Jump to content

LMT "Brīvība" datu pārraides ātrums pēc 50 MB izlietošanas


Birokrāts
 Share

Recommended Posts

Pēdējā laikā no saviem kolēģiem, paziņām, draugiem un radiem, kuri visi bez izņēmuma lieto LMT "Brīvību", esmu dzirdējis sūkstīšanos par "Brīvības" ļoti zemo mobilā Interneta datu pārraides ātrumu, kas, kā zināms, tiek mākslīgi ierobežots līdz 64 kb/s lejup un 16 kb/s augšup, izlietojot nieka 50 MB apjomu mēnesī. Protams, LMT vēlas, lai tā abonenti papildus "Brīvības" abonēšanas maksai (atvainojos - mēneša maksai) Ls 6,99 abonētu arī kādu no "Internets telefonā" tarifu plāniem. Protams, iespējams rīkoties arī tā, taču esmu pamanījis, ka, veicot dažas vienkāršas darbības, iespējams ievērojami paaugstināt ierobežoto datu pārraides ātrumu.

 

Pirmkārt, ja izmantojat kādu no LMT piedāvātajiem rūteriem/USB modemiem, obligāti veiciet ierīces aparātprogrammatūras (firmware), kā arī saskarnes programmatūras (Huawei modemiem to dēvē par "dashboard")  pārrakstīšanu (flashing) pret oriģinālo (LMT nemodificēto). "Flešošanas" laikā tiek pieprasīta parole, un tā atšķiras no SIM lock noņemšanas paroles, kuru LMT izsniedz, ja pērkat ierīci par pilnu cenu vai arī beidzies līgumsaistību termiņš. Flešošanas paroli Huawei modemiem iespējams noskaidrot, izmantojot, piemēram "Huawei modem unlocker" utilītprogrammu.
Arī Android viedtālruiņiem, kas iegādāti no LMT, iesaku uzstādīt trešās puses firmware.

 

Otrkārt, obligāti izmantojiet tikai GPRS/EDGE savienojumu, izvairoties no HSPA. Huawei modema gadījumā Network Type izvēlieties 2G only.
Arī viedtālruņiem jāuzstāda izmantot vienīgi GPRS/EDGE savienojums.

 

Treškārt, modemam kā savienojuma tips jāuzstāda NDIS, ja tāds jau nav izvēlēts pēc noklusējuma. Ir novērots, ka RAS darbojas lēnāk un biežāk zūd savienojums.

 

Lai ilustrētu iepriekšminētā efektivitāti, pievienoju ekrānšāviņu, kura kreisajā pusē (līdz sarkanajai joslai) redzams NDIS modema savienojuma tips un EDGE savienojums, bet labajā (aiz sarkanās joslas) - RAS savienojuma tips un HSPA savienojums. Datu pārraides ātruma atšķirību varat redzēt savām acīm.

 

post-88077-0-39432500-1366913940_thumb.png

 

Diezgan intensīvi lietojot "Brīvību" balss zvaniem un mobilajam Internetam, pagājušajā mēnesī es un mans 19 gadus vecais brālis kopā izlietojām 52 GB datu (šeit gan jāpiebilst, ka mans jaunākais brālis visai daudz lieto P2P). Manuprāt, visai izdevīgi par Ls 6,99.

 

Noslēgumā piebildīšu, ka ar vairumu USB modemu iespējams veikt arī balsts zvanus un pat videozvanus, turklāt šo zvanu kvalitāte, lietojot labas austiņas, manuprāt, ir pārāka par mobilā telefona piedāvāto. Lai izmantotu šo funkciju, nepieciešams veikt modema firmware nomaiņu vai arī funkcijas atbloķēšanu ar, piemēram, "DC Unlocker". Svarīgi atcerēties, iespējot balss zvanus iespējams tikai no SIM lock brīviem (atbloķētiem) modemiem.
Saprotams, ka tīkla operatori saviem modemiem bloķē balss zvanus, lai izvairītos no šīs funkcijas ļaunprātīgas lietošanas (Ienākoša zvana bonuss, telemārketings, spams).

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • CAP

    7

  • Fruzz

    7

  • viesturs0711

    7

  • e = d

    5

Top Posters In This Topic

Posted Images

kas Lmt tik sudīgi iet ka slēpta reklāma šeit jāmet? ko ar savu rakstu gribēji pateikt?

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc slēptā reklāma???

 

Čalis, malacis, padalījās ar citiem par šo tēmu, domāju,ka viņa ir akuāla daudziem.

 

 

Man nē - Bite 5,55 ar 500Mb. :)

Link to comment
Share on other sites

Birokrāts

Šajā tēmā nesaskatu nekādu LMT reklāmu, jo dalos vienīgi ar personīgo pieredzi, kāda man radusies, izmantojot "Brīvību". Neuzskatu, ka būtu kas nosodāms dot padomus, kā pilnvērtīgāk izmantot sava mobilo sakaru pieslēguma sniegtās iespējas.
Ja strādāju LMT vai būtu jebkādā veidā saistīts ar šo uzņēmumu, diez vai publicētu informāciju, kas ļauj izvairīties no kāda maksas papildu pakalpojuma (piemēram, "Internets telefonā") izmantošanas. :)

Link to comment
Share on other sites

rememberme

VILs sen jau nekometee LMT darbiibas, jo tur jau nav ko komenteet. Bez valsts atbalsta, vienam pašam LMT, neiztureet konkurenci reaalos tirgus apstaakļos pret profesionalam starptautiskaam korporaacijaam. TELE2 jau sen savaas reklaamaas aicina valsti riikot iepirkumus arii mobiilajiem sakariem Ja tirgus tiešaam buutu godiigs, nevis kropļots no valsts puses, tad Telia Sonera akcionaari neberzeetu taa rokas :hunter:

Link to comment
Share on other sites

versatile

 

 

Bez valsts atbalsta, vienam pašam LMT

Padalīsies par to valsts atbalstu? Cik zinu, LMT mēdz maksāt dividendes...

Link to comment
Share on other sites

rememberme

Vai tad tas nav valsts atbalsts un tirgus kropļošana, ja visu valsts iestaažu mobilos sakarus nodrošina viena, daļeeji valstij piederoša kompaanija (Patlaban 51% "Lattelecom" akciju pieder valstij, bet 49% - TS. Savukārt LMT gandrīz puse - 49% - pieder TS, 23% - daļēji TS piederošajam "Lattelecom", 23% - VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC), bet atlikušie 5% - Privatizācijas aģentūrai.) Es vareetu valstij atdot par velti 23% sava biznesa, ja man automatiski tiktu visi valsts pasuutijumi. Riktiigs jewish bizness ietu vaļaa ...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

cik zinu ir bijuši mēģinājumi izvēlēties tās citādākās kompānijas. neko labi tas nav beidzies un ne jau LMT vainas dēļ.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vai tad tas nav valsts atbalsts un tirgus kropļošana, ja visu valsts iestaažu mobilos sakarus nodrošina viena, daļeeji valstij piederoša kompaanija

Valsts iestāžu un uzņēmumu sakarus nodrošina vairākas kompānijas.

Tajā laikā, kad tele2 presē publicēja uzsaukumus par nepieciešamību rīkot konkursus sakaru nodrošinātāja izvēlei, tele2 bez nekādām grūtībām piedalījās šajos pašos konkursos, no kuriem daļu vinnēja un daļu nevinnēja.

Viss, ko raksta avīzes, nav jāuztver par baltu patiesību.



šobrīd pat ir viens aktuāls konkurss: http://www.iub.lv/index.php?object_id=248235

Link to comment
Share on other sites

to rememberme

un pat ja tā būtu. pareizi darītu , ka atbalstītu. telecoms un lmt, atšķirība no bites un teles valstij makstā desmitim miljonu dividendes katru gadu.  noteikti tas ir krietni vairāk nekā maksā par sakariem. tur būtu krietni stulbam jābūt , lai censtos nokaut vistu , kas nes zelta oliņas.   

 mums jau tāpat pietiek politiķu kas čīkst ka Modern Times Group jāmaksā par apraidi. kā tv3 tā nacionālās interes, latviešu raidījumi,utt., kā piķi pelnīt - toļko na našem kanaļe vse igri našei sbornoj(rus) na ruskom.

Link to comment
Share on other sites

Леший

Tikko zvanīja no LMT, piedāvāja brīvību ar veseliem 50mb iekšā par nieka 6.95. Pret saviem 700mb/5.55Ls būtu stulbi mainīt, kulturāli atšuvu.

Link to comment
Share on other sites

rememberme

Taa kaa ir briivdienas varam papļaapaat par kaarteejo Latvijas veiksmes stastu - LMT. Jautaajums VILam-kur var apskatiit kaadus infografikus utml par valsts iestaažu un uzņeemumu, mobilo pakalpojumu sniedzeejiem ? Tak nevajadzeetu buut valsts nosleepumam :dry:
#jarajara nevajag te par zelta oliņaam muldeet, šausmiigi atgaadina muusu loloto Airbaltic. Speej tik pumpeet valsts=tupu nodokļu maksaataaju naudu iekšaa. Ne mirkli nešaubos ka LMT, kaa jau jebkurš valsts uzņemums ir apaudzis ar labu dēļu kaartu. Ne viens vien deputaata deels-dzejnieks tur ir atradis siltu kaktiņu. Pie mums viss notiek pa blatu kaa padomju laikos, vai arii ar attieciigu sheemu paliidziibu, pa jaunlatviešu modei.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

nnoname

aizmirsi tikai, ka airbaltic strādā ar miljoniem zaudējumu atšķirībā no

Link to comment
Share on other sites

 

 

Zaglis nav zaglis, kamēr nav pierādīta viņa vaina.

 

 

es neko

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Neredzu jēgu ko tādu darīt. Brālis lieto Galaxy S3 un Brīvību. Pēc 50Mb tas internets nav nemaz tik lēns. Interneta radio bez problēmām var klausīties, YouTube video arī ielādē diezgan ātri, bet tas ir tad, ja ir H burtiņš, kas laikam nozīmē HSPA. Un dalot internetu ar vēl vienu telefonu, ātrums ir mazāks, bet ir lietojams.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Kā jums jaunie lmt interneta tarifi? Man, 2gb datu izmantotājam, izmaksas pieaug. Tagad būs 6,38ls oar 2gb.

Link to comment
Share on other sites

@@Fruzz, ja tev ir IT5, tad tā arī paliks.. nekas nemainās, kamēr vien pats nenomaini plānu.

 

Cenas varēja būt zemākas, bet pluss ir tas, ka ir pieejams plašs soļu (megabaitu limitu) skaits.

 

Pašam personīgi, lai gan ir smarts, internets telefonā ārpus 50mb īpaši aktuāls nav.

Link to comment
Share on other sites

Brīvībai tak nekas nemainās, virs 50MB ir samazināts ātrums un viss ?

Link to comment
Share on other sites

@@e = d, aha.. vk, kad beigsies tie 50mb.. pārlūkā atvērsies lapa un varēsi izvēlēties.. abonēt kādu pakalpojumu vai turpināt bezmaksas un lēni..

 

@@Fruzz, ko tad tu lietoji?

Link to comment
Share on other sites

interesanti, kas notiks ja nelieto pārlūku un sasniegs 50MB? internets vairs nedarbosies? jo pārlūku vispār neizmantoju, tikai meils un google maps .

Link to comment
Share on other sites

ko tad tu lietoji?

Pagaidām vēl neko, bet grasījos. A tiem kas tiek lietoti (citiem ģimenē), jā paliek 4,95ls par 2gb.

Labots - Fruzz
Link to comment
Share on other sites

 

 

internets vairs nedarbosies?

 

Tieši tā, kāmēr, neieiesi pārlūkā un neizvēlēsies kādu no tarifu plāniem. 

Link to comment
Share on other sites

pēteris65

Kāpēc lietot Brīvību ar 50Mb ja var izvēlēties Zeltu ar 2Gb...

 

Zona? Nav arguments

Citi "nepopulārie" tīkli? Nav arguments

 

Tad tikpat labi jāpērk ir tikai auto ar vismaz 9 gaisa spilveniem... Ja nu, kas gadās. Tik pat 1 no simta nav šāds auto.

 

P.S drīz būtiski pārsniegt 50Mb apjomu vairs praktiski nebūs iespējams.

Link to comment
Share on other sites

@@pēteris65, skalo smadzenes par tele2 citiem :)

 

to, ka brīvība varbūt ar nemaksā 3ls.. vai 5ls.. atsver citi LMT piedāvātie pakalpojumi, kuri sanāk daudz izdevīgāk un man kā ilgstošam klientam nerada raizes. 

 

Tāpēc.. katrs izvēlas ko izvēlas.. un lieto, to, ko izvēlējies.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Zona? Nav arguments
 

 

Ir gan arguments. Protams, ka viņa ir, bet kāda ir sarunu kvalitāte. Pēdējā laikā šis te ļoti kaitina, kad tevi otrā galā dzird sakropļoti.

Link to comment
Share on other sites

 

 

kad tevi otrā galā dzird sakropļoti.

 

vai attiecībā uz tele2 ar konkrētu eho, kas pēdējā pusgada laikā ir saasinājies diezgan neciešami, iespaids ka viņi bs balsij piegriezuši visus iestādijumus lai tikai interneta truba neciestu

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711
Zona? Nav arguments

 

Čali, tu vispār mobilo telefonu lieto un zini kas ir pārklājums? Tu zini arī to, ka ja nav pārklājums - nav skaru. Ja ir slikts pārklājums, tad ir slikti sakari. Cerams tagad tu to zini. Tāpēc zona ir vislielākais arguments.

 

 

 

Citi "nepopulārie" tīkli? Nav arguments

 

Tad kad aptuveni 1 līdz 2 h jārunā uz citiem tīkliem, kas 2h gadijumā sastāda +14,60 papildus esošajam rēķinam... tas ir diezgan spēcīgs arguents. Maksāt Telei piemēram ~18 latus, vai maksāt LMT tikai septiņus.

 

Nu ko teiksi?

Labots - viesturs0711
Link to comment
Share on other sites

Ņjā, par tiem jaunajiem interneta tarifiem gan jautri. Pirmkārt, interesanti sanāk, ka papildus datus var pieslēgt visos iespējamajos veidos, bet atlikt atpakaļ jau sarežģītāk, piedevām tikai maziem burtiņiem uzrakstīts, par kādu apjomu maksāsi nākošajā mēnesī, ja aizmirsīsies MansLMT ieiet :) Otrām kārtām, LMT, laikam, gatavojoties un cerot uz apvienošanos, seko Lattelecom piemēram tarifu ziņā :D

Link to comment
Share on other sites

pēteris65

Principā uz citiem (nepopulārajiem) tīkliem zvana tikai komerciāliem mērķiem vai arī šo kantoru (Baltcom utt.) darbinieki.

 

Statistika liecina, ka to cilvēku skaits, kas zvana uz nepopulārajiem tīkliem, vairāk par 10 minūtēm vidēji mēnesī līdzinās nullei.

Jebkuram no lielākajiem operatoram, principā jebkurā valstī nav 100% pārklājums.

 

Pat skraidot apkārt ar 3 telefoniem nebūs vienmēr zona.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

NDIS telei arī labāk kā RAS iet. Tā ka var būt taisnība.

Valsts atbalstu jānoņem, privatizēt visus baltikus, visas slimnīcas, visādus murgu kantorus.

Pietiek vienreiz. Noriebies līdz kaklam.

 

Ja spēj pelnīt, foršu piķi par LMT valsts izsolē dabūtu. Beidzot būtu miers.



LMT programma it kā esot laba. Pašam viņa modema nav, bet neviens nesūdzas par LMT firmas programmu.

Kāpēc jāmaina?

Link to comment
Share on other sites

Killercompany

Īsti nevaru iedomāties, kāpēc man vajadzētu to dārgo LMT vai appist mēģinošo Tele2.

Sēšu savā bitē, zona ir, Ls 5.55 maksāju, 700MB nets. vairāk pa 500 parasti tikpat neaiziet, jo 21.gs ir 100 citas metodes kā lietot telefonā netu - piem wifi, kas vairumam ir pieejams gan darbā, gan mājās, gan vakarā krogā alu dzerot. Sou - mob nets vajadzīgs tikai braucot autobusā uz darbu, lai izlasītu ziņas.

Bar baltcom un citiem operatoriem - ne katru mēnesi man ir sarunas uz tādiem, un kad gadās tad tikpat vairāk par pārdesmit sant nesanāk plusā pa mēnesi. Reizēm vēl kāds lats par starptautiskajām sarunām, ja neesmu SIP vai Skype izmantojis bet virs 7Ls to bites rēķinu izstiept nereāli.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Gan jau ir vietas, kur šiem labāks pārklājums un ātrums. Atkarīgs no konkrētas atrašanās vietas.

Link to comment
Share on other sites

Nu Bitei zona patiešām visur nav. Ir vietas Latvijā, kur zonas bitei nav, bet Tele2 ir laba, un LMT piedāvā 3G  tajā pašā vietā ;)

Link to comment
Share on other sites

Jaunajiem klientiem LMT pavisam neizdevīgs, lai gan LMT šķiet soļo vairāk korporatīvo klientu virzienā.

Link to comment
Share on other sites

nigerskijs gangsterskijs

Nezinu kā cilvēkiem visu laiku izdotās nokļut tajās nezonas vietas, bet parasti, jau tas laikam gadas ne Bites klientiem un tad var sevi mierināt, ka ja jau PAT Lmt nav zonas, ta jau Bitei notiekt 50km rādiusā nekur nav.

 

Bet paldies LMT par brīvību, bez šī tarifu plāna man droši vien nebūtu 5,50 par neierobežotiem zvaniem un 700Mb. Priekš manis 700Mb ir pat par daudz, tērēju apmēram no 150-500MB mēnesī, nekad speciāli neskatos vai ir pieejams Wifi vai kas, jo par ātrumu nesūdzos un MB pietiek. Ar 50Mb senos laikos knapi pietika Simbiānim ar mazu ekrāniņu.

Labots - nigerskijs gangsterskijs
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Vot, es dzīvoju nezonā tikai 20km no Rīgas. Kad atbrauc ciemos kādi Tele2 vai Bites lietotāji, tad jāskrien ārā vai uz 2. stāvu, lai varētu runāt pa telefonu. Lieki piebilst, ka šo nets arī ir nelietojams. Tas pats stāsts ir ar Triatel. Tāpēc tiek lietots tikai un vienīgi LMT.

 

Tāpēc, tie, kas savā mūžā nav izbāzuši degunu no pilsētas, varētu neizteikt sarkastiskas piezīmes.

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

nigerskijs gangsterskijs

Nu es dzīvoju 200km no Rīgas, ja tu par to sarkasmu man, rajonā ar viszemāko iedzīvotāju blīvumu valstī, un zona man ir, nesku gan citiem operātoriem nav. Jautājums ir arī par kādām pilsētām tu runā, jo mani radi ko bieži apmeklēju dzīvo Mazsalacā (centrā) un saskatoties reklāmas par LMT paņēma protatīvo ar LMT "internetu" uz 2 gadiem, un tur tas internets ir tāds, ka šis forums ir parāk krāsains un spīdīgs lai to ielādētu ar pirmo reizi bez "connection timeout", iemesls manuprāt ir tāds ka katram otrajam tur ir LMT "internets". Toties es atbraucu ieslēdzu savam androīdam "UBS thetering" un leitoju Bites internetu svilpodams. "Zona" 95% (no zila gaisa pagrābts skaitlis) gadījumu ir pietiekama visiem operātoriem, tad kāpēc maksāt katru mēnesi 1.5 - 2 Ls vairāk, saņemot par to  neadekvāti mazāk - 50Mb

 

 

ps. Viens gan mums ir kopīgs, situāciju vispārinam pēc personīgās pieredzes,

Link to comment
Share on other sites

 

 

ps. Viens gan mums ir kopīgs, situāciju vispārinam pēc personīgās pieredzes,

Šitas ir pamātā visiem "ticību kariem"!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...