Jump to content

Pastiprinātājs In Ear austiņām - ir vai nav nepieciešams?


Melis
 Share

Recommended Posts

Plānoju iegādāties šīs in-ear tipa austiņas:
http://www.xears.com/produkte/xears-woodynator-xw700pro-light-brown
Pamatā šīs high-end austiņas tiks izmantotas ar Samsung Galaxy S2, tāpēc radās jautājums, ņemot vērā to, ka austiņu jauda ir 120 mW - vai klausoties mūziku ar šīm austiņām, neradīsies ievērojami kvalitātes zudumi neizmantotā jaudas potenciāla dēļ? Ja jā, tad kādu austiņu pastiprinātāju labāk iegādāties? Ar iepriekšējo Vsonic GR02 BE (30 mW) problēmu nebija, taču interesē kā varētu būt ar šīm austiņām.

Labots - Melis
Link to comment
Share on other sites

Cik ir sanācis patestēt in-ear austiņas uz HTC Desire, tad lielākā daļa skan pāri 110dB, ir daži modeļi, kā Logitech Ultimate Ears 600vi un Shure SE530, kuri mani pārsteidza, jo skanēja pāri 120dB, UZSVERU, tas ir neizmantojot nekādus pastiprinātājus, vienkārši uz HTC Desire skanot Whitney Houston - I Wanna Dance With Somebody. 120db ir tāds līmenis, ka klausīšanās jau rada nepatīkamas sajūtas. Youtube vari atrast arī citu austiņu testus. Vispār ikdienā lietojot austiņas, tas ir ārpus mājām baigo kvalitāti neizbaudīsi, kvalitāti bauda mājās, mierā :) Ārpus mājas austiņām uzsvaru jāliek uz skaņas izolāciju, mazāk būs jāgriež skaļums un dabūsi tīrāku skaņu(mazāk apkārtējo troksņu)

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Nu ja grib palikt tāds vājdzirdīgāks,tad noteikti pastiprinātāju vajag,tās in ear tak ir riktīgās dzirdes bendes.

Link to comment
Share on other sites

Nez kāpēc visiem liekas, ka pastiprinātāja uzdevums ir paaugstināt skaļumu. Es iebildīšu un teikšu, ka pastiprinātāja galvenais uzdevums ir nodrošināt kontroli pār skaļruni, lai tas pēc iespējas precīzāk spētu atskaņot materiālu, kas tiek padots no skaņas avota.

 

Ja runājam par zemomīgām slodzēm, tad vairums ar bateriju darbināmo atskaņotāju spēs nodrošināt vajadzīgo strāvu, lai sasniegtu pietiekamu skaļumu. Ar augstomīgākām slodzēm varētu sākties problēmas, jo vairumam pārnēsājamo iekārtu ir salīdzinoši zema spriegumspēja. Parasti gan austiņas, kas domātas pārnēsāšanai ļoti reti sasniedz pretestību virs 100-150 omiem.

 

Tomēr nedrīkst aizmirst, ka daudzām pārnēsājamām ierīcēm austiņu izejas var būt ar ievērojamu izejas pretestību, kas var slikti atsaukties uz skaņas kvalitāti zemomīgas slodzes skaļruņiem. Īpaši ievērojamas deviācijas atskaņojumā var rasties, ja izejai ar augstu izejas pretestību  piedāvā atskaņot balansēto armatūru austiņas, kas aprīkotas ar krosoveriem.

 

Tātad- kādam ir jābūt pastiprinātājam IEM austiņām?

  • Pirmkārt tam ir jābūt ārkārtīgi zemam trokšņu līmenim, jo augstas jutības austiņas pat salīdzinoši zemu trokšņu "grīdu" var padarīt dzirdamu.
  • Otrkārt- šim pastiprinātājam jābūt ar zemu izejas pretestību (patiesību sakot, jebkuram pastiprinātājam būtu tādam jābūt, ja neskaita atsevišķas lampu topoloģijas).
  • Treškārt- pastiprinātājam ir jābūt ar ļoti kvalitatīvu potenciometru, kas saglabā teicamu balansu starp kanāliem visā diapazonā. Nav neparasti šādos pastiprinātājos ieraudzīt digitālo skaļuma kontrolēšanu, kas sadalīta soļos.
  • Ceturtkārt- pastiprinātājam var būt ļoti zems pastiprināšanas koeficients, jo pamatā tam būs jāpilda strāvas bufera funkcijas.
  • Piektkārt- jāuzmanās, lai pastiprinātāja ieslēgšanās/izslēgšanās cikli neradītu ievērojamas līdzstrāvas sprieguma svārstības. Zemomīgās slodzes dēļ salīdzinoši neliela līdzstrāva var radīt bojājumus un augstās jutības dēļ dažādas strāvas var radīt ļoti skaļu troksni. Kā jebkuram uz baterijām darbināmam pastiprinātājam ir ļoti svarīgi, lai tam būtu aizsardzības mehānisms pret slēguma nepareizu darbu, ja baterijai izlādējoties kritīsies spriegums. Daudzi paštaisīti pārnēsājamie pastiprinātāji barošanas avota spriegumam krītoties iziet no ierindas un sāk izdot bīstamu līdzstrāvas komponenti. Parasti to var uzreiz just skanējumā kā kropļojumus, bet piemēram guļot ar austiņām šāds gadījums var draudēt ar lieliem izdevumiem.

P.S. Labs pastiprinātājs ļauj austiņām skanēt dinamiski arī pie zemākiem skaļumiem un tādējādi saudzē dzirdi.

P.P.S. Obligātā snobilītiķu darvas karote- XEARS ne tuvu nav hājends. Tāpat arī hājends nevar būt bez kvalitatīva DACa un pastiprinātāja.

Labots - RudeWolf
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...