Jump to content

jautājums par operatīvo


Zaks
 Share

Recommended Posts

Jā, 32bit sistēmai.

Instalē w7 64bit un izmantos visu.

Link to comment
Share on other sites

varbūt ne pa tēmu, bet tomēr nedaudz saistīti. Darbā ir kaut kāds brendotais HP PC, bet laiku pa laikam nākam nākas taisīt kādu plakātu vai vienkārši uzrakstu lielā formātā. Tam mērķim izmantoju Adobe Ilustrator. Bet problēma ir iekš tamā ja uztaisu kādu plakātu vai piemēram čupu ar uzrakstiem izmērā teiksim 1m platumā 3m uz leju, tad mēģinot eksportēt no ilustratora uz JPG izmet paziņojumu, ka nav pietiekami atmiņas. šodien brendoto 2 Gb RAM nomainīju uz 4, protams sistēma tur 32 bit un izmanto tik 3,19 Gb, bet problēmu tas ne par gramu neatrisināja, ja ar 2 Gb varēja saglabāt ar kvalitātes uzstādījumu 1 (no 10 max), tad nomainot atmiņi netiku pat līdz uzstādījumam 2 :(   Kopā varu uzlikt 16 Gb RAM, protams nomainot win uz 64 bit, bet vai tas man šinī gadījumā palīdzēs? Varbūt kaut kur Adobes softā kādi ķekši jāsaliek? 

P.S. sistēmu tāpat mainīšu uz tiem 16 Gb RAM un Win7 64 bit, jo RAM trūkums ir ļoti jūtams :(

Link to comment
Share on other sites

Kā tā?

 

Tāpēc, ka cīņa par tiem dažiem simtiem sistēmas neizmantotajiem megabaitiem nedos jūtamu performanci pie mūsdienu DDR3 cenām. Te reiz bija topiks ar atsauci uz labu rakstu par šo atmiņas tēmu. Es tagad neņemšos šo problēmu interpretēt. Ja RAM ir vairāk par 4GB, tad vienos vārtos, 64bit sistēma un ne vecāka par W7.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

 

 

am mērķim izmantoju Adobe Ilustrator. Bet problēma ir iekš tamā ja uztaisu kādu plakātu vai piemēram čupu ar uzrakstiem izmērā teiksim 1m platumā 3m uz leju, tad mēģinot eksportēt no ilustratora uz JPG izmet paziņojumu, ka nav pietiekami atmiņas

 

iedrukā kompja parametrus ;)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Un neko neiegūsi!
Pareizi!

 

 

 

Kā tā?

Pie tāda reitinga skaidrs, ka dators nav spēļu, tāpēc neko neiegūs, izņemot to, ka redzēs visu. Nav arī teicis, ka lieto speciālu softu.

Link to comment
Share on other sites

#chronos: Nu grafikas un video softiem RAM nekad nebūs par daudz - 8GB jau tā kā uzskatāms par "iztikas minimumu". Ja darbojies ar 1 x 3 m izmēra bildi - tad kāda rezolūcija,  cik GB tev uzrāda darba failu un uz cik piedāvā saglabāt jpg ?  RAM 100% par maz un swap fails arī gan jau ierobežots - tādēļ arī sistēma lamājas. Un kāds CPU ? Reiz senos laikos, vajadzības spiests ar P4 un 756 MB ram vienu 4,5 GB psd failu (kādi 10 layeri bija) uz jpg bija jāpārkodē - nabaga P4  kādas  3 stundas renderēja :devil: .

 

 Savukārt Zaks problēmai - hmm, tie 2,99GB ir stipri dīvaini - 32bit sistēmai būtu jāuzrāda 3,15 - 3,25 GB. Ja nu vienīgi integrētā VGA kaut ko noēd?

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Savukārt Zaks problēmai - hmm, tie 2,99GB ir stipri dīvaini - 32bit sistēmai būtu jāuzrāda 3,15 - 3,25 GB. Ja nu vienīgi integrētā VGA kaut ko noēd?

 

vienam mirstīgam kompim tika uzmaukts tas pats win 7 disks, viņš rāda normāli no 2 <->2, manam no 4 šito un vēl viens portatīvais kuram 6ram, ar to pašu, ko man rāda ( bet vairāk neko nevajag, neko vairāk par netu un muzonu nelieto :D )

 

 

 

es tik tā intereses pēc paprasīju, ja nu izdomāšu formatēt utt....

 

it kā kaut kur biju lasījis ka, ar 32bit pietiek priekš 4ram

Labots - Zaks
Link to comment
Share on other sites

intervall
vienam mirstīgam kompim tika uzmaukts tas pats win 7 disks, viņš rāda normāli no 2 <->2, manam no 4 šito un vēl viens portatīvais kuram 6ram, ar to pašu, ko man rāda ( bet vairāk neko nevajag, neko vairāk par netu un muzonu nelieto :D ) es tik tā intereses pēc paprasīju, ja nu izdomāšu formatēt utt.... it kā kaut kur biju lasījis ka, ar 32bit pietiek priekš 4ram

 

32 bitu sistēma nespēj izmantot vairāk par 4 gb,tas ka būs 6 gb ,vai sazin cik vairāk,nekas nemainīsies.āmen

Labots - intervall
Link to comment
Share on other sites

Precīzus PC parametrus pašlaik nenosaukšu, jo neesmu vairs darbā, bet procesors core i5, RAM pašlaik 4 Gb (win ierobežojumu dēļ izmanto 3,19 Gb, bet ja sanāks laiks tad nākamnedēļ  win nomainīšu uz win7 64 bit sistēmu), videokarte kaut kāds intel, cik atceros (integrētā), HDD pat nezinu kādi, bet vietas brīvas ir gana. Diemžēl nekādus kursus par Adobes programmatūru neesmu izgājis, tāpēc laužos cauri pats ar googles un adobes videopamācību palīdzību, bet Ilustratorā veidojot plakātu vai ko citu lieku lapas izmēru cik nu reāli liels dzīvē ir nepieciešams (vai cik tehnika atļauj izdrukāt), lieku 300dpi izšķirtspēju (manām vajadzībām tas pilnīgi pietiek). Ilustrātora formātā dokumentu ļauj saglabāt, bet tā kā darba dators nav savienots ar ploteri un nav pat vienā tīklā ar to, tad nākas eksportēt gatavo produktu uz kaut ko, ko saprot standarta programmatūra, jo pirkt vēl kādu licenci tikai, lai izdrukātu nebūtu īsti prāta darbs.  d_l noteikti ierēks par visu šo, bet diemžēl nedzīvojam ideālā pasaulē...

Link to comment
Share on other sites

darbā ir ploteris. un 3 m2 ir vienkārši kā piemērs. var jau taisīt arī protams mazāku to jpeg un tad caur ploteri palielināt, bet teiksim shēmām, burtiem tad zūd kvalitāte. Ideāli jau būtu pa tiešo drukāt ārā, bet diemžēl tas rada kaudzi neērtības.

Labots - chronos
Link to comment
Share on other sites

canis_lupus

Inkscape vidē vari taisīt vektorgrafikas attēlus - fails aizņem maz vietas un bildi vari izstiept cik lielu vien vēlies!

Link to comment
Share on other sites

Kurš illustrators?

Problēma tur ir ar SWAP failu. Vai nu uz cietā par maz vietas, vai adobe settingos kaut kas samudrīts.

Link to comment
Share on other sites

Eksportējot jpg arī i7 procim un 16gb ramam ir problēmu,tas nekas ka cietajam vietapāru pārēm,tie ir AI gļuki,100 reizes adobei sūtīti reporti,bet kā nemāk izlabot,tā nemāk!

 

Bet nu par tēmu,napig vektoru faili sūtot uz ploteri jāseivo jpg? tam tak vecasi labais PDF labi noder,bez čakara,bez kv zudumiem bez problēmām!

Link to comment
Share on other sites

kellerman

Ja neko ūber sarežģītu nevaig, tad inkscape var mierīgi lietot. Tai vaig mācēt strādāt ari ar .ai failiem kaut kādā līmenī.

Labots - kellerman
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...