Jump to content

Iesakiet meteostaciju


osscar
 Share

Recommended Posts

Vai kāds lieto meteostaciju ? Taisos vienu sencim uzdāvināt ( viņam patīk laiku vērot, piefiksēt, novērot etc) + pats uz copi dodoties varētu laiku iečekot. Patīk oregon scientific firma, jo lietoju vienu tādu bet bez vēja un lietus fiškām, bet pēc 6 gadiem izbeidzies āra devējs. Patīk kā jamās uzbūvēts, nav tik prastas ka noname izstrādājumi, kuri nobeidzas 1.majā gadā.

skatos uz šo modeli, krutākās ar datora pieslēgumu šoreiz nevajag.

 

 

http://www.amazon.com/Oregon-Scientific-WMR86-Backyard-Wireless/dp/B0085ZJUQW

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

ok meteo lv radars ir forša fiška man, bet laukos cilvēkam gados bez neta tas nav risinājums.

Link to comment
Share on other sites

jā šīs ar biku paskatīju. paldies.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Nu tā meteolapa takš pornogrāfija, flešā taisīta, uz telefoniem un planšetēm nefuričī :(

Tikai nevajaga irst par līkām rokām, tas nav normāli, ka jāizveic dejas ar bubenu lai strādātu.

Link to comment
Share on other sites

ivo iečeko šo - http://r.meteosapnis.lv/

 

moš labāk ies uz planšetes.



un meteo verķis tas verķis rāda arī vēja stiprumu un virzienu, kas pie jūras nav mazsvarīgi. Man pirms no rīgas doties uz jūras copi - reālo vēja virzienu un ātrumu  ir svarīgi uzzināt piezvanot sencim lai nav pa velti jābraucuz copi. Visi tie online veķi tāpat nav precīzi. Ne pirmo gadu copēju un esmu aizbraucis uz Burtnieku 100km a viļņi tādi, ka ne iebraukt ne pacopēt. tagad viņiem ar liekas onlainā- ir stacija.

Link to comment
Share on other sites

Par meteostaciju: jautājums cik ''krutu''? Vai tādu kas mēra gan spiedienu, gan nokrišņus, gan vēja virzienu un ātrumu  vai arī vienkāršaku , kas mēra spiedienu, parāda kā tas mainās laikā, temperatūru, mitrumu gan izstabā , gan ārpusē. Ja pēdējais , tad kaut ko šādu http://www.euronics.lv/t/65735/klimata-tehnologijas/barometrs-hama-ews-380/00104932

 Būtiskais , lai rāda to spiediena tendenci stabiņos, nevis tik spiedienu un prognozi. Nu kādreiz tanī euronicā bija pa 29 ls šitais https://www.hama.com/00106955/hama-ews-751-electronic-weather-station

 Nu gan eleganta, gan arī tāda patīkama fīča ka tas radiopulkstenis, kas sihhronizējās ar to , kas raida pa radio no Vācijas precīzā laika signālu. Nu arī tāds sīkums, kā kad lec un riet saule un mēnesis un mēness fāzes . Tik viena nelaime, ka nedaudz neprecīzi, jo setingos tuvākā pilsēta Helsinki. Nu prastam makškerniekam neko vairāk nevajag, jo jāzin vai nemainās spiediens. Ja strauji, tad nav ko darīt pie ūdeņiem, jo diezko zivis nemīl strauju spiediena maiņu. Ja ''krutu'', tad... nu jāsāk skatīties kāds nopietnāka foruma topiks tipa šis http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=47:5082-176 , jo ja pērk dārgu , tad kārtīgi jāizpēta par ko izdod naudu.

Link to comment
Share on other sites

Man mājās ir 3 lētie higrometri, viens digitālais, viens analogais un viens iebūvēts apkures termostata kontroles panelī. Visi rāda vienādi ja noliek blakus, tur jau pēc būtības ir grūti uzražot gļukainu higrometru.

Link to comment
Share on other sites

No savas puses varu teikt Labus vārdus par Oregon Scientific - pats pašlaik pārstāvu šo kompāniju Baltijas valstīs.

Pagaidām vēl tikai ceļa sākums... vien padsmit staciju veidi Baltijā un vēl ne visos veikala tīklos.

Internetā pieejamo var apskatīt - 220.LV, vai arī... nordcentrix.lv, bet šeit vēl pagaidām nevar nopirkt (visu ar laiku, ar laiku).

Katrā ziņā - Oregon Scientific ir viens no vadošajiem brendiem Pasaulē, tieši laika staciju jomā. Varētu pieminēt daudz pozitīvu nianšu :) Piemēram, pāris:

1) laika stacijas ir viņu pamatnodarbe - OS izstrādājumos ir daudz inovāciju, kuras tikai pēc tam parādās citos izstrādājumos...

(piemēram, Hama ražo VISU - klaviatūras, datorpeles un pat LP ārējos vāciņus, tai skaitā laika stacijas. Bieži vien viņu izstrādājumi ir vienkārši kāda cita izstrādājuma veiksmīga kopija ar uzrakstiņu Hama).

2) OS ir sava, personīgi kontrolēta ražotne Ķīnā - kas ļauj panākt zemu brāķa %, tas ir! - tie nav pasūtījumi kādam citam ražotājam (šis ir būtiski),

3) nu un tomēr... OS izmantotie tehnoloģiskie risinājumi - piemēram, neatradīsiet staciju, kur ārējā t un mitruma mērīšana tiek veikta laukā izliekot prastu vadeli... vienmēr tas būs bezvadu distances devējs (433Mhz) utt. utt.

 

Oregon Scientific manās acīs - tomēr ir Zīmols!! Ar Lielo burtu.

Labots - Melvins
Link to comment
Share on other sites

tātad par cik advancēto nevarāja dabūt ātrāk par janvāra vidu,  paķēru šo : http://www.oregonscientificstore.com/BAR206-Oregon-Scientific-Weather-Forecast-Temperature-Station.product

 

protams cena pie mums nedraudzīgāka. Bet vīram pāri 75 ar lieliem , labi saskatāmiem cipariem būs kā reiz ok (bildēs tas aparāts izskatās mazāks - bet praktiski ir lielāks - tuvojas planšetes izmēram :D ) . sasinhronizējās ar radio pulksteni operatīvi + āra datčiku atpazina uzreiz. Vēl cerība, ka vecais OS aparāts arī ķers signālu no šī devēja, jo vizuāli līdzīgs un arī ar 3 RF kanāliem. weekendā laukos notestēšu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

tātad par cik advancēto nevarāja dabūt ātrāk par janvāra vidu, paķēru šo : http://www.oregonsci...Station.product protams cena pie mums nedraudzīgāka. Bet vīram pāri 75 ar lieliem , labi saskatāmiem cipariem būs kā reiz ok (bildēs tas aparāts izskatās mazāks - bet praktiski ir lielāks - tuvojas planšetes izmēram :D ) . sasinhronizējās ar radio pulksteni operatīvi + āra datčiku atpazina uzreiz. Vēl cerība, ka vecais OS aparāts arī ķers signālu no šī devēja, jo vizuāli līdzīgs un arī ar 3 RF kanāliem. weekendā laukos notestēšu.

 

Tajā lpp, kur skatījies - tiešām Liela atlaide. Un man liekas, ka tajā reģionā nav PVN. Toties pierēķini transportu līdz Latvijai :)

Cena Latvijā pašlaik ir aptuveni līdzīga, kā citās Eiropas reģiona valstīs.

 

Devējiem vajadzētu saskaņoties (es gan nezinu, cik Tev iepr. OS laika stacija veca - kas zin...).

Ja kas, devēju arī var piepirkt klāt - THGN132N.

Zin kā?... ir cilvēki, kam patīk izmantot visas 3 zonas, vienu pagalmā izliek pie loga, otru - vīna pagrabā, trešo kūtī/klēti. Viņi velk līdz 30m, ja nav kaut kādi betona/metāla gabali pa vidu.

Link to comment
Share on other sites

Nu manās acīs , ja spiedienu nerāda laika periodā, kaut Oregon Scientific vai prasta Hama, tā vērtība no laika prognozes viedokļa ir stipri nosacīta.  Vismaz ja ej makškerēt , ir būtiski nevis būs vai nebūs lietus ko rāda ar piktogrammām meteostacija, bet vai pēdējas sešās stundās nav krities vai cēlies spiediens. Pie tam, mēdz būt ka ļoti strauji , vienas stundas laikā, ir mainījies. Pēcāk stāv uz vietas .  Pie tam, nu lai kāds būtu tas algoritms tam dzelzim, kad prognozē tipa būs lietus, cilvēks arī uzmetot aci kā pēdējā diennaktī ir mainījies spiediens, var izdarīt savus secinājumus.

Link to comment
Share on other sites

Offtopic, bet tiešām šoreiz jāpiekrīt lizārdam - tiešām nav naudu kur likt? Par to naudu labāk neta risinājumu atrodi.

Link to comment
Share on other sites

nu viss, tak slēdzams. ko var folozofēt - kāds nets vīram pāri 75gadi  ? vajag fizisku devaisu kur uzmest aci. Tak tie neta devaisi nav precīzi - tas tak tik daudz reizes pārbaudīts. lokālās vietās neder , vienīgais precīzias par lietu -  meteo radars, bet vēju vislabākmonitorēt onlainā akur ir devējs - windsērferi tā dara. nav jau run apar nekādu kosmosu, pāris desmiti latu.



tak pirms gudri postēt var tak izlasīt situācijas aprakstu. Sencis tak nestaigās pa dārzu ar planšeti. :closed:

Link to comment
Share on other sites

Offtopic, bet tiešām šoreiz jāpiekrīt lizārdam - tiešām nav naudu kur likt? Par to naudu labāk neta risinājumu atrodi.

 

Te nu es oponnētu... Meteostacijas priekšrocības mājās:

1) viss notiek lokāli, 20-30km radiusā - dati netā vairāk vai mazāk būs reģionāli,

2) nav nekādā netā jālien, pieej pie vietas, kur nolikts aparāts - uzmet aci, viss. Tas ir ērti,

3) visām šīm meteostacijām ir mitruma, t rādījumi (gan iekšā, gan laukā, un ja vajag - vīna pagrabā) - mitrumu savā dzīvojamā telpā vai pagrabā caur satelītu vai internetu nenoteiksi... atkal jau, ērti.

 

Skaidrs ir viens. Ir cilvēki, kuriem šīs lietas nav vajadzīgas. Un ir cilvēki - kam ir. Līdz pat vēja rādītājiem, ūdens nokrišņu daudzuma devējiem pagalmā utt. (nu tas, ja par nopietnākām meteostacijām aizdomājas).

Ir viens fakts - pēc statistikas meteostacija ir katra 5-tā Eiropieša mājā. Un Latvija vēl šajā jomā ir "bērnu autiņos".

 

Tas ir tāpat, kā tagad klaigāt - internetā vienmēr var uzzināt pareizu laiku. Nu un?... tāpat mājās ir sienas pulkstenis, un virtuvē vēl viens pulkstenis, uz rokas ir savs utt. utt.

Labots - Melvins
Link to comment
Share on other sites

Tas ka uz vietas ir visērtāk - fakts. Man pašam paradums, kad no rīta pamostos, pirmais uzmest aci ko tā stacija rāda par temperatūru ārā un uz kuru pusi iet spiediems. Cita lieta, ka parastam cilvēkam, kas netaisa zinātni, naf. vajag stacija kura ir ar precizitāti +/- 1% spiediens vai mitrums. Galvenais ir zināt kā da tendence. Personī mani pilnīgi apmierina Hama https://www.hama.com/00106955/hama-ews-751-electronic-weather-station

Pa 29 Ls , ko par to samaksāju Euronica, ir gana laba. Piedevām tas radiopulkstenis, kas sikrozējās ar to etalonlaiku. Gan smuka, gan maksimāli daudz infas ( āra un iizstabas temperatūra un mitrums) , spiediens ( visādās mervienība) , kad lec un riet mēnesis ar sauli, kāda fāze mēnesim. Plus vēl rāda vai istabā mitrums+temperatūra ir komforta zonā. Var būt ir kāda brenda pakaļdarinājums, bet apmierina par 120% cena/labums.

Link to comment
Share on other sites

i-nets nav aizmirsti adresi.

 

par staciju - izdevās atdzīvināt arī veco ( ja kas devēji abām 100%  vienādi) . Nomanīju baterijas un noresetoju bāzi - atpazina veco devēju - tagad abas strādā! Jaunā daudz ātrāk  sinhronizējas ar radio pulksteni. Tagad viena būs Rīgā. Oregons ruļit.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Interese par subjektu. Svarīgākais parametrs  - data logging. Opcionāli  - iespēja pielikt webā.

It kā šitas ir ar datu apstrādi - http://store.oregonscientific.com/europe/full-weather-station-with-usb-and-7-daydata-logger.html

Vēl pētīšu visādas atsauksmes, bet nu varbūt ir kāds ar pieredzi.

Vajag, lai uzkrātu reālo laika apstākļu datus konkrētā vietā pa sezonām.

Link to comment
Share on other sites

Oregon Scientific ir šķiet kvalitatīvākais ražotājs meteo stacijām. Pašam mājās ir diezgan vienkārša. Vēl bijusi saskarsme ar tādu, kura pa netu sūta datus. Modeli vairs neatceros.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

tiek meklēta dāvanā tēvam (arī dzīvo laukos, netu neizmanto), kas tad ir labs price/performance? 

vajadzīgs ar wireless sensoriem. gribētos, lai rāda arī 24h forecast, ja nesanāks baigi dārgi, tad arī vēja virzienu.

Link to comment
Share on other sites

biedram @jacobs ir šāda: Froggit WH3000.

gan jau pierakstīs arī pieredzi. varbūt ir kas jauns parādijies? pats jau labi laiku briestu ņemt, kaut kā nav sanācis..

Link to comment
Share on other sites

Man arī ir netatmo. Nu it kā savu uzdevumu veic. Dārgs gan tas pasākums, jo ja vēl grib piepirkt vēja virzienu un lietus sensoru.

Baterija tur āra modulim un lietus sensoram Divus gadus. Vēja stacijai vienu gadu.

Mīnusi tam pasākumam ir daudzi  - komplektā nav sienas LCD paneļa, tas ir jāizgudro pašam - planšete, telefons u.t.t. Nepatīk, ka tā stacija nedarbojas lokāli - ja nebūs neta  neko nerādīs.

Plusi ir - ļoti labs monitorings - pa dienām, mēnešiem, gadiem. Integrējas gudrā mājā  - fibaro un tml. Uz visām viedierīcēm ir softs -  PC, Android, apple.

Ir kopīga pasaules mape visiem lietotājiem, kur reālā laikā var paskatīties.

https://weathermap.netatmo.com/

 

 

Link to comment
Share on other sites

Man 2 devēji ziemeļu pusē zem palodzes, rāda ticami.

Labots - Racer
Link to comment
Share on other sites

pirms 9 stundām , e = d teica:

Weather Underground appu

Manējā stacija tur saucās:    jacobs-ungurpils - ILMUNGUR2

Froggit WH3000 stacija mani apmierina, liels infopanelis,  sensoru ''sazobe'' ar bāzes staciju stabila, pat baterijas neesmu gadu ekspluatējot mainījis...

Sīkāk ņemties ar to gan neatliek laiks.

Link to comment
Share on other sites

Man ir sencim  ir Oregon Scientific ..salīdzinoši vienkārša..bet ir bezvadu devēji un pulksteņa sinhro no torņa Vācijā..strādā labi. Ir arī vecāka versija..bet devēji ir savietojami...abas rāda no viena devēja.

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , osscar teica:

Man ir sencim  ir Oregon Scientific ..salīdzinoši vienkārša..bet ir bezvadu devēji un pulksteņa sinhro no torņa Vācijā..strādā labi. Ir arī vecāka versija..bet devēji ir savietojami...abas rāda no viena devēja.

Man arī šāda ir. Bet, neiesaku pirkt. Pati stacija ok, darbojas jau kādus 5 gadus (+ ka sinhronizējas ar Vācijas torni, ir saules baterija, tādēļ bačas 1x tikai mainītas), bet devēji ir mēsli. Ļoti ātri ziemā baterijas nobeidzas un pēc gada devēji vairs nerukaja, sākumā pazaudēja ik pa laikam signālu un bija jāņemas, kamēr atkal atpazina, pēc tam vispār nomira. Nopirku atsevišķi jaunus un ar tiem tas pats stāsts. Tagad stacija āra temperatūru nemēra, tiek izmantota tikai telpās + rāda prognozi :)

P.S. Var jau būt, ka man Liepājas klimats vainīgs - sāļie vēji 6tā stāvā ap 500m no jūras, bet atārdot devējus, tie bija nosūbejuši, vietām rūsa...

Link to comment
Share on other sites

Hvz .man zem palodzes no ārpyses pielikti..strādā ok. Jā reizēm pazaudē signālu pie restarta kad bačas maina. Bet tad resets palīdz.protams, devējs ar vadu uzticamāks.vecākajam devējam 12 gadi.

Labots - osscar
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...