Jump to content

Bitcoin


GaGlets
 Share

Recommended Posts

Nu kak tam bizness, aizstāvji?

 

Norm, ceņiks turās 420 euro gabalā, biznesa bīdītāji dzīvo bēdu nezinot, ja nu vienīgi nav mt.gox-ā baigi piķi turējuši. Man škiet, ka vīri pat priecīgi smīn bārdā, jo pat lielākā (?) exchange beigas nekādu megatriecienu nav devušas. -25% (?) ar tendenci atkal kāpt - pie šādām ziņām BitCoin veterāni mierīgi dzīvo tālak. Atskatoties pagātnē līdzīgas ziņas būtu likušas cenai mainīties -50-70% (?), tā kā ilgtermiņa bitcoin attīstības piekritēji (es) šo redz kā dabisku tehnoloģijas attīstības soli.

 

Tabuliņas interesentiem: 

https://bitcoinity.org/markets

 

Protams, līdz normāls uzņēmums būtu ar mieru pieņemt BitCoin vēl tāls ceļs ejam, ja vispār tas ir ceļš pa kuru šī tehnoloģija dosies, bet tie, kas brēc, ka piramīdu shēma ta nu beidzot sabrukusi un visi, kas ar šo ņēmušies laizi brūces un aizņemas SMScredit var riet tālāk, kamēr BitCoin karavāna jāj pretim saulrietam.  

 

 

 

kaa veesturniecei, apskaidrojiet kaads - kaads iisti ir kripto"valuutu" segums? nu taa pa vienkaarsjo apskaidrojiet!

 

Fiziski - nekāds - ne zelts, ne sudarbs, ne pat lauzts grasis. Tika cilvēku uzticība BitCoin algoritamam un p2p sistēmai, kas nodrošina:

1) cilvēks vienmēr varēs samainīt bitcoin pret precēm un pakalpojumiem

2) BitCoinu nepaliks maģiski vairāk, ir tie 11 milojuni matemātiski noteiktu bitocinu un viss. 

 

Lieta tādā, ka pa lielam tieši tāds pats segums ir arī mūsu pašu Eiro un Dolāriem, kā internets un kolēģi netā laipni izskaidros jau kādu laiku arī netiek reāli segts (šinī gadījumā - mainīts) ne pret zeltu, ne sudrabu. Nauda principā ir kolektīva uzticība, ka valsts spēs gana labi menedžēt savu valūtu, lai nesapistu visu un nodrošinātu, ka

1) cilvēks vienmēr varēs samainīt [ievieto valūtu] pret precēm un pakalpojumiem 

2) [ievieto valūtu] nepaliks maģiski vairāk un kļūst tikpat vērtīga kā papīrs uz kā tā printēta. 

Vārdi - devalvācija, valsts parāds, obligācijas nāk prātā.

 

Principā tā ir izvēle, kuru Tu uzskati par mazāk nekompententu -

Bitcoin - kriptogrāfisku publisku algoritmu p2p, kurš ir supercaurspīdīgs, globāls un jebkruā brīdī visiem pieejams, lai mēģinātu to salauzt, tomēr brieduma ziņā vēl ir bērna autiņos. 

 

Valsts - bariņu baltu vīriešu, kuru galvenais plāns bieži vien ir glābt savas un savu banku pakaļas, parasti uz mazāknodrošinātās/mazākinformētas masas rēķina. 

Labots - Svekris
Link to comment
Share on other sites

bitcoin nav nekāda reālā seguma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tāpat kā asv dolāram :D

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

ar to bitcoinu ir interesanti. Mt.Gox nozaga (nolēja) tieši bitkoinus. ja tiem nav nekāda reāla seguma, tad jau nav nekādu reālu zaudējumu arī ;).

Link to comment
Share on other sites

 

 

tika atrasta ievainojamiiba transfer procesaa:>

Tad jācer ka viņa tiks novērsta.

 

 

 

otrkaart - man, kaa veesturniecei, apskaidrojiet kaads - kaads iisti ir kripto"valuutu" segums? nu taa pa vienkaarsjo apskaidrojiet!

 

Pa vienkāršo - seguma nav! Tieši tāpat kā nav seguma latiem, eur, mārciņām, usd un vispār jebkurai mūsdienu valūtai! Arī zeltam! Lai vienkāršotu preču un pakalpojumu kustību ir pieņemts ka kaut kam (naudai) ir kāda vērtība un tas arī ir viss. Vienkāršs piemērs - ko iesāksi ar čemodānu naudas vai zelta gabalu uz neapdzīvotas salas? :D

 

Kriptovalūtām atšķirībām no tradicionālām ir viens liels pluss - valdības un bankas nevar viņas "piedrukāt" pēc savām vēlmēm. Bet visas pasaules valstis dzīvo uz to ka principā apzog visus naudas lietotājus piedrukājot klāt papīrīšus cik vēlās (oki, mūsdienās lielākā daļa naudas ir ieraksti datu bāzēs, nevis papīrīši, bet principu tas nemaina!) 

Tāpēc neviena valdība, neviena banka neatbalstīs kriptovalūtas! 

Link to comment
Share on other sites

Ok, laikam vēl plānprātiņiem par maz, nākamo bump ar linku taisīšu, kad jau viss aizies pa pieskari :lol:

 

p.s.

Sveiciens no Mavrodi. 

Link to comment
Share on other sites

Es neuzticos ilgtermiņā ne vienai valūtai, ne kripto, ne tradiconālai.

Bet pagaidām neesmu atradis drošu veidu kā paglabāt nopelnīto nākotnei, ja nu vienīgi šķidrā "valūta" jo kā zināms to ko esi nodzēris to neviens, nekad tev neatņems! :D

Skaidrs ka kriptovalūtas vismaz tagad ir avantūra, līdzīga mmm vai bankai baltija.

Link to comment
Share on other sites

Aktīvie lietotāji mt.gox neizmantoja jau pusgadu, esot bijusi nojausma, ka tur viss iet dēlī.

Principā visiem lielajiem biznesmeņiem, kas ieguldīja entos miljonus, tagad vajadzētu saštromīties un ņemt naudas ārā.

Hvz kapēc, bet vilciens tiešām iet uz priekšu un vērtības kritums nav pārāk liels.

Link to comment
Share on other sites

Mans komentārs - palasiet, kas ir Pump and dump.

Tajā brīdī, kad Forbes etc. sāka celt kriptovalūtas saulītē, tā jau bija pirmā pazīme. Līdzīgi kā nekustamajos, ja šeit taksists sāk spriedelēt, vai viņam nevajadzētu sākt 'minot'.

Ideja kā tāda ir interesanta, bet loģiskais jautājums, kurš rada monētas - yeah right, ar kompi/videni,asic mineri dzenājot kkādu softu. Seems legit :D

Par segumu - kamēr tas ir interesanti tādiem silk road veidīgajiem, tikmēr interese būs, bet citādi parastie e-shopi (e.g. overstock), kas ieviesa norēķinus ar bitcoinu, vienkārši uzreiz izkašo bitcoinus kādā kriptovalūtu tirgū. Attiecīgi viņi nenodrošina nekādu segumu, tieši otrādi - katrs pirkums izmet tirgū bitcoinus, kam nepieciešams pircējs.

Par šo tēmu varētu rakstīt daudz, bet slinkums. Fanātiķi, protams, ar putām uz lūpām aizstāvēs (kā nekā profits no tā atkarīgs).

Link to comment
Share on other sites

varētu domāt tas bitcoins ir spiesta lieta, nepatīk nelieto... citādi, lietojis neesmu, bet nosodu...

Link to comment
Share on other sites

 

 

otrkaart - man, kaa veesturniecei, apskaidrojiet kaads - kaads iisti ir kripto"valuutu" segums? nu taa pa vienkaarsjo apskaidrojiet!
 

 

Āķis jau arī bija tajā, ka vienīgais segums bija/ir salīdzinoši "grūtais" valūtas ģenerācijas process. Visu procesu izčakarēja biznesmeņi, kas sāka nodarboties ar intensīvu mainošanu (lasi ieguldīju reālus $ aparatūras iegādei) un protams melnais tirgus. Bet tā doma par valūtu, kas nav piesaistīta centralizētai banku sistēmai ir laba un atbalstāma. Tādām valūtām būtu valsts institūciju/bankas kontrolē.

 

Šeit nav par kriptovalūtām, bet palasīt ir interesanti. http://www.positivemoney.org/


 

 

Bet pagaidām neesmu atradis drošu veidu kā paglabāt nopelnīto nākotnei, ja nu vienīgi šķidrā "valūta" jo kā zināms to ko esi nodzēris to neviens, nekad tev neatņems!

 

Tāda veida nav. Dārgmetālus var nozagt un to vērtība svārstās ievēorjami. Arī kara laikā (nedod Dievs), kam tie dārgmetāli būs vajadzīgi? Nekustamie īpašumi? Nu uznāks kārtējā krīze vai okupācija, un viss pazudīs. Risinājums ir visu naud iztērēt un neko nekrāt. :) 

Link to comment
Share on other sites

izčakarēja biznesmeņi,

 

"izčakarēja" tiktāl, ka tas tagad maksā ~ 400$ :shok:

Labots - Tubus
Link to comment
Share on other sites

Vai tad tas, ka ar to tagad spēlējas spekulanti un narkotirgoņi ir uzskatāms par vieksmes stāstu?

Link to comment
Share on other sites

1. papīrīši un zelts ir bezpersoniskāks, nekā kriptonauda, tur viss parādās, kas, kuram, cik; pie kam tas ir publiski pieejams visiem. Vot piesaistīs maciņu pie Pers.Id., tad gan sāksies bļaušana, ka neko uz ķepas nevar iedot.

 

2. pagaidām lielākais spekulants ir ASV fed.Banka kas driķelē papīrīšus lai afroamerikāņi netaisa dumpjus savos getto.

Link to comment
Share on other sites

Klasiskajām valūtām, visām kā vienai ir problēma - tā valsts kas viņu "uztur" var izlaist apgrozībā(emitēt) brīvi izraudzītu šīs naudas apjomu! Un ne tikai var bet arī vairāk vai mazāk aktīvi tas tiek darīts. 

Rezultāts ir tāds ka valsts var pastāvēt gadiem ar budžeta deficītu (tērēt vairāk naudas kā ir "nopelnījusi", ja vien vārdu "nopelnīt" var pielietot priekš veida kā valstis iegūst naudu.... ) rezultātā ir bezjēdzīgi veidot naudas uzkrājumus, ir grūti, lai neteiktu neiespējami kaut ko uzkrāt nākotnei! 

 

Ja kāds grib teikt - sazvērestības teorija, paskatāties uz klasiskajām, stabilajām valūtām piem GBP, USD. Cik par vienu dolāru varēja nopirkt 1970 gadā piemēram un cik var nopirkt tagad...... 

 

Kriptovalūtas ir mēģinājums šo apsurdo situāciju likvidēt. Lai nevienam nebūtu iespējas "piedrukāt" naudu pēc savām vēlmēm. Bet te ir kaudze citu problēmu un vai bitcoin izdosies šo problēmu atrisināt un piedāvāt drošu veidu kā glabāt nopelnīto....  Diez vai... 

 

Kas attiecas uz narkotirgoņu pieminēšanu - viņi jau kopš laika gala ir izmantojuši anonīmu valūtu - papīra naudu! 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

roanlds_, un kas ir visdīvainākais, tad no tās bezgalīgās papīrīšu drukšānas valsts nenopelna neko, viss aiziet privātās bankās. Banka tev iedod neeksistējošus papīrīšus teiksmi mājās vai auto iegādei, un tu vēl par to viņiem vēlāk procentus samaksā.


Narkotirgoņiem, suteneriem ir vieglāk operēt ar kriptovalūtu nekā čemodānus ar papīrīšiem vadāt apkārt. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

pagaidām lielākais spekulants ir ASV fed.Banka kas driķelē papīrīšus lai afroamerikāņi netaisa dumpjus savos getto.

 

Te nevar nepiekrist - ja piemēram pagājušo gadu LV banka izdomātu emitēt pāris miljardus LS, tad tie ls izklīstu tikai pa LV, un tas radītu gandrīz momentālu ls vērtības zudumu un mega inflāciju.

 

Ar USD ir nedaudz savādāk! Amerikānim vajag naftu. Viņš "izdrukā" pāris miljonus usd, pārskaita viņus arābu naftas šeiham. Bet šeihs viņus nesteidzas iztērēt iekš ASV. Tā kā dolāri ir cieņā visā pasaulē tad viņš par tiem nopērk lamborgini eiropā un jahtu honkongā. Dolāri izklīst pa pasauli, uz ASV atpakaļ atnāk tikai neliela daļa. Sanāk ka ASV iegūst reālas vērtības pretīm dodot papīrīšu.  


 

 

un kas ir visdīvainākais, tad no tās bezgalīgās papīrīšu drukšānas valsts nenopelna neko

Kādas muļķības!  Kā pēc Tavām domām valstis var gadu desmitiem dzīvot ar budžeta deficītu? (Es arī labprāt dzīvot tērējot vairāk, kā nopelnu, bet nevienam privātajam vai firmai tas pagaidām nav izdevies) 

Link to comment
Share on other sites

1.Kāds Lats? kāda Latvija?

Dollārs patlaban ir pasaules valūta, un to regulē viena valsts, kas tādejādi lāpa savus caurumus budžetā. Uz mūsu visu rēķina. Nu un kas ka tas nedaudz krītās cenā, amerikāņiem par to nospļauties, viņi to uzreiz nejūt.

 

2. Protams, ka naudas pārvedumi ir ērtāki, nekā čemodānu staipīšana, tikai tad var atrast konta īpašnieku, šeit kriptovalūta ne ar ko neatšķiras no īstās.

 

3. Kāpēc valstij, būtu kaut kas jāpelna? tas ir kas,-  viņas virsuzdevums? Man liekas konstitūcijā nekas tāds nav rakstīts, - Valstij ir jākalpo sabiedrībai, tāpēc tā driķelē papīrīšus kurus visi sabiedrības slāņi būtu gatavi ņemt pretī, kā pagaidu ekvivalentu precēm vai pakalpojumiem.

Labots - Tubus
Link to comment
Share on other sites

 

 

Kas attiecas uz narkotirgoņu pieminēšanu - viņi jau kopš laika gala ir izmantojuši anonīmu valūtu - papīra naudu!

 

ECB kaut kad veica pētījumu un konstatēja, ka 95% lielo 500 eiro banknošu ir organizētās noziedzības apritē. Tā kā, ja veikalā redzat kādu ar šito maksājam, tad var izdarīt secinājumus.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Valstij ir jākalpo sabiedrībai
 

Ko pīpē (un kur dabūt? ;) ) lai kaut ko tādu apgalvotu - valsts kalpo nelielai "izredzēto" kopai, par pārējiem tai dziļi nospļauties! 

Link to comment
Share on other sites

 

 

valsts kalpo nelielai "izredzēto" kopai, par pārējiem tai dziļi nospļauties! 
vai ne? kriptovalūta izrautu viņiem no rokām papīreļu driķelēšenas iekārtas
Link to comment
Share on other sites

Uzskatu ka parastiem cilvēkiem būtu labāk, ja mūsu "gudrās galvas" vairs nepieņemtu nekādus lēmumus un neko nemainītu likumdošanā - esam pie esošās situācijas vairāk vai mazāk pielāgojušies un tās bezjēdzīgās izmaiņas kopumā tikai sarežģī dzīvi!

 

LV parlaments pieņem ap 500 (!!!) likumdošanas izmaiņas katru gadu..... Bet mums visiem jāspēlē pēc noteikumiem kas mainās nepārtraukti.... Nekad nezini ko pārkāp dotajā momentā.... 

Link to comment
Share on other sites

Nu tāpēc, ka visu izlemj tautas mazākums, - 100 viedie, kas ir viegli ietekmējami (faktiski, jāsaka, ir neiespējami, ka viņi netiek ietekmēti). To sauc par demokrātiju (un tas notiek visās demokrātijās, hoč štatos, hoķ Grieķijā, hoķ Islandē, nu jāņem vērā mentalitātej), pretstatā diktatūrai, kur visus lēmumus pieņem viena persona. Tā kā starp tām 100 haizivīm ik palaikam notiek šādas vai tādas rīvēšanās, tad plebs dažreiz kaut ko uzzin. Diktatūrā neviens neko neuzzin, un viss notiek ne čiku ne grabu. It īpaši liela rīboņa notiek pirms vēlēšanām, kad viens otru aplej ar samazgām, izspēlē nacionālās kārtis, utt utj...

Šo problēmu XXI. gadsimtā varētu atrisināt elektronisks attālināts ikkatra pilsoņa balsojums par ikkatru lēmumu, ko piedāvā Saeimas komisijas. Tātad pamostos no rīta, uzsildu kapiju, ieslēdzu savu planšeti/laptopu/PC, autorizējos, apskatos piedāvātos likumprojektus> nobalsoju, vsjo. Deputāti varētu kļūt par tā vai cita likuma komentātoriem, PR aģentiem, ar to viņu loma modernā sabiedrībā izbeigtos.

Labots - Tubus
Link to comment
Share on other sites

 

 

Kādas muļķības!  Kā pēc Tavām domām valstis var gadu desmitiem dzīvot ar budžeta deficītu? (Es arī labprāt dzīvot tērējot vairāk, kā nopelnu, bet nevienam privātajam vai firmai tas pagaidām nav izdevies) 
 

 

Kas tad pēc tavām domām tiem sadrukātjaiem papīrīšiem "garantē" to segumu, ja ne privātā sektora bankas?

Link to comment
Share on other sites

naudai vispār nav reālā seguma, tāpēc jau tā ir nauda, tas ir apriori, vienīgais ir uzticēšanās, - trust... nu un katra valsts ar savu vārdu garantē - fiat, (tā tam būs būt) 

Link to comment
Share on other sites

FED par bitcoin:

"Questioned by Manchin on Thursday during a Senate hearing, Yellen said: “the Fed simply does not have authority to supervise or regulate bitcoin in any way.” She said it’s appropriate for Congress to question the right legal structure for regulating the cryptocurrency, but added doing so wouldn’t be easy since there’s no central issuer to regulate."

 

tas senators piedāvāja banot bitcoinus.

Link to comment
Share on other sites

bitcoin kurss jau uzskrējis uz 500 eiro.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Man viens draugs sadomāja "rakt" LiteCoinus. Par tehniku īsti nezinu, bet cik liela varbūtība, ka var nopelnīt taustāmu naudu?

Link to comment
Share on other sites

Svekris
. Par tehniku īsti nezinu, bet cik liela varbūtība, ka var nopelnīt taustāmu naudu?

 

Nezināma. 

Agrāk par tādu LiteCoin neviens i ne lauztu grasi nedeva, bet tagad iet pa 10 USD. 

Piķis viņu zin. :D

Labots - Svekris
Link to comment
Share on other sites

tagad jau nav vairs izdevigi  vispar rakt tos koinus, visi apsragusi :(

kaa ap jauno gadu nogrima visi taa arii stav uz vietas tagad :(

gribeju izteret paris k Ls lai nopirktu kaudzi videokartes,labi ka mazliet uzgaidiju :D

Link to comment
Share on other sites

ImissimI

Bitcoinu ar gpu rakt jau sen vairs nav "jēgas". Principā kopš specializēto iekārtu parādīšanās.

Link to comment
Share on other sites

Jārok būs Ogres upes gultne?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...