Jump to content

Kursi aizstāj augstskolas diplomu?


Arcane
 Share

Recommended Posts

Taatad palasot ieprieksheejo teemu..

http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/155295-augst%C4%81k%C4%81s-izgl%C4%ABt%C4%ABbas-nepiecie%C5%A1am%C4%ABba-sekm%C4%ABgai-karjerai/

un biezhi uzduroties uz dazhaadiem kursu piedaavaajumiem internetaa ar shaadu aprakstu(citaats njemts no IT maacibu centra maajaslapas bet nemineeshu nosaukumu jo tad var klasificeet kaa reklaamu - ja gribat atradiisiet):

Pašas ekonomiskās krīzes uzplaukumā visi centīgi mēģina atrast vismaz kaut kādu darbu. Daudzi speciālisti, kuru profesijas šobrīd nav pieprasītas, kļūst par parastiem strādniekiem. Uz jautājumu "Ko darīt?" mēs atbildam vienkārši: "Ir jāmācās!" Ir jāmāk soļot līdz mūsdienu tendencēm un atvērt ieraudzīt sev priekšā jaunas iespējas. Nav nozīmes, cik Jums ir gadi! Ar ko Jūs nodarbojāties visu savu dzīvi līdz šim. Ja Jums patīk datori un Jūs daudz laika pavadāt internetā, izmantojiet savu laiku un spējas lietderīgi.

Mēs garantējām Jums jaunu specialitāti, tikai 5 mēnešu laikā!

rodas jautaajums. Vai tieshaam cilveeki var nebeigt augstskolu un neizshkjiest lielu naudu par maaciibaam lai dziivee kautko sasniegtu un tomeer buutu specialitaate? Vai viss shitas ir kaarteejais kraapnieku izgaajiens? Nav runa par bezdarbnieku kursiem jo no tiem lielas jeegas nav peec cilveeku atsauksmeem shaavaitaa..

Labots - Arcane
Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Skatoties kāda nozare, profesija un valsts. Darbam profesijās, kuras ir reglamentēto profesiju sarakstā nepieciešams valsts akretitētas izglītības iestādes dokuments par kvalifikāciju.

Nozares, kur tādu prasību nav, atkarīgs no darba devēja prasībām. Par programmēšanu nepateikšu, bet iestāžu vadība, departamentu, filiāļu vadība - vieni prasa maģistru/MBA, citi augstāko, citiem pietiek ar vidējo.

 

programmās, dizainā, mākslā tev jāvar uzrādīt kādi paveikti darbiņi. Citādi neviens negribēs.

Link to comment
Share on other sites

Aizej pie kāda datortehniķa, samaksā noteiktu naudu lai viņš tev ļauj lūrēt uz rokām un pēc kāda laika noteikti varēsi pats veikt palīgdarbus, tad pats pārinstalēt datorus, mainīt cietņus un papildināt RAMus. Kāpēc lai nevarētu? Tas arī skaitās IT. Un dzīvē kaut ko būsi sasniedzis - izkarināsi reklāmas apkārtnē un gan jau kādu naudiņu nopelnīsi. Augstskola nav vajadzīga visiem darbiem.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Programmēt var iemācīties pašmācībā, bet vai pašmācībā var iemācīties domāt, tas ir strīdīgs jautājums.

 

Ir vesels bars ar profesiju, kur vienkārši nevar iziet kursus un vālēt, piemēram, medicīnā.  IT sfērā šajā ziņām liberālāk, pastāv iespēja, ka cilvēkam ar lielu pieredzi nedaudz piemācoties klāt var dabūt darbu, kur klasiski nepieciešama tikai augstākā izglītība, bet te uzreiz jāsaka, ka tā nav ikdiena, bet drīzāk izņēmumi attiecībā uz īpaši spējīgiem.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Valsts iestādes, cik skatos, piem sisadminiem prasa augstāko IT, daudzas privātās arī. Dajebkāda augstākā arī reizēm noder.

Pamācīsies, pastrādā, vēlāk iesi augstskolā. Nebūs izšķiesta nauda, bieži ļoti vajag kaut dajebkādu augstāko. Labāk, ja viņa pa darba tēmu. Rakstu, ka augstākā nav bezjēdzīge, tā ir noderīga nepieciešamība.Katram, kas spēj, vajadzētu tomēr kādu augstāko pabeigt.

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

 

 

neizshkjiest lielu naudu par maaciibaam

 

kursi sanāk krietni dārgāk,  2 dienas ap 1300 gbp

Link to comment
Share on other sites

Diplomus aizstāj taisnas rokas.

 

Protams, viss atkarīgs no izvēlētās profesijas. Pašmācības ceļā par ķirurgu nekļūsi (valsts standarti, zinies, tāpat kā autovadītāja apliecībai), bet amatniecība, celtniecība, programmēšana - kāpēc gan ne? Standartus šajās jomās valsts neregulē, vismaz pagaidām, līdz pilntiesīgai Jevropas atnākšanai.

Lūk. A visi šie kursi domāti kaut kādiem Jevropas skolu izgājušiem darba devējiem, kuri cilvēkiem bez papīra šķauda virsū un liek tualetes mazgāt. Krāpniecības momenta šādos kursos nav, tāpat kā praktiskajā darbā noderīgu zināšanu.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Mh, celtniecībā un amatniecībā diemžēl viss tik brīvi visiem nav. Māksla, dizains gan nekur nav reglamentēti, radošs darbs utt. Tikai jāspēj realizēt produkts.

Amatniecība  pabirokrātiska, daudzi uz māksliniekiem pārmetušies.

 Amatniecībā iespējams realizēt sevi ar meistardarbu, iegūt atzīšanu. Amatnieks var iekļūt vidusslānī, kvalificētam CNC operatoram  nebūs personālizstādes. Vecajā eiropā amata brāļi un māsas kopā ar māksliniekiem sekmīgi pretojas birokrātiskām tendencēm. Daudziem amatniekiem ir augstākā izglītība, arī maģistra, doktora grādi mākslā u.c jomās.

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

Viens no zēniem, kurus mēs pieņēmām darbā, augstskolā ir nosēdējis 7 gadus !
Te nebij viegli atrast cilvēkus, kas spēj un vēlas rakstīt kodu iekš clojure.
Tāpēc emacs un elisp prasmes nebij obligātas. :)Lai raksta kodu kautvai notepadā.
Lai gan es domāju, ka katram programmu kodētājam ir jālieto emacs un jākodē elispā.
Bet viens man jautāja, vai te obligāti ir jālieto emacs. :) Ko es varu teikt, nav jau nav.

c942b3cf15f62f8cfe904a596502044d_68_68.p

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Māris, un pašam taču ir augstskolas diploms. Citādi neņemtu tajā darbā. Vot, plumberiem, velderiem labi maksājot, atrodi bez apliecības un sertifikāta tur tādu darbu. Varbūt var pārkvalificēties?

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt, dzīvē var gūt panākumus arī bez augstskolas diploma, vai dajebkāda diploma. Vajag tikai taisnas rokas un sapratni kur nevajag un kur vajag līst īstajā brīdī. Pašam ir ģimnāzijas diploms (sekmes tādas, ka nebūtu kauns mērķēt augstskolās uz budžetu) + vid.prof. izglītības papīrs ar vidējo vērtējumu tuvu 9. Pabeidzot profeni (viens gads pēc ģimnāzijas), novaktēju īsto vietu, kur līst iekšā, darba devējam tie papīri parādīja tikai to, ka varu saņemties un kaut ko pabeigt un iekļauties valsts sistēmā, kā arī profenes papīrs bija kā apliecinājums, ka nozare man tiešām kaut nedaudz interesē. Un nu jau vairāk kā četrus gadus strādāju pienācīgi atalgotu darbu (kas arī ir pienācīgi atalgots no pirmās darbadienas), kā arī paralēli ir laiks un varu attīstīties freelance režīmā, ko darba devējs arī lieliski atbalsta, ļaujot izmantot uzņēmuma iekārtas un materiālo bāzi, protams, kamēr tas neietekmē pamatdarba rezultātus. Sāk kristalizēties niša, kurā man būtu jālien ar savu piedāvājumu, kas tad arī varētu nepieciešamības gadījumā aizstāt pamatdarbu. Četru gadu laikā esmu pierādījis sevi un ieņēmis pietiekami nozīmīgu pozīciju, lai darba devējam būtu motivācija cīnīties par manu palikšanu, ja es izdomātu lekt nost no trases. Tāds nu ir mans laimes stāsts bez augstskolas papīra, sākot patstāvīga cilvēka gaitas pirms ~4 gadiem (kad visi tā vien runāja par t.s. "krīzi"). Galvenais ir entuziasms un interese par to, ko gribi darīt profesionāli. Un protams idejas par to kur un kā sevi pierādīt potenciālajam darba devējam.

 

P.s. strādāju nozarē ar ļoti plašu pienākumu klāstu un nebeidzamām nestandarta situācijām. bez IT un fizikas zināšanām manā profesijā būtu ļoti grūti.

Labots - klf
Link to comment
Share on other sites

 

 

Varbūt var pārkvalificēties?

 

Par plumberi var.   Esmu redzējis tādus piedāvajumus avīzēs (apmācība + sertifikāts + alga).

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

klf

Fotomākslā? Var, tur rezultāti galvenais. Bet, ja vēlēsies kļūt par iestādes vadītāju, augstāko visdrīzāk prasīs.

Tāpat projvadam dajebkura sfērā, tik milzīgas pieredzes, lai bez augstākās pieņemtu – tomēr vajadzētu starptautisku indivīda atpazīstamību... tad varētu.

Nepatika mācīties? Varbūt labi arī ir, krīzi tu nemanīji, tas ir nopietns kritērijs novērtējumam.

 

Māris, tur jau 2 papīrus prasa - veldingam, drošība unplubera papīrs. Smuka summa sanāk, imigranti droši nevar tādu iekrāt. Vai var?

Link to comment
Share on other sites

Rezultāti visur ir svarīgi. Šaubos vai McDonaldā aiz kases stāvošais ar svaigu augstāko klientu apkalpošanā (bez jebkādas darba pieredzes) būs palicējs, ja nemācēs grīdu saslaucīt, jo to skolā neiemācija.

 

Un pieļauju, ka IT arī ir sfēra, kur svarīgs ir rezultāts un uzkrātais portfolio. Un arī radoša sfēra - nestandarta situācijas.

 

Bet, ja vēlēsies kļūt par iestādes vadītāju, augstāko visdrīzāk prasīs.

 

Tas, protams, ja gribi ieņemt jau iesildītu krēslu un pielāgoties iesāktajam. Manā vīzijā mērķis ir cīnīties par savu nišu, apdauzīties, apdedzināties un visādi citādi aplauzties, kamēr esi pietiekami spējīgs noturēties un sisties par stabilitāti. Un protams, ar skatu nākotnē - var gadīties, ka lauciņš ir sevi izsmēlis, sabiedrībā novecojis, tā kā ir forši arī skatīties, kur likt kāju un nebaidīties būvēt jaunu ceļu, kad pa veco citi negrib braukt.

 

 

 

Par IT un programmēšanas tēmu viedoklis mans ir, ka darba devējs baidās ņemt cilvēkus bez pieredzes, sava skopuma dēļ. (piedodiet, atvainojiet, ja kļūdos) normālai programmatūras izstrādātāju firmai reālie izdevumi produkcijas sagatavošanai ir smieklīgi mazi, salīdzinot ar dažādām citām ražošanas nozarēm. Brutāli runājot - dators, krēsls un kafija. Reklāma tas jau cits stāsts. Kas liegtu firmas vadītājam nepažēlot līdzekļus (laiku, cilvēku - speciālistu) personāla atlasei, atsijājot spējīgos jaunos talantus, kam piedevām likumīgi pirmos trīs mēnešus drīkst maksāt maz. Un dodot iespēju šim kadram attīstīties.

Labots - klf
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

tiesi ta, reizem labs izskasts un speja sevi izcelt palidzes vairak, ka augstskolas diploms, protams ja ir sajega par nozari ka tadu.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

klf

Labs piemērs par darbiem, kuri studentiem nav jāstrādā. Visādi zemie nekvalificētie darbi donaldos, kaksimās utt.

Forši veidot ilūziju, ka darba pieredze svarīgāka, vienalga kāda. Aiznesīsi to donalda pieredzi uz restorānu, šaubos ka atļaus maiņu vadīt. Restorānā, kur bārmens, klientu apkalpotājs grīdu nemazgā.

Tajās pašās donaldos, kaksimās, kad vajadzēs maiņas, filiāles šefu, skatīsies arī diplomus.

Tādam IT, ražošanas kantorim, bankai, utt būs pie vienas vietas nesaistītā pieredze. Tici vai nē.

Studentiem vajag strādāt profesijai tuvā jomā, kaut brīvprātīgi. Kur iespējams, par palīgu ar algu. Tikai tā var ieaugt profesijā, veidot kontaktus. Nekādi nekvalificēti darbi tur nepalīdzēs. Pretējā gadījumā varbūt nāksies karjeru sākt tur, kur maksā no pārdotā % utt. Kur dabisks atbirums liels.

Vasarā aiziet par palīgstrādnieku uz lielāku nozares uzņēmumu, vismaz kādu laiku. Pabeigsi, sūtīsi CV, viņu DB būs, ka esi strādājis. Savāks par tevi firmas iekšienē info, drīzāk pieņems. Pašu cilvēki taču novērtējumu par personību dos, kas strādājusi firmā.

 

Labu izskatu var dabūt, apmeklē stilistu, frizieri, drēbnieku. Tas nav bezmaksas pasākums. Manieres ieaug mūža laikā, tās 5 gados neapgūs.Maģistru gan var šajā laikā iegūt.

 

Firmas pelna naudu, ja darba tirgū pieejams ražošanas līdzeklis - darba spēks ar pieredzi, kāpēc nepaņemt to? Ir kas strādā lētāk, kāpēc maksāt vairāk. Katrs lats, ko ietaupa ir ieguvums. Darbinieks, tāpat kā traktors, ir rīks.

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

Partyman

Ir kas strādā lētāk, kāpēc maksāt vairāk.

BET,sociala atbildiba pret savu dzimteni,tuviniekiem u.t.t. lai nebutu Latvija bulgaru,rumanu,kinieshu vairak neka blusas?un kad firmas ipashniekam tas letais darbaspeks tumshos vakaros kersies pie rikles vai skruves nost autinam ritenus?

Labots - Partyman
Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Tas nenoņem vajadzību mācīties, kaut ko apgūt. Labs saimnieks drīzāk labu strādnieku kursos sūtīs, nekā svešu no ielas pēc kursiem ņems. Kam šim eksperimentēt?

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Man čoms aizgāja uz pamatskolu strādāt par Informātikas skolotāju un datorsistēmu adminu. Lieki piebilst, ka viņam pedagoģijā un IT nekādas izglītības nav. Ir tikai "140 gadu" pieredze IT jomā. Viss atkarīgs no tā kādi tev gali un kas galvā darās.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Gan jau kaut kāda augstākā tavam čomam ir. Tad pd var anketā ievilkt ( darbin pers lieta) ķeksi pie izgl - augstākā.

Nez vai pārbaudes rakāsies pa sisadmiņa personas lietu. Pēdējā gadā gan visi sludekļi valsts iestādēm ir ar augstāko.

Protams, ar galiem var vairāk, tomēr ar augstāko taviem galiem vieglāk tevi kur ielikt darbā.



Privātā iestādē neregulētā profesijā, ja ļoti liela pieredze, protams var. Ir darbi, ko uzrādīt, kāpēc nestrādāt. Augstāko var ar laiku iegūt, tagad iespēju daudz.

Link to comment
Share on other sites

Cik zinu, skolotājiem vajag augstāko pedagoģisko, Viestur. Tagad pat bērnudārza apkopējai vajag maģistru uzkopšanas tehnolģijās. :) Valsts iestāde tomēr, tur Jevropas standarti.

Link to comment
Share on other sites

Vispār jau kaut kādam papīram vajadzētu būt arī dažādu gabaldarbu veicējiem, la sa*irsta rezultāta gadījumā varētu pieprasīt atbildību.
Man dažādu kursu un citu kvalifikāciju apliecinošu dokumentu ir vairāk, nekā namiņā uz vienas nagliņas var saspraust, bet pats amizantākais, ka šad tad tie "papīrīši" ir arī noderējuši.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Skatāmies, kāds gabaldarbs. Neviens atzīts dizainers,mākslinieks, atzīts amatnieks neleks pēc papīra kāda da** iegribu dēļ.

Citādi ar regulētām profesijām utt. Gribēdams nevar noformēt tādā amatā bez papīra utt.

Skolotāji, jā. Izņēmums ir pasniedzēji.Tie strādā koledžās utt iestādēs, kur pilngadīgi bērniņi nāk mācīties.

Atbildība saskaņā ar likumiem un līgumu. Nekādu papildus atbildību uzlikt nevar. Normāli gabaldarbu veicēji neizdevīgus līgumus neslēdz. Pasmieties vai paraudāt, Vācijā amatnieki praktizē kašķīgo klientu listi. Viņi nav gaidīti.

 

Atbildība pa īstam sākas ar rūpēm par reputāciju. Domājošiem indivīdiem tā ir svarīga lieta, nerakstīts likums, tradīcija.

Iedarbojas labāk, kā jebkādi likumi. Tiem likumiem senākas tradīcijas.

Link to comment
Share on other sites

Man vairāk savā mūžā sanācis strādāt ar tehniku, (lai gan ir apgūtas arī citas specialitātes), un tur nu bez "stipriem" papīriem nekādi, toties konkursa gadījumā tie, kam tādu nav, "atšujas"" automātiski.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Protams, piemēram, par traktoristu, šoferi, iekrāvēja vadītāju utt utml bez papīra nenoformēsi to darbinieku.

Būvniecībā arī ne visur var tā pēc iegribas pieņemt to cilvēciņu. LBN utt tomēr jau darbojas.

Konkursa  jā. Minētiem amatniekiem papīri jau ir, bet pēc papildus kāda dd... iegribas viņi neskries pēc papildus papīra.

Nav tādi badaini, kā te...

 

Par valsts/ privātu iestādi. Nu apkopojot 4 zināmas privātiestādes - visās grāmatvežiem ir augstākā. Kaut kāda augstākā 3 iestādēs sisadminiem ir. Tā kā nav tā ka augstākā nekam neder.

Reālā dzīvē, ja saimnieki pieprasa augstāko, ielikta valde, kas to prasa, firmas vadītājs var izstiepties vai sarauties. Jāmeklē ar augstāko un punkc. Kaut pieņemt galveno grāmatvedi vai sisadminu teorētiski var ar pamatskolas papīru...

 

Radošajiem par konkursiem - ja mākslinieks grib pasniegt bērniem, prasīs papildus papīrus, raudi vai dziedi.  Ja jātaisa mēksla vai dizains firmai – sasniegumi, paraugi, vēsture svarīgāk kā tas, vai ir matemātikas maģistra vai mākslas maģistra diploms.

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

nigerskijs gangsterskijs

Šis jau ir gari un plaši izdiskutēs vairākas reizes tepat šajā forumā, augtākā nav obligāt priekšnosacījums veiksmīgai dzīvei, bet ar papīru tomēr vienkāršāk pierādīt, ka nēsi zilonis. Augstāko kursi neaizstāj, bet dažādi starptaustiski sertifikāti (kursu vai pašmācibas rezultāts), piemēram, MCP, CompTIA, Cisco utt. IT nozarē kopā ar augtsāko izglītību tiek labi novērtēti, īpaši, ja meklē darbu eiropā

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Tā ir, bet augstāko strādājošs datoriķis var iegūt, piem vadībniekos. Vieglāk apvienot ar darbu, kā IT studijas, vismaz pēc atsauksmēm. Ar tādu vēlāk vieglāk par projvadu tikt, vecāko progeri utt. Nemaz tik dārgi strādājošam datoriķim nebūs maksas augstākā. Būs iespēja varbūt pat vadīt superkaksimu, IT firmu, kādas firmas filiāli utt.

 

Daudzās profesijās sertifikātus diemžēl nedod, ja nav pamata papīra - par augstāko, augstāko prof vai koledžas, tehnikuma utt papīra, kursu papīra. Visādas medicīnas, būvniecības, transporta utt profesijas.

Biznesa, piem, MBA neuzņem bez iepriekš pabeigtas augstākās, parasti jābūt arī darba pieredzei klāt.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest wersa

Kursi nekad neaizstās augstāko izglītību. Mūsdienās jebkurā vecumā ir iespējams studēt par maksu, iegūt bakalaura un maģistra grādu, specializāciju utt. Kredīti tiem, kas nevar sakrāt studiju maksu, pieejami.Nepareizas pirmās augstākās izglītības gadījumā var iegūt nākošo. Izaugsmei ļoti noderīgs maģistra grāds jomā, kur ir darba pieredze.

Cilvēku skaits ar augstāko izgl pieaug katru gadu.

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

 

 

Cilvēku skaits ar augstāko izgl pieaug katru gadu

 

pieaug jau arī kopējais cilvēku skaits pasaulē.

Link to comment
Share on other sites

Acimredzot ir jomas, kuras var apgut tikai augstskola, kuras kursos un kuras pilnigi mierigi saviem spekiem, ja ir interese un galva uz pleciem. Ir reglamentetas profesijas, ir dazadi darbadeveji, ir tadi, kas piesienas katram burtam un nespej tik talu aizdomaties, ka cilveks ir spejigs pats macities un meklet atbildes uz sev interesejosajiem jautajumiem. Ir ari liela dala darbadejeju, kuriem neinterese kadi tev ir diplomi, bet ko tu reali spej izdarit, jo ja darbinieks ir spejigs uznemumam pelnit naudu, tad ir pilnigi vienalga cik klases vins ir beidzis.

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

piem vadībniekos. Vieglāk apvienot ar darbu, kā IT studijas, vismaz pēc atsauksmēm. Ar tādu vēlāk vieglāk par projvadu tikt, vecāko progeri utt

 

 

BAAAAAIGI reti ir gadījumi, kad kļūsti par "vecāko programmētāju" dēļ izglītības.

Esmu redzējis tikai gadījumus, kad kolektīvā ir vadošais speciālists, kuru vienkārši paaugstina amatā, jo visiem ir skaidrs, ka viņš gan ir krutākais apkārtnē, gan arī spēj runāties ar cilvēkiem, nevis tikai ar degunu kodā ņemties. Un bieži vien viņiem labi ja vispār bakalaurs ir pabeigts.

Projvadi bieži vien tiek ielikti cilvēki, kuri no koda neko īsti nepazīst, ienākuši no citas pasaules. Skarbā realitāte.

 

 

 

 

ja ir interese un alva uz pleciem

 

 

Reiz kādā bērnudārza grupiņā audzinātājas pamanīja, ka bērni ārā spēlējoties pēkšņi sākuši lietot ļoti stiprus vārdus.

Atklājās, ka vainīgi turpat blakus strādājošie augstsprieguma līnijas montieri. 

Audzinātājas aiziet, prasa, kas par lietu, kāpēc lamājas bērnu klātbūtnē? 

Montieris atbild - ziniet, mēs te vispār nelamājāmies! Man biedrs bija uzkāpis uz pleciem un lodēja, bet man aiz apkakles tecēja izkausēta alva. Un es tā biedram ļoti mierīgi un kulturāli saku - paklau, tu neredzi, ka tavam biedram aiz apkakles tek izkausēta alva? :)

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

usver

Par vecāko programmētāju izaugsmi tev var būt taisnība. Par projvadiem - tur arī. Projvads - ja pieredze vienāda, paņems ar labāko izglītību, ja nav savējā cilvēka, ko ielikt. Kaut kāds papīrs parasti ir.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kā kļūt par IT speciālistu pusgada laikā? Shitas ir joks vai kaa? Pusgada kursi aizstaaj 3-4 gadus augstskolas..

Link to comment
Share on other sites

Domugrauds

Ja tevi pusgadu diendienā mācīs, tad moš arī iespējams, jo no tiem 4 gadiem moš tik puse reāli ir jāmācās

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Vakar pa radio reklameeja sho

http://www.niid.lv

bezmaksas kursi 1 gada garumaa uz profesionaalo sertifikaaciju, saskanjoti ar NVA, tiem kam 18-29.g un nav naudas augstskolai, vai kaa citaadi, ar praksi, ar stipendiju u.tml. Jautaajums protams ir vienkaarshs - kur ir aakjis? Par velti pat slazdaa siers nav.

Labots - Arcane
Link to comment
Share on other sites

saskanjoti ar NVA

 

visticamāk, ka NVA apmaksāti, tāpat kā http://www.niid.lv/node/492

 

 

Kā kļūt par IT speciālistu pusgada laikā? Shitas ir joks vai kaa? Pusgada kursi aizstaaj 3-4 gadus augstskolas..

 

 

programmēšanas pamati IR iemācāmi inteliģentam cilvēkam, ja tas vēlas tos apgūt. Tur parāda pamatelementus, ne jau baigi vingrinās uz dažādiem projektiem un atstrādā prasmes. Kurs iekš New Horizons ilgst nedēļu (tai skaitā SCJP kursi), bet lai nokārtotu SCJP vai līdzīgu sertifikātu, tikai pamatelementus zinošam programmētājam ir nepieciešams vēl kāda pusgada treniņš, kamēr aizvērtām acīm zina visu.

 

Ja nekādu reālu sertifikātu nekārto, tad kursants neiespringstot var sniegt pieteikumu uz kādu junior programmer amatu un darboties. nav jau teikts, ka iemācīs uz megapro līmeni, tikai iepazīstinās, kas tur par elementiem vispār ir. un nē, kursi neaizstās IT studijas, jo tajās māca daudz ko vairāk, kaut vai OSI modeli saprast un nezināmās aplikācijās nojaust, kas kur tajā notiek.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...