Jump to content

Excell spečukiem - ievadīto vērtību konvertācija


Akone
 Share

Recommended Posts

Labs vakars!

Te droši vien ir kāds zinošs cilvēks, kas varētu palīdzēt.

Tātad ir tabula ar daudz un dikti ierakstiem un aprēķiniem. Vai ir iespējams izveidot tabulas klonu (vienalga sheetaa vai pilnīgi jaunu), kurā no esošās tabulas ievadītās vērtības (bet tikai tās, kuras tiek manuāli ievadītas, nevis aprēķinātas ar formulām) pēc formulas tiek pārrēķinātas uz eiro un tālāk jau ar tām pašām esošās tabulas formulām veikta tālāka summēšana jaunajā tabulā.

Vienkāršāk sakot, šobrīd ir tabula latos, kuru vajag izteikt eiro. Bet visus tabulā esošos ciparus vienkārši nevar konvertēt, jo, tad neies kopā loģiskāmatemātika, kas augstāko vērtību iegūst no zemākajām. Respektīvi, ja man šobrīd ir C1=A1+B1, tad man vajag lai konvertē tikai A1 un B1. Jaunais C1 saskaitīsies no konvertētajām vērtībām.

Nu baigais kiš miš uzrakstījās, bet varbūt, ka kāds sapratīs manu domu. :)

 

Paldies.

Link to comment
Share on other sites

vai tad nevar vienkārši  D1=(A1+B1)x0.702...ciktur ?

Jeb es kaut ko nesaprotu no domas?

Link to comment
Share on other sites

Matemātika parastā :) Vienkāršoti sakot ievadam ciparus šūnās un beigās saskaitam gan ailes kopsummu, gan rindas kopsummu. Tikai tādi bloki ir daudz. :) Un vajag konvertēt tikai tos ciparus, ko savadam paši. Tālāk lai Ekselis pats rēķina ailes un rindas kopsummas. :)

Link to comment
Share on other sites

Mafij, var! Tikai ja to D tur ir tūkstošiem, tad biški sanāk pačakarēties. Protams, var jau savadīt formulu un vienādās formulas pārkopēt. Tas arī šobrīd ir mans vienīgais risinājums. :) Bet nu baigi laikietilpīgais un easy var kļūdīties. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Respektīvi, ja man šobrīd ir C1=A1+B1, tad man vajag lai konvertē tikai A1 un B1. Jaunais C1 saskaitīsies no konvertētajām vērtībām.

 

Gribi mainīt A1 un B1, atstājot   C1 nemainītu?

Piem  A1- 1/0.7028

 

Ievies   D un E, pārnes   A un B saturu uz D un E šūnām.

D un E attiecīgi    piemēro formulu. Tā kā C1 nebūs D1+E1 tad   C1 nemainīsies.

Vienkāršots variants.

 

Tev viņš ar formula uzdots vai  ir jau macros tajā doķī?



Vispār tūkstošiem ceļļu -  pārnes datus cita doķī, uzraksti macrosu tam un palaid.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Tā arī nesapratu kā var failu pievienot. Nu moš te var redzēt un saprast. Ja nē, tad nekā.

Paldies Wersa, par ieteikumu, bet gribējās zināt vai kā vienkāršāk bez macrosa nevar. Tur nu es  nekā. :)

 

 

Nevarēja saprast. :D

Labots - Akone
Link to comment
Share on other sites

Wersa, manuprāt te drusku ož pēc $ (lai autors piedod). Skola tā kā vēl nav sākusies, tātad pieļauju, ka šis ir kāds uzņēmuma darbinieka sauciens pēc palīdzības.

 

Nav problēmu izlīdzēt ar nelieliem padomiem, kādā virzienā rakt, bet gatavu formulu (makrosu) gan rakstīt netaisos :)

Link to comment
Share on other sites

Uz ātru roku varētu būt aptuveni tā:

 

For Each cell In ActiveSheet.UsedRange.Cells
        If cell.HasFormula = False And cell.Value <> "" And IsNumeric(cell.Value) Then
            cell.Value = CDbl(cell.Value) / 0.7
        End If
    Next
Link to comment
Share on other sites

Red, nu nav tik traki. :) Tas, ka šis ir sauciens pēc palīdzības, to jau tā kā pats formāts nosaka. :) Gatavu makrosu man nevajag. Es jau ar standarta formulas kopēšanu to kādu trīs, četru stundu laikā izdarīšu. vienkārši domāju ka moška excell piedāvā vienkāršaku funkciju kā to izdarīt.

 

Nu vairāk gan atbildēt nevarēšu, jo ieslēdzās ierobežojums  -pārāk daudz priekš jauniņā te runāju :D

"Jūs varat veikt vēl 1 ierakstus līdz 13 August 2013 - 22:19. Šis ierobežojums ir spēkā līdz brīdim, kad Jums ir vairāk par apstiprinātiem 18 ierakstiem."

 

Bet nu paldies enīvei. Žēl, ka neizdevās failu pievienot, tad varbūt, ka būtu saprotamāk tas viss. Bet nu laikam jau, ja būtu kāda vienkārša funkcija, tad kāds nojaustu ko es gribu. :) Būs vien jākopējas. :)

Link to comment
Share on other sites

Tu kaut kā ļoti sarežģīti to visu stāsti. Ideja aptuveni ir skaidra, bet tomēr miglaina :)

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Ieraksti jebkurā tukšā šūnā 0.702804 -> nokopē šo šūnu (Ctrl+C) -> iezīmē šūnas, kuru vērtību vēlies izteikt eiro -> PasteSpecial & paste values + divide

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kungi, vai ir variants, ka norādītajā gadījumā excelis iekrāsotu pacientu, kuram pārsniegta noteiktā vērtība, piemēram, ja Alkoholokausts ir jau izlacis 6 spaiņus, tad viņa niks paliek sarkans un viņam vairs netiek dots. Tabula vienkāršota, bet doma tā pati, katru mēnesi tiek papildināta tabula ar vārdiem, kuru patērēto vienību skaits gadā nedrīkst pārsniegt noteiktu daudzumu, pārsniegtos vajadzētu izķert. tas ir izdarāms, vai vienkārši piektdienas rīta murgi? 

 

v8ujrdmbmkj8mn4w8a6.gif

Link to comment
Share on other sites

Nu tik daudz es saprotu, tas darbotos feini, ja vienkārši kāds izdzertu 6 uzreiz, tad iezīmētu, bet vajag gada griezumā no 12 ierakstiem katrā mēnesi, pie tam to vārdu ir ļoti daudz.

Link to comment
Share on other sites

Varbūt sapratu :) pirmais kas nāk prātā - uztaisi kolonuu ar sumif, kur sasummā konkrētās pozīcijas summu, un uz tās taisi to conditional format.

Iespējams, to sumif var iemānīt arī kā nosacījumu pašā conditional format, kaut kā tik nenāk prātā uzreiz, kā tur formulā ielikt dinamisku celli pēc kā skaitīt. 

Droši vien var arī skriptu sacerēt.



Paskatījos riktīgi. Man nez kāpēc tur formula likās pēdiņās automātiski, un līdz ar to nestrādāja kā formula. Nometu pēdiņas, un tad tev praktiski conditional format pēc formulas, tavā piem. sanāk formula

=SUMIF(C:C;C2;D:D)>6

Link to comment
Share on other sites

Ja vārdu ir daudz, tad būtu tikai loģiski to uzskaiti veikt MS Access vidē, tur nebūtu nekādu lielu sarežģījumu veikt ne tādas vien rēķināšanas. Var, protams, visus ierakstus rakstīt Excel bet tad to failu pielinkot klāt Access.

Ja vārdu nebūtu pārāk daudz tad, varētu mierīgi iztikt ar "IF" un "SUMIFS" funkcijām.

Bildē: Vārdi tikai 4, tad E kolonnā var paskaitīt kopējo spaiņu daudzumu, kas ir izdzerts gada garumā (rindas 1-27). G kolonnā ar IF funkciju var parādīt tikai tos D kolonnas ierakstus, kuriem kritērijs kolonnā E pārsniedz noteikto ciparu (es izvēlējos spaiņu daudzumu 25, to kritēriju pārsniedza tikai viens vārds :yahoo: ). Bet, jā, ja vārdu daudz, tad Access būs pareizāk.

 

 

post-78751-0-93026200-1380273749_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

mans atbildes piemērs

 

lietotājs ju jau pastedzāas pirmais.

Labots - _dunduks_
Link to comment
Share on other sites

Lietojot to Conditional Formatting vārdi, protams iekrāsosies, bet, vienalga, beigās būs vēlme dabūt atsevišķu sarakstu ar lietotāju vārdiem, kuri ir izdzēruši gadā vairāk kā 6 spaiņus. Iespējams, ka visu listi varēs sašķirot pēc celles krāsas un tādā veidā atdalīt vārdus, kuri nav sasnieguši izdzerto spaiņu daudzumu no tiem kas dzēra vairāk.



Add: iespējams, ka vajadzīgo rezultātu var panākt ar ju piedāvāto tikai vēl pa-virsu piemērojot Advanced Filter- Unique records only. Tad varēs tikt vaļā (nohaidot) dubultos ierakstus un tādā veidā saraksts samazināsies līdz minimumam, bet, diemžēl, tajā būs arī tie, kas neizdzēra savus 6 spaiņus.

Labots - RimaNTSS
Link to comment
Share on other sites

Prasīts tika iekrāsot. Viss.

Citādi jātaisa tabele (pivots uz esošās bāzes), kurā ir visi dzērāji, katram pretī summu, tur filtru, lai rāda, kam virs 6l.

Link to comment
Share on other sites

Jā, tas, kas prasīts ir izpildīts. Bet, iespējams, prasot nebija par visu padomāts. Piemērs: Ja vārdu liste ir tiešām liela (nu dzer mums tā tauta, neko ar to padarīt nevar), bet ir viens cilvēks, ka ilgstoši slimoja un sāka dzert tikai oktobrī. Kā tādu vispār atradīsi kopējā, garā sarakstā? Jau tik tamdēļ jau būtu jāpiemēro Unique Records filtru. :)

Link to comment
Share on other sites

ju, kas Tavā formulā ir H8?

 

"H"- vārdu kolona; "H8"- attiecīgais vārds konkrēti 8.rindā.

"I" - izdzerto spaiņu daudzums.

Labots - _dunduks_
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Vēl viens jautājums par excell, vai ir iespējams kaut kā formatēt kolonnu, ka uzspiežot uz kādas šūnas tajā kolonnā automātiski nokopēsies tur esošais? Tipa jau nav grūti nospiest ctrl+c, bet ja varētu to automatizēt, būtu feini. Moš kāds ir saskāries?

Link to comment
Share on other sites

versatile

Tikai prātīgi ar tiem selectionchange eventiem - tie izpildās katru reizi ieklikšķinot sheetā. Ja būs daudzi, var iebremzēt viss pasākums, plus, ja ir vēl kāds automātiskais skripts, kur arī notiek darbības ar šūnu selectēšanu... Nu, jūs sapratāt.

Es laikam ieteiktu klikšķināt uzreiz ar labo pogu un spiest paste - 2 klikšķi, jā, bet tik un tā mazāk, kā ar ctrl+c jāņemās.

Ar tādu automātisko kopēšanu var gadīties kādreiz smuki izdzēst kaut ko no clipboarda... Es izvairītos, sevišķi, ja tas tikai ērtības vārdā.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...