Jump to content

Pārbaudām Haswell pamatplates C1/C2 versiju


goto
 Share

Recommended Posts

Kā būsiet dzirdējuši, Intel sākotnēji izlaida Haswell čipsetus (H87, Q87, Q85, Z87, H81, B85) ar zināmu defektu (skat. http://uk.hardware.info/news/34321/intel-officially-confirms-usb-30-bug-in-haswell-updated-with-intel-statement un http://uk.hardware.info/news/35295/haswell-has-usb-30-issues-with-14-out-of-22-tested-usb-drives), bet tā kā problēmas nebija pārlieku nopietnas, tad veica nevis atsaukumu, bet pēc laika paralēli palaida tirgū labotu versiju.

 

Tā kā esmu paredzējis pats pāriet uz Haswell sistēmu, man būtu lūgums tiem forumiešiem, kas ir iegādājušies Haswell sistēmas pamatplati, notestēt, vai ir iegādāta C1 vai C2 versija, un pateikt, kur tā ir pirkta. (Problēma ir tāda, ka ražotāji un tirgotāji pārsvarā tur klientus miglā par šo jautājumu, lai varētu iztirgot C1 versiju, un nav īsti universāla un viegla veida, kā klients pirms iegādes var droši pārliecināties par šo jautājumu.) Mana cerība ir tāda, ka kādam no jums būs izdevies tikt pie C2 versijas pamatplates, un ja es to iegādāšos turpat, loģiski būtu, ka tur joprojām konkrētais modelis būs ar C2 versiju. 

 

Kā to pārbaudīt?
Skatāmies, kas parādās programmas CPU-Z sadaļā "Mainboard" pretī Southbridge ierakstam "Rev.": http://uk.hardware.info/news/36110/first-c2-stepping-haswell-motherboards-available-july-29

Tur var parādīties 04 (tātad vecā, C1 versija), 05 (jaunā, C2 versija), vai arī uzreiz C1 vai C2.

post-63217-0-86035700-1386864978_thumb.png 

 

Var arī skatīties BIOSā: http://forums.anandtech.com/showpost.php?p=35284869&postcount=16

 

Būšu pateicīgs par jūsu atsaucību!

Labots - goto
Link to comment
Share on other sites

Nu bagais defekts... Kaut kur lasīju arī stāstu, ka haswell cpu patērē tik maz strāvas sleep, ka vecie barokļi nevar "noturēt" viņus sleep. 

Link to comment
Share on other sites

Ražotāji esot sākuši izlaist C2 versijas jau šī gada augusta sākumā (skat. http://www.technic3d.com/news/hardware/mainboards/8968-haswell-c2-stepping-mainboards-von-asus-ab-kommender-woche.htm un http://forums.anandtech.com/showpost.php?p=35498956&postcount=49), bet lietotāji vēl novembra beigās ziņoja par tirdzniecībā pieejamām C1 versijas platēm (skat. http://forums.anandtech.com/showpost.php?p=35791203&postcount=86 un http://forums.anandtech.com/showpost.php?p=35791280&postcount=87). 

Tā kā 3-4 mēneši kopš labotā produkta parādīšanās tirgū ir pagājuši.

 

Teju vai par izņēmumu jāuzskata šis gadījums, kad tirgotājs un ražotājs ir skaidri norādījuši C2 versijas esamību: http://www.computerbase.de/preisvergleich/eu/?cat=mbp4_1150&sort=t&v=e&fcols=494&xf=494_C2-Stepping

Labots - goto
Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Jā, apskatījos, pirms pāris mēnešiem pirktajai Akmenspakaļas platei ar Haswell tik tiešām ir Rev C1. Lai gan nav iznācis pārbaudīt dzīvē minēto problēmu ar USB 3 puļķu pazušanu pēc Sleep, man šis defekts īpaši neuztrauc - galu galā, vienīgais moments, kad šādu defektu varētu izjust uz savas ādas ir tad, ja kaut kādu iemeslu dēļ es pastāvīgi turētu pie USB3 piespraustu backup HDD.

 

Pirkta Datateksā, ja nu interesē. Uzzvanīšu joka pēc apjautāties par apmaiņu - redzēs, kāds šiem klientu serviss.

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

 

 

ja tu zinaatu, ko tik nevar izlasiit uz publiskaas toletes sienaam...

Nu īsti to nepārbaudīju, tik atradu, ka tiešām patērē mazāk strāvas un Corsair vēstuli:

 

Corsair described the problem more elaborately in an e-mail to us, which reads:

 

According to Intel's presentation at IDF, the new Haswell processors enter a sleep state called C7 that can drop processor power usage as low as 0.05A. Even if the sleeping CPU is the only load on the +12V rail, most power supplies can handle a load this low. The potential problem comes up when there is still a substantial load on the power supply's non-primary rails (the +3.3V and +5V). If the load on these non-primary rails are above a certain threshold (which varies by PSU), the +12V can go out of spec (voltages greater than +12.6V). If the +12V is out of spec when the motherboard comes out of the sleep state, the PSU's protection may prevent the PSU from running and will cause the power supply to "latch off". This will require the user to cycle the power on their power supply using the power switch on the back of the unit.
Since the news broke, a number of PSU vendors have indicated which of their power supplies fully support Intel's new processors. We covered some of those announcements, but keeping track of all of them has been difficult. In an effort to be thorough—and, you know, to make things easy for everybody—we've spent a few hours compiling compatibility information from all the major PSU vendors.

Link to comment
Share on other sites

ir h81m-s2pv, būšu mājās ielikšu rezultātus.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...