Jump to content

satelīta ienākošie signāli,dati un to piekļuve


absolutRandom
 Share

Recommended Posts

erikonkulis

beidzot dabūju kaut ko uz 424.750 menti vai ātrie ar 70cm garu vadu

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Didzis

    21

  • talibans

    12

  • erikonkulis

    15

  • JDat

    32

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ja esi Rīgā, tad tur jābūt daudz uz 421-427 Mhz. Puse ir datu kanāli.

Vada vietā labāk uz koka gabala uztaisi ar tādiem aprēķiniem:

Dipole_antenna_in_meters.png

 

Divas tievas vara caurulītes vai resni vadi. Turkur saiet kopā tur pieslēdz kabeli un vertikāli. Centra drāts uz augšu. Tā lai tuvumā nav metāla prikšmetu.

Link to comment
Share on other sites

Reizēm mulsina, tas, ka tam verķim ir 75 omu ieejas pretestība, bet visur antenu aprēķini ir domāti 50 omiem gan kabelim, gan uztvērējam. Cik esmu lasījis, ja nenodarbojies ar tāluztveršanu, tad tas neko daudz nemaina. Gribās nedaudz uzzināt, dažos vārdos, kā tad īsti ir ar tām pretestībām un baluniem (balance-unbalance transformer). Piemēram, ja ir veca, istabas antena ar ūsām un plakanu vadu, kam pretestība ir 300 omi, tad jālieto 4:1 transformātors. Šajā gadījumā pretestības atšķirība ir manāma, bet kāda atšķirība šim puļķim lietot 50 vai 75 omu kabeli un vai vispār vajag to 50 omīgo kabeli?

Varbūt kāds ir dzirdējis, redzējis ko tādu? https://docs.google.com/folder/d/0B88SC7UUpmIha0JTT0tTZ0U2ZmM/edit?pli=1

Izklausījos visus digital modes piemērus, bet neko līdzīgu nesadzirdēju, iespējams, tas nav no amatieriem, bet gan kaut kāds bezvadu mērinstruments. Uztvēru gan laukos, gan pilsētā.

Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

@talibans, tieši šovakar uzdūros tam 440mhz. arī domāju kas tie par signāliem. Atrodos Limbažos

Labots - erikonkulis
Link to comment
Share on other sites

Nezinu, man Lielvārdē, ar kārtīgām amtenām, CB skan kur tam jāskan un FM arī savā vietā. Visdrīzak tuvu raidītājam aizmauc ciet uztvērēja ieeju, varbūt pārāk liels pastiprinājums uzgriezts, jo nav antenas uz CB, bet gribas uztvert. Var gadūties, ka spēcīgs signāls jaucās uz aizsardzības diodēm ieejā. Man uz CB pamatīgi jāgriež pastiprinājums nost, jo no antenas kārtīgs signāls nāk un nekādi FM neskan. Jā, auzmirstiet part AGC režīmu, tikai ar roku pastiprinājums jāregulē.

Link to comment
Share on other sites

erikonkulis
Var gadūties, ka spēcīgs signāls jaucās uz aizsardzības diodēm ieejā

 

 

Bija doma noraut ieejas aizsardzības diodi

 

1. Cik prātīgi būtu tās aizsardzības diodes izravēt?

2. Vai diožu izravēšana pastiprinātu signālu saņemšanu?

 

savādāk neko vairāk par 420mhz policiju, ātrajiem un ugunsdzēsējiem uztvert nevaru + tie fm signāli jaucās cb diapazonā un arī uz 400mhz kaut kur jaucās

Labots - erikonkulis
Link to comment
Share on other sites

Diožu izraušana pilnīgi neko nedos. Visadā ziņā jau nu jūtību uztvērējam nepalielinas. Pie vājiem signāliem tās diodes nekādīgi neietekmē signālu. Vot pie ļoti spēcīgiem signāliem, diodes sāk atvērties. Vienīgais pareizais variants ir izmantot šaurjoslīgas antenas un ieejas filtrus. Var jau arī ieejā papildus atjunātoru izmantot, bet tad točna vājie signāli paliek vēl švakāki. Ja par kabeļa pretestību un uztvērēja ieejas pretestību, Tad tur viss ir elementāri. Es nekad neesmu skatījies uz kabeļa pretestību. Kaut vai tām pašām PMR446 rācijām izeja spretestība ir 50 omi, antenas ieejas arī 50, bet es mierīgi lieku parasto lēto 75 omu SAT kabeli. Nu jā, es piedzenu kabeļa garumu ar svipu. Platā joslā to izdarīt nevar, bet uz astoņiem PMR kanāliem mierīgi. Pie konkrētiem kabeļa garumiem, ta pretestībai nav nekadas nozīmes un antena itkā pa taisno pieslēgta raidītājam. Platjoslas variantā gan vajag visu salāgot. Starpcitu, nav īsti pareizi pie dipola pa taisno maukt kabeli klāt. Vajag vai nu salāgošānu uz kabeļa nogriežņiem, vai transformātoru, bet visvienkāršāk izvērt, tur pat cieši pie dipola, kabeli vairākas reizes caur ferrīta fredzenu. Itkā ļoti vienkārša salāgošana, bet gredzens neļauj signālam plūst pa kabeļa zeķi un ko gan vairāk vajag. Vārdu sakot, kabeļa omiem ir vismazākā nozīme pie uztceršanas, bet pareizai antenas konstrukcijai gan milzīga nozūme.

Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

Ko Jūs sakāt par upconverteri, lai varētu klausīties mazliet no garajiem viļņiem, vidējos viļņus un īsviļņus? Ir kādes mēģinājis kopā ar rtl sdr? Ko sakāt par šo? http://www.ebay.com/itm/Ham-It-Up-v1-0-RF-Upconverter-For-SDR-Funcube-RTLSDR-MF-HF-Converter-E4000-/150916970582?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item23235a3856

Link to comment
Share on other sites

Ko tur var teikt, jānopērk un jāpamēģina. Nav tak zināms, kā ta plate strādā. Mēs jau te runājam par verķiem,kurus esam paši pārbaudījusi. Tādu konvertoru tak līdz šim nevienam nevajadzēja.

La par pieslēgumu dipolam, tad vajadzēja jau nu pašam Global Enagon pastudēt mācību grāmatas. Dipols ir simetrisks un ta izejas pretestība ir ap 300 omoem.Koaksiālais kabelis ir nesimetrisks un ta pretestība ir 75 omi. Ja pretestība nav salāgota, Tu zaudē daļu signāla. Protams uz spēcīga signāla to nejūt, bet paprovē uz ļoti vāja, kad knapi var trokšņos staciju dzirdēt. Ar pareizu salāgošanu pavisam cits ķēriens. Ja simetrisku signālu iemauc nesimetriskā kabelī, tad daļa signāla plūst pa zeķi, tiek izstarota gaisā un kabeļa zeķe vēl apkārtējos  traucējumus ķer. Protams vietējo stacīju klausoties visu to var piekāst, bet priekš tāluztveršanas tas galīgi neder. Jā,tas liektais dipols ir sū**, sū** un vēlreiz sū**. Nez kurš kautko tik stulbu izdomājis, bet priekš tāluztveres tas apsolūti neder.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Ja dipolu iztaisno, tad tas sāk strādāt cilvēcīgi. Citā antenā to bez pārbūves nevarēs izmantot. Katrai antenai jau savi izmēri. Var izmantot poļu salāgošanas platīti ar ferrīta gredzenu. Var to trafiņu "noravēt" no kāda beigta poļu pastiprinātāja. Var arī pats uztīt, tikai augstfrekvences ferrītu vajag. Tā nu točna nav problēma.

Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

šodien iemēģināju paķersīt lidmašīnas. Ik pa laikam var dzirdēt 118mhz - 135mhz kādu lidmašīnu un rīgas lidostas torni. Tornis laikam bija 118.1mhz. Izmēģināju arī uztaisīt savu lidmašīnu radaru, kas ņem informāciju no lidmašīnām 1090mhz frekvencē http://www.rtl-sdr.com/adsb-aircraft-radar-with-rtl-sdr/

Pasūtīšu arī vēl vienu rtl-sdr puļķi, lai varētu abus sajūgt ar Unitrunker programmu, lai varētu normāli klausīties 420mhz operatīvo dienestu frekvences, savādāk visi ātrie, pažarnieki un miliči iet vienā putrā pa vairākiem kanāliem. :hunter:

Link to comment
Share on other sites

Tad tikai pastāsti, kā sanāks 420MHz klausīties ar unitrunker. Man arī tāda doma bija, bet labāk jau lai kāds cits paptovē :sarkasms: Man kautkā pietiek ar antenu eksperimentiem. Uz 420MHz nekādu dižo antenu nevajag. Tur signāls tik stiprs, ka "ar naglu" ķer.

Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

Didzi, es domāju, ka ar unitrunker viss sanāks, jo šodien izmēģināju tāpat palaist, signālus it kā atpazīst.

Link to comment
Share on other sites

Es arīkaut ko mēģināju. Kaut kādi cipariņi skraidīja a ko tālāk? Unitrunker mācēs otru SDR puļki uzskaņot uz vajadzīgo frekvenci? Man kaut kā pietiek redzēt 1-2 MHz platu joslu un uz aci trāpu uz vajadzīgā sarunas. Var pat salikt populārākās frekvences favorītos lai ar vienu klikšķi var izsaukt. Tālāk. Sarunas... Taskisti garām. Ātros klausīties nav omulīgi. Paliek poliči un apsardzes firma? Pa laikam smieklīgi kad poliči kaut ko runā ka bomzis kafejnīcā e'd savu partīku, bet citādi... boring. Vismaz priekš manis. Atnāks man otrs SDR puļķis, tad pamēģināšu. Tikai diez vai tas būs interesanti...

Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

Izrādās, ka šo te puļķi iespējams sajūgt arī ar android ierīci http://sdr.martinmarinov.info/

Pašam pie rokas neviens androīds nav. Varbūt kāds ir jau izmēģinājis? Būtu forši vienmēr līdzi kabatā kopā ar telefonu nēsāt un kad vajag, paklausīties.

Link to comment
Share on other sites

Ar planšeti būtu ērtāk. Viņiem vienu brīdi bija problēmas ar to programmiņu androida marketā, nez kāpēc tika izņemta. Pagaidām izskatās, ka var tik fm rādio klausīties. Gan jau ar laiku tas viss attīstīsies un varēs ērtāk meteo zondes meklēt, nebūs ar laptopu pa mežu jābrien.

Link to comment
Share on other sites

Sava stulbuma pēc laikam sabojāju ieejas aizsardzības diodes. Noravēju nost. MAnuprāt tagad labāk palika. Vienīgi cik labi? Lābāk ne kā ar strādājošam ieejas aizsardzības diodēm vai tomēr tik pat labi? Noskaidrošu tuvākajā laikā. Kamēr diodes nāk, tikmēr lietosu be jamām.

Link to comment
Share on other sites

Vakar salīdzināju USB puļķi ar SONY XDRF1HD uztvērēju, kurš skaitās pats labākais tāluztveres fanu vidū. Rezultāts interesants, abu uztvērēju jūtība nu ļoti līdzīga. Dzenāti tika pie šausmīgi  vājiem signāliem. Jāatdzīst, ka SONY, pie  trokšņiem, dod labāk saprotamu skaņu. Tur gan vairs neiet runa par mūzikas klausīšanos, bet par stacijas identifikāciju. Toties ar SDR uztvērēju var izvilkt vāju staciju, kura atrodas 100kHz attālumā no ļoti spēcīgas stacijas. Rolands Strautmalis atdzina, ka tāds USB puļķis ir piemērots nopietnai vāju staciju uztveršanai. Protams SONY XDRF1HD uztvērējs ir profesionalāks aparāts, bet to vairs neražo. Toties SDR USB uztvērējs maksā reizes trīsdesmit lētāk un to iegādāties nav pilnīgi nekādu problēmu.

Link to comment
Share on other sites

Interneta klausoņi (Datoristi bez priboriem) saka ka E4000 uztvērējs esot nedaudz jūtīgaks par R820T. Gaidu lai salidzīnātu...

Link to comment
Share on other sites

Gan jau salīdzināsu, tikai tam vajag bišku laiku. Baigi auksts arī vēl, lai pspārnē sēdētu un antenas kruķītu.

Link to comment
Share on other sites

Istabā nekas nesanāks. Es tak visadas istabas antenas kā sugu neatdzīstu un lai ko testētu, vajag stabilu signālu. Gan jau paprovēsu leisu raidītājus paķert un tad varēšu pateikt.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kur to programmu SDR# v1.0.0.1132 var nokačāt?

 

Link to comment
Share on other sites

Jā tas scripts ir labs. Ieteicam to manipulāciju taisīt regulāri. Varēs tikt pie svaigākas (un, iespējams, mazāk gļukojošas) versijas.

Link to comment
Share on other sites

Problēma ir tā, ka tā proga neatrod to 

Newsky TV28T RTL 2832U / R820T DVB-T DAB FM SDR stick 

Kautkādus draiverus vajag iebarot

Pašlaik man viņš iet ar draiveriem, kuri nāca klāt CD

Link to comment
Share on other sites

Manipulācijas ar Zadig. Var lasīt instrukciju, var pats izpīpēt. Vienā no instrukcijas punktiem ir teikts: "Neinstalēt draiverus no CD. Kencelot "found new hardware" logu. Uzinstalēt draiverus ar Zadig programmas palīdzību."

 

Tā ka čakarējies vesels ja nelasi instrukcijas. Hakerfīcas nav domātas ābolmīļiem.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
talibans

Beidzot saņēmu puļķi ar r820t. Vai kāds ir mērījis čipu temperatūru? Korpuss diezgan karsts palikās, izjaucu, pieliku pirkstu pie čipiem - gandrīz pirkstu apdedzināju, noturēt pat sekundi nevar. Pamērīju, rāda ap 40 grādiem. Karst tikai, ja ieslēdz kādu programmu, piemēram, sdrsharp. Vai tas ir normāli? It kā 40 grādi nav daudz, bet uz taustes gan tā neliekās. Krievu forumos arī lasīju, ka gadās brāķis un karst nežēlīgi. Dažiem sanāk salabot, ieliekot krāsnī uz brītiņu, lai čipi pielodējās kārtīgi, ja nu kur nav pielodējies.

Link to comment
Share on other sites

Visi tie USB tuneri mēdz būt pakarsti. 40°C gan nav nekāds nopietnais karstums. Da bļin, man arī takā gribētos to tuneri iehavot, tika vēl neesmu nevainību zaudējis ar  ēbreju un paipalu.

Link to comment
Share on other sites

@@ggg97, kāreiz domāju tikt vaļā no sava pusjātā pa simbolsku samaksu un paņemt jaunu kaut kad.

 

Sarunā ar kādu paziņu, kurš tev nopirks no ēbreja. Nevajadzēs pašam čakarēties.

Link to comment
Share on other sites

Tev tur, ja atmiņa neviļ, bija zudušas ieejas ierobežojošās diodes? Cena šitam puļķim tāda, ka es tiešām caur paziņām paņemšu "nulīti", ja pārvarēšu savu slinkumu. Bet tāpat paldies Tev par piedāvājumu  Starp citu, vietējā datorbodē man pārdodas NotOnlyTv kantora USB TV puļķis ar FM DAB suportu, nevarētu būt tā, ka tajā ir tās pašas "maģiskās" mikrenes? Sorry, modeļa numuru nepiefiksēju.

Link to comment
Share on other sites

Diodes sen jau restaurētas. Bija nolaisti SMD kondieri. Jamo vietā arī ielikti parastie ar atbilsošiem nomināliem. Eksperimentēšu kamēr puļķis nobeigsies un tad pirkšu jaunu.

 

A ja kādam steidzami gribās tik pie RTL ar RT820T uz borta, tad par dažiem aliem atdošu kamēr nav nobeidzināts.

 

NotOlnyTV puļķis jāizpēta kaut kā un tad jau redzēs.

Link to comment
Share on other sites

talibans

Bet tajā pašā laikā, gadu vecais e4000, var teikt, ka vispār nekarst. It kā pie uzkaršanas frekvence esot nestabila, plūst vai nu uz vienu vai uz otru pusi.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...