviens normals juzers jau neatvieno kompi uz nakti no el.tīkla un līdz ar to standby jeb dežurējošais spriegums visu laiku strādā... aaa kas tālāk... nezinu... Tā lai m/b, vēl puslīdz dzīva būdama, svilinātu barokļus - pirmā dzirdēšana...

Starp citu tas 405W ir Chieftec Arena

http://article.techlabs.by/36_29785_4.html

Labots - Tubus
Link to comment
Share on other sites

Par vadiem, rozetēm, štepseļiem.. kolhozs. Taču ir redzētas vēl bēdīgākas "konfigurācijas", kur šādi nenotiek, jo tā vienkārši mēdz notikt vienā gadījumā no 100. UPSI lieto labi ja pāris procentu no visiem mājas lietotājiem. Manis radi nav to lietotāju sarakstā. Sakarā ar 180v pa dienu, 240v naktī.. Nav pagaidām informācijas, ka kaimiņiem kautkas būtu dedzis, jo tur pusvecu, stacionāru kompju daudz, radu meita ar citiem vietējiem vienaudžiem komunicē. Ja arī tas notika ceturtdienas rītā un pabeidza notikt pirmdienas rītā.. vai pa to laiku nebūtu nokūries arī vēl kautkas cits? 

Trešdienas vakarā kaķis netika iegādāts, lai pēkšņi degtu 2 gadus darbojies baroklis. Ir suns, bet pie vārigajiem punktiem tas netiek klāt, jo priekšā ir galds. Vadus neviens nav pēkšņi grauzis, mēbeles nav tikušas pārstumdītas, cilvēki kā parasti, trešdienas vakarā izslēdza kompi, lai ceturtdien to ieslēgtu. Ja arī izslēdza nepareizi, tad arī ar veco barokli tāpat slēguši 2 gadus. Ir sastapti cilvēki, kuri kompjus ārā slēgājuši ar slēdzi pie barošanas bloka, rāvuši ārā vadus. Nevienam nav pēc kārtas deguši nost 3 barokļi.

Es saprotu, ka gribas palīdzēt, bet, piedodiet, atvainojiet.. manuprāt, vaina nebūs tur. Varbūt radīsies kāds, kas kautko līdzīgu pieredzējis.. vai arī gaidiet no manis jaunumus pēctam, kad pats tikšu pie tā kompja un varēšu pieķerties beigtajiem barokļiem.

 

Tubus, pēc pirmā barokļa iebūvētā tīkla karte darbojās un nekas neliecināja, ka kautkas nebūtu kā vajag. Tīkla karte aizgāja pie dieviem pēc otrā barokļa.

 

P.S. Protams, es nekad neizzīlēšu, ko tur ar to kompi vai vadiem darīja savādāk, nekā parasti, utml.. atliek vien paļauties uz informāciju, ko iegūšu, pats sākot to visu pētīt.

Labots - Okys
Link to comment
Share on other sites

Klasiskās situācijās dēļ beigta barbloka noklājas mātene. Tāds variants, ka mātene varētu barbloku nokaut vismaz man nav zināms. Barblokam tak ir iekšējā aizsardzība. Lai tur arī stāv 5V dežurkā, tur tak strāvas nekādas. Galu galā barbloks pulkākos ampērus var dot un tādus, ka mātesdēlī detaļas var pat apogļoties. Savukārt, jo mātesdēlis var barblokam izdarīt? Maksimums salaist uz īso 5V vai 12V barošanas spriegumu, bet pret to barblokā aizsardzība. Vispār jau te pareizi saka, jāredz barošana sbloks. Tur tak nekāda kosmosa nav un var saprast, kas nocepās.

Link to comment
Share on other sites

Nu klasiskām situācijām parasti arī atbilde ir vai nu jau galvā vai arī nav tālu jāmeklē. Šoreiz gan situācija, vadoties pēc loģikas un fizikas likumiem ir diezgan nenormāla, bet pilnīgi patiesa. Protams, es pieļauju ļoti niecīgu varbūtību, ka ar trešo reizi nokūries vairs nav baroklis, bet jau mātesplate, taču to konstatēt varēšu visticamāk tikai trešdien, jo tad paziņa garām braucot, ievedīs man to kompi.

Labots - Okys
Link to comment
Share on other sites

Tev nav paveicies, ka radi tik tālu. Pa to benzīna naudu, ko nobrauci, sanāktu jauns barbloks i skaties, ka mātenae arī. Vismaz lietota un ejoša jau nu točna. Šādos gadījumos vajag līdzi vest datoru- "rakstāmmašīnu" kuru atstāj bērņukam lai raksta savu kursadarbu un tad lēnā garā padzenāt to mirstošo kompi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Vispār jau kārtīgam barblokam ir pilnīgi pofig, kas rozetē darās. Tam jāvar strādāt no 150V-250V pilnīgi bez problēmām.

Link to comment
Share on other sites

nu vispār nekārtīgam arī, vienkarši viņi tā uztaisīti, vai nu strādā vai nē...

principā ir divi varianti: 

1. pēc vecās shēmas, ar diviem ieejošiem kondiķiem,tur parasti ir slēdzītis 110/220, lai ASV puiši ar viņiem arī var parotaļāties...

2. pēc jaunās, ar APFC kurš strādā diapazonā 110-240V.

 

Ar to dežurku, jeb 5V standby ir tā ka no tā ka viņa visu laiku stāv ieslēgta, visātrāk pūšas kondiķi, rezultāta 5V vietā uz m/b attiecīgām mikroshēmām tiek padoti 6v-12V; skaidrs, ka tās to paciest nevar? parasti tas aiziet uz dienvidu tiltu, rspektīvi USB, LAN, ATA/SATA kontrolieriem iestājās pesec.... Te kaut kur krievu forumos bija gara diskusija, ka no tās dežurkas izsargāties...

http://pro-radio.ru/it-works/1782-2/

Labots - Tubus
Link to comment
Share on other sites

Tam jāvar strādāt no 150V-250V pilnīgi bez problēmām.

Zems spiegums protams nevar nokaut barošanas bloku, bet paaugstināts gan var. Runa gan nav par 250V, bet par > 300V. A tāds spriegums rozetē var būt gan dēļ piedzērušā elektriķa, kurš vadus nesen vilka, gan dēļ pārspriegumu, kurš var rasties, ja pārtūkst nulles vads (kas un kāpēc noteik, ja pārtrūkst nulles vads gari un plaši tika apspriests diskusijā par zemēšanu). Pats zinu Dobeles rajonā divas lielas ēkas, kurās nulle „dzīvo pati savu dzīvi”, un tas ir brīnums, ka elektroiekārtas tur nesadeg masveidā.

Labots - Firza
Link to comment
Share on other sites

Ja barblokā, tūlīt aiz tiltiņa, stāv 450V kondensatori, tad kārtīgs barbloks izturēs arī 300V. Tālāk jau nav kam nojukt no lielāka sprieguma.Ir bijuši barošanas bloki, kuri pat 380 iztur. Tie gan nebija no datora. Nu jā, uzsvars uz "kārtīgs".

Link to comment
Share on other sites

Zems spiegums protams nevar nokaut barošanas bloku,

 

HVZ, te domas dalās. Lai nodrošinātu to pašu jaudu tranzistori ir spiesti laist vairāk amperus cauri, tātad ilgāku laiku stāv atvērti, līdz ar to vairāk karst, no otras puses tie ir spējīgi strādāt arī pie 110V!!!

 

Ja barblokā, tūlīt aiz tiltiņa, stāv 450V kondensatori, tad kārtīgs barbloks izturēs arī 300V.

 

- Tas nozīmē, ka tas PSU ir ar APFC un tur uz mučelēm ir 380-400V, un viņām diez ko nepatiktu sprieguma paaugstināšanās... parasti tur stāv 400-420V kondiķi. Bet īslaicīgu pārspriegumu gan jau ka iztur.

http://s46.radikal.ru/i113/0904/e9/b8a6f006fd42.gif

Labots - Tubus
Link to comment
Share on other sites

Esmu nedaudz paranoiķis, bet vai mājā gadījumā nav kāds jaunietis, kurš jau kādu laiku cenšas izdīkt jaunu kompi, lai spēlētu jaunākos grāvējus? :king2: Sabotāža, lai pārliecinātu senčus?! :shok: :shok: :TBS:

Link to comment
Share on other sites

Es ar kompjiem un barokļiem, gan jauniem, gan lietotiem, saskaros daudz,

 

Ja tu tiešām saksartos ar kompjiem, barokļiemun kaut ko jēgtu, tad šī tēma nebūtu izveidota. Sexpers mļin!

 

Kas attiecas uz Tubus, pielnībā pievienojos DLam. Vienreiz vajadzētu izšaut ar kodiķiem redzokļus lai nespamo dumības. Tiešām jau ZB ar saviem kodi'jiem un aposūto trulumu. Vācies na..i vienreiz!

Link to comment
Share on other sites

Tad vajag dziednieku meklēt. Tie tak varot elektroniku pa gabalu salabot. Interesanti, kā tas izskatās un kā var barbloka uzsprāgušos kondensatorus ar šamanismu salabot.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Es ta kāreiz reali domāju un tapēc pasmejos par visādiem šamaņiem un raganām.

Link to comment
Share on other sites

Paldies par ieteikumiem, salikt rakstāmmašīnu pagaidām. Tāda jau gatava un tiks transportēta prom pie radiem. Sanāca pat vairāk, kā tikai rakstāmmāšīna. Būs vienīgi bez palielākām spēlītēm jāiztiek pagaidām.

Par gateriem kaimiņos... problēma tādā gadījumā nebūtu 3 reizes pēc kārtas pie ieslēgšanas, ar nosacījumu, ka kompis pirmstam ticis izslēgts kā parasti. Tas jau arī noskaidrots, nekā savādāk, kā vien no Windows vides (Shut Down) tas ārā netiek slēgts. Ticu, ka jebkādā sakarā ar rozetēm, spriegumiem, gateriem, utml., tas viss būtu sprādzis nost savādāk. Nekas, man zināms, tajā liktenīgajā trešdienas vakarā nebija savādāk, kā ierasts, lai ceturtdien vairs kompis neslēgtos iekšā.

 

JDat, varēji padalīties ar savām milzu zināšanām, lai saprotu, ka esi kompetents :) Tavā sūrajā, biezajā pieredzē, gan jau ka bijuši neskaitāmi gadījumi, kad tā vienkārši pāris dienu laikā aiziet pa pieskari 3 barokļi.. droši ka pat pieci pēc kārtas ir likti un visi deguši nost, zināms tak gadījums, ko tie muļķi saprot. :) Neņem ļaunā. Ja vien Tev nav kas piebilstams, sakarā ar radušos problēmu, tad diskusiju par to, kuram garāks, ar mani turpināt nav vērts, jo man tas neinteresē, piedod.

 

Kompis šovakar ar visiem barokļiem būs pie manis, par to arī kautkad drīzumā visu aprakstīšu un turpināšu meklēt problēmu, kad būs laiks, jo radu bērniem pagaidām pilnīgi pietiks ar to, ko jau saliku prom vešanai :)

Labots - Okys
Link to comment
Share on other sites

Es neesmu ekstrasenss un nevaru attālināsti nodiagnosticēt tavu problēmu. Pie tam pēc tava skopā apraksta. Likumsakarības kaut kādas? Jāsaprot kas tieši ir nobeidzies, tad arī jāmeklē likumsakarības. Nevis otrādi.

 

Nobeidzās PSU primārā daļa visiem? Tas varētu norādīt uz paaugstinātu tīkla spriegumu. Paskaties reāli. Ko tu esi pateicis? Tikai to ka 3 dienās nosprāga 3 barokļi un viss? Nu un? Pilnmēnes taču! Tāpēc arī nobeidzās!

 

http://www.moonmodule.com/cs/ccm_v1.swf

 

Kas vēl? Mani neinteresē vai 3 dienās 3 PSU vai 3 stundās 3 PSU. Nav jāieciklējas uz statistiku. Jātrod nobeigšanās iemesls. Ja prāts ir, tad, atverot vaļā barokli, būs skaidrs kas nodega. No tā arī izdarīt turpmākos secinājumus.

 

PS: Sveiciens D_Lam!

joke244086_8d0ea221.jpg?wm=2

Link to comment
Share on other sites

JDat, man gan izskatās, ka pietiekoši un pat daudz esmu pateicis, lai cilvēks, kuram praksē jebkad gadījies kas līdzīgs, varētu kaut tikai pateikt: "Jā, man gadījās līdzīgi. Vaina izrādījās tur un tur". Vai arī: "Vainu nemaz nemeklēju, nomainīju māteni un visi dzīvo tālāk laimīgi". Kā mēs visi redzam, ne Tev, ne kādam citam šeit kautkas līdzīgs pagaidām nav gadījies. Tur nekādas astronomijas nav, un nav svarīgi kas, kur un kāpēc nodega, lai atbildētu uz manis uzdoto jautājumu, no kura jāizloba galvenais. To, ka barokļi beigti, kas ir fakts, es jau pateicu. To, ka katru vakaru, 3 dienas pēc kārtas, izslēdzot kompi no Windows vides ar citu barokli, nekādus vadus neraustot, no rīta to vairs nevar ieslēgt.. arī pateicu. Ko vēl? Zinot kāds platei čipsets, vai baroklis ar 20 vai 24 pin štepseli, 1.3v, v2.0 vai v2.3, utml., problēma nekādi nerisināsies un to es arī neprasu. Kas barokļos nodega un kāpēc? To atstāj manā ziņā, jo kad es to uzzināšu, būšu diezgan tuvu problēmas risinājumam. Tam visam vajadzīgs laiks, kura man ir maz. Tāpēc diezgan loģiski, ka atnācu šurp un iepostoju savu "sāpi", lai uzreiz "pa taisno" apmierinātu savu ziņkāri, ja nu kādam būs gadījies kas līdzīgs.

 

P.S. Vēlreiz paldies visiem, kas centās palīdzēt. Kompis beidzot ar visiem barokļiem ir pie manis. Vakarā virspusēji pārskriešu pāri, būs vairāk informācijas.

Link to comment
Share on other sites

Tur nekādas astronomijas nav

Nejauc astronomiju ar astrologiju vai arī sākšu tevi spārdīt ar kājām pa galvu.

 

Kas barokļos nodega un kāpēc? To atstāj manā ziņā, jo kad es to uzzināšu, būšu diezgan tuvu problēmas risinājumam.

 

Nu tad noskaidro nevis liec formā citiem būt par šamaņiem un veikt telepātisku diagnostiku!

 

ja nu kādam būs gadījies kas līdzīgs

Šo es nesaprotu jau saknē! Nobedzās 3 brokļi->amats rokā. Degekts mātesplate piemēram. Nobeidzās 5 barokļi. Amats rokā. Nobeidzās paši barokļi! Nosprāga 2 barokļi. Amats rokā HDD vaina? Ja tu uzskati ka es tiko urakstīju muļķibas, tad zini, es tikai pārfrāzēju tavu jautājumu. Nekādi nevaru saprast Kā var ar barokļu biežuma palīdžibu noskaidrot defektu. Datoru remints nav statistika bet gan tehniskas zināšanas. Ja tev ir tāda domāšana', tad tas liecina par tavu klajo nekompetenci. Tā ka nemaz nemēgini apvianoties un pukstēt pretī. Pats uzdod dtulbus jautājumus un tad vēl spurojies pretī. Ar galvu domāt ir pārāk sarežģīti? Tas ka kompis beidzot ir pie tevis un tu veiksi diannostiku, tas ir labi. Mani pat patiesībā neinteresē tavas sakritības un megastatistika par to kas ir kas nav normāli.

 

Tik pat labi stāst iz dzīves: pieslēdzam 50 aparātus krastamalā pie ģeneratora. Pialaižam visu un izsiti automātu. Ak tad izsit. Davai pieturēsim automātu. Kas zin varbūt palaižanas brīdi pārāk liels patēriņš. PAturam automātu ar roku on stāvoklī un no visiem aparātiem iznāk dūmi. Vai tas ir normāli ka 10 sekudēs nodega 50 dārgi profesionāli pastiprinātāji? Kādam ir kaut kas līdzīgs atgadījies? Kādas idejas? Tagad visi var tēlot šamaņus un bīdīt teorijas. A notika sekojošais: elektriķis pieslēdza elektrību nepareizi. Pastiprinātāji dabūja 380 Voltus. Loģiski ka automātu izsit. Kad debīlais elektriķis paturēja automātu ieslēgtu, tad visos pastiprinātājos varistori nodega ar dūmiem.

 

Atkārtojos: vienīgais ko tu esi pateicis. 3 dienās 3 barokļi un viss. Nevis tiešām kaut ko vērtīgu. Windows ATX štepseļu pieminēšana vispār bezsakarā pieminēta. Varbūt tev vajadzēja windows vietā linux izmantot, tad noteikti no rīta palaistos. Ak jā. Protams klausi debīliķi tubusu un nomaini visus kodensatorus visās vietās. Pokemoni saka ka tas palīdz 150% gadījumos.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Jdat, varbūt tas liksies dīvaini, bet piekrītu apmēram 80 procentiem no tevis rakstītā - ne tādi vien muļķi dzīvē ir sastapti. Vienīgi sakarā ar tevi, uz mazu kompetenci un vēlmi turpināt lekties, norāda HDD un linux iepīšana tajā visā. Žēl arī, ka tu uzskati šo vietu par kautkādu blogu, kur katram jānāk ar problēmas aprakstu un tās risinājumu vienlaicīgi. Lai nu kā, šoreiz vari ņemt pēdējo vārdu. Vienkārši šīs beton style muļķības jau sen ir apnikušas un man tam nav laika. Jau sen ir novērots, ka tādi cilvēki savās dusmās un naidā pret visu pārējo pasauli uzskricelē tikai to, ko tiešām paši zina vai ir spējuši ātri googlē sazvejot, bet pārējais ir tukša muldēšana par to, cik visi ir stulbi, pilnīgi bez kautkāda satura par tēmu. Cilvēki šeit būtu uzzinājuši kautko jaunu, detalizēti ar bildēm un aprakstu par to, kā es problēmu risinu, bet no tā vairs nav nekādas vēlmes, pateicoties tev. Tāpēc priecājies par uzvaru, bet es dzīvošu tālāk un turpināšu nodarboties ar savu hobiju un... tu tur neko nevari padarīt  :)

Labots - Okys
Link to comment
Share on other sites

Vienkārši šīs beton style muļķības jau sen ir apnikušas

 

Kā es tev piekrītu, bet ...

 

 

Litrs galdā, skaidas galvā, dators priekšā, dullums iekšā! Sveicināti indigo pasaulē.

 

Tas arī jau sen ir panicis. Viena lieta batons, cita lieta muļķibu klārēšana bez nekādām saprāta pazīmēm.

 

Vienkārši acī cērts ka bez jebkāda pamatojuma sasaista divas lietas kopā: tobīs 3 dienas un 3 barokļi. Kaut ko tādu dara tikai ASTROLOGI. Jā, jā, tie paši šamaņi, kuriem nav nekāda sakara ar astronomiju. Tev visi barokī varēja gan viena un tā paša iemesla dēļ nobegties, gan arī dažādu iemeslu dēļ. Kombināciju un scenāriju ir diezgan daudz. A ko tu gribi? Ar izejas datiem: Huļi man 3 dienās-3 barokļi beigti? Izdariet secinājumus. Nu jo*tvai! kas tā par diagnostiku. Tak saproti vienreiz ka tu runā debīlismu. Attiecīgi: debīls jautājums=>debīla atbilde. Cik tad bieži ir normāli? 3 barokļi 3 gados, mēnešos nedēļas, stundās?

 

Betons? Rekur saruna ar betonu: http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/149598-hackerspace/page-7 250. posts

 

Offtopic: Pa gaisu lido divi krokodīli. Viens brūns, otrs pa labi. Cik ezītim gadu? Nav līdzība ar tavu jautājumu?

Link to comment
Share on other sites

Njāa, spītīgs gan puisis, tikai žēl, ka tā arī nav sapratis, ka nav līdz šim pateicis neko, kas varētu uzvedināt uz domu, kurā virzienā rakt :D.  Ja jau problēmas aprakstā būtu norādīts, kas tieši tajos barokļos nosvilis, par ļaunu nenāktu arī pilns dzelžu uzskaitījums un barokļa iekšu bilde - varētu arī domāt, kādā virzienā rakt. Kaut gan 99% vaina vecajos barokļos + brīnumos ar spriegumu. Ar pareizu vai nepareizu izslēgšanu šoreiz nez vai kas mainītos - tā var bez problēmām nokaut HDD, FS, un vēl kaut ko, bet ne barokli. Tāpat tas, ka MB nokautu barokli, pie tam izslēgtā kastē - nu nez, nav dzirdēts, otrādi gan.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Labi, JDat, pēc tavas sarunas ar "to tur", redzu, ka neesi muļķis. Tad nu turpināšu tālāk.

Kā es varu uzrakstīt kautko, ko neesmu vēl apskatījis? Kāpēc jūs negribat saprast, ka es vispār nebūtu neko te rakstījis, ja man uzreiz tas kompis un barokļi būtu bijuši pieejami? 110 kilometri nav 5 km, kur var aizskriet pakaļ un uzreiz sākt problēmu risināt. Ar testeri, lodāmuru un rezerves daļām nobruņojies, es pie radiem ciemos nebraukāju, jo pēc teiktā pa telefonu, uzreiz jau bija diezgan skaidrs, ka nokūries būs baroklis. So, cik tur dabūt citu un apmainīt. Mana bēda, ka tajā pašā dienā uzreiz nepaņēmu līdzi beigto barokli. Tātad, tika ielikts cits. Viss aizgāja, nekas neliecināja, ka kautkur būtu problēma. Tika ieslēgts, restartēts, pasēdēts netā, viss strādāja. So, esam atrisinājuši visvareno sakarību 2 dienas + 2 barokļi. Turpinām risināt nākošo. Svētdienas rītā zvans, kompi atkal nevar ieslēgt. Tiek nolemts braukt pakaļ un to savākt, lai risinātu problēmu vietā, kur man pieejams viss mans aprīkojums, bez astoņām līdz 12 citām acīm, kuras neko nesaprot. Izrādās (ak nē, man par nelaimi), radi dabūjuši jau kautkādu barokli. Tā kā negribas tur sēdēt un skaidroties, kā arī viņiem kompi vajag, skrūvējam uzreiz vaļā, smaka no barokļa, atkal man par nelaimi, ir jūtama. Nu mazums, nocepās.. lietots bija.. atceramies, ka es tur neaizbraucu nobruņojies ar aprīkojumu, lai kautko labotu.. so, trešais baroklis ir, liekam iekšā un ja ies, kompi līdzi neņemšu. Jā, viss iet, tikai šoreiz integrētā tīkla karte nokūrusies. Vēljovairāk padomājam, ka baroklis bija slikts. Anyway, atrisinam arī to, ieliekot citu.. nu jā, tiešām viss strādā, nekādu problēmu, nekādu gļuku. Vsjo, kārtējo reizi visi priecīgi, protams, abus iepriekšējos barokļus atkal aizmirstu savākt līdzi... Trešajā dienā atkal zvans, ka problēma tieši tāda pati.

Tagad saki JDat, kas tur ir nesaprotams? Cik reizes tas vēl ir jāuzraksta? Tu domā, ka esmu stulbs, un turpinātu tur krāmēt iekšā barokļus, kamēr apniktu, problēmu tā arī neatrisinot? Apskaties apkārt! Es pagaidām zinu tieši tikpat daudz, cik Tu te pašlaik esi izlasījis. Vienkārši nevajag visus uzskatīt par muļķiem. Zinu, ka muļķu ir daudz, tāpēc īpaši pa forumiem sevi nereklamēju un tās šausmas pat nelasu, lai nepaliktu par tādu, mūžam neapmierināto kā tu.

 

raiviic, to kādā virzienā rakt, zinu, paldies. Tagad pie kompja un barokļiem esmu ticis, līdzko būs laiks tā rakšu, ravēšu, kaplēšu un pats uz savu jautājumu arī atbildēšu. Vienkārši samierinieties cilvēki, ka neziniet pašlaik atbildi minētajai problēmai, tieši tāpat, kā es. Visi, kas kautko no tā saprot, zina, ka šī nav standarta situācija, kādas mēdz notikt sakarā ar kompjiem.

 

 

Tāpat tas, ka MB nokautu barokli, pie tam izslēgtā kastē - nu nez, nav dzirdēts, otrādi gan.

 

Par šo, tagad arī tu, raiviic, degsi elles ugunīs, jo esmu dzirdējis, redzējis un taustījis tieši to pašu, bet ne otrādi.  :grin:

Labots - Okys
Link to comment
Share on other sites

Vispār jau... Gaidu rezultātu par tiem barokļiem. Ko diagnosticēji? Kāda jaunākā statistika? 3 barokļi stundā tas ir normāli?

Link to comment
Share on other sites

Problēma ir jāmeklē nevis jānodarbojas ar minēšanu. Tā ir tā pamatdoma jau saknē.
Un tu domā, ka es tev nepiekrītu? Vienīgi ar minēšanu gan ļoti bieži nodarbojas jebkurš, ja problēmu kautkādu iemeslu dēļ vēl nav iespējams sākt taustāmi meklēt.

Bet nu tas viss vairs nav svarīgi, jo problēma atrasta. Variet man tagad mesties virsū par to, ka nepagaidīju, kamēr pats tieku pie kompja un barokļiem, bet vakar pārskrienot ātri visam pāri, atklājās sekojošais - mātesplate ir beigta. Pirmais baroklis - beigts. Otrais baroklis - pilnīgi vesels, bezjēgā izārdīju un sāku pētīt. Acīmredzot, kautkas nebija ļāvis palaisties pie pussprāgušas plates. Smaka no šī paša barokļa? Nezinu, sakritība, jo nekādu nokarsētu, svilušu detaļu nav, bet specifiska smaka ir vēljoprojām. Trešo barokli, kurš ir vecāks un krietni vienkāršāks par otro, nemaz nepētīju, tikai atskrūvēju, pārlaidu acis pāri, palaidu, paslogoju, pamērīju, kas nāk ārā.. arī tas darbojas pilnīgi normāli. Procis, videokarte un rams darbojas, paprovēju citur.

Sanāca baigais stulbums un pilnīgi bezjēdzīga tēma.

Paldies visiem par atbildēm. :)

 

P.S.

JDat, tā palasoties šur tur citur, redzu, ka esi gudrs čalis ar lielu muti. Mani tas apmierina, varbūt kādreiz sanāks saskrieties, krāniem pamērīties un tā. Paldies katrā ziņā arī tev. Nesaprotu tikai, kam tu biedrojies ar trolli ķirzaku. :)

Labots - Okys
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...