Jump to content

Latvijas radio


Fruzz
 Share

Recommended Posts

Tev nešķiet, bet tā ir, Grēviņš kādam kārtīgi atdevies. Priekš kam vajag jaunu, caurkritušu ākstu, ja pirms tam jau tajā frekvencē ļoti labi, bez visa tā pusļimaka, darbojās NABA.

Link to comment
Share on other sites

Pusļimonu piešķirt kaut kāda hipsterradio izveidei ... līdzīgs scenārījs kā ar 101 ;) Protams ka neklausīšos, un domāju auditorīja būs atkal nekādā 

Naba? Nu eksistē viņš tur 93.1fm, nevienu netraucē, arī mani nē :D Ir pietiekami daudz stacīju ko klausīties. Derētu biku papētīt vai nebija kāds labāks projekts kur pusļimonu likt ...

Citās valstīs valsts radio ir normāls, klausāms, stilīgs, mūsdienīgas mūzikas (bbc radio1, n-joy, raadio1-2 ee ...), tikai ne pie mums .... 

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs, ka Grēviņš siltu vietiņu meklē. Valsts pasūtījums, stabila alga, sociālās garantijas un nekadi rētingi neietekmē. Komercradio jācīnās par vietu zem saules un kautkā viņam visu laiku neveicās. Tāds "piektais ritenis" latvijas ēterā nav vajadzīgs. Ar LR1 viss ir kārtībā, vienīgais radio ,kurš var savus orģinalraidījumus uztaisīt un ir ko klausīties. Pārejie Latvijas valsts radio ir vērsti konkrētai mērķauditorijai un arī viss OK. M@R$$, lai to "mūsdienīgo mūziku" kruķi komercradio. Tas būtu ārprāc,ja LR1 saktu tuc-tuc  vai stuku-buku troksni raidīt. Par mūziku to nosakt gan negribas. Rētingi visu sen salikuši pa vietām

http://www.tns.lv/?lang=lv&fullarticle=true&category=showuid&id=4402

un "modeno mūziku" nah** nevienam nevajag.

Link to comment
Share on other sites

@@Didzis, statistiku LR ceļ pensīši :) klasisko radio jau tagad klausās maz.. un tie tuc tuc.. tos jau klausās pārsvarā youtube vai kādā neta radio.. vai tajā paša ehr/capital etc netā.. nevis radio aparātā..

Link to comment
Share on other sites

 

 

Citās valstīs valsts radio ir normāls, klausāms, stilīgs, mūsdienīgas mūzikas (bbc radio1, n-joy, raadio1-2 ee ...), tikai ne pie mums ....
Pie mums valsts radio (visas 4 programams kopā) ir visvairāk klausītākais radio Latvijā 2013. gadā.

Ja kaut kādām BBC ir pilnīgi normāli raidīt „klausāmu, stilīgu, mūsdienīgu mūziku” angļu valodā (ne jau krievu mūziku viņi atskaņo), tad nez vai Latvijas valsts radio vajadzētu jaunu radio, kurš kopēs BBC, vai EHR, un 24h diennaktī kruķīs dziesmas angļu valodā ar nelielā pauzēm reklāmai un laika ziņām. Mums jau ir Latvijas Radio 2, kurš raida šādā formātā (var diskutēt par to cik laba mūzika tur skan. Pats es to neklausos) un tagad taisīs vēl vienu radio, kurš raidīs „klausāmu, stilīgu, mūsdienīgu mūziku” angļu valodā un nodarbosies ar negodīgu konkurenci mēģinot pārvilināt komercstaciju klausītājus pie sevis, tādā veidā graujot radio reklāmas tirgu. Pat ja tas jaunais radio vispār neraidīs komercreklāmas, tas tik un tā nav godīgi pret pārējām stacijām, jo ja reiz es varu klausīties „mūsdienīgu mūziku” bez reklāmām, tad nafig man klausīties komercstacijas kurām nav kā ½ miljona, un kuras ir spiestas pelnīt naudu ar reklāmu palīdzību.

Link to comment
Share on other sites

Didzis točna nav LR-5 mērķauditorija, tāpēc par viņa komentāru tikai pasmīknēšu! :sarkasms: LR-1 gan Daft Punk un tucīšus arī šad tad uzspēlē (vismaz senāk) - paklausies nakts stundas! :)
Marss - Ļoti labi, ka EE Raadio 2 piesauci. Tādā formātā arī Pieci visticamāk virzīsies. Un ironiski, ka piesauci arī BBC R1. Abas iepriekšminētās radiostacijas veido... sabiedriskie mediji, kurus tik ļoti (pirms vēl Pieci iziešanas ēterā) šeit noliekat.
Principā ideja nav slikta. Tas, ka par galveno radio seju pagaidām izvirzīts Grēviņš ir tikai pašsaprotami - hipsteru auditorijai viņš patīk, un nevienas citas BIG sejas viņiem pagaidām nav. Uzsvars uz pagaidām. Augs jaunie "Grēviņi". Taču, kāpēc ideja par LR-5 man liekas laba?
1) Jaunie talanti - beidzot būs kāda platforma jaunajiem dīdžejiem un censoņiem CHR/Indie (nav vēl skaidrs kas tieši) tipa stacijā. Šobrīd šāda tipa stacijas galvenokārt ir fully automatizētas (EHR), vai slavenības (Spin FM).
2) Informatīvs saturs - ziņas, u.c. (sakompresētā, jauniešiem "sagremojamā" formātā).
3) LV mūziķu live sesijas - kurš šo pirms Pieci darīja? Rīga Radio... kādu mēnesi?
4) Pieeja milzīgajam LR arhīvam, kur noteikti ir daudz pērles, kas varētu likties interesantas arī jauniešiem.

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

 

 

statistiku LR ceļ pensīši

Ne tikai.

Liela radio patērētāju daļa ir, bija un paliks autobraucēji. Pie stūres televizoru nepaskatīsies.

Link to comment
Share on other sites

LR1 dadzi citi ar klausās, lielisks risinajums, strādājot var zināt visu jaunāko un pēc tam nevajag ne TV blenzt ne netā ziņas meklēt.

Juano staciju neklausīšos.

Link to comment
Share on other sites

Dexs, ja neskaita arhīvu, tad kas no tā visa nebija nabai?

Link to comment
Share on other sites

Tolx - NABA spēlēja (joprojām spēlē) kaut kādu man nesaprotamu mūziku (lai arī esmu mērķauditorijā), turklāt darīja to nekvalitatīvi. Kad pēdējo reizi biju ieslēdzis (gāja kaut kāds raidījums, kurā bija tiešraides intervija ar Dagili) vadītājs vēlējās nospēlēt interviju, un tad to tiešā ētera laikā vienkārši brutāli tina, fonā uzliekot mūziku, un tad ik pa laikam pārbaudot (griežot skaļāk), vai intervija "jau nav aiztinusies" līdz galam. Nu sorry. Es nezinu un neesmu dzirdējis citas pārraides, jo vienkārši kaut kas tik alternatīvs mani neinteresē. Un neinteresē arī jauniešus. Reitingi to pierāda. Un Madara aizbildināšanās, ka tas dēļ apraides samazinājuma ir vienkārši smieklīgi. Pierīgu un Rīgu 93,1 ar to pašu 0,5kW apraida neslikti, un ar 2kW LR-5 gadījumā apraide vispār būs ļoti naiss.

Par Tavu uzdoto jautājumu - es noteikti precīzi nevarēšu atbildēt (jo neklausos, tāpēc nezinu kāds ir viņu ziņu formāts, cik bieži viņiem ir dzīvās sesijas arī ar ne-alternatīviem māksliniekiem), bet... NABA vienkārši neliekas profesionāla. Liekas, ka kaut kas tur notiek, kāds varbūt arī to klausās, kaut kas ķap ļap un viss. Bet, kā jau Madars atzina, NABA jau nekur nepazudīs, raidīs internetā, vienkārši viņiem tiek atņemta frekvence.

Link to comment
Share on other sites

Vārdu sakot, vēl viena komerstacija par valsts naudu būs labāk? :D

Link to comment
Share on other sites

Kādā ziņā komercstacija, ja tā pildīs uzdevumus, ko jauniešu mērķauditorijai domātās komercradiostacijas neveic?

Redz, mēs visi lepojamies un stāstam, cik kruts ir BBC Radio 1, BBC 6 Music, Raadio 2 (un kādi ir budžeti šīm stacijām jūs ziniet?), taču tad valdība piešķir pusmiljonu LR-5, un everybody loses their minds. Nu tak ļaujiet projektam palaisties, un tad, pēc mēneša/divu/trīs skanēšanas zākājiet.

Link to comment
Share on other sites

 

 

bet... NABA vienkārši neliekas profesionāla
NABA ta turas uz entuazistiem, kas to zina, kā būtu, ja viņiem 0,5Ls
Link to comment
Share on other sites

Ja godīgi, man pret NABA per se, kā arī pret daļu mūzikas, ko jamie spēlē, pretenziju nav, bet tā anarhija man atgādina deviņdesmito gadu sākumu, kad es ar Ansi Rūtentālu un Hārdiju Lediņu gājām uz Rīgas Neatkarīgo Raidītāju pilnīgā pālī ambiento muzaku likt. Nav koncepta, nav kvalitātes, nav normālu vadlīniju. Koledžas radio - OK, bet ne radio , kas dzirdams visā valstī. R5 būs 5 raidītāji, Rīgā lielāka jauda.

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

Uldi - kurās vēl 4 pilsētās bez Rīgas būs? Dagilis minēja par Ventspili/Daugavpili/Rēzekni/Valmieru/Liepāju. Bet tad viena no šīm izpaliek. Švaki, ka Cesvainē nebūs, ar ko visu Vidzemi un daļu Zemgales/Latgales varētu apklāt.

Link to comment
Share on other sites

LR5 tīkla plānotā konfigurācija no 2014. gada 10. februāra, Rīgas raidītāja jauda no 1. janvāra. Dati nav oficiāli un reāli var atšķirties no plānotajiem.

 

Rīga 93.1 2000W

Liepāja 102.1 60W

Ventspils 96.5 50W

Valmiera 89.5 1000W

Daugavpils 88.7 1000W

Rēzekne 103.8 100W

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

Liepājas frekvence droši vien ka 102,1; protams 60w ir smieklīgi maz tādai pilsētai, aizdomas par 102.2 leišu gaisa maisītāju ...

Bet nu izskatās ka nopietni pieteiks ;) Protams b00mfm var rakstīt vēstules cik saprotu ...

Link to comment
Share on other sites

60W nemaz nav tik maz, ja labi (augstu) nolikta antena un antena ir ar pareizu pastiprinājuma koeficientu.

Link to comment
Share on other sites

Es mašīnā pārsvarā tikai LR 3 klausos, un domāju, ka daudzi klausās arī tos pašus LR 1 un LR 2. 

 

Un nav nemaz slikti, ja finansējuma palīdzību pacels NABA līdzīgu staciju normālā līmenī. Man gan personīgi Grēviņš nepatīk, garlaicīgs un lecīgs tonis viņam.

Link to comment
Share on other sites

Ja jau būtu līdzīga, tad jau labi. Šobrīd izskatās pēc 101 klona, tik ar nodrošinātu finansējumu. Ideja jau laba, bet kapēc jāaiztiek jau esoša stacija?

a Liepājai 60W varētu pietikt un pilsēta ir zema un līdzena - antenai tv tornī redzamība ir vienkārši ideāla.

Link to comment
Share on other sites

Protams ka pietiks ... centram varbūt ... Ja apēdīs traucējumi no tā paša torņa kur raidīs , tātad centram arī nepietiks ... 1-2kW, jā tad pietiks. 

Link to comment
Share on other sites

Labs!

 

Bet nu ja jau uz Zolitūdes traģēdijas rēķina pārītis mēģināja uzvārīties..... Kas gan ir 500kls no valsts budzeta...  

Link to comment
Share on other sites

ronalds_ naudu izdomāja piešķirt jau prims zolitūdes, diemžēl tas brīdis ar zolitūdi saskanēja un ko tad, kad viss izbīd'tis teikt ka nē, tomēr nedosim?

 

Ja klausos tad klausos tikai pieci, neviens cits radio tādu mūziku nekad nav piedāvājuši, un īsti tās 1 no 20 dziesmām neskaitās; un naba, eh nezinu nevienu, kas viņu ilgāk par 10min spēja paklausīties.

 

Un ne jau nu Grēviņš to naudu prasīja, neaizmirsīsim, ka LR bija tie, kas viņu 101 miršanas brīdī paņēma sev zem paduses un izdomāja paplašināt savu auditoriju, un teikšu, ka ir arī izdevies, varbūt par nelielu skaitli, bet radio ir palaists pavisam nesen.

Link to comment
Share on other sites

Tā jau ir, latvietim, ka tik kāds provē kaut ko darīt, uzreiz slikti viss. Nē, nu, Grēviņš man arī nemaz neliekas kāda ūber personība, un to studiju Zaķenē remontēt moš arī nevajadzēja, bet kopumā ideju atbalstu :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...