Jump to content

Toshiba L750 monitora uzvedība


dreamrider™
 Share

Recommended Posts

Sveicināti! Lapša monim parādījās problēma - laiku pa laikam "bilde skrien", nu, kā krievlaiku televizoriem, kad kadru sinhronizācija sāka čakarēties. "Skriešana" novērojama dažādā frekvencē - reizēm var izsekot ar aci līdzi, reizēm skrien tik ātri, ka gandrīz vai balts, ņirbošs ekrāns vien redzams. Nedaudz ar pirkstu piesitot monitoram, apstājas un rāda normāli. Liekas, nav kaut kur kontakta. Atskrūvēju visu ko, lai ir brīva pieeja monitora kabelim, izkustināju to visvisādi ar pinceti, kā arī pārspraudu par jaunu abus tā galus - izmaiņu nav. Raustot un kustinot kabeli defekts neparādās. Pieliku ārējo monitoru - "skriešanas" laikā tas rāda normālu bildi, tātad, videnē toč nav vaina. Triecienu lapsis dabūjis nav.

Vai ir kādas idejas?

Man pašam ir lielas aizdomas uz shēmu aiz moņa matricas, kur kabelis ir piesprausts - vai kas tāds ir pieredzēts? Pirmā doma jau, protams, bija par kabeli, tomēr tā doma izzūd, jo to kabelīti izdracināju samērā nopietni.

Brīžiem pat to vainu nemaz nevar atkārtot - tad ir samērā brutāli pa sāniem jāuzsit ar roku, bet reizēm pats sāk "skraidīt".

Tagad nezinu - par ko būtu jāsāk piedomāt - gādāt tomēr jaunu monitora kabeli vai uzreiz pašu moni. Nav līdzekļu tādu, lai nopirktu visu uzreiz.. 

Tas, ka pašā laptopā nav vaina, ir pilnīgi droši. Visu tiku atdalījis un defekts parādījās tikai dancinot pašu monitoru.

Atkārtoju - ir lielas aizdomas, ka vaina kabelī tomēr nav...

Būtu pie rokas kāds tāds pats kompis, defektu varētu atklāt uzreiz, bet, par nožēlu, tuvumā tāda nevienam nav.

 

Link to comment
Share on other sites

dreamrider™

Jā, šodien tāda pārliecība nostiprinās aizvien vairāk. Vadam tur nav ne vainītes.

D_L - tad tajā shēmelē ir kaut kādi bildes sinhronizācijas moduļi? Nu, gan jau, ja tā padomā. Neesmu interesējies par tik smalkām lietām, pēdējie bija CRTubes tipa moņi, kurus tiku lodējis ;)

Link to comment
Share on other sites

dreamrider™

Skaidrs, nu ja, shēma samērā nopietna. Škrobe vien, ka uz triecieniem reaģē, tātad, kaut kāda kontakta vainīte vien ir :) Bet - tur jau bez trīs brillēm un mikroskopa neko nevar īsti redzēt. Kā krievu laikā teica - "aukstais lodējums". Nu, tas imho, nvm.



Klau, D_L, monis ir šāds: LP156WH4 (TL) (A1). Ja pēdējie, iekavās esošie, burtcipari ir (N1) - kāda atšķirība? Nepateiksi uz sitiena?

Link to comment
Share on other sites

dreamrider™

CCFL vai LED? HVZ kas tam (N1), nav vēl man rokā. Manam ir LED. OK, skaidrs.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...