Jump to content

Mobilais internets ārpus Rīgas - kādas atsauksmes?


midix
 Share

Recommended Posts

Šobrīd dzīvoju Rēzeknes novada laukos un lietoju vietējo internetu pa vadu, ātrums ap 4Mbit/s, liekas pietiekoši. Drīzumā plānoju pārcelties uz dzīvi pilsētā, tāpēc gatavojos atslēgties no interneta laukos, bet sāku domāt, ka atvaļinājumos tomēr gribēšu doties uz laukiem, un tad pa vakariem bez interneta būs bēdīgi. Sāku meklēt variantus, kā varētu pēc vajadzības pieslēgties internetam bez visādiem ilgtermiņa līgumiem. Mobilais internets izskatās vienīgā izeja.

 

Pašlaik esmu LMT klients (plāns Vienādais 2 - gandrīz pietiek, jo muldu maz), bet plānoju pārcelties uz Amigo, jo tur tomēr par to pašu naudiņu sanāks lielāks runājamais. Tātad, sāku skatīties, ko tad man Amigo piedāvās. Hm, izskatās, ka Amigo ir aizvēsturisks - viņu lapā neatradu neko priekš datora, bet internets telefonā izskatās ļoti lēns - maksā pa 100MB un tur runa ir par GPRS:

http://amigo.lv/pecapmaksa/pakalpojumi-2/internets-telefonaa-2/

Viņi tak lieto LMT tīklu, vai tad tiešām neizmanto neko no 3G?

 

Tā nu vīlies ar Amigo, ieskatījos Tele2 piedāvājumā, jo kaut kur izlasīju, ka viņiem esot visātrākais internets:

http://www.tele2.lv/internets/datu-plani/

 

Domāju, ar 15..25GB varētu pietikt, bet būs jāpavēro mani paradumi, kā tur sanāk. Un arī nezinu, kā ar ātrumu - pārklājums manos laukos sola HSPA+, bet kā tur ir reāli... Un nesapratu, vai ir iespēja to pieslēgt tikai uz mēnesi, un tad atslēgt, un tā katru gadu ... laikam jau paliels čakars.

 

Iemetu aci USB modemu cenās (nez tikai vai man to vajag, jeb varu pieslēgt datoru caur savu Android 4 mobilo?) - mjā, 25Ls.

 

Biti vispār neapsvēru - manos laukos tai zonas nav.

 

Tad gāju uz LMT, bet tur arī gandrīz neko piemērotu neatradu, līdz uzdūros uz šī:

https://www.okarte.lv/lat/internets/mobilais_internets

 

Nu tas jau izskatās ļoti pievilcīgi - 50GB uz nedēļu par ~4Ls (pirmo reizi ar modemu ~10Ls). Nekādu saistību, kad gribu, tad pieslēdzu uz atvaļinājuma laiku.

 

Ko jūs par šo domājat? Vai kādam jau ir bijusi iespēja pamēģināt to OKartes internetu priekš datora kādā tālākā lauku nostūrī? Vai arī varbūt ir kādas izdevīgākas mobilā interneta alternatīvas cilvēkam, kas grib diezgan intensīvi lietot internetu datorā pa vakariem?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Pēc visa šī palaga es tā arī nesapratu ko tu gribi? Max lētu variantu vai maksimālu rezultātu vai kvalitāti?  LMT tak piedāvā pa 12Ls bezlimita netu apjoma ziņā (max 2MBit/s) un pa 19Ls/mēn bezlimita netu un varēsi vilkt kaut 100GB mēnesī. Ja paņem neterminēto līgumu ar savu modemu, tad jebkurā mirklī var mainīt tarifu plānu. Jā, labi modemi ir dārgi, bet bez saistībām neviens to par velti nedos.

Link to comment
Share on other sites

Ja interesē ātrums, apstaigā visus 3 operatorus un paņem testu puļķus. Pēc nedēļās tos var atdot atpakaļ un nekas nav jāmaksā.

Ja interesē labākā cena, izlem, cik bieži, cik ilgi un cik daudz Tev to vajadzēs. Neviens to nevar izdarīt tavā vietā.

Link to comment
Share on other sites

Par biežumu jau teicu - internetu vajadzēs tikai varbūt reizi gadā uz atvaļinājumu, taču tad gribēšu, lai ir stabils un ar lielu limitu. Bezlimita priekšapmaksas variantu izskatās ka vispār nav :( Tāpēc no visiem minētajiem variantiem palika tikai OKarte ar to aizdomīgo puļķi, kuram viņi nav pat specifikāciju iedevuši.

 

Ja jau es zinu, ka man vislabākais variants ir priekšapmaksa, tad nav liela jēga ņemt kādu izmēģinājuma variantu, jo tur jau var būt pavisam cits modems, ne tas, kas šajā OKartes variantā.

 

Eh, laikam jau nekas cits neatliks - nāksies iztērēt tos 10Ls, tad jau redzēs... 

Vienīgais, cerēju, ka kāds var pastāstīt vairāk tieši par šo OKartes variantu - kas par modemu, kāds ātrums, cik labi uzķer signālu salīdzinot ar citiem variantiem, vai var kaut kā pastiprināt - pievienot kādu antenu utml. Ja nu tas izrādās galīgais lētucis, kas tikai pie paša torņa kaut ko uzķer?

Link to comment
Share on other sites

ja interesē pliks modems-gan zz,gan okarte tirgo sākumkomplektus zem 10 latiem ;) ok,nav tie iekļautie modemi nekādas raķetes,bet funciju pilda.. a pieslēgumu paņemt vairs nav problēma ;)

Link to comment
Share on other sites

Es paņēmu ZZ internetu,LMT laukos minimāls ātrums,ZZ 5mbs lejupielāde un 1mbs augšupielāde,pa divi lati 5gb uz nedēļu..........maksā astoņi lati ar santikiem,iekšā modems un nets uz nedēļu.......

Labots - baltrim
Link to comment
Share on other sites

 

 

Bezlimita priekšapmaksas variantu izskatās ka vispār nav

 

Kā ta nav... Okarte 4ls nedēļa bezlimita  online TV var lūrēt, protams HD utt būs pašvaki - dažbrīd ies dažbrīd neies....

 

Par pārklājumu - nav nemaz jāņem testēt katram operatoram tak ir kartes atrodamas papēta karti un saprot kas ir un kas nav... 

Link to comment
Share on other sites

 

Okarte 4ls nedēļa bezlimita

 

Nav vis bezlimita - LMT raksta, ka 50GB. Bet nu ar 50GB it kā vajadzētu iztikt, un ja kas, varētu arī papildināt.

 

Par ZZ un Triatel, paldies, ka atgādinājāt, biju piemirsis. ZZ piedāvājums gan izskatās pabēdīgs, salīdzinot ar OKarti - ZZ maksimums ir 25GB uz 60 dienām pa ~14Ls. Taču ja nu izrādās, ka ZZ ir stabilāks un/vai ātrāks par OKarti manos laukos, tad protams būtu labāk - nav jēgas no 50GB, ja tos nevaru izmantot sakaru kvalitātes dēļ.

 

Ar to zonu uz kartēm ir dažādi - viens ir teorija, bet praksē var izrādīties sliktāk. Laikam tikai viena izeja - mēģināt. Vispār biju mazliet pārsteigts, ka Tele2 internets daudzos blogos (un arī pašā Tele2 lapā - pašreklāma rullē :D ) tiek atzīts kā ātrākais. Parasti jau bija pierasts, ka LMT ir stabilākais un ātrākais tīkls.

Link to comment
Share on other sites

:D Rēzeknes rajonā atkal viss otrādi - Bite laukos ir ar milzīgiem caurumiem zonā, vasarā mēģināju viņu testa komplektu - signāla vispār nav. Tele2 arī stabili parādījās tikai pirms dažiem gadiem, agrāk lai runātu pa Tele2 nācās apstaigāt visu dzīvokli zonas meklējumos.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nav vis bezlimita - LMT raksta, ka 50GB. Bet nu ar 50GB it kā vajadzētu iztikt, un ja kas, varētu arī papildināt.

 

Avots: Personīgā / paziņu pieredze

Okarte mobilais internets / 4ls - nedēļa

Download - Total volume = 270Gb

Duration - Total volume = 740h

 

740h / 24h = 30 dienas

30 dienas ir cik nedēļas? :D

 

šis apjoms ir pie online tv skatīšanās lielos daudzumos - kā fons...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Paldies, hyk, tas tiešām izskatās iepriecinoši.  :punk: Tad beigšu čakarēt smadzenes un pamēģināšu Okartes variantu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 

 

 

LMT un stabils? Nez kam jānotiek lai to nosauktu par stabilu. Man te Mazsalacā BITE un TELE 2 ir līderi ar zonu. Ja telpās knapi balss sakarus 2G tīklā var dabūt tad kur nu 3G. Arpus telpām ir ok, bet nesēdēšu ar kompi pagalma taču.

 

Piedo, bet tik tiešām LMT ir labākā zona visā Latvijas teritorijā kopumā. Tas, ka Tavā miestā tā nav, nenozīmē, ka visā Latvijā tieši tāpat! 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...