Jump to content

Grīda vannas istabā.


alusbundza
 Share

Recommended Posts

Lieta sekojoša, koka māja, dēļu grīda, pa virsu OSB. Jāuztaisa vienā telpā vannas istaba. Kanalizācija un ūdensvads ir pievilkts. Iesakiet labāko grīdas segumu, (ja nu sākas plūdi)

Ir pašam dažas idejas, bet tā kā šeit apgrozās spečuki, var būt var ieteikt labāku variantu.

Izņemt dēļu grīdu un izbetonēt ir neiespējami.

Gaidu ieteikumus, paldies. 

Link to comment
Share on other sites

vispirm shidroizolāciju vajag un tad var likt virsū ko vajag - flīzes, tie linoleji speciālie vai kaut klons

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tieši tā, jāsāk ar hidroizolāciju, tā saveidos tādu kā gumijas pārklājumu. Man tieši tāpat ir, apakšā vecie koka dēļi, pa virsu OSB, tad diva veida hidroizolācijas (tā bija pēc ražotāja ieteikumiem), un tad flīzes uz līmes.

Link to comment
Share on other sites

Cik esmu bijis mājās kur flīzes pa taisno uz OSB saliktas vai arī ar hidroizolāciju pa starpu pēc gadiem tās flīzes atnāk nost/salūzt jo koka grīda drusku lokās, bet flīzes nē. 

 

Pēc tehnoloģija jālej ar sietu armēts dzelzsbetona slānis kādus 3 cm biezs un tikai uz tā flīzes.

 

Bet protams ka visvienkāršākais būs linolejs. Vienīgi vai tas derēs no dekoratīvā aspekta.... 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Laukos es neiespringu, uzskrūvēju uz vecās grīdas mitrumizturīgo  finieri un pa virsu uzlīmēju  linoleju,nekādas hidrenes nav nepieciešamas,labāk lai koks elpo un žūst nekā sāk pelēt zem linoleja

Kā jau te viens pieminēja uz sienām arī var līmēt, galvenais savienojuma vietas  ar silikonu apstrādāt lai mitrums netiek dziļāk

Link to comment
Share on other sites

alusbundza
(labots)

mana doma tāda, - mitrumisturīgis reģibsis, hidroizolācija, flīzes

Galvenais jautājums, kā tai koka grīdai atstāt kaut kādu ventilāciju?

Labots - alusbundža
Link to comment
Share on other sites

flīzes nevajag ņemt 30x30 vai lielākas, protams ka koka pārsegums izliecas. Jāņem attiecīgi paredzēta elastīgā flīžu līme, jeb variants kas būs gadiem 10 noteikti = uzlīmēt uz hidrenes ar epoksīdsveķu bāzes flīžu līmi mozaīkas flīzītes, izšuvot tās, tad tas pārsegums var kaut S burtā izliekties. Linolejs noteikti būs astes kaula pievilkšanas punkts.

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

regibsis nav un nekad nav bijis gridas materials, ir speciali gridai domati, bet vannasistaba tadas domas labak aizmirst. pirms likt regibsi gridai vannasistaba - ieteiktu padomat velreiz.

es drosi vien daritu ta, ka nostiprinatu cik vien iespejams tos gridas deljus, uzlietu kadu pasizlidzinoso pa virsu paris mm, tad hidro izolaciju un limetu flizes.

vai ari nostiprinam gridu >> finieris >> ir tadas fluzu limes kas ir hidro izolacija un flizu lime jau kopa, tad tas viss pasakums sanak "elastigaks", ta masa lidziga gumijas lime, SIKA tadu razo un citam firmam ari ir.

vai arii ka dazi teica finieris un linolejs, bet arii par sienaam vaig padomaat, jo arii taas bez minimalas apstrades uzsuuks mitrumu.

 

bet ideala gadijumaa protams betons uz kura lime flizes

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

 Ir laba lieta - grīdas riģipsis, tieši GRĪDAS riģipsis. Knauf mājas lapā var sameklēt - Knauf BROWN. Virs OSB skrūvē grīdas riģipsi. Aizšpaktelē šuves un skrūvju vietas. Klāj hidroizolāciju. Hidroizolācija, kas pēc izžūšanas veido gumijai līdzīgu membrānu. Nav lēta, bet lieto tikai šādu. Pa virsu flīzes. Flīzes obligāti līmēt ar elastīgu flīžu līmi, kas paredzēta šim gadījumam. Kura katra flīžu līme nederēs. Ja grib pa smalko virs hidroizolācijas var uzliet atbilstošu pašizlīdzinošu sastāvu plānā kārtā. Atkal, kurš katrs nederēs. Pašizlīdzinošais sastāvs novērsīs problēmas ar nepareizu grīdas līmeni. PATS GALVENAIS! Ievērot visas izmantojamo materiālu ražotāju norādes, iestrādes tehnoloģijas utt. Tā, ka var flīzēt uz koka pārseguma.

  Vēl ir variants, ja flīzes nepatīk - speciāls grīdas seguma ruļļveida materiāls vannas istabām (negribas nepareizi saukt par linoleju, bet lai vieglāk saprast - speciāls vannas istabu linolejs), bet tas būs dārgāks par normālām flīzēm.

  Protams, ja tavs pārsegums un dēļi ir gana stabili, un nešūpojas, ja staigā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

alusbundza
vvv, tā arī biju domājis darīt, 

bet mani nedaudz uztrauc tie dēļi, itkā  iespējams tie elpo uz apakšu, jo starp zemi un grīdu ir 0,5 m,

ēka ir celta uz betona stabiņiem

dēļi ir uz 75 mm x 150 mm brusām, starp brusām 150 mm vate un no apakšas 8 mm OSB

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

nu ta arii es domaju, ka ja liek gridai, tad GRIDAS regipsi, nevis kautkadu tur mitrumizturigo, bet arii GRIDAS regjipsi es vannasistaba neliktu. Ir sanacis ari pastradat kadu laiku "celtnieciba", likam gridas vairaku tukstosu kvm platiba ar regipsi, bet parsvara birojos un dzivokljos un tad pa virsu labinati, parketi utt, bet nekur citur kur lielaka slodze, vai agresiva vide, jo visdrizak, agri vai velu kkada dalja mitruma lidz tam regjipsim nonaks, vainu pa taisno, vai caur sienam , itipasi gadijuma, kad liks DIY varianta, kkur ietaupis, vai ari vienkarsi neieveros prdukta specifikacijas, gruntesanas

starpcitu ari to hidroizolaciju vel ir jamak uzklat kvalitativi

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

bet arii GRIDAS regjipsi es vannasistaba neliktu

ko tad iesaki? liet cementu uz OSB? 

Link to comment
Share on other sites

 AndrisBB, Knauf atbalsta Knauf BROWN klāšanu vannas istabās, ja tiek veidota hidroizolācija. Hidroizolācija, saprotams, jāiestrādā pareizi un kvalitatīvi. Un jāmāk, ja grib darīt. Šeit neviens neprasa padomus konstrukcijām ar piebildi, es to nemācēšu, es visu izdarīšu nepareizi un nekvalitatīvi, likšu vissliktākos un nepiemērotākos materiālus, visu laidīšu dēlī, bet iesakiet man tā, lai galā sanāk labi.

 Vannas istabas grīda uz koka pārseguma ir atbildīga lieta. 

 alusbundža, ja pareizi saprotu, tava grīda ir tā sauktā siltā grīda uz aukstās pagrīdes. Šeit noteikti jāveido tvaika izolācija tieši uz vates. Ja tās nav, iesaku izveidot, kaut vai demontējot dēļus un pēc tam izbūvējot no jauna, nebūs tik grūti. Šādām grīdām ar auksto pagrīdi pareizi ir paredzēt iespēju pagrīdi ventilēt. Pamatos ir atvērumi, caur kuriem pagrīdes telpa siltajos mēnešos izvēdinas. Pa ziemu atveres var aizvērt, lai nezūd siltums. Vecās mājās virspamatos ir redzētas tā kā krāsns durtiņas, tās tādam nolūkam. Pieļauju, ka betona stabiņi ar sakarīgu soli, teiksim ~ 1 m. Tad brusas 150X75 ir OK. Grīdas dēļi, pieļauju, arī normāla biezuma - 37 mm. Tādai grīdai nav ne vainas, uz tās var iestrādāt flīzes. Liec vien grīdas riģipsi droši. Ja šaubies, sazvani Knauf, parunājies, viņiem tur speciāls konsultāciju tālrunis mājas lapā. Betonu, gan nevajag, šausmīgi pacelsies līmenis. Plānāks betona slānis par 4 cm ir bezjēdzīgs, stulbi būs vannas istabā kāpt pakāpienu uz augšu.

Link to comment
Share on other sites

""ko tad iesaki? liet cementu uz OSB? "" - ja esi pārliecināts ka koka siju nestspēja tev izturēs betona slāni. 2-3cm betona slānim nebūs tāpat nekāda efekta, tas pārlūzīs tikpat smuki kā flīze, toties svērs 70kg/m². Liec virsū osb-ešņikam mitrumizturīgo saplāksni, nopindzelē 2x pēc instrukcijas hidreni un līmē ar piemērotu līmi neliela izmēra flīzes un miers. 

 

edit: tas mitrumizturīgais osb ir nosacīti mitrumizturīgs, bet ja no virsas pindzelē hidreni, tad laikam nav nozīmes mitrumizturībai. Biezumu gan laikam ne mazāku par 22...25

Labots - egoisc
Link to comment
Share on other sites

Cenu salīdzini mitrumizturīgam saplāksnim un grīdas riģipsim. Ja OSB ir mitrumizturīgs, tad pa virsu tam likt saplāksni izklausās nelietderīgi. Lai tur kā, riģipsis būs vairāk piemērots flīzēšanai nekā OSB vai saplāksnis.

Link to comment
Share on other sites

Nu nu ! 

 

3 cm kvalitatīva betona slānis ar armatūru un vēl drošībai metāla fibru nemaz tik viegli nelūzīs. 

Jā - viegls viņš nav, tomēr 70 kg uz m2 ir pilnīgs sīkums! Ja grīda tādu slodzi netur, tad pa viņu ir bīstami staigāt nemaz jau nerunāsim ka vannu varētu nolikt un ūdeni tajā ielaist! 

 

Normālus pārsegumus mājās rēķina un taisa lai viņi turētu vismaz 1000 - 2000 kg/m2 

 

Var jau darīt visādi, tomēr grīdas reģipsis un mitrum izturīgais saplāksnis ir dārgi materiāli. Līmēt mazās flīzītes ar epoksīda līmi arī nebūs lēts prieks. 

Tāpēc cik zinu dara sekojoši:

Pa lēto - linolejs, vai flīzes uz OSB, zinot ka pēc pāris gadiem vismaz dažas flīzes būs pagalam. Protams ka jālieto elastīgā flīžu līme, bet viņa nav tik elastīga kā OSB loksne. 

Normāli - jālej betons. Ja aizdomas par grīdas izturību - jāmaina/ jāpapildina brusas. 

 

Bet tas tikai ja vanna otrajā stāvā. Ja pirmajā, tad jātaisa normāla grīda - blietēta smilts, smilts ar šķembām (ķādi 3 cm) plēve, putiks( vismaz 10cm), pa virsu betons. 

Link to comment
Share on other sites

alusbundza
ronalds_, esmu amatieris, bet tomēr ar nelielu pieredzi, tāpēc likšu grīdas riģibsi un flīzes

grīda ir stabila, nekas tur nelūzis, bet doma bija likt lielās grīdas flīzes, arī sienas tiks flīzētas

Link to comment
Share on other sites

Piekrītu Ronalds_ par betona pamatu flīžu grīdai pirmajā stāvā. Pa visu tam hidroizolāciju.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nu, nu, ronalds_. 1000 - 2000 kg/m^2. Uzreiz redzams, kāds "spečuks" esi.

 

A cik tad? Uz viena m2 var mierīgi blakus nostāties 2 cilvēki - Jārēķina ~300 kg. Bez tam rezerve ir nepieciešama - ja izdomā palēkāt. 

 

Paliela vanna - ūdens 300 kg, iekšā cilvēks 150kg, pati vanna ap 100kg (akmens masas vanna)  kopā 550kg. Tā ka 500 kg/m2 ir minimums vannas istabai (bez rezerves). Bet normāli vajag rezervi reiz 2 vismaz.

Un tas nav nekāds briesmīgs pārsegums  - brusas 5x20 ar soli 60cm mierīgi izturēs, ja vien laidums nav garš. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...