Jump to content

LED virtenes remonts


TasEsmuEss
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Atvainojos par stulbu jautājumu, BET vai ir iespējams saremontēt 220V 140LED (zilas) virteni? Mirgošana izgājusi galīgi no ierindas, režīmi nekorekti pārslēdzas, puse deg spilgtāk, puse blāvāk, visu laiku raustās, tad par ātru, tad par lēnu kaut kas mirgot mēģina. Atvēru to kastīti, tur nekā tāda nav. Iekšā ieiet 220V, ārā iziet ~190V uz katru posmo, kopā virtene sadalīta 3 posmos. (1 kopējais (-) vads un 3 (+) vadi, kas katrs aiziet uz savu virtenē ievīto posmu).

 

Nokurējies, izskatās, ka nekas īpaši nav. Diodes arī VĒL ir veselas, jo dažreiz deg normāli kādu brīdi.

 

Salīdzināju spriegumus ar identisku virteni (tikai citā krāsā) un viss +/- sakrīt (atšķiras par 3-4V pie izejām).

 

Iedomājos, ka varētu nopirkt kādu lēto virteni un pārlodēt to kastīti no tās lētās virtenes uz šo, kura man patīk daudz labāk un maksā daudz vairāk.

 

BET jautājums - vai visām mirgojošajām virtenēm pie izejas sprieguma būs tie ~190V un diodes dabū vajadzīgo spriegumu ar rezistoru pie katras diodes, vai arī tomēr "mirgošanas kastīte" ir uztaisīta tā, ka viņai atšķiras izejas spriegumi un pārliekot no citas virtenes, kaut kas pamatīgi nokurēsies?

 

Ja tā virtene būtu maksājusi 2-3 Ls, tad izmestu ārā, bet viņa tomēr maksāja 10Ls un žēl mest ārā. Pirkta tikai pirms gada lielveikalā un garantijas nav. Ražotājs nav zināms, jo veikals (Mājai&Dārzam) pats safasējis universālās kastītēs visas šāda veida lampiņas.

 

post-90889-0-66187400-1386874791_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Nobildē otru shēmas pusi. 190V (ar mulitmetru mērīji?) rāda visticamāk tādēļ, ka PWM dimmeris aizgājis pie tēviem.

 

 

bet viņa tomēr maksāja 10Ls

Te arī problēmas sakne. Normālas LED virtenes pat jēbajā maksā dārgāk. Bļin, kur jūs tos ķīnas brīnumus izrokat, un pēc tam bēdājaties?... Ja būtu maksājusi 30+ Ls, tad es saprastu vēlmi remontēt, a šeit, mhh..

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

a kur problēma, apskaties kādas detaļas tai driverī, apskaties cik maksā jebajā vai kur un sakalkulē remonta izmaksas?

Link to comment
Share on other sites

Spuldzītēm ir svarīgi lai nepārsniegtu max strāvu spriegums nav noteicošais. Piemeklējot citu kontrolieri jāskatās lai sapasētu strāva. Ja jau kautkas migo tad cerība ir. Visbiežāk nobeidzas potenciometri, rezistori un  un elektrolītiskie kondensatori.

Link to comment
Share on other sites

TasEsmuEss

Shēmas otra puse:

 

post-90889-0-74043600-1386877572_thumb.jpg

 

190V nāk arī strādājošajai virtenei. Tas būtu normāli spilgtajām diodēm. Vienā posmā 46 diodes, uz katru diodi sanāk ~4,13V + pie katras diodes ir rezistors. Tas uz maksimālo spilgtumu ir tīri OK. 

 

Pa detaļām mainīt negribas. Ja mainīšu, tad nopirkšu citu virteni ar mazāk spuldzītēm vai led (kaut kur pa 2 Ls tajā pašā veikalā tādas redzēju) un pielikšu no viņas veselu shēmu. Tikai nezinu vai tā var. No sabojātām 140 diodēm labuma nekāda, no nestrādājošas 140 diožu virtenes arī jēga nekāda. Kaut kas jādara ir. Sūtīt detaļas neatmaksāsies, neesmu Rīgā un pat ne tuvumā, un kamēr atnāks no ebay, tikmēr jau svētki būs pagājuši un aizmirsti.

Link to comment
Share on other sites

Ha, man arī  bija izklaide ar šiem Māja & Dārzs tirgojumiem..... nedaudz  lodāmura un roku veiklības un viss strādā....  vadi gan  šiem tievi diegi :shok:

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...