Jump to content

Nikon Coolpix P770 vai Canon PowerShot G15


Stagars
 Share

Recommended Posts

Mana paziņa vēlas iegādāties kaut cik sakarīgu  fotoaparātu ceļojumiem, tusiņiem. Prasības, lai būtu kaut cik kompakts, var to paslēpt rokas somiņā, lai var pievienot ar laiku zipeni, jo šad tad nākas bildēt telpās un protams nav mazsvarīga arī cena. Šad tad uzņemt arī kādu videoklipu, bet tas nav galvenais. Viņai ieteikuši iegādāties Nikon P770 vai Canon G15.

Tā ātri uzmetot aci-

Nikon Coolpix P770

  1. Par 42% lielāks optiskais zooms
  2. Ir iespējams izmantot distances vadību.
  3. Pagriežams displejs.
  4. Labāka video filmēšana.
  5. Lētāks fotoaparāts.
  6. Lētāka zibspuldze.

Canon PowerShot G15

  1. Gaišāks objektīvs.
  2. Augstāka maksimālā gaismas jutība.
  3. Ir skatu meklētājs.
  4. Mazāki izmēri, svars.

Pats lietotoju Canon G12. Vai kāds ir salīdzinājis šos foto? Kā ar bilžu kvalitāti Nikonam (salīdzinot ar Canon)? Nav izslēgts arī kāds cits modelis par līdzīgu cenu.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Nikonam pagriežams displejs ir pluss, lielāks zooms ir mīnuss. Vismaz es tik lielu zoom nepirktu.

 

Tuneļa veida skatu meklētājs jau nu gan nav nekas labs, tikai palielina aparāta izmērus.

 

Abiem ir hot-shoe pieslēgvieta, kas nozīmē, ka pa lielam var likt identiskus zibeņus virsū. OK, var būt kaut kādas specifiskas ražotāja paredzētas funkcijas nebūs, bet abiem strādās visi kaut cik modernie zibeņi.

 

Ja jau esi tik drausmīgā cenā iebridis, tad piemet vēl klāt un ņem Sony RX100. Nav zibeņa vietas, toties viss pārējais ir topu tops kompaktkamerai.

Link to comment
Share on other sites

Nu jaunajam RX100 II jau ir arī hot-shoe.

Arī par Fujifilm Finepix X20 neko sliktu nevaru teikt - ir aptaustīts dabā.

 Par sevišķu plusu uzskatāmi RAW esamība un  - galīgi nepiekrītu Žakam - tuneļa skatumeklētājs - aparātus, kuriem kadrēšana iespējama tikai skatoties displejā, vispār nevar uzskatīt par nopietni lietojamiem. Nu ne tur precīzs  kadrējums ( pamēģiniet spilgtā saulē ko saskatīt), ne stabilitāte (kāda stabilitāte izstieptās rokās).

Displejs ir piemērots tikai rezultāta pārbaudei un dažādai info - bet kā skatumeklētājs - nekādā gadījumā, ja nevēlies pēc tam katram katram Photoshopā regulēt horizontu un perspektīvas kropļojumus.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

OK OK katram savs. Es gan neesmu redzējis nevienu kompaktkameru, kas būtu likta pie acs. Maybe tas ir kāds SLR lietotāja ieradums...

Link to comment
Share on other sites

versatile

Iesaku apskatīt Powershot S110. Ļoti mazs un kompakts, plašas iespējas - visi manuālie režīmi, raw, nd filtrs, utt - viennozīmīgi iesaku.

Link to comment
Share on other sites

Par Sony RX100... labāks par Canon G15 tikai ka mazāks... bet vai bilde labāka?

RX 100 II liekas forš, var pievienot zibspuldzi, grozāms displejs.... diemžēl tikko kā iznācis un sākumā cena būs kodīga.

Powershot S110 liekas vērā ņemams... labi raksturparametri, kompakts, cena laba. Tikai trūkums, ka nav zibspuldzes ligzda. Bet varbūt, ka tas viņai nemaz nav mirstamā vaina... Es pats ārējo zibspuldzi lietoju labi ja pāris reizes gadā...

 

 

Fujifilm FINEPIX X20- daudziem patīk šī kamera, retro izskats. Nedaudz lielāks sensors par iepriekš minētajām, bet vai foto kvalitāte pārsniedz G15?



Paldies par ieteikumu. Izlēmām, ka bez papildus zibspuldzes var iztikt un nopirkām Canon Powershot S110. Nedaudz patestējām, liekas ļoti sakarīga kamera par to cenu...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...