Jump to content

Izdevīgākais veids, kā iegādāties tehniku.


traktorsunsuns
 Share

Recommended Posts

Sveiki!
Mani interesē, kādi ir izdevīgākie veidi Latvijā dzīvojošajiem, lai iegādātos foto tehniku. Ir Latvijas internetveikali, kuru cenas ir astronomiskas. Vēl visi ebay utt, kur, cik saprotu, ir darīšana ar muitu, ja summa ir lielāka par kaut kādu skaitli, kas prasīs papildus samaksu.
 
Uz doto brīdi mani tieši interesē iegādāties Tokina 11-16mm objektīvu Canonam. Bet jautāju vispārīgi par visu foto tehniku, jo nesaprotu, kā tās lietas notiek.

 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Latvijas internetveikali arī ir lētākais foto tehnikas iegādes veids. Vajag skatīties tur, kur cenas liekas pieņemamākas.

 

Cenas Ebay jaunai fototehnika ir nedraudzīgas, jo neatšķiras no Latvijas cenām un nāk klāt piegādes un citas izmaksas (ārpus ES muita, PVN). 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ir Latvijas internetveikali, kuru cenas ir astronomiskas.

Ko lai saka, fototehnika principā NAV lēta.

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Cik būtu pieņemama cena šim objektīvam un kāpēc?

 

Vai arī pieņemama cena ir - "pēc iespējas lētāk" un "vienmēr var lētāk"?

Link to comment
Share on other sites

Tas objektīvs, kaut kādā kreisajā UK veikalā, kuram nav daudz atsauksmju maksā 395 GBP. Un uzticamā veikalā 599 GBP. Tad kura tev ir tā cena par kuru tu gribi iegādāties šo stiklu?

Link to comment
Share on other sites

Nu LV interneta veikaliem salīzinot ar LV izplatītāju uzcenojums ir salīdzinoši minimāls, tā kā nekur nedabūsi ūber lēti neko. 

Iespēja, doties ārpus LV robežām un pirkt tur, tad nebūs jāmaksā muita, bet cik tas ir izdevīgi tas jau cits jautājums

Vai vel viena iespēja, mūsdienās firmu uztaisīt izmaksā kapeikas, uztaisi firmu, aizej pie iplatītājiem, pasaki ka būsi jauns ūber interneta veikals un noslēdz līgumu un dabūsi lētāk, bet iespējams, ka ne tik lēti, kā citos i-veikalos ir tirdzniecības cena, jo nu viņi jau ar atlaidi dod ar laiku tik.

Tā kā iespējas ir

Link to comment
Share on other sites

traktorsunsuns

Paldies par atbildēm.

 

Es jautāju, kur būtu visizdevīgāk, ne pieņemamākas un ūber lēti. Latvijas internetveikalos ir novērojams tas, ka viena kameras modeļa cena var atšķirties par 600 LVL, kas, manuprāt, ir pilnīgi nenormāli. Tāpēc interesē, kur citi iegādājas savu fototehniku. Tiešām pērkot Latvijā?

Labi, šiem pašiem mazajam UK ebay veikaliem bez daudzajām atsauksmēm tomēr kopā cena sanāk ap 120 LVL lētāk, kas ir taču izdevīgāk.

Visvairāk tēmēju uz tām muitas un nodokļu lietām. Bet tagad laikam iebraucu, ka Eiropas savienībā tādu nodokļu laikam jāmaksā nav.

Link to comment
Share on other sites

 Var jau pirkt vācu Amazonā (tikai vēlams izmantot lbss pakalpojumus, jo vācieši uz Latviju parasti nesūta).

http://www.amazon.de/Tokina-11-16mm-Canon-Superweitwinkel-Kameras/dp/B007789EI2/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1376318486&sr=8-2&keywords=tokina+11-16

 Diezgan daudz ko esmu tur pircis.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ss.lv mēdz būt labi piedāvājumi. Arī lielajos veikalos mēdz būt atlaides. Elkorā nopirku vienu objektīvu pa 500 latiem, gadu palietoju un tālāk ebayā pārdodot vēl nedaudz uzvārijos. Stockmanā nopirku Olympus E-PL1 + 14-150mm objektīvu pa Ls139, pārdevu E-PL1, labs deals gan man lai dabūtu objektīvu, gan kameras pircējam.

 

Principā pērku lietotu fototehniku, izņemot ja veikalā redzu kaut kādu uberpiedāvājumu. Var palietot, pēc tam pārdot tālāk bez lieliem zaudējumiem. Objektīviem it sevišķi principā reti kas var noiet greizi, ja tas strādā pirkšanas brīdī, tas arī turpinās strādāt.

 

Ebayā neesmu nopircis praktiski neko, es piedalos ārzemju forumos kas ir saistīti ar manu fototehniku, un tur arī pērku/pārdodu. Vienreiz bija viens objektīvs ebayā ko gribēju pirkt, tad sūtiju ziņu tirgotājam, ka maksāšu pa tiešo paypalā bet 10% mazāk, visi kas liek Buy it Now principā uz to piekrīt.

Labots - Edman
Link to comment
Share on other sites

Varu piedāvāt šo objektīvu par 375 Ls ar visu piegādi, vienīgi piegādes laiks 2-3 nedēļas

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...