Jump to content

Drošinātāja ieslēgšana.


Mufins
 Share

Recommended Posts

jebkuram vidusskolu beigušam cilvēkam tam nevajadzētu sagādāt nekādas problēmas. Cita lieta, ja tas ir humanitārais gudris, kam fizika bija izsvītrotais priekšmets. No tādiem vajag plēst 2x vairāk par jebkādu tehnisku darbu.

Link to comment
Share on other sites

Varbūt apsaimniekotājs zin, kādi ambāļi tai namā nolasījušies, un speciāli to pagraba atslēgu nevienam neuztic, labi apzinoties, kas notiks, ja šie sāks šiverēties, kur katram vien ienāks prātā.

:)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

jeb absolūtu nejēgu skaits sabiedrībā ir ievērojami lielāks, nekā tiek uzskatīts

Viņu ir daudz, ārkārtīgi daudz. Brīžiem liekas, ka viņu ir vairākumā.

Link to comment
Share on other sites

 Nu taču pamazām tuvojamies Eiropas līmenim. Krievu laikos viwi prata visu, jo cita varianta nerwti nebija. Tagad mana paziņa, kas aizprecējās uz Vāciju smejas, ka vīrs pat pāris skrūves sienā ieskrūvēt, vai krānam blīvi nomainīt neprot - sauc servisu par lielu naudu :D.  Te drīz būs tāpat - vecie apmirs, bet jaunie ir pilnīgas baltas lapas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu ja var atļauties izsaukts meistaru, tad priekš kam čakarēt savu brīvo laiku ar to darbu darīšanu? Cita lieta, ja cilvēkam tas ir hobijas un viņš tādā veidā relaksējas. Man kaimiņš piemēram, pat nekrāso, krūmus netrimmē un jumtu nelabo. Toties visu laiku ķimerējas garāžā ap savu vēsturisko auto, vai arī kaut ko meistaro no koka. 

 

Konkrētajā gadījumā, iespiest atpakaļ automātu mācētu jebkurš, problēma ir, ka apzinīgais apsaimniekotājs ar visām atslēgām ir aizdevies atvaļinājumā.

Link to comment
Share on other sites

raiviic, ko nozīmē balta lapa?

Ja man jāsauc meistars, kas perfekti un precīzi kaut ko izdarīs - kaut vai elektrību savilks dzīvoklī vai uzmūrēs laukos plīti - jā, okei, lai tā būtu, esmu balta lapa. Varētu pats iemācīties darot, bet, ja procesā būs kļūdas kas jālabo, beigās var sanākt dārgāk.

Bet, tai pat laikā, tas meistars, iespējams, zvanīs man par jautājumiem, kuros viņš ir tāda pati balta lapa.

Visi māk visu - noved pie tā, ka tā īsti gandrīz neviens nemāk neko līdz galam. Labāk nemaisīties un darīt to, ko dari, bet labi un, kad nepieciešams, samaksāt kādam citam, kurš zina ko dara savā nozarē.

Attīstās visas nozares un visiem jaunumiem izsekot ir nereāli. Arī ļoti pieredzējušiem cilvēkiem daudzas lietas ir jaunums, piemēram, būvķīmijas sasniegumi, utt.

Atgriežamies pie vecā labā, ka cilvēki nevērtē savu laiku un nesaprot, ka tas ko dari pats arī nav gluži par velti.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Konkrētajā gadījumā, iespiest atpakaļ automātu mācētu jebkurš

Esmu pesimists un iedomājos drūmāko variantu:

96tpjnphkx6b494d943n.jpg

:mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Tad tavuprāt sanāk izdevīgi algot apkopēju, kas ir pareizi. Lēti un tajā laika var darīt ko citu. Drošinātāju ieslēgt, nomainīt, štrunta skapi attaisīt var ātrāk, kā meistars paspēs atbraukt. Tāpēc apsaimniekotāji parasti kādu atslēgu dod ēkas tehniķim utml onkam, kas ātrāk sasniedzams.



aoma, kas tur traģisks? Sistemātiska parādība. Kaķis trafa būdā kūlīgāk izskatās.

Vispār, + :)  par bildīti.

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

Tu kā vienmēr, neko nesaprati, arī topika autora rakstīto, acīmredzot, nelasīji.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Lasīju, lasīju, Bildīte atbilstoša, +1. Iederīga, kūlīga un forša.

Kas tavuprāt elektriķonkam jādara pie šitādas kārbas?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kas tavuprāt elektriķonkam jādara pie šitādas kārbas?

Šī tēma sen jau ķluvusi par kārtējo humoresku.
Neesmu elektriķonka, bet ar tādiem savulaik daudz kopā nācies strādāt, arī drošības tehnikas lekcijās esmu pabijis, gadījies arī pieredzēt, kādas ir sekas, ja "pašdarbnieki" ložņā tur, kur viņiem nevajadzētu to darīt. Tāpēc pret visu, kur darīšana ar spriegumu, joprojām attiecos ar visu nopietnību.

 

Bilde gan vairāk domāta kā karātavu humors :)

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Vispār bildē redzams nevis automāts , bet NH drošinātājs - nezinātājiem gar tādiem nevajadzētu gramstīties , bet uz dzīvokli tāds nu gan nestāvēs .

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Pareizi, drošinātājs 1 gab, stieplītes 2 gab. :bomb:

Uz dzīvokli tāds nav. 1950 o gadu beigu - 1980 gadu sākuma skapītis. PSRS. Pašu nomaiņa nekas īpašs, bet vadu inspicēšanai un pievienošanai, ja vajag, tur skillu vaajdzēs. Vispirms jāizņem žurciņu ķermenīši, tad jāpēta vadi, utt utml. :download:

 

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

Tad tavuprāt sanāk izdevīgi algot apkopēju, kas ir pareizi. Lēti un tajā laika var darīt ko citu.

Viennozīmīgi. Birojos parasti ir apkopēja, lai gan nebūtu tak problēma - dežūržurnāls un reizi nedēļā aiziet, ar švabru pa koridori, nevis tur pingvīnus dresēt vai logus likt. Un arī tikai tā iemesla dēļ, ka katram ir savi pienākumi, par kuriem saņem algu. Savādāk baigi dārgi tā tīrā grīda maksās, ja to būs mazgājis kāds pārdošanas direktors, piemēram.

Mājās pagaidām darāmā nav daudz un pa diviem ar visu tiekam galā - bet ja būs kādreiz tāda vajadzība (pārāk intensīvi darbi, bērni, whatever), izdevīgāk, ātrāk un loģiskāk ir kādam samaksāt. Izņēmums ir, ja process (piem., zāles pļaušana) patīk un ļauj relaksēties - tad tas ieiet citā kategorijā.

 

Starp citu, mūsdienās apkopējām arī ir gana daudz jāzina. Nu es te ne par Mazpisānu pamatskolas apkopēju Veru, kam pamata darba rīks ir slapja lupata no veca džempera, bet par cilvēkiem, kas spēj tīrīt, kopt un nesabojāt dažādas virsmas un materiālus. Atkal jau - progress un sadzīves ķīmijas atīstība.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Vienu brīdi prims krīzes populārakas bija uzkopšanas firmas. Par cik cenas tiem paaugstas, krīzes laikā iepriekšējā darbavieta atteicās no firmas, pieņēma štata apkopēju. Izmaksas zemākas kā uzkopšanas firmas pakalpojumu gadījumā.

 

Nea, nekādam dežūržurnālam. Vienīgi daudz kur iesācējas sekretāres un strādnieki pielikti pie slotas pēc pamatpienākumu izpildes jāuzkavējas uzkopt, vai jānāk agrāk.

 

Privātmāju uzkopšanai kad meklē apkopēju, negrib viņas par to algu, kādu maksā firma nākt. Prasa vairāk. Ne tik daudz kā firma, bet vairāk kā apkopējas likme uz rokas.

Neregulārai vai retai uzkopšanai var meklēt zip vai doskā, daudzi piepelnās,  arī studentes un pensionāri utt. Gluži visi,kas piekrīt uzkopt nav ar pamatskolu utt. Izmantoju, jā, jo sanāk lētāk un izdevīgāk kā mazgāt pašam. Visās telpās gan apkopēju neielaižu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...