Jump to content

Fotokameras izvēle budžetā +/- 150Ls


Krelin
 Share

Recommended Posts

Moin!
Tuvojās Ziemassvētki un tā, tāpēc ir doma par jaunas fotokameras iegādi. Uzreiz pie lietas:
 
* Budžets +/- 150Ls, var pastiept līdz visiem 200Ls;
* Pusprofesionālā spoguļkamera, ar domu, ka ir gan ok auto-režīms, gan arī manuāli var paspēlēties un ir kur izvērsties;
* Ne pārāk lielu, respektīvi, lai nav pārāk masīva (māte ekskursijās nekādu robusto kluci nevēlēsies staipīt līdz).
 
Tad nu jautāju pēc padoma tiem, kas ar foto ikdienā nodarbojas un varēs man ieteikt labāko price/performance variantu šajā cenu kategorijā. Spam on!

 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Te rodas jautājums, kādu verķi un ar kādiem aksesuāriem vēlies sagaidīt? Pliku fotoaparātu vai ar visiem nepieciešamiem aksesuāriem - objektīvs, soma, akumulatori, atmiņas kartes utt. Ja gribas pusprofesionālo, tad nāksies vien samierināties ar ļoti vecu kameras modeli (piemēram, Canon  30D, vai 40D) ar CF kartēm, nolietotu aķi, pretējā gadījumā jāceļ budžeta griesti.  

 

Vēl arī nepateici pašu galveno - ko taisies bildēt un cik daudz? Ja gribi foto priekš ceļojumiem un šad tad pabildēt, tad derēs kaut kāds svaigāks 1000D vai nedaudz augstākas klases spoguļkamera. 

Link to comment
Share on other sites

Tur tā lieta, ka doma verķi pirkt jaunu, lietots neies cauri. Man jau, protams, citi uzskati šajā gadījumā, bet māte ne-pa-kam nevēlas lietotu mantu (principā kamera tiek iegādāta viņai, tāpēc arī prasība, lai kamerai ir ok auto-režīms, ar manuālo tāpat tikai es retu reizi paspēlēties gribēšu). Štrunts par aksesuāriem, to vēlāk. Kas tiks knipsēts? Pārsvarā ceļojumu foto, ainavas. 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Parādi man kaut vienu linku, kur par šādām summām var nopirkt pusprofesionālo kameru :)  Pa šādu summu pat vislētāko 1100D nevar nopirkt. No Canon sērijas tās ir Canon 60D, 70D, kuras maksā sākot no 600Ls + aksesuāri. 

 

Vai nu tu atmet ideju par spoguļkameru vai arī skaties lietoto aparātu virzienā. Cita varianta nav. Ja ziepjtrauciņiem var nopirkt (vai nāk komplektā) maciņu pa 5Ls, tad spogulenēm tas prieks ir dārgāks sakarā ar gabarītiem.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Nu tak kāda vēl spoguļkamera ? !

Bezspoguļu ziepīti un viss. Piemēram no Nikon 1 sērijas šis tas ir ap 200Ls. Skaties pats.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu ko tur daudz stāstīt... 1" sensors - mazāks kā Crop-spogulim, bet krietni lielāks kā parastam ziepim un maināmi objektīvi - viss, kas jāzin. Pārējo skaties pats - konkrētu modeli, kas patīk un atbilstošus review lasi, ja tik ļoti gribi iespringt. Ja man būtu jāņem, ņemtu J2 ar 10-30 mm objektīvu

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Long John

Tas neostore.lv lapas autors neizskatās pēc īsti kompetenta- vismaz īsi un saprotami uzrakstīt neprot:  

 

 "SLR digitālās spoguļkameras un kameras ar maināmiem objektīviem"

 

  :shok:

 

Un īsti nesaprotu Gintu- autors runā par jaunu aparātu 150 Ls robežā, bet Tu piedāvā būtiski dārgākus verķus...  :sorry:  

 

Bet pa tēmu un no personiskās pieredzes- lietoju gan spoguļkameru, gan 2 Fuji "ziepjus"- bik niknāko Fuji X-10 un vienkāršāko, bet universālāko Fuji F550 EXR .  Nu jau ir jaunāki (F660, 700 utt ),  bet domāju, ka 150 Ls cenā var iekļauties. 

Domāju, ka par to cenu gana labs.

 

  http://www.salidzini.lv/i/fujifilm_f770_finepix?gclid=CKuaza3ymbsCFYJP3godCFIAWw

 

Aķis varētu būt jaudīgāks, bet man abiem ziepjiem ir vienādi aķi, Ebajā nopirku vairākus un ar 6 gab. man pietiek pat garākajai ceļojuma dienai  abiem aparātiem. 

 

Ja nu gluži netīk manis minētais mazais Fuji ziepuks, var skatīties arī uz a'la dSLR kompaktkamerām- superzūmiem. Bet tiem pārsvarā mazie 1/2,3" sensoriņi- sliktā gaismā nekas dižs nesanāks (Fuji 550 ir bik lielāks sensors- 1/2"). 

 

Ja par "bezspoguļiem"- stipri šaubos, vai dāma gados gribēs krāmēties ar objektīvu staipīšanu un mainīšanu. Un universāls objektīvu komplekts izmaksās gana daudz. 

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Nav tik traki Olympus Pen E-PM1 14-42 - 176Ls, ar cerību kādreiz pamainīt objektīvu uz piemērotāku dotajai sitūācijai. Es ņemtu Pentax K-01 ,dēļ objektīvu pieejamības, bet te sākas ticību kari.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Budžets +/- 150Ls, var pastiept līdz visiem 200Ls; * Pusprofesionālā spoguļkamera, ar domu, ka ir gan ok auto-režīms, gan arī manuāli var paspēlēties un ir kur izvērsties;

 

Šitais nekādīgi neiet kopā ar šo:

 

 

 

lietots neies cauri

 

Pusprofesionālās spoguļkameras (Canon 50D, 60D 70D, Nikon D5200, D5300, D7000, D7100) ir pavisam citā cenu kategorijā. Labākajā gadījumā var nopirkt mazleitotu šakumlīmeņa spoguli vai puslīdz labu bezspoguli.

Link to comment
Share on other sites

Kā jau minēja, prasības ir, maigi sakot, nereālas?

Pirkmārt, ko nozīmē jēdziens "pusprofesionāls"???

Manā izpratnē, ja (skatāmies Canon kā piemēru) pro gals ir 1D sērija, tad puspro droši vien skaitās 6D. Kā redzams, tad plika bodija cena vairāk kā 5x pārsniedz Tavu budžetu.

Otrkārt - kompakta kamera ekskursijām, izslēdz spoguļus kā sugu. Tā ka pērc vien Long John ieteikto Fuji un būs Tev un mammai laime.

Ja tomēr gribās papsēlēties ar spoguli, vislabāk sarunā kādu paziņu, lai aizdod uz 1 dienu pabildēt. Tad arī sapratīsi vai tev to vajag vai nē.

Bet jāsaprot, ka spogulenes lielākā priekšrocība ir iespēja mainīt objektīvus. Attiecīgi, ja neesi gatavs nākotnē tērēt naudiņu papildus objektīviem (labi objektīvi maksā sākot no 200 Ls un uz augšu), tad neredzu jēgu no spogulenes.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nju nezinu par to objektīvu maiņu... Ziepjiem tomēr grūž iekšā lētu plastmasu un tad beigās no tiem uberzoomiem sanāk, ka jēga tāpat nav, jo tālajā galā bilde neasa, ko izsauc ļurināšanās. Lai vai kā, bet gan spoguļiem, gan mazajiem bezspoguļiem tie objektīvi tomēr ir kvalitatīvāki nekā ziepju nenoņemamie brīnumi, tāpēc ne obligāti jāatsviež aparāti ar maināmiem objektīviem, pat ja objektīvi netiks mainīti. Manuprāt, protams.

Link to comment
Share on other sites

Tieši pretēji - labu ziepīšu nenoņemamie stikli bieži vien ir krietni labāki nekā spoguleņu, KITi, kas pa lielam ir mēsli pēc definīcijas.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Ieteiktu pameklēt DSC-RX100 vai arī ILCE-3000 varētu iekļauties tavā budžetā, kārī vērts apskatīties uz Dsc-HX50. Nav arī metams zemē NEX sērijas bezspoguļ verķi,tavā gadījumā NEX-3n. Ir vēl labi šādi tādi Canoni SX260 vai SX220, Par Nikon nekas prātā nenāk ja nu vienīgi jau iepriekš minētais V1 kas palielam ir ziepis ar noņemamu objektīvu. Olympam Pen-1 ir ok 

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe
,tavā gadījumā NEX-3n

 3n ir divreiz dārgāks par autora budžetu.

 

Bet par tēmu - Krelins tak it kā bija lādzīgs čalis ar galvu uz pleciem. A šeit lasu pirmo rakstu un nespēju noticēt - jauna, pusprofesionālā, par 150Ls, viegla un kompakta? Smaga gripa?

 

Augšminētā Olympus PEN PM1 bija principā vienīgais tiešām noderīgais ieteikums topikā, vismaz tuvu autora price range, kas nebūtu pilnīgais ziepis.

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

 

 

KITi, kas pa lielam ir mēsli pēc definīcijas.

Kanonistu ticiba, Mums Pentakstistiem savadaka, joks. 

Link to comment
Share on other sites

Ir lietošanā tāds Olimps, tiesa gan, ar diviem stikliem komplektā. Bet nu par savu cenu izcils. Korpuss metāla, patīkami rokā paņemt. Bildes sanāk negaidīti sakarīgas, tauta pat netic, ka nav spogulis. Izmērs arī tāds, ka daudz kur var līdzi pavazāt.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...