Jump to content

bezmaksas antivīruss


zhakal
 Share

Recommended Posts

Guest wersa

Caps - kādā veidā tu minimizēm riskus?

Vispār, jā, ko tur pētīt, kur ņēma zarazu? LiveCD iekšā un tīrīt. Tiec Safemodē- jau labi.

Reāli, cik skatos, cilvēkiem no kukaiņiem ir bail. Nereti dzelžu vainu pieraksta kukaiņiem.Paņem xx AV un apstrādā savu PC.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Caps, tu esi speciālists elektronikā, bet lūdzu, neblamējies un necenties stāstīt savu pseidotaisnību par softiem. Tas ko pieminēji, ir dziļi subjektīvs viedoklis pēc dedukcijas metodes balsoties uz "viena tante teica" un "vienreiz dzirdēju no kaimiņa".  

 

wersa, mūsdienās sabiedrības informēšana ir obligāta. Tāpat kā autiņu atsaukšana sakarā ar kādiem defektiem, no kuriem labi ja 1 no 10000 ir reāli saskāries. Analoģiski ir ar softiem 

Labots - Skrandainais
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

wersa, nu taču neinstalējot to drazas kaudzi, ko nosaucu. Protams arī liekot, lai updeitojas viss, kas var - Windows, MSE, Office, Flash Player u.c. Idiotiem noņemu administratora tiesības un uzlieku administratoram paroli, ko viņiem nesaku. Nekā pārdabiska, bet ar to pietiek. :)

 

Skrandainais, maldies - vispār es esmu programmētājs, pie tam specializējies uz C valodu, native unmanaged kodu un arī embedded sistēmām. Patiesībā elektronika un tehnika man ir nākušas neakadēmiskā ceļā. Par to, kādēļ tie softi ir līki, es Tev varu nolasīt vēl garāku lekciju kā audio diskusijā, bet diez vai ir vērts, jo to pat reti kurš ITišņiks līdz galam sapratīs. Kad esi pārāk tālu abstrahējies Web, .NET un Java pasaulē ar LU datoriķos iezombēto biznesa mārketinga šauro skatījumu, tad realitāti saprast jau ir tuvu neiespējami...

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Caps, ja reiz esi bijis vai esi programmētājs, tad vajadzētu skatīties uz realitāti, nevis tagad pasludināt, ka dažas ievainojamības vainojamas pie tā, ka cilvēki lieto antivīrusus. Jekurš softs ir caurs, jo to izdomāja cilvēks un nevarēja/negribēja paredzēt visus scenārijus. Mūsdienu lielākais bieds ir cilvēku tupums, kad cilvēki sūta bankas pieejas datus āfrikas draugiem un neviens antivīruss vai supersofts to neapturēs. 

 

Pēdējā laika vīrusi kļuvuši rafinētāki pievilināšanā, bet vienkāršāki izpildījumā un jekbkurš domājošs IT speciālists manuāli to bez antivīrusa var iztīrīt. 

 

ieleja, tie kas izstrādā softus ar javu, tie izmanto stabilās versijas nevis jaunākās. Apdeitam jābūt pamatotam nevis automātiskam. It īpaši tas attiecas uz servera pusi.

 

Visi tie vīrusi, antivīrusi ir mežonīgi liels bizness. Kā saka, ir aitas, ir cirpēji.

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Tagad tā. Man uz PC ir uzinstalēta Java. Pirms nedēļas šamo nočekoju, skaitījās svaiga. Tagad time vait stāv update čekera process. Tad man ļaut šim katru dienu meklēt kādus updeitus, vai atslēgt auto updeitus tai Javai? PC nav serveris, parastais.Par to ka bizness, nešaubos. MS kritizē par vinduli, bet paskatoties, kas darās ar ofisu, kur entās versijas viena pēc otras. Antivīrusu firmas sludina katru mēnesi tūkstoši jaunu vīrusu, tārpu, trojānu.

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Skrandainais, tās nu nav nekādas dažas ievainojamības. Tie ir ievainojamību desmiti, simti un pat tūkstoši daudzu gadu garumā. Un jebkurš softs nav caurs - to Tev tikai LU biznesmeņi un darbā tā samācīja. Nē nu labi, neiegrimstot galējībās - vienam softam atklāj vienu ievainojamību gadā un tā uzreiz tiek salabota, bet citam vienu nedēļā un tās karājas nesalabotas gadiem. Atšķirību jūti? Tas parāda izstrādātāja attieksmi pret koda kvalitāti. Un tāpat ir vēl lērums citu faktoru, kas norāda uz attieksmi pret kvalitāti. Piemēri:

 

* Rij neadekvāti daudz RAM un/vai CPU priekš sava uzdevuma.

* Bloatware - piebāztas funkcijas, kas ir "ne par tēmu".

* Neergonomiski interfeisi. Gan skaisti, gan pretīgi.

* Platformas konsistences neievērošana interfeisam, dizainam, tehnoloģijām.

* Standartu neievērošana.

* Stulbu un līku EXE instalāciju izmantošana nevis Windows Installer MSI pakotnes.

* Gatavu un bieži līku bibliotēku lietošana tur, kur tas nav nepieciešams.

 

Par lietotāju čakarēšanu.. Taisnība, bet tam nav nekāda sakara ar programmatūras ievainojamībām, vīrusiem un antivīrusiem.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Caps,  atkal kārtējā tukšmuldēšana, kuru zina jebkurš izstrādātājs. Es atkārtoju vēlreiz - kur ir reāli fakti, ka šīs ievainojamības ir izmantotas? Lai būtu precīzāki, pēdējā gada laikā. 

 

Attieksmei nav nekāda sakara. Par programmēšanu maksā naudu. Ja nemaksā, tad neviens neko nedara. Ja tu pa baltu velti labo koda kļūdas, tad lielais vairums tā nedara. A par korporatīvo stratēģiju un mārketingu es negribu klausīties un diskutēt, jo tas ir bezjēdzīgāk par čurāšanu pret vēju. 

 

 

Tas parāda izstrādātāja attieksmi pret koda kvalitāti.
 

 

ieleja, sakars ir liels, jo caurums lietotājam kaitē tikai tajā gadījumā, ja viņš apmeklēs kādu kaitīgu lapu (neraksturīgi normālam interneta lietotājam), kas arī tikai teorētiski būs daudz mazāk kaitīgi nekā salasīt inficētu softu vai sūtīt savus privātos datus kakeriem. Serverus pieminēju, jo tur ir svarīgi aiztaisīt visu ciet un neizmantot līkus risinājumus. Protams, arī pašai lapai nevajadzētu aiz sevis atstāt aizmugurējās durvis.  

Link to comment
Share on other sites

Леший

Kāds ir izownojis mežaveča kontu? Kā var nezināt par javas caurumiem? Tikai šogad bija atklāti 2 kritiskie caurumi, un arī, esmu saņēmis linku uz lapu ar aizdomīgu javas midletu. Tā, ka man ir *nix un pārlūkā java ir atslēgta, īsti nezinu, ko tas darija, bet citi stāstīja, ka viņu AV lamājās par to lapu.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Леший, caurumi bija, ir un būs. Vismaz nekas traģiskāks par sasser nav bijis. No kurienes saņēmi linku? Uz tām lapām iet lietotājs vulgaris? 

 

Jūs te aurojat par caurumiem, vīrusiem, kas labi ja 0.1% lietotāju tiešām skar, un aģitējat par dzīvošanu alā (pēc capa vārdiem viss interneta softs ir crap) vai bezjēdzīga antivīrusa pirkšanu katrā kastē. 

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

Леший

Kāds it kā sakarīgs cilvēks dabuja to zarazu un spamoja vēl vienā uberdrošā programmā - skype. Protams, noinformējot viņu, viņš iztīrīja datoru, bet daži paspēja saklikšķināt.

"Caurumi bija ir un būs" skan labi, ja mēs runājam par softu vispārīgi, bet nu javai to caurumu kā caurdurim. Šajā ziņā java ir nepārspēts čempions (runa ir konkrēti par drošības caurumiem).

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Леший

 Pirmkārt, javas apleti ir dinozaurs un java uz datoriem tiek likti aizvien retāk.

Otrkārt tai linka galā var karāties mūžseni caurais exe fails, kurš nodarīs tādu pašu vai lielāku skādi, ja OS ir windows (klasika). 

 

Minētais piemērs ir balstīts uz lietotāja tupumu, kurš ver vaļā nezināmas izcelsmes linkus. Princips ir vecs kā pasaule un minētie caurumi tikai nedaudz veicina tos. Ja otrā galā būs instrukcija, kā instalēt vīrusu, tad 100% kāds to izpildīs un nodos tālāk, pat ja sistēma būs nodrošināta ar vislabāko antivīrusu. 

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

Леший

Es atļaušos nepiekrist par cilvēka tupumu. Tev pašam ikdienā pazīstamie cilvēki met visādus linkus ar jokiem, interesantiem stāstiem utt. Ne jau tu tos visus ignorē. Bet pateicoties javai, uzspiest uz linku ir nedroši. Ja esi palaidis garām, tad priekšpēdējā caurumā nevajadzēja spiest ok vai tml, pietika atvērt linku.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

 

 

Attieksmei nav nekāda sakara. Par programmēšanu maksā naudu. Ja nemaksā, tad neviens neko nedara.

Da beidz vot šito ekonomikas fakultātes līmeņa tuftu dzīt. Realitāte ir tāda, ka neviens neko nedara arī tad, ja maksā! Tādēļ, ka neko nerubī! No 100 koderiem labi ja viens vispār spēj uztaisīt ko kvalitatīvu.

 

 

 

Serverus pieminēju, jo tur ir svarīgi aiztaisīt visu ciet un neizmantot līkus risinājumus.

Un tieši tāpat arī klientam! Kādēļ instalēt Java, ja tā nav vajadzīga? Kādēļ lietot Adobe Reader ar pluginu, ja ir pieejami funkcionālāki UN drošāki softi?

 

 

 

Otrkārt tai linka galā var karāties mūžseni caurais exe fails, kurš nodarīs tādu pašu vai lielāku skādi, ja OS ir windows (klasika).

Pilnīgi nejēdzīgs salīdzinājum, jo EXE fails nepalaižas atverot lapu. Tas ir jānovelk, jāpalaiž un vēl UAC jāatbild ar "Yes"!

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ja reiz esi tik gudrs, kāpēc tev nav programmētāju kantoris ar 100 gudriem programmētājiem? Gudri pukstēt un kritizēt redz visi māk, tikai pakaļa nokrīt bezdibenī, kad tiešām jāsavāc komanda. Kadru problēma ir aktuāla visā pasaulē, kas jau būtu sen jāsaprot un nav jāgaida brīnumus no kāda miljardus pelnoša kantora. 

 

No lietotāja-parastā viedokļa tie paziņojumi ir kaķim apakš astes un reti kurš viņus lasa. Nospied linku, next next finish. Tas ka viņš saucas UAC, ka kaut kur velkas fails (pie ātra neta) ir jau tehniska lieta.

 

 

Pilnīgi nejēdzīgs salīdzinājum, jo EXE fails nepalaižas atverot lapu. Tas ir jānovelk, jāpalaiž un vēl UAC jāatbild ar "Yes"!

 

 

Bet html5 esot sūds. Un visi pārējie softi arī nekur neder. Tad kas der? Piemēram, meteoradara video, kādas alternatīvas to uz ipad planšetes vai telefona skatīt?

 

 

Kādēļ lietot Adobe Reader ar pluginu, ja ir pieejami funkcionālāki UN drošāki softi?
Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

 

 

Kadru problēma ir aktuāla visā pasaulē

Ļoti labs piemērs, kādēļ tas tā ir, ir LU datorikas fakultāte, kas uz sava biznesa konveijera masveidā ražo trulus Code Monkey. Arī audio diskusija labi parāda lietas būtību - zināšanas un loģiska un inovatīva domāšana šodien tiek uztverta kā negatīva darbība.

 

 

 

No lietotāja-parastā viedokļa tie paziņojumi ir kaķim apakš astes un reti kurš viņus lasa. Nospied linku, next next finish. Tas ka viņš saucas UAC, ka kaut kur velkas fails (pie ātra neta) ir jau tehniska lieta.

Tādiem idiotiem normāls apkalpotājs noņem administratora tiesības un punkts.

 

 

 

Bet html5 esot sūds. Un visi pārējie softi arī nekur neder. Tad kas der? Piemēram, meteoradara video, kādas alternatīvas to uz ipad planšetes vai telefona skatīt?

Alternatīvu neesamība sūdu par apelsīnu nepadara. HTML5 kā standarts ir nedaudz mazāks sūds par HTML4. Tie patiesībā nav pelnījuši tikt saukti par standartiem, jo tie lielā mērā ir tikai neprecīzas vadlīnijas. Un HTML fundamentāli ir pilnīgi nepareiza tehnoloģija. Un, kā jau es teicu - Adobe Flash Player nākas lietot, bet citai drazai ir labākas alternatīvas. Varu nosaukt labu piemēru - Adobe Reader vietā PDF-XChange Viewer. Tas saliek Adobe brīnumu vienos vārtos visās jomās. Vēl, piemēram, kā video pleijeris MPC-HC pamatīgi saliek VLC murgu.

Link to comment
Share on other sites

Vislielākais bieds un vīruss datoram ir tas, kas sēž/stāv etc.. un klabina taustiņus... parastam lietotājam (mājas) neko vairāk par MSE nevajag.. arī mazos birojos (līdz 10 datoriem, saskaņā ar licenci) pietiks..

 

Nevajag spaidīt visādu tupizmu un staigāt pa lapām, kur neklājas.. ja nedomāsi ar galvu, neviens AV nepalīdzēs.


@@Inspektors Caps, adobe readerim ir ļoti daudz alternatīvas.. kura labāka/sliktāka.. tas jau tīri subjektīvi.

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Lietotājam ar smadzenēm - limitētā jūzera konts. Protams, nedrīkst līst arī nakedbabes.kom lapās, klikšķināt uz reproduktīvo orgānu palielināšanas saitēm un sazināties ar Āfrikas prinčiem.

 

Lietotājam bez smadzenēm - kaspersky. 

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

 

 

adobe readerim ir ļoti daudz alternatīvas.. kura labāka/sliktāka.. tas jau tīri subjektīvi.

Man tā izvēle ir objektīva, jo tam ir viss, kas ir Adobe Reader, plus:

* Mazs un ātrs.

* Nereģistrē miljons komponenšu sistēmā.

* Normāls interfeiss.

* Ir 32-bit un 64-bit pārlūka plugini ar tādu pašu pilno interfeisu.

* Windows Explorer vislabāk (pilnīgi visiem) failiem rāda thumbnails.

* Var renderēt/saglabāt lapas kā bildes.

* Ir OCR priekš teksta atpazīšanas failos ar bildēm.

* Ir 64-bit versija.

* Ir MSI instalācija.

* Daudz sīku fīču un ērtību.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pacelsim atkal. Juusuprat, kursh no zarazu dakteriem uz sho briidi buutu sakariigaakais risinajums? Opsistema win xp. Laiku pa laikam pie laptopa tiek jaunaa paaudze, kura pamanaas ievazaat dazhaadas hernjas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Priekš jaunās paaudzes ievies limited jūzerus. Lai čīkst, lai brēc, bet lai saprot, kas ir kas, ja ar to netiec galā, tad problēma jārisina citur  :)

Link to comment
Share on other sites

karlislivi

Vecam kompim nekāds,pietiek ar Iobit system care profesional vai Toolwiz care pēc patikšanas.Jaunam Spaybot SD

Link to comment
Share on other sites

intervall

 

 

visslabākais un nav uzbāzīgs (kā avg) ir Avast !

Šis,manuprāt,ir viens no tizlākajiem,ja vien neizslēdz visus ziņojumus un neuzliek silent-mode.Bāž savas komerciālās reklāmas.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

 

 

Priekš jaunās paaudzes ievies limited jūzerus. Lai čīkst, lai brēc, bet lai saprot, kas ir kas, ja ar to netiec galā, tad problēma jārisina citur

Tieši tā!

 

 

 

Esmu izmēģinājis daudzus AV un varu teikt ka no free visslabākais un nav uzbāzīgs (kā avg) ir Avast !

Nav gan. Avast no bezmaksas ir labākais tikai tiem datoriem, kuriem ir ļoti maz RAM, jo tas rij tikai ~30 MB. Bet, tā kā tas rij tik maz RAM, tad tas visu laiku vīrusu definīcijas lasa no HDD un sekojoši reāli bremzē datoru tādā veidā. Visi pārējie definīcijas tura RAMā un ar pietiekošu RAM apjomu kustās ātrāk, bet attiecīgi arī aizņem 100+ MB.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...