Jump to content

Ūdens spiediena uzlabošana


Arnolds Piepe
 Share

Recommended Posts

Domāju ka gāzes caurplūdes sildītājā tomēr stāv plūsmas mērītājs. Viņš pēc savas uzbūves ir primitīvs. Man tāds stāv atdzelžošanas iekārtā. maziņš plastmasas propelleris kuram uz divām pretējām lāpstiņām atrodas magnētiņi. 

Korpusā ir spole, kad magnēts iet gar spoli tajā ģenerējas strāvas impulss un vadības bloks skaita impulsus, jeb apgriezienus. Primitīvi. Ķīniešu izpildījumā maksā pāris usd. Un ja plūsma par mazu sildītājs tiek izslēgts lai ūdens neuzvārās un nesabojā siltummaini, kas ir pietiekami dārgs. 

 

Tomēr man nav īsti skaidrs kā caurplūdes sildītājs strādā ja krāns tiek atgriezts pavisam minimāli.

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe
(labots)

Puika sazvanīja mājas apsaimniekotāju - ūdensvada nomaiņa esot bijusi pirms mazāk kā desmit gadiem, un regulāri tiekot veiktas pārbaudes. Par zemo spiedienu neko nemācēja atbildēt, taču piedāvājās pierakstīties rindā uz montieru atbraukšanu. Kā tad - cerēt sastapt meistaru rīta stundā, kad tieši nav spiediena...

 

Gāzes katls ir biezā gala Junkers ar hidrodinamisko aizdedzi (kurai tad tieši arī nepietiek spiediena, lai ieslēgtos) - nosprakš, nosprakš, bet tikai sarkanā LED mirgo - spiediens nepietiekams.

 

Sazvanīju šodien augšminēto ūdens aksesuāru kantori, šie arī ieteica par hidroforu (bez sūkņa saprotams - lai strādā tik vien kā ūdens tvertne). Mhh - laikam būs vien jāzvana atkal meistariem, lai brauc izdomāt, kā lai mazajā vannasistabā iemāna to tvertni - pašlaik izskatās, ka būs jāuztaisa caurums griestos virs duškabīnes, jāuzliek uz kronšteiniem tas hidrofors, un tad kautkāda smuka dekoratīva kaste apkārt no MDF, lai nedurās acīs tas bundulis. :( Ehh..

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

 

Gāzes katls ir biezā gala Junkers ar hidrodinamisko aizdedzi

 

Nu ja skatāmies pēc vārda "hidrodinamiskā" tad katls mēra ūdens plūsmu caur viņu, ne spiedienu. 

Varbūt caurules par tievu? 

 

Man mājā bija problēmas ar ūdens cirkulāciju apkures sistēmā - salasījos teoriju par ūdens plūsmām - palielinot caurules iekšējo diametru 2x plūsma palielinās 2^3, jeb 8 reizes pie tās pašas spiediena starpības! Protams, ja caurules īsas, ieguvums neliels, bet pie pāris m garuma pat neliels diametra palielinājums nodrošina ievērojamu plūsmas palielinājumu. 

 

un hidroforam nav obligāti jābūt vannas istabā. Varbūt koridorā vai virtuvē ir nedaudz vairāk vietas?  

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Ja tas būtu apkures katls, tad vēl varētu saprast tāda plūsmas mērītāja lietderīgo jēgu, bet karstā ūdens sildītājam neredzu kādu funkciju tur tas varētu pildīt. Aizgriezi karstā ūdens krānu, plūsma kļuva nulle un katls atslēdzās no avārijas – muļķīgi.

 

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Nekas tur nav muļķīgs, bet viss ir pietiekami loģiski. Tas tak ir caurplūdes sildītājs. Katli ir dažādi pēc konstrukcijas un pielietojuma.

Link to comment
Share on other sites

http://www.junkers.lv/files/201011051355120.WR14_2G_LV.pdf

6. lapa - 50. detaļa - hidrodinamiskais ģenerators.

Tas ir tas svoločs, kurš neļauj aizdegties...

 

1) Pieļauju arī, ka vainīga detaļa ar apzīmējumu 14. - ūdens filtrs ir aizsērējis.

2) Varētu būt arī siltummainis aizkaļķojies.

Labots - Knaabis
Link to comment
Share on other sites

Aha, tagad sapratu kā tas ūdens sildītājs darbojas. Gudri izdomāts tas, ka sildītāja automātikai nav vajadzīgs ārējs elektrības avots.
Spriežot pēc tā sildītāja parametriem, ja mājas ievadā ir 2-3bar, tad grūti iedomāties cik tievām ir jābūt caurulēm uz sildītāju un cik mazam ir jābūt ūdens skaitītajam, lai ūdens spiediens 2 stāvā nokristu zem 0,35-0,65bar un caurplūde būtu mazāka par 2-7 l/min. Ja jau otrajā stāvā ir tik mazs spiediens, tad augstākos stāvos ūdens vispār nebūt (gan jau, ka runa nav par 2 stāvu māju). Vai tad kaimiņu ūdeni nemaz nelieto, ka neceļ trobeli? Da nebūs te pie vainas ne tievās trubas, kuras minūtē nespēj 2 litrus izpilināt. Gan jau, ka problēmas ir iekš visiem iespējamiem ūdens filtriem, kuri ir salikti dzīvokli. Ja remonts ir svaigs, tad nekāds brīnums, ja ūdens filtri ir pilnu ar visādu drazu.

Link to comment
Share on other sites

Man arī bija tāda problēma.Labākais risinājums ir hidroforu uz visu māju. Lētāk arī sanāk.

Link to comment
Share on other sites

 

Labākais risinājums ir hidroforu uz visu māju

Vai nav vienkāršāk filtrus iztīrīt, ja tie ir aizsērējuši? 

Link to comment
Share on other sites

 

Labākais risinājums ir hidroforu uz visu māju.

Labāk tomēr sākumā kaut vai asins ūdens spiedienu pamērīt, nevis uzreiz ārstē ar ķirurģiskām metodēm.

Ja pieņem, ka viens mājas stāvs ir 3 m, tad 3-stāvu mājai (10,5 m)  minimālais spiediens pagrabā var būt kādi 1,5 bar. 5-stāvu mājai attiecīgi kādi 2 bar. 9-stāvu mājas jau ir cita opera, tur bez spiediena paaugstinoša sūkņa ir grūti nodrošināt vajadzīgo spiedienu augšējos stāvos. Ja pagrabā maksimuma stundās tas spiediens nenokrīt zem kritiskās robežas, tad problēma nav zemajā ūdens spiedienā. Problēma ir filtros, aizsērējušas caurulēs, pārāk lielā slodzē uz konkrēto stāvvadu. Vispār jau arī pašā mājas ievadā pirms kopējā skatītāja ir filtrs, kuru laiku pa laiku kādam vajadzētu iztīri. Mārrutks viņus zina kas to dara mājas apsaimniekotājs vai „Rīgas Ūdens”, bet vasarā tāds filtrs ātri vien var tikt aizstāstits. Pietiek notikt kaut kur nelieliem remontdarbiem zemē esošajām caurulēm, lai filtrs būtu pilns ar smiltīm un akmeņiem.
Ja nu tiešām maksimuma stundās spiediens nokrīt zem minimālā līmeņa, tad jā - hidrofors uz visu māju ir pareizais risinājums. Pagrabā jau nu vietas ir pietiekami daudz, lai tur varētu uzlikt kaut 200 l hidroforu. Parāk liels hdrofors arī nav labi, jo tad tur esošais ūdens slikti apmainīsies, un tur var sāk iedzīvot visādās baktērijas (kaut arī Rīgas hlorētajā ūdenī tas ir maz ticams).

Link to comment
Share on other sites

Kas tev par katla modeli tur stāv, izklausas kaut kas pazīstam 

Man 23 junkersam arī bija problēma, ūdens caurplūdes turbīna  izdilusi un apkaļkojusies ķīlēja kad nedaudz nokritās spiediens, nomainīju un tagad bēdu nezinu, pat pie maziem spiedieniem darbojas ok

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Pacelšu tēmu.

Tātad pēdējais 6. stāvs, nav aukstā ūdens spiediena, karstais OK, 1-4 stāvs trubas ir no 70 gadiem, pēdējie 2 stāvi jaunas plastmasas, kaimiņi ir kategoriski pret to ka kāds tagad demolēs viņu vanas istabas un mainīs stāvvadu, ar apsaimniekotājiem man jau apnicis karot, var bez nerviem palikt un viņu birokrātija aizņem daudz laika.

Doma ir uzlikt 50 l hidroforu pie griestiem, vieta atļauj, cik sapratu no rakstiem, sūknis nav vajadzīgs, vajag tik pretvārstu un bunduli, bet vai tas vājais spiediens spēs to hidroforu piepildīt pilnu, jo tai gumijai iekš bunduļa ar tak kāds pretspiediens?

Vai likt 2 mazākus vienu uz A un vienu uz K ūdens?

Link to comment
Share on other sites

 

 

, jo tai gumijai iekš bunduļa ar tak kāds pretspiediens?
1.5 ATM 
Link to comment
Share on other sites

Es uzstādītu tvertni ar pludiņa tipa pildīšanas mehānismu un nelielu sūknīti, kurš atverot ūdens ventili automātiski ieslēdzās...

P.S. Stulbais teksta redaktors, nu jau vārdu ''k rāns'' vairāk uzrakstīt nevar...

Labots - jacobs
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pa nakti gan jau ka spiediens ir. Bet nu 50l hidrafors ir maz, tur tik kādi 25l ūdens iet iekšā.

Link to comment
Share on other sites

Dzīvoklī aukstajam ūdenim spiediens apmēram tāds, kā krāns kur būtu normāls spiediens būtu ataisīts uz pusi, sūdi jau sākas ja vairāki patērētāji ieslēgti, tālākajiem nav ūdens, dzīvoklī vēl stroika, takā viegli būtu pielāgot.

Link to comment
Share on other sites

Sāc ar kaimiņu aptaujāšanu, kā viņiem ir ar spiedienu tajā pašā stāvvadā.

 

Man bija tieši tāda pati problēma, ka aukstais knapi tecēja. Problēma bija trubā, kas no stāvvada ieiet manā dzīvoklī, attiecīgi visi darbi bija padarāmi bez kaimiņu iesaistīšanas

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

 

 

kaimiņi ir kategoriski pret to ka kāds tagad demolēs viņu vanas istabas un mainīs stāvvadu

Tas ir kopīpašums. Pēc likuma viņiem nav tiesību liegt pieeju remontam un / vai nomaiņai. Savas zelta flīzes par pašu naudu varēs likt atpakaļ pēc remonta.

 

Es risinātu jautājumu ar stāvvadu un plūsmām, caur to pašu apsaimniekotāju. Visi risinājumi ar hidroforiem būs kā zobu labošana caur pakaļu un negarantēs cik necik normālu komfortu. Reālākais no tiem (bet arī caur pakaļu) var būt kaut kāds 200 - 300 l rezervuārs bēniņos, bet pēc likuma tāds arī ir jāsaskaņo ar apsaimniekotāju. Tā ka cik garš, tik plats.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Sveiki. Arī man ir problēma ar ūdens spiedienu. Uzliku laukos boileri, ierīkojuši duškabīne. Bet kā spiediens zūd, tā karstais ūdens no boilers laukā netek. Internetā kādā preču katalogā redzēju sūkņus spiediena paaugstināšanai, bet nu izskatās ka tas tas pats cirkulācijas sūknis ir. Nezinu ko īsti iesākt, kā problēmu risināt. Varbūt kādam ir kādas idejas, ieteikumi, vai tur var ko darīt? 

Link to comment
Share on other sites

Hidroforā spiediens vispār ir? Izskatās ka uz tīra sūkņa dzīvo, izslēdzās sūknis un spiediens ātri pazūd!

Link to comment
Share on other sites

Pa lielam - jā, jāizdara, ko Ronalds teica.

snukurins teikto papildināšu ar trešo variantu - attiecīgā sūkņa/hirdofora/akas ražība nav sabalansēta ar reālo ūdens patēriņu.

Link to comment
Share on other sites

padalīšos ar pieredzi, par cik pirms kādā mēneša risināju līdzīgu bēdu. Man papildus nepatika, ka sūknis bieži slēdzas iekšā, kamēr dušā. bija parastais mazais 24l hidrofors, sūkņa izslēgšanās uzlikta uz 1.8(pēc manometra, kas uz sūkņa), kamēr pašā hidroforā iepumpēts 1.5. Bet sajūta bija, ka pirmkārt, pašās beigās pie zema spiediena sistēmā dušā knapi tek, un pie sūkņa ieslēgšanās noraustās  spiediens. 

es atrisināju šādi:

Pirmkārt, uzliku 80l hidroforu, ar mērķi, lai sūknis neslēdzas tik bieži iekšā (kaut kur lasīju, ka normālā režīmā sūknim nevajadzētu ieslēgties biežāk kā 2 min., nezinu, cik taisnība).

Otrkārt, nomainiju sūkņa ieslēgšanās mehānismu uz elektronisko, citādi ar to mehānisko noregulēt vienkārši ir neiespējami, kā jau tepat forumā daudz rakstīts.

tagad izrādijās, ka manometrs, kas uz sūkņa melo pa kādiem 0.3. līdz ar to nebija brīnums, ka pie sūkņa ieslēgšanās vecajā variantā spiediens noraustijās.

Tagad sistēma strādā ideli - sūknis ieslēdzas pie 2.1, izslēdzas pie 3.1, hidroforā 1.9. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Vēl, pie visa stāstītā, kā jau biedrs @snukurins teica, lauku mājās klasika ir tā, ka ieliek pārāk mazas caurules. Cilvēki totāli jauc spiedienu ar plūsmu - 10 atmosfēras var dabūt un izspiest arī caur adatas aci, bet nomazgāties dušā caur to adatas aci nevarēs - ūdens, atšķirībā no gaisa, no mūsu viedokļa nav saspiežams.

Es uzskatu - lai mājā normāli mazgātos un pie poda noraušanas nav no dušas jālec ārā, 1 collas ievads mājā (sistēmā) ir kā minimums. Un vajag atcerēties, ka tai collai būtu jāiet vismaz līdz sazarojumam uz boileri. Tālāk jau vairs naff tik svarīgi. Var jau uzmanīgi lāpīties ar mazākiem diametriem, bet labāk nelāpīties un likt pat lielākus. Tā plastmasas caurule nafig neko nemaksā.

Link to comment
Share on other sites

Ūdens nāk no ūdens torņa. Torņa saimnieks saka trubas vecas, aizaugušas, darīt neko nevar. Man jau nekādu dižo spiedienu tur nevajag, ka tik no boilera silto ūdeni dušā dabūt. 

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Brīnumu nav.

 

Taisi savu urbumu, ja lauki. Vai pārvelciet trubas no torņa.

 

Pārējais - totāla jāšanās garantēta, iznākums nezināms. Rezervuārs bēniņos, milzīgs hidrofors vai kas tamlīdzīgs, kas to ūdeni varētu uzkrāt zem spiediena, kā jau te rakstā augstāk appīpēts. Pliks cirkulācijas sūknis te nelīdzēs - ja nav pietiekama ūdens daudzuma ko sūknēt (jo trubas aizaugušas!), viņš tak to ūdeni radīt nevar!

Link to comment
Share on other sites

Pirms 53 minūtēm , Eddo teica:

ka tik no boilera silto ūdeni dušā dabūt.

īsti jau neticās, ka var būt tik aizaugušas, ka vispār nav spiediena. duša jau nav tas milzīgākais patērētājs. principā normāli dušā vienā mazgāšanas reizē pa 100l vairāk nevajadzētu vajadzēt. tad teorētiski var palīdzēt milzīgs spiedkatls(200-300l), kurā iespējams iepumpēt pietiekamu spiedienu ilgākā laikā, bet es nestādos priekšā kāds sūknis tad nepieciešams. Bet kā jau te biedri raksta, ja ir iespējams ierīkot savu ūdeni, tad tas būtu jādara..

Link to comment
Share on other sites

Pirms sākt kaut ko pirkt un pārtaisīt nebūtu slikti izmērīt ūdens spiedienu, kaut kur tuvāk pie ievada. Ja ūdens vads mājas iekšienē ir vēl no padomju laikiem, tad tik pat labi arī pašā mājā truba var būt ciet. Un ne tik daudz ciet var būt pašas trubas kā veci krāni, ventiļi, līkumi, atzarojumi. Padomju laikā uz ūdeni nekādus filtrus nelika, un pa daudziem gadiem pa to viss kas varēja atpeldēt.

Ja problēma tiešām ir pašā ūdens tornī, tad lētākais veids, kā šo problēmu atrisināt  - uzlikt mājā savu hirdoforu un uz ūdens vada mājās uzlikt pretvārstu.

Link to comment
Share on other sites

Kādreiz šo problēmu jau apsprieda, forumā. Tiesa Rīgas dzīvoklī. Bija ierosinājums piepalīdzēt ūdensvadam, sūcot no tā ar parasto sūkni un spiedkatlu (nu komplektā tādus pa 80-120eur tirgo visās bodēs) Tipa šis.

Link to comment
Share on other sites

nu jā, tikai tam hidrofors mazs. ja ir tilpums kā man bija 24l, un linkā minētajam uz aci tā arī izskatās, un tu spied iekšā piemēram robežās no 2 līdz 3atm, tad tas nozīmē, ka reāli iekšā dabūsi apmēram 8 litrus ūdens. šaubos vai dušai ar to pietiks.

Link to comment
Share on other sites

Nu tam hidroforam nav galvenā nozīme. Galvenais ir sūknis, kurš varbūt (?) kompensēs spiediena zudumus pievadcaurulē. Kā ne kā sūc ar 0,8 bāri. Tikai viens BET. Ja esi vienīgais tērētājs tanī līnijā no torņa, tad būs labi, bet ja kads ir pa ceļam tuvāk, tad šis var atvērt krānu un pa to sūks klāt gaisu nevis udeni no garās caurules. Tā ir jāievērtē vai ir jēgas krāmēties ar sūkni.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 14 minūtēm , Eddo teica:

Mēdz jau gadīties ka tas ūdens vispār pazūd. Hidrofors nenojūgsies? 

nu šis jau ir pavisam slikti - tad jau ražība švaka, kamēr kāds cits lieto, un hidrofors tiešām gaisu dabūs iekšā sistēmā. cik tālu ir tas ūdens tornis? skaties, kas ir labāk, ievilkt pašam jaunu trubu no torņa, kas ne vienmēr būs iespējams, vai tiešām skaties pēc sava ūdens..

Link to comment
Share on other sites

Ja ūdens spiediens ir, bet pietrūkst caurplūdes, tad paliela (>100 l) izmēra hirdofors kā reiz var palīdzēt to novērts.

Runa ir tikai par situāciju, kad ūdens pienāk centralizēti no ūdens torņa bez atsevišķā sūkņa mājā.

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tā saucamais hidrofors kā reizi kompensē zemu spiedienu un mazu caurplūdi, jo raugi, tas arī ir viņa uzdevums šauri lūkotā nozīmē. Reversās osmozes dzeramā ūdens filtram liek 10L, daudzstāvu ēkai 600L, privātmājai pēc iespējām, bet, ja ir gāzes ātrsildītāji,  nojauta saka ka vajag ap 100L

Labots - abi
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Ja laiku palaikam ir normāls spiediens, tad liels hidrofors ar pretvārstu uz to ievades līniju var būt risinājums. Bet ja spiediens vienmēr nekāds, tad pliks hidrofors nebūs risinājums, to kautkam jau tas hidrofora gaiss ir jāsaspiež. Nu ir jau ''veco laiku'' risinājums, kad bēniņos muca ar pludinu un tad tur uzkrāj ūdeni arī ar mazu ieejošo spiedienu . Tik diezko nopietni tas nav, mūsdienās.

Link to comment
Share on other sites

pirms 6 stundām , uldise teica:

dušā vienā mazgāšanas reizē pa 100l vairāk nevajadzētu vajadzēt

Gribētu redzēt tavu dušās klausuli! 30L max kas iet dušā vienā reizē :thumbsup:, ne nu ja miljardieri tad var likt kuij viņu zin 


pirms 5 stundām , Usins teica:

Spiedienu mērīt nav jēgas.

Uja tik izglītots cilvēks to saka, boilera pretvarsts nostrādā, lai tu boileri neuzspridzini, nav spiediena nav ūdens, tas tur lakam pie 1.2-1.5 slēdz, tas pat nav spiediens, mājās zem 2.0 turēt nav reāli!!!

Link to comment
Share on other sites

Vienā katalogā redzēju šādus sūkņus, rakstīts "sūkņi spiediena paaugstināšanai" bet tie tak izskatās ir parastie cirkulācijas sūkņi  

PB088-600x600.jpg.807b7b10e9447871c498c1770db7916a.jpg


UPA 15-90-600x600.jpg

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...