Jump to content

Advent Modena M200 Blue cietā diska izņemšana


Guest
 Share

Recommended Posts

Kā Advent Modena M200 Blue izņemt cieto disku?
Portatīvais ir izjaukts līdz pēdējai skrūvei, atlikušas kaut kādas kniedes, plastmasas. Mātesplate atvienota no cietā diska (pirmoreiz tā ačgārni darīts).
Cietā diska rāmītim augšā pāris skrūves izskrūvētas, vilkšana aiz vilkšanai paredzētās lentas nepalīdzēja (lenta atdalījās). Cietā diska rāmītim pāris skrūves no sāniem izskrūvējās, rāmītis (tāds sīks štrunts) izcēlās no gala ārā. Cietā diska vilkšana, celšana nepalīdz. Pretējā pusē (augšā) atrodas plastmasa lejpus klaviatūras blakus touchpad'am (tur neko neredz). Vairāk skrūvju, klipšu, plastmasu,, āķu,, nav. Nedaudz uz augšu ceļas tas gals, kurā nav sata, elektrības kontakti.
Vēlreiz nopētīju situāciju. Šobrīd ir tā, ka praktiski cietais disks turas pie plastmasas (tā, kas lejpus klaviatūras blakus touchpad)). Tāds skats, ka cietais disks konektoru galā ir naturāli pielīmēts pie plastmasas. Kaut kas murgains.
Skats šāds.                Atlicis tikai izlauzt ar varu :) , citu versiju neredzu.

Labots - zebrlacs
Link to comment
Share on other sites

Jau lasīju. Tur jautā par to kā back panel of the Advent Modena m200 parstiept pāri VGA. Bet jau rakstīju, ka dators ir izjaukts līdz pēdējai skrūvei - palikusi plastmasa un cietnis pie tās un jautājums lauzt vai tomēr ne.

Link to comment
Share on other sites

 Nu laušana visticamāk novedīs pie servisa apmeklējuma un jaunu detaļu meklēšanas. Nu neticu, ka ražotājs būtu tik stulbs un HDD līmētu - gan jau ir kāds knifs. Pagooglē pēc  advent modena m200 service manual  - gan jau kas atradīsies.

Link to comment
Share on other sites

Meklēšana pēc advent modena m200 service manual (vai līdzīgi) pagaidām nav devusi rezultātu. Tāpat arī pēc Shuttle A15IM, kurš skaitās advent modena m200 līdzinieks.
Tā kā patreiz hdd nomaiņa cerams nebūs vajadzīga un šobrīd kopēšanai pie hdd sata, elektrības konektoriem ar kabeļiem piesprausties kaut kā var, tad laušana noteikti tiek atlikta. Atpakaļ saliekot, mātesplati iespraudīs atkal iekš hdd.
Bet "sportiskā ziņkārība" neliek mieru - kā tad tas hdd ir pie plastmasas pielipināts (skrūvēts nav, jo skrūvju tur nekur vairs nav). Vispār jau dīvaini, jo pēc pāris augšējo skrūvju atskrūvēšanas to hdd vajadzētu varēt novilkt nost no mātesplates konektoriem. Šoreiz tā nepadevās. Tādēļ tika izjaukts viss iespējamais un pa ceļam mātesplate tika nobīdīta nost no hdd (pilnīgi ačgārna secība).

Link to comment
Share on other sites

Hā, izdīrāju to cieto disku laukā, ka nošņakstēja vien.
Izrādās, ka apakšā pakojumam ielikts kaut kas gumijots (melns pēc skata), kam virsū kaut kas balts.
Tas baltais materiāls tāds nedaudz lipīgs, bet laika gaitā ļoti abi piecepies. Pat tad, ja nebūtu lipīgs, tad arī pa to balto cietā diska apakša principiāli nespēj slīdēt.
Praktiski sanāk, ka cietais disks tur tiešām ir nosacīti, kārtīgi pielīmēts.

Bilde.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...