Jump to content

e-viekala izstrādes koncepti,sasaistīšana ar noliktavas pārvāldības sistēmu


kriptonīts
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Pirms es sāku ko darīt, vēlējos iegūt kādu informāciju no cilvēkiem, kas to jau ir darijuši.

Man mazāk interesē kods, neko tādu neprasu. Gribētos iegūt kādu konceptuālu ieskatu, kā vispār darbojas e-veikals un galvenokārt tā administrēšana. Kodēšanas darbus vēlos veikt pats, bez opensource risinājumiem. Visu darbu plānots veikt uz Codeignitera kopā ar jQuery (defaults). 

 

Tātad galvenokārt, kas man interesētu ir, kā notiek preču administrēšana. Līdz šim es esmu iedomājies, ka teiksimi uztaisa funkcijas, kur var pievienot preci, izvēlās sadaļu, cenu ieliek, bildi un to ielādē visu datubāze, un dinamiski attēlo. Tāds kā maziņš cms. Teiksim ir variants, ka parādās, ka noliktavā preces ir, piemēram, <5 . Tas nozimē, ka ir cilvēks, kas vislaik updeito šo informāciju. Viens variants ir tīri tabulās to visu mainīt, otrs, atkal uztaisīt cms papildinājumu (Tik tālu es uz to tā skatos). 

 

Esmu skatijies, ka ir tādas noliktavas pārvaldīšanas sistēmas, mūsu pašmāju programmētāji arī taisa ko tādu. Respektīvi, ienāk prece, noliktavas pārzinis reģistrē to sistēmā, tur skaitu utt. Prece aiziet, viņš reģistrē arī to .Tieši tas , kas man interesē ir , cik grūti ir sasaistīt interneta viekalu ar šo sistēmu. Pamatā es saprotu, ka nolasa un updeito datubāzes informāciju, izmantojot šīs sistēmas DB . Tātad varbūt varētu iesākumam kaut ko vairāk par šādu variantu izklāstīt, kādā valodā  šīs sistēmas rakstītas, kā viņās ir realizētas, cik grūti ir sasaistīt to visu ( varbū kādu materiālu par to kā to visu darīt ) , kādas ir prasības, lai tas viss kopā ietu ( datubāzes veidi, vajag kaut kādas bibliotekas u.c. ). Īsāk sakot, jo vairāk, jo labak. Labrāt arī uzklausīšu kādus top-tipus, varbūt kādam nāk prātā padomi, kā uzreiz kaut ko citu darīt, uz kādiem grābekļiem nevajadzetu uzkāpt utt.

 

 

Paldies

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

A drīkst zināt, priekš kam mocīties - lai iztērētu kaudzi sava laika un tāpat dabūtu sistēmu, kura ir nedrošāka un ar daudz mazāk funkcijām kā bezmaksas alternatīvas? 

 

Joomla + OpenCart/Virtuemart/Hikashop + lai dizaineris uzzīmē un tu sagriez smuku oriģinālu template. Ir gan noliktavas vadība pieejama, gan simts un viena cita interneta veikalam nepieciešama lieta. Tāpat par minimālu maksu var dabūt pluginus šīm platformām, kas ļauj integrēties ar dažādām preču datubāzēm un grāmatvedības sofitem, ģenerēt rēķinus, pieņemt tiešsaistes maksājumus, utt, utjp. Tu pats saviem spēkiem to visu rakstīsi gadiem.

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

Ja pa jautājumu, db veids prncipā nav svarīgs.

Loģika pašam būs jāizdomā. To ar karoti mutē neliešu.

 

Bet tā, pievienojos iepriekšējiem, tas viss jau pa pilnam ir gatavs.

Link to comment
Share on other sites

kriptonīts

Neklausi viņus, es ieteiktu taisīt visu no nulles ( CodeIgniter ), pareiza tev doma ir.

 

Pret gatavajiem e-veikalu skriptiem man nekas pretī nav.

 

Plusi:

 

1)Tu iegūsi daudz jaunu zināšanu.

 

2)Varēsi viegli papildīnāt ar JEBKURU uzdomātu plugins /moduls (nevajadzēs meklēt saderības ar versijām, izmantot to ko vajadzēs reāli)

 

Mīnuss

 

1) Laiks un tikai laiks.

Link to comment
Share on other sites

Jājautā - kāpēc? Ja tas ir intereses/skilla pumpēšanas/aiz neko darīt, tad kāpēc gan ne. Taču ja plānojas izmantošana dzīvā darbībā, tad es tomēr ieteiktu izmantot jau gatavus risinājumus - tomēr ir kādi forumi, kur problēmu risināt/padomu paprasīt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Azazel

Neīpaši tev piekritīšo:

 

Kad taisi savu tu daudz labāk orientējies darbībā un mazāk būs jāskraida pa forumiem un meklēt atrisinājumus, tas ievilksies vel ilgāk.

 

Vienmēr būs jāliek kaut kādi updeiti, kas radīs vairāk problēmas un errorus, vecie plagini nestrādās.

 

Un gatavos risinājumos ir arī daudz caurumu.

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Dword - tu runā tā, ka šķiet ka mūžā neesi normālos apstākļos izmantojis nevienu e-veikala platformu no nosauktajām. Viņām visām pluginus vari rakstīt pats, pieejama lieliska dokumentācija un API, kā arī forumos vissarežģītākos jautājumus tev palīdzēt risinās simti un tūkstoši programmētāju.

 

Turklāt nemaz nerunājot par gala klienta drošību - ja autoru nobrauks autobuss, eveikalu varēs izmest miskastē pēc laika. A opensource risinājumi tiks atbalstīti gadiem.

Link to comment
Share on other sites

savu var taisīt tad, kad ir pietiekoši daudz zināšanu par to kā sistēmas strādā un tu zini kas ir slikti esošajiem piedāvājumiem. ja nav pat konceptuālas sajēgas par to visu, tad jēgas no paša taisīta nebūs nekādas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Loģiski ka izgudrot divriteni par jaunu nav nekādas jēgas! Ņem par pamatu kādu esošu open source sistēmu, un tad modificē viņu pēc savām vajadzībām. Sākotnēji pieraksti klāt vajadzīgos pluginus (piemēram sasaistei ar grāmatvedību - te būs ko pasvīst ;) ), sataisi savu skinu. Ja ar to nepietiek - var arī kodu modificēt, tomēr tad vairs nebūs iespējas pāriet uz jaunākajām versijām.

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Ko var malt par divriteni, te nav nekāda sakara ar divriteni, kad uztaisīsi savu e-veikalu ar labu dokumentāciju, vel varēsi pārdod kādam uzņēmumam.

Mašīnas ar uztaisīja sen, bet salīdzini kā atšķiras no mūsdienas māšīnam un vel joprojām rūpnīcas strādā pilnā sparā.

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Nu bļin, Dword, nu beidz stāstīt muļķības - viens cilvēks autora izskatā, turklāt, kā izskatās, pat bez reālas saprašanas par procesiem un to realizāciju, pat veselu gadu, katru dienu no rīta līdz vakaram kodējot, neuzrakstīs platformu, kas funkcionalitātes ziņā turētu līdzi pašlaik pieejamajām bezmaksas platformām (pat nerunājot par maksas risinājumiem). Turklāt pat tur ir implementēti desmitiem gatavu risinājumu (editori, bibliotēkas, captcha un drošības fīčas), ko savukārt ir gadiem rakstījuši un uzlabojuši desmitiem citu koderu no visas pasaules. Vajag beigt sapņot.

Man ir bijusi pieredze ar pilna spektra CRM, CMS, mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības, noliktavas vadības, un kaudzi citu dažādu web risinājumu - gan rakstītu no nulles dažu draugu kompānijā, gan pirktu par desmitiem tūkstošu. Es visā pilnībā zinu, ko nozīmē vadīt dažāda sarežģītības līmeņa programmatūras izstrādes projektus. Un es saku vēlreiz - nav nekāda finansiāla pamatojuma rakstīt no nulles veikala platformu, it sevišķi ja to taisās darīt viens cilvēks, kas pat nav profesionālis.

 

Vajag beigt rakstīt glupības, ja pašam nav nekādas saprašanas par tēmu.

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

Nu taisi vien augšā savu veikalu! Var jau būt ka pēc pāris gadiem arī sanāks konkurētspējīgs produkts! 

 

(Uztaisīt jau var, tomēr vajag kritiski novērtēt darba apjomu, kas būs nepieciešams lai uztaisīt ko līdzīgu kaut vai Joomla + OpenCart)



Un lai veikals normāli strādātu viņam vajag saikni ar kādu no LV likumdošanai atbilstošu grāmatvedības sistēmu. Piemēram FMS horizon. Tādu pluginu gatavu neesmu redzējis. Tā ka te ie ko izpausties un programmēt! 

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Atvērt acis un lasīt pirmo postu.

 

Visvieglāk priekš LV grāmatvedības prasībām un mūsu internetveikalu ideoloģijas ir piedzīt Hikashop. Ja gribas kārtīgi pa smuko - ar iknedēļas jaunumu izsūtīšanu, lietotāja profiliem un citu smukumu, par 99Eur var nopirkt biznesa paku. Ja to visu nafig nevajag - Hikashop ir par velti. Vēl derīga lieta ir PDF ģenerators (vai nu konfigurē pats HTML2PDF, vai par 10Eur nopirkt gatavu risinājumu ar visiem template, kas automātiski integrējas Hikashop sistēmā).

 

Ja veikals ir tiešām nopietns un ir vajadzīga noliktavas vadība un automatizētā vairumtirdzniecības vadība, kā arī veikalu izmanto vairāki pārdevēji reizē, tad jāizvēlas Virtuemart. Vairāk čakarēšanās lai nokonfigurētu, jāzin šādi tādi knifi, taču tā ir viena no spēcīgākajām un funkciju bagātākajām platformām tirgū.

 

P.S. Ja kāds izmanto Hikashop, varu par pliku paldies padalīties ar smuku PDF ģeneratora rēķina template (jau gatavs Ls>Eiro pārejai, visi rekvizīti no pircēja tiek izvadīti, u.c.).

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Ieleja - Prestashop taču bija jāmaina PDF ģenerātors uz TCPDF, jo iebūvētais nedraudzējās ar latviešu enkodingu, ne? Gluži 15 minūtes gan nebija, kad viņu stādīju. Tāpat arī latviskais tulkojums Prestashopam ir ļoti nepilnīgs, daudz ko priekš frontenda vajadzēja rakstīt klāt.

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

To Piepi mazāk klausaties, dzied savu dziesmu 100 internetveikali Latvija un visi ir bāzēti uz smirdīgām Joomlam, viņš grib iestāstīt  :D

 

Sēdi ar savu PDF ģenerātoru mājās un cep tālāk savus mēslus.

Link to comment
Share on other sites

Nevar jau saprast ko autorš tieši vēlas. Ja mācīties un eksperimentēt ir laiks, tad lai jau ņemas. Bet tā gada laikā (kā minimums) kamēr autors rakstīs savu e-veikalu kāds cits jau būs sācis tirgot tādu pašu vai līdzīgu produktu.

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Dword - atsaldētais pamuļķi, lien taču atpakaļ savā pašbūvētajā alā - Latvijā ne viens vien simts veikalu ir bāzēti uz manām minētajām platformām. :D Patiesībā ir grūtāk uzskaitīt veikalus, kas NAV bāzēti uz šīm un citām populārākajām platformām. 

 

Klau, tīri intereses pēc - tu tiešām esi kaut kāds koderis, vai kas tamlīdzīgs? Varbūt pasaki kantori, lai tauta zina savus varoņus (lasīt - no kurienes turēties izstiepta slotaskāta attālumā). Ja esi kaut kāds slotas operators vai gatera palīgstrādnieks, labāk izmanto iespēju paklusēt un netaisi sevi par vēl lielāku idiotu, kā jau esi padarījis.

Labots - Arnolds Piepe
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Piepe man darbs tāds, dzenāt tādus kā tevi vergus.

 

Parādi savu kādu darbu uztaisītu?

 

Es strādāju savā uzņēmumā un daru to kas patīk.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...