Jump to content

BB jeb Baigais Bizness..


Ze Baarda
 Share

Recommended Posts

Es šodien uzgāju te tādu firmu kā Eirodators, variet iečekot to mājaslapu un viņu piedāvājumus! :D  iečekojiet komplektu "game dators" :D

Biznesmenis tirgo P4 datorus par 150Ls :D Nu lai vai kā pēc visa spriežot meklē cilvēkus muļķus, arī aprakstā norāda absolūtas muļķības par kastes saturu, piemēram P4 HT (2cpu) :D what whaaaaat? Vai ir likums, kas aizliedz šādas darbības (cilvēku maldināšana) un vai man/mums kā personām, kas pamana šādas lietas ir reāli iespējams ko lietas labā darīt? Es zinu būs mūļi, kas man teiks, tak neiespringsti čalīt, bet... kamon...100punkti tas ir urļaks kkāds, kas iepērk ssā grabažas par kapeikām, tos pašus saliek kopā kastē un tad pārdod pa 150Ls sakot, ka tas P4 HT Coore 2 Duo Cool! That's Not right.... Ko Jūs par to domājiet! Kārtībai ir jābūt vai nav!? Vai ir kāda konkrēta vieta, kur var griesties ar sūdzību un norādīt uz šādu cūkošanos perēkli?

 

 

AC

piektdienis

Labots - Ze Baarda
Link to comment
Share on other sites

raiviss

"Hmm... Pārlūkprogramma Google Chrome nevarēja izveidot savienojumu ar vietni eirodators.lv"

Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Un ko darīt ar tiem urļakveidīgajiem, kas lietotas mašīnas ar defektiem tirgo? Ko darīt ar elkoru, ka tur reizēm cenas aizkavējas iepriekšējā gada līmenī? Ir aitas, būs cirpēji. Ieliec vismaz linku uz to mega aparātu. Ja tā lapa pieder tiešām uz SIA, tad teorētiski var rakstīt iesniegumu PTAC par maldinošu reklāmu, bet nu tas tīri teorētiski. Drīzāk šī ir tiešam pieGdienas tēma.

Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda
(labots)

Te būs "gamedators" :)  Citēšu "vecā cena 225, Jūs ietaupāt 34..%"

(Neejot uz to veikalu var stipri vairāk ietaupīt :))

 

http://eirodators.lv/product/gameed/

 

..ar P4 HT 2kodolu cpu, + 4GB DDR3 atmiņu (parādiet man S775 plati kurai ir P4 cpu un reizē DDR3) :D Un 100punkti tā "Geforce 1GB" karte ir tāds labs modelis, kas pavilks jaunākās spēles kā, piemēram, Windows 8 zolīti :D

 

šitādiem cūķiem pa mizām jādod būtu..

Labots - Ze Baarda
Link to comment
Share on other sites

nesaprotu par ko tu cepies? Kas 150ls ir tāds neadekvāts? Parēķini, paskaiti cik katra jauna komponente maksā atseviški (ja kompetence atļauj)

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

nrs

Ņefiga... tas cpu neies uz plates ar 41 čipsetu un ne tik ar 775 soketu.

Asrock ražo plates ar s775 un ddr3, bet nu tas komplekts ir kautkas neticams vienalga... 

Bet nu ko lai dara - vienmēr ir cilvēki, kas, lai nopirktu kautko lētāk, būs gatavi pārmaksāt par šrotu. Tādi ir pelnījuši šo te kantori.

Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda
(labots)

Es nevis cepjos, bet gan runāju par to, ka uzņēmēji čakarē smadzenes klientiem, respektīvi Tev, man un visiem pārējiem mums...  Man tas neliekas pieņemami..  Un liela daļa internetveikalu tā dara.. Pārdod tipa uberdatorus Intel P4 C2D 6Ghz (3+3:D) , 4GB RAM DDR3 (kas pie 800FSB diezvai vispār strādās ātrāk kā DDR2 800mhz), kkāds huibam HDD 500GB, GeForce1GB, bet realitātē specene dzelžiem ir ļoti švaka.. Tev tiešām liekas adekvāti? Uzjautā sev vai iesi un pirksi P4 kompi par 150Ls uz akciju nocenotu no 225? :) Un neticu, ka tur ir lic software, jauna plate vai psu...nešaubos, ka tādi kantori garantijas arī uzraksta viens divi smiedamies....! latvian business jopcik, pietiek visādu čakarētāju un rausēju šeit..

 

MAN NAV VIENALGA UN TEV ARĪ NEBŪTU JĀBŪT!

Labots - Ze Baarda
Link to comment
Share on other sites

Kur aitas, tur cirpēji! Muļķis ir pelnījis, ka viņu apcērp.

Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda
(labots)

Visi cilvēki nav tik izglītoti par pc kā TE lielākā daļa, UN tā visbiežāk NAV viņu vaina + viņiem NAV JĀBŪT obligāti KOMPETENTIEM, pietiek ar to, ka katrs konkrētais indivīds ir speciālists savā (citā) jomā, BET pārdevēja pienākums vienmē ir godprātīgi izturēties pret saviem klientiem vai es ko jaucu? Klienta pienākums ir iet uz jautāt pārdevējam kas un kā, ja viņš nav kompetents, nevis izglītoties IT jomā pirms pērk datoru jebšu klausīties kā viņam bāž batonus ausī..! Ja business ir tāds kāds ir, bode jāslēdz un binzesmenim jāatbild par savu rīcību...

Labots - Ze Baarda
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Meilins

Arsts tev iesmeres citas zales un pats busi vainigs ,jo esi mulkis saja nozare. Sita domasana ir jaizskauz "kipa mani neap..is, tad vis ok" visi esam cilveki un neviens negrib but apcakarets.

Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda
(labots)

Piekrītu absolūti, kamēr būs cilvēki, kam pie kājas daudzas lietas, jo , redz, "tas viņus neskar" vai "ai, ko ta es tur..", dzīvosim tā kā dzīvojam un pieļausim visādiem lupatlasiem aptīrīt savus draugus, paziņas, radus... Visi esam vienā laivā kā saka.. Tas ir jāsaprot.. Cilvēkiem vajag piemērus, esiet tādi un citi sekos..

 

Patīk vilktā paralēle par ārstu.. Arī.. Ārsts Tev izrakstīs nepareizas brilles, tu tās valkāsi un sačakarēsi sev redzi uz mūžu neatgriezeniski...Ko tad teiksi... PATS ES MUĻĶIS, KA NEZINĀJU KĀDAS BRILLES MAN NEPIECIEŠAMAS?

Labots - Ze Baarda
Link to comment
Share on other sites

Meilins

Beztabu drosi vien pie kajas butu, jo nav nesanaks nekads skalais sizets. ptac@ptac.gov.lv uz pateretaj dienestu var rakstit, zvanit ,bet neesmu jurists un nezinu vai ir maz sis uzskatams par parkapumu. Demokratija katrs tirgo ka grib, 3. variants spridzinat.

 

Reals piemers, kads sadi lidzigs kantoris man darba kolega kaiminam laboja datoru. P4 vecu ka pasauli un noplesa 40 ls parinstalejot un ieliekot 120gb pata cieto, es pa 60 ls saliku viniem + - lietojamu kasti un vecos dzelzus izmetu ara jo tur vairs nebija ko. Skumji, jo labi cilveki esot un galigi ne bagati. 

Labots - Meilins
Link to comment
Share on other sites

sudzibas.lv jau ir pāris komentāri, uz tas google ir 2. rezultāts meklēšanā. Padarīt tādiem kanotoriem neko nevar, negodīgi uzņēmēji ir visās jomās. Un piemēram līkrocīgi celtnieki izmaksā daudz dārgāk cietušajiem un man ir gadījies tikt pie tādiem pat caur paziņām.

 

Un nevajaf apcelt "Elkor", protams, ka tur cenas būs augstākas, jo viņiem kaut kā tās telpas ir jāatpelna. Toties ja vajag kaut ko tūlīt un uz sitiena, tad aizbrauc un nopērc nevis gaidi kamēr kāds mazais kantoris no noliktavas atvedīs utt.

Link to comment
Share on other sites

nnoname

par ko te īsti ir cepiens? tie sūdzības.lv pāris komentāri visticamāk arī ir vienīgie tās piparbodītes pircēji

 

 

 

PATS ES MUĻĶIS, KA NEZINĀJU KĀDAS BRILLES MAN NEPIECIEŠAMAS?

 

ja tu ilgstoši nēsā nepiemērotas brilles un nespēj to pamanīt, tad citādi kā par muļķību vai pofigismu to nevar nosaukt

Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda
(labots)

Nu, nu...  domai bija jābūt skaidrai brilles tās vai citas nepareizas daktera izrakstītas zāles vai nekvalitatīvi plīstoši preži, da jebkas, arī šādas bodes un visādi pāķi, kas mēģina iedzīvoties uz citu nelaimes rēķina.. Ar sekām Tev pašam būs jācīnās... Labāk mēģināt nepieļaut šādām sērgām dzīvot uz zemes un vairoties, vismaz varam katrs mēģināt traucēt dzīvi tādiem! Es drīzāk domāju, ka muļķis un pofigists ir tas, kurš saka "ai, mani neskar, ko ta es tur varu, man dārgs savs laiks un nervi lai iespringtu.." ..  :)  Labāk sēdēt pie teļuka un pirst dīvānā izliekoties, ka viss ir tā kā ir un tur neko.. vai ne? :) Es tagad runāju globāli, nevis konkrēti un tikai par šo bodi... globāli par jebkādām cūcībām, kas vērojamas apkārt!

Labots - Ze Baarda
Link to comment
Share on other sites

Plašāk ņemot uz zināmu procentu krāpniecības balstās gandrīz jebkurš biznesa darījums, tikai ir redzamāki un ne tik pamanāmi gadījumi. Kurš gan noteiks, vai cena ir adekvāta vai nē, to regulē tirgus. Kamēr pircējam netiek nodarīts cits kaitējums, kā vien patukšots maciņš, nekas pārkāpts netiek, ar varu taču nevienu nespiež pirkt. Privātais bizness mums joprojām tāds stipri pirmatnēji mežonīgs.
Tas par cenām. Ja detaļas izrādās ne tās, kas rakstītas specifikācijā, tad gan var kasīties, bet visā visumā datori nav ne pārtika, ne medikamenti, kur šmaukšanās var kaitēt veselībai, niknuma lēkme, ka esi apjāts, neskaitās.

Link to comment
Share on other sites

ķeblis

Lūk tev saraksts ar pāris "s**īgajiem" Intel Pentium procesoriem - Launch date pēdējiem no tiem ir 2013. gads: http://ark.intel.com/products/family/41877/Intel-Pentium-Desktop-Processor/desktop

 

Lūk izlinka citāti:

 

Max Memory Size (dependent on memory type) 32 GB

Memory Types DDR3-1066/1333

# of Cores 2

# of Threads 2

Labots - ķeblis
Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda
(labots)

beidz, eirodators acīmredzami tirgo dažus modeļus ar P4 HT! HT viņiem nozīmē 2kodoli, un tas, kā viņi reizina Ghz, Jums arī ir saprotams momentāli iečekojot komplekta specenē rakstīto, tieši tāpat kā ss.lv daudzi dara uc i-veikali, sareizina savu švakuli ar 2.. specene ir fufelis pilnīgs tam gamedatoram un pārējiem.. No tavas listes nevienam no  cpu NAV HT, jo mūsdienīgajiem multi-core cpu tāda fīča vairs nav vajadzīga, HT bija tas , kas lika 1kodolam uzvesties OS vidē daudz maz kā divkodolniekam - darba dalīšanas ziņā... Nav tam Tavam sarakstam nekādas jēgas šeit... eirodators paliek ausīp**kantoris un tur nekā, tirgo viņi vecu P4 un saka, ka ir 2kodoli.. Viņi tak nenorāda precīzi modeli absolūti nevienai komponentei... zini, līdz ar to jau tu vari iegāzt jebko iekšā, un ja garantija gadās kādam, nomaina visticamāk ar tādu pašu kaku pirktu par kapeikām kā metāllūzni.. Ss.lv paskaties (tel.num) kas iepērk cpu P4 par 0,50sant gab un citus hlamus par kapeikām un tad paskaties kas ir centrālais numurs eirodatoram webā.. :)))) Nav jābūt privātdetektīvam lai saprastu kas kas ir kas.. Acīmredzama nelietība, meli, krāpšanās!

Labots - Ze Baarda
Link to comment
Share on other sites

 

 

No tavas listes nevienam no cpu NAV HT, jo mūsdienīgajiem multi-core cpu tāda fīča vairs nav vajadzīga, HT bija tas , kas lika 1kodolam uzvesties OS vidē daudz maz kā divkodolniekam - darba dalīšanas ziņā...
nu ja, nu ja, ļoti daudziem intel procesoriem ir Multi-Threading arī mūsdienās.
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Man liekas, ka mēs visi zinam par ko Ze Bārda runā. Domāju ka mazāk ir jācepjās par konkrēto gadīju, bet vsipārīgi.

 

Jebkurš cilvēks var būt nekompetents kādā jomā, arī gudrais datorgīks.

 

Nevienam nepatiks, ja Tevi apčakarē, ar dārgākām zālēm, kuras izraksta ģimenes ārsts.

Nevienam nepatiks, ja Tevi apčakarē, ar cūciņas gaļu, bet patiesībā tur ir zirdzis vai govs.

 

Nevienam nepatiks, ja Tevi apčakarē, ar dārgākām datora komponentēm, kuras ievieto tavā datorā nekompetents / krāpnieciski tendēts cilvēks.

 

 

 

Tapēc vēlreiz atkārtošos, manuprāt tas ir stulbi, ja Tu kā intelektuāls cilvēks saki, ka Tevi tas neskar, bet attiecīgi rītdien Tev būs appisiens par negodīgiem policisitem.

 

Veiksmīgu piegdienu visiem.

Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda

 

 

nu ja, nu ja, ļoti daudziem intel procesoriem ir Multi-Threading arī mūsdienās.

Vecais HT un tas par ko tu runā - Multithreading > biki ir tomēr atšķirība, un izej cauri tam sarakstam, paskaties kuram tad ir HT - nevienam....

 

-------------------------->

Tieši par to es arī runāju, šis konkrētais gadījums ar to datorbodi bija tikai sīks piemērs. Gribēju paskatīties uz bootiešu viedokļiem. Tas, ko gribēju pateikt ar visu to - rezumē > ka katram vajag maksimāli iestāties pret visādām cūcībām, jo tas skar tieši vai netieši, agri vai vēlu, visus mūs.. Un reāli tikai dīvānā pirdēji domā "ai, ko ta es, es jau neko, tāds niecība vien esmu". Viss sākas ar mums pašiem.. Gribi normālā valstī dzīvot un starp sakarīgiem cilvēkiem? Tad rādi citiem un māci piemēru.. Iestājies par labām lietām un padari dzīvi neciešamu tiem, kuriem gribas uzdzīvot uz citu bēdas cik vien Tavos spēkos!

 

 

 

 

Lai labas brīvdienas visiem!

Link to comment
Share on other sites

matains

Skaidrs, ka šis ir pārākais kaktu kantoris, bet viss ko viņiem var pārmest, ir konkrētu modeļu nenosaukšana, Maldināšana tur nenotiek, jo uzrādītās specenes ir reālas (katrā ziņā nav iemesla domāt pretēji). Intereses pēc saliku to 'gaming' datoru iekš 1a no lētākajām detaļām, kas atbilst norādītajām specifikācijām. Pieņemot, ka diskdziņa nav (vismaz nav norādīts) un proča vērtība, kā te minēja, ir 0.50 Ls, sanāk 122 Ls. Jā, 150 Ls ir pārāk augsta cena, bet par krāpšanām runas ir liekas. Vienīgi tas "2 CPU" ir līks, bet viņi tev atbildēs, ka tas ir komplekta nosaukums :D

 

admini neļauj likt linkus uz 1a, gan jau dēļ līguma ar ekoshop :D

Labots - matains
Link to comment
Share on other sites

 

 

Te būs "gamedators"

 

Un 100punkti tā "Geforce 1GB" karte ir tāds labs modelis, kas pavilks jaunākās spēles kā, piemēram, Windows 8 zolīti

 

Kur tu ņēmi, ka tas kompis ir domāts spēļu dzenāšanai??!!

 

Bet nu ir, ir miglā tīts tur viņiem.

Link to comment
Share on other sites

kuku, vispār jau liellopu gaļa ir daudz dārgāka par cūķi. :) Bet tā jau protams var piekrist Tavam viedoklim, bet kā jau šeit visi izsakās, nav reāla veida kā ar šo cīnīties. Vienīgais var stāvēt pie tā veikala ieejas un brīdināt visus pircējus, ka tur tiek tirgoti mēsli. :)

Link to comment
Share on other sites

andza, saproti lūdzu šo pēc būtības, principa pēc kretinē tādas lietas, ka, piemēram, pārtikas piegādātajs Tev melo par produkta sastāvu, un tikai tādēļ, gribētos PVD atbalstīt, lai šādi sviesti nenotiktu.

 

ps. Stāstiņš no manas dzīves par zirga gaļu. Ar vecmammu pirms apmēram 3 gadiem, sēžam virtūvē mielojamies ar desu maizītēm. Tīri intereses pēc vecmamma sāk pētīt desas sastāvu. Vecmamma ierauga, ka desā ir zirga gaļa. Tā kā vecmammai ir tiesības izvēlēties ko ēst,  nākamos 3 gadus viņa šo desu nepirka, un pievērsa lielāku uzmanību, lai zirga gaļu neēstu. Bet redzi, kā beigās sanāk, pēc 3 gadiem, tā pat sanāk, ka viņa to zirdziņu ir ēdusi, kaut vai pati izvēlējās to neēst. Un tas manuprāt ir sliktākais visā situācijā, ka Tev ir izvēle, bet tava izvēle netiek ņemta vērā (tu tiec mānīts).

 

Tapēc, ja rodas šādas situācijas, manuprāt, nevajag iebāzt galvu zemē kā strausam, bet vismaz mazākais, ko cilvēks var izdarīt, ievietot antireklāmu kādā portāla, vai vismaz aizsūtīt sms uz attiecīgajām iestādēm, kas par to atbild.

Link to comment
Share on other sites

ķeblis

Manas aizdomas par to kantori ir, ka tur uzdarbojas kāds kuram nav ne mazākās saprašanas par datoriem un čalis tikai grib nopelnīt naudu darot vienīgo kas izdodas, bez ielu slaucīšanas. Pati lapa ir amatiera darba rezultāts ... nebūt nešaubos, ka tur fonā tikai amatieri kruķī lietas kā māk. Neviens tev neliedz doties uz nedaudz respektablākiem kantoriem kā M79, Capital, Elkor, vai arī Baltic Data.

 

Tu šeit cepies tādu putainu p**aļu, ka sāk šķist, ka tu esi tā kantora nesenais klients bez maz vai ... ja tev ir tik lielas pretenzijas, tad lūdzu - http://www.ptac.gov.lv/ Bez liekas matu plēšanas vienkārši atceramies par tādu civilizētu iestādi kā "Patērētāju Tiesību Aizsardzības Centrs" un uzsitam viņiem vēstuli, vai sūdzību ... sliktākajā gadījumā ceļam telefonu un zvanam uz "Tautas Balss" vai arī "Bez Tabu"

 

Tak paskaties uz to lapas saturu - var redzēt, ka info visa tur ir sagrābstīta no ražotāju web resursiem ko izdarījis cilvēks kam nav diža poņa kas tur notiekās tajos datoros.

Labots - ķeblis
Link to comment
Share on other sites

matains

Bet kuku, šis nav tas gadījums! neviens te nesaka, ka tas P4 ir kāds no ivy bridge pentiumiem! Patiesībā ir dota infa (cache, fsb, sokets, HT esamība), pēc kuras skaidri ir noprotams, ka tas ir Pentium 4 HT. Drīzāk te salīdzinājums būtu ar desu, kurā patiesībā bemazvai puse sastāva ir soja (bet sastāvā ir minēta) - nekā pretlikumīga

Kā jau rakstīju, te var pārmest tikai neatbilstošu cenu, kuru nekāds PTAC nevar apstrīdēt, un tautas balsis tikai pavīpsnās. 

Labots - matains
Link to comment
Share on other sites

Man domāt LV ir pilns ar maziem saitiem kas kaut kā naudu krutjī ;) izvēle vai iepirkties tādā kaktu kantorī un cerēt uz kvalitāti paliek tev ;)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...