Jump to content

OKartes interneta derīguma termiņa uzturēšana


midix
 Share

Recommended Posts

Situācija sekojoša. Ir svaigi pirkts OKartes internets. Praktiski jābūt tam pašam, kas ir šis te:

https://www.okarte.lv/lat/internets/mobilais_internets

bet vēl ar vecajiem OKartes logotipiem. Komplektā ar visu Huawei modemu E3131, bet aizdomas, ka būs jāpievieno antena. Par laimi, antenas kontakts tam USB daiktam arī ir. Varbūt pats izveidošu zigzagveidīgo ar refrlektoru.

 

Iepriekš vispār neesmu lietojis priekšapmaksas kartes, tāpēc radās dažas neskaidrības. Varbūt uz dažiem jautājumiem pats uzreiz atbildēšu, bet gribas pārliecināties, ka sapratu pareizi  :)

Tātad.

 

Uz iepakojuma ir viens derīguma termiņš - 

 

 

Sākt lietot līdz 01.01.2017

 

Kā saprotu, tas ir laiks, kad tās SIM kartes numurs tiks uzturēts dzīvs operatora pusē, un ja to nokavēju, tad numurs var būt jau atdots citam klientam.

 

Tālāk ir vēl viens derīguma termiņš: 

 

Pēc kartes aktivizēšanas tās lietošanas termiņš bez avansa papildināšanas ir 120 dienas. Ja LMT Okartes interneta kartes konts netiek papildināts līdz kartes lietošanas termiņa beigām, numuru bez papildu maksas var atjaunot 6 mēnešu laikā. Pēc tam karte tiek slēgta un konta atlikums vairs nav pieejams. 

 

Te gan dīvaini - kaut gan pati karte ir jāsāk lietot līdz 01.01.2017, tomēr tiklīdz to aktivizēju, tā pēkšņi šis laiks saīsinās līdz 120 dienām + 6 mēnešiem. Bet nu labi, ja jau viņi tā saka...

 

Vēl čakars ar tarifiem un avansiem:

 

Tarifu plāna DIENA uzskaites solis ir 24 h, NEDĒĻA – 168 h, MEGABAITS – 1 kilobaits, savukārt LAIKS – 1 minūte. 

Tarifu plāna maiņa neietekmē kartes avansa derīguma un lietošanas termiņus.

 

 

Kā tad sanāk ar papildināšanu - ja man interesē tarifu plāns NEDĒĻA, vai tad uzskaites solis nozīmē, ka man karte jāpapildina uzreiz ar nedēļas maksu, un es nevaru, piemēram, piepirkt klāt vēl dažas dienas, paliekot tarifā NEDĒĻA? Un ko vispār nozīmē NEDĒĻA - vai tās tiešām ir 7 dienas pēc kārtas kopš summas apmaksas un aktivēšanas, jeb arī varu tās 7 dienas ņemt ne pēc kārtas - ka tik iekļaujos avansa derīguma termiņā?

 

Par to avansa derīgumu arī nav īsti skaidrs, kāds tas ir šai kartei un kas notiek, ja to papildinu... Laikam būs jāskatās info īsziņās vai jājautā LMT.

 

 

Visbeidzot nonākam pie galvenā jautājuma:

 

Kā saglabāt karti pie dzīvības, ja Internetu plānots lietot pāris nedēļas gadā? Vai pietiks, ja es, piemēram, reizi 120 dienās uz karti pārskaitu 1 santīmu? 

Tas santīms, protams, visdrīzāk ies zudumā, ja es to nepaspēšu izlietot avansa derīguma laikā, lai nu kāds tas būtu, bet galvenais panākt, lai kartes numurs tiek uzturēts un varu to lietot tiklīdz pārskaitu normālu avansa summu.

 

Link to comment
Share on other sites

Baigi daudz jautājumu. 

01.02.2017. - līdz šim jāaktivizē. Ja neaktivizēsi, numurs tiks reciklēts.

Ja aktivizē, tad stājas spēkā termiņš, kas atbilst ieskaitītajai summai.

Ja šis termiņš paiet, tad numurs vēl kādu laiku ir papildināms.

Pusgada laikā vari piezvanīt, lai to numuru atbloķē, ja vairs nevari papildināt.

Sanāk, ka reizi pusgadā lats ir jāieskaita.

Tarifi ir lietojami vienā gabalā - ja diena, tad diena, ja nedēļa, tad nedēļa.

Paldies, ka atgādināji, paskatīšos, kas ar manu laukos lietoto puļķi notiek... :)

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Onedēļa ir nedēļu derīga.

 

Papildināt nāksies vismaz uz 1 latu, lai pagarinātos lietošanas termiņš!

Link to comment
Share on other sites

Apskaties, kad beidzas lietošanas termiņš (ir arī tāds).

Tajā dienā ielādē latu ar bankas pārskaitījumu.

okartei tad automātiski pagarināsies avansa derīguma termiņš un lietošanas termiņš atbilstoši lata uzlādes kartei.

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs, paldies, tātad ar 1 santīmu neies cauri, būs vajadzīgs 1Ls (vai cik nu tur eiro  :mrgreen:  ). Tad vēl nāksies parēķināt, kas man būs izdevīgāk - nepārtraukti uzturēt karti pie dzīvības jeb pirkt pilnīgi jaunu tajās retajās nedēļās, kad laukos gribēšu internetu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

pirkt pilnīgi jaunu tajās retajās nedēļās, kad laukos gribēšu internetu.
es arī katru gadu pērku jaunu sākumkomplektu ipadam,jo tiek lietots LV pāris nedēļas gadā.
Link to comment
Share on other sites

Tas Huawei puļķis vai interneta SIM karte vispār prot saņemt īsziņas? Nosūtīšana strādā, otrā telefonā saņēmu, bet atbilde uz Huawei neatnāk. Refrešoju Inbox neskaitāmas reizes - tukšs. Kā tad var izdarīt tādu:

 

 

Šad un tad, protams, nenāk par skādi pārliecināties, cik daudz naudiņas atlicis kontā:-) To var noskaidrot divējādi. Vai nu nosūti īsziņu i uz kodu 29202010 (bez maksas) ...

 

 

Nosūtīt jau es varu, bet atpakaļ nekas netiek saņemts.

Labi, ka tajā Huawei lapā pie bilances var tikt caur atsevišķu sadaļu, taču fakts paliek - SMS uz OKartes interneta puļķi man neatnāk. 

Link to comment
Share on other sites

http://www.okarte.lv/lat/okarte/papildini/papildinot_elektroniski

 

Ja tikai latu, tad laikam katrus divarpus mēnešus, ja vien uz Interneta karti attiecas tā tabula tajā saitē. Vairāk ķēpas sagādā ne jau tas lats, bet laikā atcerēties, ka jāpapildina - gandrīz vai jāliek sev atgādinājumi.

 
Ja pirkuma objekts būtu kaut kas, kam kvalitāti ietekmē cena, tad gan tiešām latu varētu arī īpaši nepažēlot, ņemot vērā slaveno "skopais maksā X-reiz". Taču šajā gadījumā es saņemu Internetu vienādā kvalitātē, neatkarīgi vai pērku jaunu karti vai regulāri papildinu bez vajadzības, tātad, nav jēgas pārmaksāt. :)
Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

Tur jau tā lieta,ka aizmirstās...Uz kartes atlikums bija 19ls divas reizes vēl papildināju un trešo nokavēju.Šā vai tā nākošā gadā dabūju ņemt jaunu komplektu.Un galu galā nav jau tel.n. ko negribas pakāst.

 

var aiznest LMT izziņu un dabūt kādu atlaidi?
ne jau pa naudu stāsts,bet kad kredīta derīguma termiņš tik īss.
Link to comment
Share on other sites

versatile

Vistiešākais sakars. No brīža, kad papildināta okarte, līd brīdim, kad izmantoti okartes pakalpojumi iemaksātās summas apjomā, cilvēks ir LMT kreditors.
Būtu tikai taisnīgi, ja LMT par šo summu maksātu likumiskos procentus gadā (jo līgums, ja pareizi atceros, neparedz citus nosacījumus šai sakarā), nevis vēl liktu aizdot vēl, ja cilvēs negrib pazaudēt iemaksāto.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kāda kredīta?
Piesējies vārdiem :) .Labi,var arī savādāk pateikt...Nopērk sākum komplektu,uzliek latus 20 uz Okarti filiālē(jo ar ipadu nevarēja pāris gadus atpakaļ papildināt),nenotērētais paliek Okartē.Katrus 4mēnešus caur netu papildinu avansu kartei.Bet vienreiz nokavēju.Tad šā vai tā bij ātrāk nopirkt jaunu.Var jau būt,ka varēja pie lmt atjaunot(kādi 5 mēneši bij pagājuši no pēdējās papildināšanas).Tapēc turpmāk pērku jaunu komplekt un miers,tik mazu laiku izmantojot gadā.
Link to comment
Share on other sites

Tagad skaidrs, Tu domāji avansu nevis kredītu.

 

okarti var papildināt no bankas ar pārskaitījumu. Ja bija pagājuši 5 mēneši kopš pēdējās atjaunošanas, tad Tev bija kāds 1-2 mēneši, ko atrast linku uz interneta banku un veikt maksājumu.

Link to comment
Share on other sites

versatile

Par avansu to nav īsti korekti saukt, ok, avanss var būt 100% apmērā no saņemamā pakalpojuma vai preces, bet parasti ir mazāks un kalpo vienai pusei kā garantja ka otrs nepārdomās un samaksās, kad pakalpojums būs piegādāts. 100% avansa gadījumā otrai pusei nav nekādas pārliecības, ka pakalpojuma sniedzējs savu vārdu turēs.

Tāpēc vien to prātīgāk dēvēt par kredītu, kura ņēmējs ir LMT vai cits operators.

Link to comment
Share on other sites

 

Ja bija pagājuši 5 mēneši kopš pēdējās atjaunošanas, tad Tev bija kāds 1-2 mēneši

 

Tas nav tik viennozīmīgi - tas atkarīgs no summas, par kādu atjaunoja. Pie tam, avansa summa atšķirīgi ietekmē pašu avansa derīgumu un kartes lietošanas derīgumu:

 

http://www.okarte.lv/lat/okarte/papildini/papildinot_elektroniski

 

Tāpēc jau ir tas čakars, ka ne tikai jāiemaksā, bet vēl katru reizi jādomā, cik tad tika iemaksāts un kad būs jāmaksā nākošreiz, lai nepazaudētu visu avansu vai arī lai pēc nokavēta lietošanas termiņa beigām nevajadzētu zvanīt uz LMT un lūgt atjaunot numuru.

 

 

--------------------

 

Beidzot atnāca gan uz to Huawei arī īsziņas. Tikai ilgi aizkavējās, otrajā dienā tik ienāca Inbox mapē tajā Huawei HiLink web lapā. Viņas tā vienmēr kavējas, jeb tas bija kāds negaidīts bremzējiens pirmreizējās aktivācijas dēļ?

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...