Jump to content

Nokia Lumia 820 atmiņas karšu atbalsts


Cunami
 Share

Recommended Posts

Sveiki, iegādājos beidzot Lumiju 820! Tagad gribu nopirkt atmiņas karti, ražotājs raksts ka telefons atbalsta MicroSD karti, bet ja es ielikšu MicroSDHC karti, vai telefons sapratīs un atpazīs to karti? Jo netā lasīju ka SD lasītājs nesaprot SDHC, ja ir SDHC lasītājs tad tas saprot arī SD kartes. Nokijas forumā diezgan daudz aprakstīts ka ir problēmas kar karšu lasīšanu, parasti nedarbojas kartes kurām ir 10.klase, tās neiet 90% lietotāju - 4.un 6.klasei itkā nav problēmu, bet neviens nav teicis kādu veidu kartes ir izmantotas SD vai SDHC.

 

Līdz ar to prasu Jums - kuras atmiņas kartes darbojās uz šiem tefloniem?

Link to comment
Share on other sites

Ņemot vērā, ka tas ir svaigs modelis, tad saku, ka SDHC darbosies.

Ja nedarbosies - tad kam tādu telefonu?!

Link to comment
Share on other sites

Tas ir čābīgi ka "Windows Phone 8 supports SDHC cards (in FAT file system format) or SDXC (in exFAT file system format)" jo cik atceros, tad katra šīs failu sistēmas bija ierobežota ar failu skaitu un ar failu izmēriem. Telefonu izmantot kā datu nesēju, laikam, diezko nesanāks!

 

Tad jau sanāk ka šo: http://www.1a.lv/datortehnika/atminas_kartes/samsung_16gb_micro_sdhc_class_6 varēšu iemakrēt Lumijā bez bēdas!

 

Link to comment
Share on other sites

Besī ka nevar neko līdz galam sataisīt!

Labots - Cunami
Link to comment
Share on other sites

FAT32 saprot liidz 2GB. TAs, ka ieberzies ar Nokia, jau ir tava probleema. Piedod, nezinu kaa kulturaalaak pateikt. 

 Ljoti daudz negatiivaa ir dzrdeets un arii meegjinot izdariit elementaaras lietas, sanaak atdurties pret sienu.

 

 Man Nokia E63 jau atbalstiija HC kartes, taa ka gan jau straadaas.

Link to comment
Share on other sites

Tās pa lielam ir tās pašas kartes, tautā sauktas SD kartes (neizdalot atsevišķi micro). SDHC - SD High Capacity, SDXC - SD Xtended Capacity. Klasiskā SD karte pārsvarā ir līdz 2 GB ietilpībai. Vēlāk izgudroja SDHC (4 GB - 32 GB), vēl pēc tam nāca SDXC (32 GB un vairāk, līdz pat 2 TB teorētiski). Ja modelis atbalsta vairāk par 32 GB atmiņas kartes, var likt da jebkuru no šīm. Un nevajag jaukt te FAT32, kas ir failu sistēma, kādā noformatē karti. Nav problēmu noformatēt uz FAT32 arī terabaitīgu cieto disku. Nekāda sakara ar kaut kādiem līdz 2 GB FAT32 nav. Ir maksimālais iespējamais faila lielums uz FAT32, kas ir 4 GB, bet neticu, ka telefonā, kādam vajadzēs nēsāt tik lielus failus. Ja lietosi lielas ietilpības kartē exFAT failu sistēmu, nebūs šīs 4 GB robežas. Bet FAT32 failu sistēma būs savietojama ar gandrīz visām citām ierīcēm, kas exFAT gadījumā gluži tā nebūs. Man, starp citu, iepriekšējais telefons arī bija Nokia E52, kurā turēju 16 GB atmiņas karti, noformatētu uz FAT32. Nebūs nekādu problēmu izmantot telefona atmiņas karti kā datu glabātuvi.

Labots - vvv
Link to comment
Share on other sites

canis_lupus

Ārzemju resursos tauta nesūdzas par multimediju karšu atbalstu. Pats esmu saskāries ar problēmu, ka Windows phone OS darbināts nokia telefons nav tā uz sitiena izmantojams Win 7 darbinātā datorā kā lielapjoma atmiņa. Vajag vēl instalēt Microsoft Zune aplikāciju, kas ļauj no datora rakņāties pa telefonu. Nesen atradu rakstu, kurā jāmodificē OS reģistra iestatījumi, lai telefona atmiņa parādītos zem My Computer. Saite uz pamācību angļu valodā: http://www.asoftech.com/articles/windows-phone-enable-mass-storage.html

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...