Jump to content

LMT interneta signāla uzlabošana


oxer
 Share

Recommended Posts

Yo,  :wave: . Pienāca tā diena, ka man piegriezās mans provaiders, tāpēc paņēmu izmēģināt 4g Huawei modemu. Torņi ir vairāki apkārt virs 10km stabili un vairāk ,zinu ka man apkārt ir kādi 4 torņi. Dzīvoju 3 stāvu mājā 2 stāvā. Sākumā izmēģināju uz balkona noķert max signālu 12mbps nav sliki, bet uz balkona jau nedzīvošu. Dators parasti stāva pretējā pusē balkonam šeit uz gultas noliekot (ļoti šaurā laukumā ) var dabūt līdz 7mbps parasti no 2-5 jeb -89dBm (92-99%). HSPA+,bet 4G man neķer tuvākais šāds tornis 30km.

 

Jautājums tāds vai pietiktu ar LMT rūteri vai nopirkt ārējo antenu?

 

Ir vēl varianti.

1. Likt uz mājas jumta antenu, bet vads no antenas būs jau tuvu 15m, šāda iespēja atkrīt pārak lieli zudumi būs.

2. Likt uz mājas jumta antenu, un bēniņos nolikt wifi rūteri, bet negribās tur vilkt elektrības vadu. 

3. Pietiks ar 3G rūteri.

4. 3G rūteris + http://web.argus.lv/shop/productinfo/AND2.UMTS.9.LOG.FME/hwindex.htm antena (max 3m vads).

 

 

Link to comment
Share on other sites

intervall

LMT 3G pārklājums no torņa ir +/- 12 km rādiusā,4G ir vēl mazāks.Nekāda antena nepalīdzēs 30 km attālumā.

Ieteikt neiesaku,bet Tavā vietā ņemtu 4G rūteri e5172.Gan drīzumā parādīsies arī 4G.Es arī ņēmu rūteri,kad vēl nebija 4G manā pilsētā.Solīja pāris mēnešu laikā ieviest,nepagāja kā nedēļa kā uzstādīja.LMT mājaslapā mēneša laikā pat kartē neiezīmēja,ka ir uzlikts 4G...Varbūt Tev 4G kkur tuvāk ir par tiem 30km.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

4G it kā man nevajag, gribu iegūt maksimālo ko var izspiest.

4G laikam nebūs, jo nedzīvoju pilsētā.

Labots - oxer
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

3G rūteris neko neatrisina - ja nav signāla, tad labāks nebūs. Vienīgas tas var palīdzēt, ka datoram nav jāatrodas uz balkona. 

 

Vēl variants, paņemt USB pagarinātāju un novietot modemu horizontāli pie paša loga virzienā pret kādu no torņiem un sākotnēji saprast, kāds ir ātruma maksimums. Vēl var uzlabot signālu ar paraboliskās antenas palīdzību. 

 

Variantu ir daudz, tikai katrā konkrētā situācija būs piemēroti tikai daži. 

 

Te ir vesela tēma par dažādiem praktiskiem variantiem, kā uzlabot sakarus.

http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/148116-3g4g-t%C4%81luztver%C5%A1ana-jeb-cie%C5%A1ams-internets-laukos/?hl=internets

Link to comment
Share on other sites

Skrandainais, man šķiet viņš runā par šo rūteri-http://www.lmt.lv/lv/modemi-un-ruteri/Huawei_E5172 ,jo šo LMT dod testam.Pašam ar paņemts uz testu, un strādā ok-no rīta ap 11mb, vakarā ap 6.Visās pusēs sanāk mežš, bet signāls (ar iebūvēto antenu) -83dBm.Rūteris stāv otrajā stāvā, istabas vidū.Salīdzinājumam-Triatel knapi 1.3mbs izvilka ar āra antenu.

Un starpcitu, tu vari no lmt paņemt arī antenu testam-tieši tāda kā tavā linkā (ja ņem antenu pēc LMT rūtera testa paņemsanas) tu dabon vēl 7 dienas ko testēt.

Un esi mēģinājis to rūteri lēnām grozīt?Ja es savējo kaut par centimetru pagrozu, signāls aiziet uz -90dBm.

Labots - Wreck
Link to comment
Share on other sites

 

 

noķert max signālu 12mbps nav sliki

Ar LMT 3G tas jau ir tiešām labi. Vairāk īpaši neceri.

Ja nesanāk rūteri novietot labākā signāla zonā, paņem to ārējo antenu, ko LMT met pakaļ, un miers. Protams, antenu tad liec kaut kur tur uz balkona.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Sākumā izmēģināju uz balkona noķert max signālu 12mbps nav sliki, bet uz balkona jau nedzīvošu. Dators parasti stāva pretējā pusē balkonam šeit uz gultas noliekot (ļoti šaurā laukumā ) var dabūt līdz 7mbps parasti no 2-5 jeb -89dBm (92-99%). HSPA+

Es tik nebeidzu brīnīties par lielo ātrumu LMT 3G/4G tīklā, jo LMT ir vienīgais mobilo sakaru operators Latvijā, kas piedāvā bezlimita mobilo internetu(BITE bezmaksas naktis vai TELE2 papildus maksa pēc konkrēta apjoma iztērēšanas nav bezlimits).

 

P.S. Autor, ja Tev istabā pēc 18:00 ~7Mb/s tas ir apskaužams rezultāts. :)

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Nu istabā pagrozu pa pāris cm tad tikai pliks 3g.

Vakaros parasti svārstās,bet man tas modems stāv ķipa 45 grādos,bet ne pretīm tornīm ķipa ar muguru. Caur logu sanāk redzamība, koki patālu.(Ceru šim tornim uzliks 4G, tornis atrodas mazā pilsētā).

Max ko esmu dabūjis ir, bet tas uz balkona ir -73dBm.(pretējā pusē esošai pc atrašanās vietai).

Tā kā mans "esošais" neta piegādāts ar mani nav sazinājies, teica jau ka pagājoš 4dien sazināsies un nomainīs vadu un nomainis sev kautko (šie čali kaimiņam mazo parabolisko šķīvi noņēma "nospēra", nākošajā dienā lika atpakaļ :yahoo: ) , tad esmu izlēmis, ka ņemu LMT ar rūteri.

Labots - oxer
Link to comment
Share on other sites

Paņēmu LMT mazcenas datoru ar Huawei E173 modemu un Internets datorā 5. Gada laikā internets kļuva no daudz maz lietojama līdz nelietojamam. Komplektu uzdāvināju invalīdam, tāpēc tas tiek lietots tikai vienā adresē Rīgā, Ikšķiles ielā.  Aizrakstīju LMT.

 

Viņi raksta:"Paldies, informācija ir pārbaudīta. Saskaņā ar mūsu rīcībā esošo informāciju, ārpus telpām norādītajā adresē 3G signāls ir apmierinošs, tomēr iekštelpās tas varētu būt vājš. Parasti šādās situācijas klientiem iesakām testēt rūteri un antenu, ar ko iespējams panākt reālu signāla uzlabojumu."

 

Modems caur LMT programmu un iPad Mini uzrāda, ka signāla stiprums ir maksimālais pēc "stabiņiem" spriežot. Tuvākā LMT stacija ir aptuveni 400 metru attālumā. Speedtest.net parasti uzrāda ping ap 1s, ātrumu bieži vien nevar nomērīt. Diemžēl nav izdevies pamērīt ātrumu naktīs, bet tas nemaz nebūtu aktuāli.

 

Vai ir jēga meklēt labāku modemu vai rūteri ar antenu kā to piedāvā LMT? Ar Bites karti internets iet griezdamies, bet vēl līgums gandrīz divi gadi ar LMT.

Link to comment
Share on other sites

usb puļkiem ir tieksme tiešā bāzes staciju tuvumā nestrādāt. Rūters ar vai bez antenas būs labāks risinājums.

Link to comment
Share on other sites

Vislabākais risinājums USB modems pagarinātājā un paraboliskās antenas fokusā. Skat. skraindainā pieminēto tēmu. Bet, ja ir cits provaiders pieejams  ieteiktu padomāt pirms ņemt LMT... Tomēr neta ātrums ir stipri atkarīgs no tīkla noslodzes un lielākos attālumos arī no laika apstākļiem.

Link to comment
Share on other sites

Paņēmu savos laukos testam LMT 4G(tornis 5km) ,+ Huawei E5172 līdzdotā antena uzlikta 12m augstumā un tagad  visu vakaru ~

Droši vien ko uzlabot nav....? :)

 

post-72256-0-79764800-1377721292_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

 

 

kā es varu izmērīt 3g rūtera signāla stiprumu?
Ja runa ir par 3G signāla stiprumu, tad to var izmērīt pašā rūterī, ja tam ir tāda funkcija. Ja nav - tad nekā.
Link to comment
Share on other sites

Rūteris E5172 

 2937810989.png

1z3zcio.jpg

 

Ir novērotas dīvainības. Pavirzot pa pāris cm signāls uzlabojas, bet speedtest rez. samazinās.

Tornis pa tiešo līniju ~10km. 

Link to comment
Share on other sites

Acīmredzot esi vietā, kur ir signāls no divām vai vairāk BS. Pamēģini pārvietot rūteri krieni lielākā attāluma, pie logiem, piemēram. 

Kaut gan rādījumi ir ļoti labi priekš 3G.

Link to comment
Share on other sites

Vajag pārslēgties uz jaunajiem "platjoslas" tarifiem. (12; 15; 19 ) Tas tagad saucas Internets mājai

http://www.lmt.lv/lv/internets-majai

 

Tiem nevienam nav apjoma ierobežojumu, ir tikai ātruma ierobežojumi.

3G tīkllā - > 12-niekam - 2.4 Mbit/s , 15-niekam ~5 Mbit/s, 19-niekam nav ierobežojuma.

Divu nedēļu testa laikā ātrums netiek ierobežots nevienam pieslēguma tarifam.

P.s. tā nav reklāma, es nestrādāju ne LMT ne viņu sadarbabības partetros.

Labots - mafijs
Link to comment
Share on other sites

Cik nu veiksmes stāsts, atkarīgs jau arī no noslogojuma un arī kāda "galva" uzlikt BS. Mani novērojumi tādi, ja tornī "galva" ir 7.2 Mbit/s  , tad klientiem ātums tiešām mazs, knapi ir tie 2 Mbit/s, bet ja ir 10 Mbits/ galva, tad jau skats uz dzīvi ir stipri labāks. Iespējams, ka ietekmē vēl kādi torņu konfigurācijas parametri.

Link to comment
Share on other sites

Tātad, LMT testa laikā ierobežojumu nav, bet pēc testa beigām tie parādās?Un piemēram, ja tagad man ir testam paņemts LMT internets- internets mājai 15,  un 3g tīkla ar 1 strīpu zonai lejupielāde ir ap 6-8mb, (brīvdienās, un vakaros) ātrums mēdz nokrist arī līdz 3-5mb, kas notiks pēc testa beigām?Ātrums tiks ierobežots līdz tiem 2-3mb/s?Ja tā ir patiesība, tad tas ir visai nožēlojami, un nezinu kā tādā gadijumā tās 14 dienas var uzskatīt par testu, ja nemaz neredzu ko īsti es dabonu..

Un p2p-arī testa laikā netiek ierobežoti, bet ierobežoti tiek līdz ar reālu līgumu?

Labots - Wreck
Link to comment
Share on other sites

Tai tavai strīpai indikatorā nekāda reāla sakara ar ātrumu. ja esi paņēmis 15-nieku, tad pēc testa beigām tev ātrumu ierobežos līdz  ~5 Mbit/s, protams tas var būt zemāks, atkarīgs no noslogojuma.  nekādi citi ierobežojumi man nav zināmi.

14 dienu laikā jau nu labi var sapraat kas un kā strādā.

Link to comment
Share on other sites

Var apajaust kā strādā, bet ne to, ko tu dabon attiecīgajā tarifu plānā.LMT kantorī man apvaicājas vai 4G ņemot, pēc manas atbildes nē, ieteica ņemt pieslēgumu pa 12Ls, jo starpība esot tikai tad, ja ķerot 4G.

Izrādās ka tā tomer nav patiesībai..

 

Ja jau biju gandrīz drošs ka jālauž līgums ar triatel, šis tomēr mainīja manas domas..Triatel vismaz nav ātruma ierobežojuma, un ar jaunāko modemu ķer 7mb (ar vecāku, bet pie tās pašas antenas bija 1.5).Pie tam, vakar vakarā atklāju šo to jaunu par LMT netu-tas mēdz kļūt nelietojams.Speedtest no rīta uzrādija 7.5mb, vakarā 3mb, bet nets nebija lietojams, un pat šāre sāka niķoties (divi tv, katrs pie sava šāres devēja, tātad problēma nebija serverī).Triatel lai arī ar veco modēmu turējās pie 1.5, bet tomēr-stabili, un ātrums nekritās.

Link to comment
Share on other sites

Nevajag murgot.

Links ar torni var būt ideāls, bet tas neko nedod, ja tornis tālāk uz Rīg i saslēgc a kaukādiem 2Mbps SAFiem.

Link to comment
Share on other sites

Arī paņemts uz testu LMT internets mājai 15. Šobrīd vidējais ātrums ap 20 mbit/s. Man gan ķer 4g, kurš jau palaists pat tādos miestos kā Skrīveri un Jaunjelgava. Man gan tehniķis godīgi pateica, ka testa laikā nets ies uz pilnu klapi, bet pēc tam tiks nogriezts līdz solītajiem 10 mbit/s. Iemesls gaužām vienkāršs- testa laikā iekārdināt klientu ar fiksāku netu, lai tas pārdomātu un mainītu pieslēgumu uz dārgāko t.i. internets mājai19.

Link to comment
Share on other sites

Pareizi jau tev tas cilvēks teica.  4G tīklā 15-nieks ierobežos max atrumu 12,5 Mbits\s

Manuprāt pietiek atliektiem galiem.

Link to comment
Share on other sites

Protams, ka pietiks. Ņemot vērā, ka vēl nepilnu gadu atpakaļ te nebija pat 3g, un vienīgais pieejamais daudzmaz lietojamais internets bija Triatel ar vidēji 500-700 kbit/s, tad tagad jau ir laime pilnībā. Necerēti ātri viss mainījās.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...