Jump to content

kāzuss ar zīmes darbiibas zonu juusu padoms?


 Share

Recommended Posts

Lieta tāda apturēja mani par ātrumu 64KM/h it kā zīmes darbības zonā kur ir 30KM/h ātruma ierobežojuma zīme, kleistu ielā no slokas ielas puses uz kurzemes prospekta pusi. Gribu apstrīdēt zīmes darbības zonu, bet neesmu paaliecināts vai man ir taisniiba, tātad aiz slokas kleistu stūra uz kurzemes prospekta pusi ir uzreiz gājēju pāreja, tur ir zīme 30 virzamies tālāk, tad ir izbrauktuve no Iki stāvlaukuma tur protams zīmes darbības zona nebeidzas, tālāk turpat ir ceļš krustojums kur izbrauc no dzivojamāss zonas, nav dodiet celu zīmes (nevajag ar jo vadītājam jadod ceļš ja izbrauc no dzīvojamās zonas), ir pārtraukums kleistu ielas dubultajā līnijā, manuprāt tur zīmes darbības zona beidzas, CP bija ~90m uz priekšu no tā krustojuma un aiz CP uz priekšu ir zīme ka 30 ierobežojums beidzas, situācija interesanta, manuprāt kaut vai no loģikas pie tā krustojuma aiz iki izbrauktuves zīmes darbības zona beidzas kaut vai tāpēc, ja kāds no turienes izbrauc kā vinam zināt ka tajā posmā jābrauc uz 30 pa platu 4 joslu ielu???

http://goo.gl/maps/0KzTm

tas ir strīdus krustojums aiz BMW

te būs shēma ar problēmas būtību

http://tinypic.com/view.php?pic=30mps43&s=5

Uzskatu ka tā nav nekāda blaskusteritorija pagalms utml. dzīvojamā zona kvartāla lielumā, ar savu ceļu tīklu utml un vēl tas ka dziivojamajā zonā var iebraukt teiksim no dammes ielas izbraukt cauri un uzgriezt uz kleistu ielas, tad ir neiespējami zināt par 30 zīmi....

Labots - ricardo99
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Zux

    16

  • Volodja Zavituškins

    8

  • e = d

    10

  • ricardo99

    32

Tagad vēlreiz, bet ar komatiem un garumzīmēm. Neko no tava teksta nevar saprast.

Link to comment
Share on other sites

:shok: Ja vinnēsi tad dod ziņu, man neveicās apstrīdēšanā- izrakstīju 10ls pabalsta čeku mūsu nabadzīgās policijas uzturēšanai

Labots - Ratz
Link to comment
Share on other sites

ricardo99

kas tev bija pa problēmu?? Sīkāk ? tajā pat vietā ar? līdzīga situācija ar dzīvojamo zonu? Kādi policjas argumenti?

Link to comment
Share on other sites

Sky_High

 

 

izbrauktuve no pagalma, staavlaukuma NAV krustojums, kursj "neitralezee" ieprieksjeejo celja ziimju darbiibu.
 

Ja es no pagalma izbraucu uz dzīvojamā zonā esošas ielas, vai man ir priekšroka attiecībā pret tiem, kas tuvojas no kreisās puses?

Link to comment
Share on other sites

ricardo99
(labots)

@drunk_lizard

un kāpēc tu domā ka pārszniedzot 34km/h (par ko vēl ir strīds) kāds mani ir neitralizējis??? Es braucu atbilstoši apstākļiem pa gandrīz

tukšu 4 joslu ielu manā ieskatā tur no pagalma nav ne smakas arī no stāvlaukuma! Manā ieskatā esmu pārsniedzis 14Km/h (tas protams nenozīmē ka uzskatu ātruma pārsniegšanu par normu kam negadās kļūdīties...)kas nav nekas ārkārtējs tajos apstākļos. Ceļš no tā krustojuma ved uz apļveida krustojumu kur tālāk ir cits ceļš, tad slokas iela kas iziet uz dammes ielu utt, man kaut kā autoskolā nemācīja ka dzīvojamās zonās zīme vienāda ar pagalmu vai stāvlaukumu! Un nekur noteikumos kaut ko tādu neatradīsi!

Labots - ricardo99
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja es no pagalma izbraucu uz dzīvojamā zonā esošas ielas

izbraucot vai iebraucot blakus teritorijā jādod ceļš jebkuram satiksmes dalībniekam, kura trajektoriju tu šķērso. citi auto, gājēji, velo, piedzēries ezītis rāpo - tiem visiem ir priekšroka attiecībā pret tevi. Daudzi to vēlas izgnorēt attiecībā pret gājējiem iebraucot un izbraucot no stāvvietām, benzīntankiem.

Link to comment
Share on other sites

ricardo99

nu re te jau sākas interesnatas lietas par labu manam viedoklim un par sliktu drunk_lizard

 viedoklim, ja jau pieņem ka manis pieminētajā krustojumā sākas it kā pagalms un teritorijā ir vēl kāds cits pagalms kuru sanāk šķērsot tad visi te brīnīsies  un nezinās kam dot ceļu es būšu pagalmā tipa kā te drunk_lizard teica un pagalmā būs cits pagalms kur otrs lūrēs uz mani un laidīs bet es ar laidīšu jo es ar braucu varbūt ārā no pagalma karoč sviests.... :D

Link to comment
Share on other sites

Izbrauktuvei no dzīvojamās zonas, blakus teritorijas(veikala), pagalma ir identisks (ne)spēks. Ātruma ierobežojuma zīmes darbība zona aiz tām turpinās. Neviens no iepriekš pieminētajiem NAV krustojums. Jā, abidna, ka izbraucu no dzīvojamās zonas un man nav redzama ātruma ierobežojuma ceļazīme, bet no otras puses - ja jau tur dzīvoju, tad jau sen esmu to iegaumējis :D

Nedaudz offtopic: Vai kāds ir ievērojis, ka pie krievvalodīgo skolām ir tikai ātruma ierobežojuma zīme (30) un šis ātrums jāievēro 24h diennaktī, 7 dienas nedēļā, savukārt, pie latviešu skolām parasti ir (30) + papildzīme [darbadienās, 7:00-17:00] (par laikiem iespējams kļūdos).

Labots - Koalīcija
Link to comment
Share on other sites

ricardo tev jau iauto visu izskaidroja, ko tu vēl te lien?

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Nu, ja tu izbrauc no tās ielas, kur (2. attēlā) redzams nosaukums "Skaistumkopšanas salons Vanilla" ar kreiso pavarotu uz Kleistu ielu, tad tajā vietā arī ir jābūt tai ātruma ierobežojošai zīmei "uz 30", jo nevar tak zināt, kas tur hvz cik metrus iepriekš ir bijis ierobežots...

Bet, ja brauc taisni pa Kleistu ielu un ir ātruma irobežojums zonā, tad tas "uz 30" beidzas tikai tad, kad  ir attiecīgā zīme - zonas beigas, nevis pirmais krustojums.

 

 

Bet nu atkārtotajai zīmei par 30 km/h jebkurā gadījumā, manuprāt, vajadzētu būt pie krustojuma, kur satiekas divas minētās ielas (skaistumkopšanas salons vanilla un kleistu iela).

 

Attiecībā uz CP - kā viņi var zināt (ja nu fiziski attālums atļauj redzēt, nav traucēkļu) ka brauc taisni pa kleistu ielu, nevis izgriezies no krustojuma? Uzlikt sodu par neesošu turpmāku (ātruma ierobežojumu) zīmi, ja es izgriežos no krustojuma, ir neadekvāti. hvz...es domāju, ka kasīties var...nezinu, vai ir jēga.( jo minēji, ka braucis esi 64 stundā, tad kā ir ko?? atļautais pilsētā cik tad ir ko a?)

 

P.S. - rīdzinieks neesmu, nezinu, kas tur par dzīvojamām zonām, pagalmiem utt.

Tajā pašā laikā jautājums biedram Koalīcija - tu būtu priecīgs, ja tu aizbrauktu pirmo reizi ciemos pie paziņas, nezinātu (jo tu tur nedzīvo) ka ir ierobežojums, bet zīmes nav, a aiz nakošā krusta menti...sodu uzliek tu ir neapmierināts utt.....

Nu manā skatījumā tā ir neizdarība, jeb peļņas avots mentiem....

Labots - NeticuNevienam
Link to comment
Share on other sites

ricardo99

@Koalīcija

kaut policija man atrakstītu tādu atbikdes vēsutli tik "likumiski" precīzi argumentētu :D tas viņiem tikai būtu liels mīnuss tiesas sēdē :)

kas tie par murgiem par dzīvošanu tajā zonā??? Man var būt 100 un viens cits iemesls lai izbrauktu no dammes ielas caur to zonu uz kleistu ielu!

Par to ka pagalmam un stāvvietai un dzīvojamajai zonai ir vienāds spēks kur to izpīpēji? Ja tu būtu policijas priekšnieks ar kādu pantu to pamatotu? Redz šitajās lietās viss ir jāpamato ar attiecīgu pantu no likumu krājuma :) te būs mans pamatojums:

"

Krustojums - vieta, kur krustojas, piekļaujas vai atzarojas ceļi vienā līmenī. Krustojums ir norobežots ar iedomātām līnijām, kas savieno brauktuves pretējo malu noapaļojuma sākumu.

Šis termins neattiecas uz vietu, kur uz brauktuves izbrauc no blakus teritorijas (pagalma, stāvvietas, degvielas uzpildes stacijas, uzņēmuma u.tml.)."

manā izpratnē dzīvojamā zona nav tamlīdzīga pagalma, stāvvietas, degvielas uzpildes stacijas, uzņēmuma

jo minētās vietas parasti auto vadītājs vari vizuāli viegli identificēt un saprast ka tur var iebraukt un izbraukt pa vienu vietu vai pa to pasu ielas posmu.



@NeticuNevienam

zīmes darbības zona beidzas aiz krustojuma man nav jālūr un jāparedz ka pēc 130m vai kilometrā būs zīme par maksimālā ātruma ierobežojuma zīmes beigām.

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam
@NeticuNevienam zīmes darbības zona beidzas aiz krustojuma man nav jālūr un jāparedz ka pēc 130m vai kilometrā būs zīme par maksimālā ātruma ierobežojuma zīmes beigām.

 

Eu, tagad gan palasi noteikumus un pamācies zīmes čalīt, kas ir "zona" un kas ir normāls, parasts ātruma ierobežojums!

 

Ja ir ierobežojums zonā, tad tev arī (gribot negribot) ir jābrauc kaut 100 krustojumiem garām ar tiem 30 stundā, nevis pēc pirmā krustojuma uzreiz spiest grīdā. Ir jāsagaida (braucot jāsasniedz vietu) kur izvietota zīme "ātruma ierobežojuma zonas beigas"

Labots - NeticuNevienam
Link to comment
Share on other sites

ricardo99

tur nebija zonas maks ātruma zīme bet parastā ātruma ierobežojuma zīme!!! Apaļā zīme nevis kavdrāta kā tu laikam domā...

Link to comment
Share on other sites

ricardo99

 

 

s ir vienaadas noziimes krustojums, ja nav noraadosju ziimju, mhhhh

noteikumos teiks izbraucot no dzīvojamās zonas ir jādod ceļš, kāds te vienādas nozīmes krustojums?

Link to comment
Share on other sites

@Rikardo un NeticuNevienam, tak es jau teikumu sāku ar neapmierinātību par šādu situāciju.. :D

 

Jā, abidna, ka

@Rikardo Tavs #9 posts jau vien liecina, ka zināšanas par noteikumiem tev nav spīdošas.. ej nu ar šādiem pamatojumiem un cīnies ar policiju! Vai varbūt visa vaina pieturzīmēs un šķībajā LV valodā.. ej nu saproti, ko Tu savos tekstos tur mēģini pateikt...
 

 

kaut policija man atrakstītu tādu atbikdes vēsutli tik "likumiski" precīzi argumentētu

Aj, es tak necenšos tev neko pierādīt, man pilnīgi pajāt... Neiešu jau šķirstīt CSN dēļ tevis :D Tavas problēmas - tavs laiks.

 

Turklāt, izskatās, ka esi no tiem mazgadīgajiem tipiņiem, kas par CSN sāk interesēties, tikai, kad pašu paņēmuši pie dziesmas, tad nu laiks piečīkstēt visus forumus, apzvanīt Bez Tabu, Degpunktā.. Lai veicas!
Turklāt...

 

ricardo tev jau iauto visu izskaidroja, ko tu vēl te lien?
Labots - Koalīcija
Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam
ka pēc 130m vai kilometrā būs zīme par maksimālā ātruma ierobežojuma zīmes beigām.

 

Eu, nu beidz....vai nu tu melo kārtīgi (a moška es dzērumā jaucu kaut ko), bet atļaušos citēt vēlreiz daļu no tava teiktā....tagad izstāsti man un citiem, kādos gadījumos ir "ar zīmi apzīmēta tā ātruma ierobežojuma beigas" Nekas tev nav jāparedz...ja ir zīme, ka ir ātruma ierobežojuma zonas beigas, tad arī iepriekš ir bijusi zīme par zonas sākumu un pa vidu (kur ir vēl viens vai vairāki krustojumi) ir bijusi "parastā zīme" (ne zona, jo tu jau esi zonā - tas attiecas uz to, ka ir krustojumi pa vidu zonai) par ātruma ierobežojumu. Tas nozīmē, ka ir bijusi zona, kurā ir atļauts braukt ar to norādīto ātrumu, ja nebūtu tās norādes par ātruma ierobežojumu zonā pašā sākumā, tad tādas zīmes nebūtu arī beigās.....būu vienkārši jābrauc līdz pirmajam krustam un tad spied savus 50

 

Kaut kā liekas, ka tu, draudziņ, melo, vai nezini zīmes&noteikumus!!

 

Nu  hvz...var jau būt, ka nesaprotu, ko tu īsti domā.

Labots - NeticuNevienam
Link to comment
Share on other sites

ricardo99

ko tu te ar tām zonām!!!??? Nebija tur zonas zīme !!! skaidrs?

Parastā apaļā masimālā atruma ierobežojuma zīme kuras darbība ir spēkā līdz pirmajam krustojumam.

Link to comment
Share on other sites

Volodja Zavituškins

Šī patiesībā ir ļoti sarežģīta lieta, kuru likums tā īsti nepaskaidro - vismaz cik tālu man pacietība ļāva aizrakties.

 

Ar šo bija liela nesaprašana arī autoskolā, jo būtībā autovadītājam ir kaut kā maģiski jānosaka - ir tā iela vai pagalms, vai izbrauktuve no blakusteritorijas. Protams, ir gadījumi, kad viennozīmīgi redzi - stāvvieta, benzīntanks, pagalms, bet ir gadījumi (kā šīs), kad viss, ko Tu redzi ir ceļš, turklāt ar zīmi "dzīvojamā zona", atliek tikai minēt. Būtībā nav zīmes/to kombinācijas, kuras norādītu uz to vai tas ir klasificējams par pagalmu/ielu vai kādu citu ceļa sastāvdaļu un attiecīgi parastam autobraucējam to bieži noteikt nav iespējams.

 

Var jau būt, ka kaut kur dziļi kādā pilsētu plānojumā ir kāds normatīvs akts, bet ikdienišķam braucējam to neiespējami zināt/iegaumēt.

 

Gluži līdzīga situācija ir ar Sveķu ielas/Ieriķu ielas/Stirnu ielas krustojumu - http://goo.gl/maps/7qWUD Redzamā iela izskatās vēl mazāka/šaubīgāka par šajā situācijā redzamo - nav nekādu zīmju pie iebraukšanas/izbraukšanas, nav pat caurbraucama, bet juridiski ir pilntiesīga iela, kura atceļ visas ceļa zīmes, kuras vien krustojums var atcelt...

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

 

 

ko tu te ar tām zonām!!!??? Nebija tur zonas zīme !!! skaidrs?

 

Skaidrs ta skaidrs man, bet mentiem domāju, ka nē, jo brauci tu ar 64 km/h....

 

Cik tur atļauts neņemos spriest, bet ja pilsēta, tad cik, ko ēē? (un poh visi iepriekšējie krāmi par zonām un citiem sūdiem, ja pārsniedzi atļauto ātrumu kā tādu, tad tev piešūs visu ko gribēs, jo ātruma pārsniegšanas faktu tu noliegt nevarēsi)

Link to comment
Share on other sites

Sky_High

 

 

Šī patiesībā ir ļoti sarežģīta lieta, kuru likums tā īsti nepaskaidro - vismaz cik tālu man pacietība ļāva aizrakties.
 

Vajag noskaidrot vai dzīvojamā zona ir blakusteritorija. Diemžēl CSN šis jautājums nav konkrēti apskatīts - nav rakstīts ne jā, ne nē.

Ja dzīvojamā zona ir blakusteritorija, tad, piemēram, Grēcinieku un 11. novembra krusts nemaz nav krusts. Loģiski? Tajā krustojumā uz asfalta ir lietoti ceļu apzīmējumi, kas norāda no braukšanas joslām atļautos braukšanas virzienus krustojumā.

Link to comment
Share on other sites

Volodja Zavituškins

 

 

Ja dzīvojamā zona ir blakusteritorija, tad, piemēram, Grēcinieku un 11. novembra krusts nemaz nav krusts. Loģiski? Tajā krustojumā uz asfalta ir lietoti ceļu apzīmējumi, kas norāda no braukšanas joslām atļautos braukšanas virzienus krustojumā.

 

Protams, starp dzīvojamo zonu un balkusteritoriju nav liekama vienādības zīme (tāpat arī starp zīmi dodiet ceļu un krustojumu).
Bet fakts par ceļu apzīmējumiem, kuri tomēr tiek lietoti krustojumā ir vērtīgs fakts (gan autoram, gan vispār problēmas apskatā). Protams, būtu labi, ja varētu atrast kādu likuma pantu, bet kā premisa, šķiet, der labi. 

Link to comment
Share on other sites

Teorētiski, pamatojoties uz to, ka tajā dzīvojamā zonā var iedzīties no vietas, kur par to 30km/h ierobežojumu uz Kleistu ielas nav ne jausmas, +35km/h varētu arī apstrīdēt, bet nu +15km/h tik vai tā paliek.

Kauguros gar RIMI iet ieliņa, tad uz tās abos galos salika apstāties aizliegts. Tur beigās uzlika vēl papildus zīmes, jo veiksmīgi daži apstrīdēja sodu par stāvēšanas aizlieguma pārkāpumu, jo uz tā ieliņas pa "vidu" varēja izbraukt no paša RIMI stāvvietas.

šamās divas tur pa vidu salika https://maps.google.com/?ll=56.960947,23.616427&spn=0.000003,0.002881&t=m&z=19&layer=c&cbll=56.960778,23.616329&panoid=6XoSp9t6_3pIQBXAgO_qvg&cbp=12,198.11,,0,-1.98

 

Vēl kas

157. Izbraucot no dzīvojamās zonas, transportlīdzekļa vadītājam jādod ceļš citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

161
 
 

158. Šajā nodaļā minētās prasības attiecas arī uz daudzdzīvokļu namu pagalmiem.

 

No šī var spriest, ka Dzīvojamā zona nav paglams, līdz ar to sanāk, ka vietā, kur ir izbrauktuve no dzīvojamās zonas ir krustojums.

 

Bet es neesmu jurists, un arī īsti pārkāpējus negribu atbalstīts, tik gribās pašam arī saprats, kas tai likumos samurgots.

Link to comment
Share on other sites

raiviss

dzīvojamā zona jau nav apzīmējums ceļam, ielai, bet gan teritorijai, kurai no visām pusēm uz pievadceļiem ir šīs zīmes. apdzīvotas ielas zīme var būt arī pēc 1km no krustojuma.

vajag saprast, vai tas skaitās krustojums vai nē. cik saprotu, tad tas ir parasts ceļš, kurš ved pie pāris dzīvojamajām mājām. Tas nav krustojums, tas ir pagalms

Link to comment
Share on other sites

ricardo99

 

 

dzīvojamā zona jau nav apzīmējums ceļam, ielai, bet gan teritorijai,

nu tu lej... taa pati slokas iela ir reāla iela pilntiesīga 100% reāls ceļš tur ar ir identiska situācija krustā ar kleistu iela dzīvojamās zonas zīme!!!

pasaki ka tad arī slokas iel nav iela bet teritorija nu cmon??? Reāli???

 

šīs nakts komentāri pēdējie jau ir diezgan interesanti un liekam vairāk kādas vēl strīdīgas situācijas zinām, to visu likšu tiesai priekšā, no tā veidosies tiesu prakse uz ko pēc tam ja nokļūsiet līdzīgās situācijas varēsiet atsaukties. Jo vairāk absurdus es tiesas priekšā nolikšu jo lielākas izredzes.

 

P.S Te daži rej ka es baigais gončiks utt, te es piebildīšu ka saskaņā ar administratīvā pārkāpuma likumu pārkāpuma sastāvs iestājas:

1) ja tas izdarīts ar ndomu

2) aiz neuzmanības

ja es uzskatu ka tas ir krustojums, tad tā nav neuzmanība neuzmanība būtu ja es pateiktu ka neko neredzēju

no augstāk minētā uzreiz izriet ka neesu +34 pārkāpis ar nodomu jo 20KM/h pilsētā ir starpība, nenoliedzu ka pārkāpu +14 a kurš nav pārkāpis kaut vienu reizi...??? protams ka tas uzreiz nav attaisnojams.

 

Nu te galavenais ir izdiskutēt tad dzīvojamā zona ir pagalms vai ne????

Link to comment
Share on other sites

Tai "ielai" dzīvojamā zonā ir savs nosaukums? Tad tā gan jau ka ir iela ar visu krustojumu. Pagalmam/stāvvietai šķiet parasti nedod ielas nosaukumu.

 

Citādi laikam grūti ko pierādīt..

Link to comment
Share on other sites

dzīvojamā zona != pagalms

pagalms = dzīvojamā zona

Link to comment
Share on other sites

 

 

dzīvojamā zona != pagalms

Tieši tā, bieži ieliek dzīvojamo zonu ielas posmā, lai samazinātu tā bīstamību. Kaut tepat netālu Lielezeres ielā: http://goo.gl/maps/DreMV . Pamēģini kādam pierādīt, ka tas posms ir pagalms.

Link to comment
Share on other sites

CSN 114. Apdzīvotās vietās visu transportlīdzekļu braukšanas ātrums nedrīkst pārsniegt 50 km/h, bet dzīvojamās zonās, daudzdzīvokļu namu pagalmos, degvielas uzpildes staciju un stāvvietu teritorijās - 20 km/h

 

Dzīvoajmā zona skaidri nodalīta no daudzīvokļu namu pagalma.

Link to comment
Share on other sites

raiviss

tu tiešām nesaproti? zīme "Dzīvojamā zona" apzīmē zonu, teritoriju, nevis ielu. zīme uzstādīta uz visiem ceļiem, ielām, kuras ved iekšā šajā zonā. daļa var būt kā ielas (tur ir krustojums), daļa, kā ceļš uz pagalmu. "Dzīvojamās zonas" zīmi var likt kaut uz Brīvības ielas, ja kāds varētu pierādīt, ka tur daudz staigā cilvēku un riteņbraucēju pa ielu un mašīnām jābrauc lēnāk.

 

Galvenais ir saprast, vai tas konkrētais ceļš ved tikai uz pagalmiem.

Link to comment
Share on other sites

Matainais

raiviss pilnīgi pareizi raksta - Dzīvojamā zona ir teritorija, citāts:

 

1.16. dzīvojamā zona — apbūvēta teritorija (dzīvojamais masīvs, atpūtas vieta) vai tās daļa, kurā iebraukšana apzīmēta ar 528.ceļa zīmi, bet izbraukšana — ar 529.ceļa zīmi;

Link to comment
Share on other sites

ricardo99

 

 

i "ielai" dzīvojamā zonā ir savs nosaukums? Tad tā gan jau ka ir iela ar visu krustojumu. Pagalmam/stāvvietai šķiet parasti nedod ielas nosaukumu.

Tu braucot vērtē vai tam ceļam ir ielas nosaukums vai nē??? Varbūt man vēl katreiz pieprasīt VAS latvijas ceļi vai Rīgas sat departamenta viedokli pirms katras tādas šaubīgas vietas???

Link to comment
Share on other sites

Ko var ņemties!

 

krustojums — vieta, kur krustojas, piekļaujas vai atzarojas ceļi vienā līmenī, kā arī vieta, kur ceļu satiksme organizēta ar 409.ceļa zīmi. Krustojums ir norobežots ar iedomātām līnijām, kas savieno brauktuves pretējo malu noapaļojuma sākumu. Šis termins neattiecas uz vietu, kur uz brauktuves izbrauc no blakusteritorijas (pagalma, stāvvietas, degvielas uzpildes stacijas, uzņēmuma u.tml.);

 

323.zīme "Maksimālā ātruma ierobežojums". Aizliegts braukt ar ātrumu (km/h), kas pārsniedz zīmē norādīto;

291. 318., 319., 321., 323., 325., 326., 327., 328. un 329.zīmes darbība ir spēkā no tās uzstādīšanas vietas līdz tuvākajam krustojumam aiz zīmes, bet, ja krustojuma nav, - līdz 519.zīmei. Ja 323.zīme uzstādīta pirms apdzīvotās vietas, minētās zīmes darbība ir spēkā no tās uzstādīšanas vietas līdz 518.zīmei. Zīmju darbības zona nebeidzas vietās, kur uz ceļa izbrauc no blakusteritorijas (pagalma, stāvvietas, degvielas uzpildes stacijas, uzņēmuma u.tml.), un vietās, kur ceļu šķērso vai no tā atzarojas lauku ceļš, meža ceļš vai cits tamlīdzīgs ceļš, pirms kura nav uzstādītas attiecīgas priekšrocības zīmes, kā arī krustojumos, kuriem nav tieša pieslēguma attiecīgajai brauktuvei.

 

 

TAS NAV KRUSTOJUMS!

Link to comment
Share on other sites

ricardo99

@Matainais

visa pilseeta ir viena liela teritorija:

2.pants. Apdzīvotā vieta

Apdzīvotā vieta ir teritorija, kurā dzīvo cilvēki, ir izveidoti materiālie priekšnoteikumi tās apdzīvošanai un kurai normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā piešķirts attiecīgais apdzīvotās vietas statuss.

Link to comment
Share on other sites

raiviss

neviens jau nesaka, ka šajā gadījumā nevari strīdēties ar poličiem. vienkārši šoreiz viņiem droši vien ir taisnība. bet tās zīmes 30 tagad Rīgā ir tik daudz saliktas (pie skolām un bērnudārziem), ka jābūt uzmanīgākiem braucot. poliči jau arī zina šaubīgās vietas un tur arī sēž

Link to comment
Share on other sites

es neredzu google to zīmi 30. 

Bet pēc aprakstītā, jebkuram krustojumam ir jābūt zīmei ar atļauto ātrumu, ja tas atšķirās no standarta baltā zīme - 50 vai ārpus apdzivotām vietām - 90.

Teorētiski es ņemtu vērā tikai tos krustojumus, kas ir labajā pusē, bet kā tie kas griež pa kreisi zin atļauto ātrumu?

šeit būs divi standarti - vieniem atļauts 30 otriem 50.

 

No kurienes daudziem ir viedoklis ka zilā zīme ar bērniem un māju ir 30km/h ? IR tak 20!!! 

Labots - gix
Link to comment
Share on other sites

Matainais

 

 

visa pilseeta ir viena liela teritorija:

 

Nu tu jau izrauj no konteksta - tajā likuma pantā ir arī paskaidrots, kas domāts ar apbūvētu teritoriju. ;)

Link to comment
Share on other sites

ricardo99

@maize ko tur tur citē atkal to visu penteri, pats saproti ko konkrēti no tā panta var piemērot attiecīgajā situācijā?

jautājums ir vai dzīvojamā zona ir tamlīdzīga stāvvietai vai pagalmam vai kam tad?? Tas ka dzīvojamās zonas definīcijā ir vārds teritorija to nekādā veidā neapstiprina ka to uzreiz var nosaukt par blakusteritoriju un salīdzināt ar pagalmu un stāvlaukumu, ka jau minēju arī visa rīga kā apdzīvotas vieta ir viena liela teritorija :D

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...