Jump to content

USB klaviatūra uz ps/2 adapteris. Ir kādam?


Zux
 Share

Recommended Posts

Nav kādam adapteris uz ps/2 no USB klavieres. Man ir ar peles emblēmu, klaviere neiet caur viņu, pele stradā, Vai viņiem ir kāda šķirba? Paņēmu jaunu klavieri ar USB, bet MB atbalsta PC ieslēgšanos no klavas pogas tikai pa PS/2 portu.

Reku attēls piemēram.

post-1024-0-87747300-1387478312_thumb.jpg

Varbūt kādam mētājās?

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Laikam ir atšķirība pele/klaviatūra. Klaviatūrai viņš parasti ir lillā, redzēti arī melni, bet virsū klaviatūras simbols. Ierakstīju USB PS/2 iekš salīdzini.lv. Izmeta dažus veikalus, kas tirgo. Maksā starp 1 un 2 latiem. Pašam lieks nav, bet ja arī būtu, sarežģītāk un ilgāk būtu to pie tevis nogādāt, nekā nopirkt internetveikalā. Atceros, kad sākās USB peles un klaviatūras, gandrīz katrai pelei vai klaviatūrai viņi līdzi nāca. Tak aiz glupības metu visus ārā, jo USB likās krutāk. Patiesībā klaviatūrai PS/2 ir labāks par USB visos punktos, protams, ja vien mātesplatei ir tā PS/2 vieta.

Link to comment
Share on other sites

Vito Ventura

 

 

Patiesībā klaviatūrai PS/2 ir labāks par USB visos punktos

jo?

Link to comment
Share on other sites

Geimeriem aktuālas lietas:

* n-key rollover (USB HID klase supportē mazāk reizē nospiestu taustiņu kā PS/2)

* par šo neesmu drošs, bet USB klaviatūru/peli pēc noklusējuma lasīja ik pēc ~10ms- tobiš, USB ir lielāka latence (bet šis imho ir labojams softa līmenī).

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tur ir garš stāsts, kāpēc PS/2 sit pušu USB klaviatūrām. Ieraksti googlē PS/2 vs USB, būs kaudzēm infas par šo tēmu. Tēmas autors vienu iemeslu jau minēja pirmajā komentārā. Ar PS/2 var ieslēgt pilnībā izslēgtu datoru ar klaviatūras taustiņu. Jāiestata tā iespēja tik BIOSā.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Kaut vai tas, ka biosā reizēm ir pēc defaulta atslēgts USB legacy support un tad ar USB klavu iekšā tikt nevar!

Link to comment
Share on other sites

Vai tik gadījumā nav tā, ka konkrētai USB klaviatūrai (pelei) jau jābūt slēdzamai pie PS/2? Tipa - vaina nav pārejā.

Link to comment
Share on other sites

Uz ātro sameklēju vienu citātiņu par šo tēmu. Diezgan izsmeļoši.

 

PS/2 или USB?
PS/2 выигрывает по всем пунктам: Первое — поддерживает неограниченное количество одновременных нажатий (full n-key rollover). Второе, PS/2 не требуют постоянного опроса, а используют аппаратные прерывания. Третье — нет шанса, что нажатия клавиатуры будут запаздывать из-за перегруженности USB шины другими устройствами. Существует два типа передачи данных по USB: на базе прерываний (USB контроллер постоянно опрашивает клавиатуру, когда клавиша нажата, USB контроллер оправляет прерывание), и изохронный режим передачи, когда определенная часть пропускной способности шины резервируется для гарантирования отсутствия задержек. К сожалению, второй режим требует специального контроллера, и не используется ни в одной мембранной клавиатурой как раз из-за цены.

Так что если у вас есть и PS/2 и USB, нет никаких причин, что бы не использовать PS/2 подключение.

 

Diemžēl krieviski, ja nu kāds nelasa krieviski, angliski informācijas ir vairāk.

Mans primitīvais PS/2 priekšrocību skaidrojums parasti ir - ja datorā ir PS/2 vieta, pieslēdzot klaviatūru pie PS/2, netiek lieki aizņemts viens USB ports. Kādreiz var pietrūkt tas klaviatūrai izmantotais USB ports. Jo īpaši, ja pie datora saslēgtas vairākas ierīces (printeri, skaneri utt.).



 

 

Vai tik gadījumā nav tā, ka konkrētai USB klaviatūrai (pelei) jau jābūt slēdzamai pie PS/2?

Arī. Tā būs. Ja klaviatūra nav uzražota, lai varētu strādāt arī caur PS/2, nelīdzēs pliks, tā sauktais pasīvais adapteris. Mana saprašana, nepretendēju uz pilnīgu patiesību, ir tāda, ka senāk, kad tikko USB klaviatūras sākās, visas tās varēja strādāt gan tā, gan tā. Nāca līdzi komplektā tie adapteri, kaudzēm pa atvilknēm mētājās. Tagad, domāju, daudzi ražotāji neparedz tām klaviatūrām to iebūvēto iespēju strādāt caur PS/2. Bet atkal, tā ir mana saprašana, adapteri ir tā saucamie aktīvie, kas ļaus pieslēgt parastu USB klaviatūru PS/2 vietai. Palabojiet, lūdzu, ja es te ko nepareizu sarakstīju.



Tikko palasījos internetā. Taisnība biedram marizo. Ražotāji uzrāda savām USB klaviatūrām iespēju slēgt arī pie PS/2 porta. Ja ir parasta USB klaviatūra, vajadzēs aktīvo adapteri. Neesmu tādus lietojis, zinu tik, ka tādi ir.



Ha, ieinteresēja man šī tēma, parakājos cītīgi pa internetu. Atradu bēdīgu ziņu tēmas autoram. Ja ir tikai USB klaviatūra (nav paredzēts no ražotāja arī pieslēgšana pie PS/2), kādas mūsdienās ir vairums, tas ir, gandrīz visas ir slēdzamas tikai pie USB, tad, autor, priecājies, risinājums ir:

http://www.startech.com/Server-Management/KVM-Switches/PS-2-to-USB-Keyboard-and-Mouse-Adapter~PS22USB

Bet pavēro šim aktīvajam adapterim cenu. Nu ko, atsakies no idejas par pieslēgšanos PS/2, vai pērc klaviatūru ar PS/2 atbalstu. Cena tam adapterim ir nejēgā lielāka par labu labās klaviatūras cenu. PS/2 vai USB/PS/2 klaviatūras ir nopērkamas, paskatījos pa Latvijas internetveikaliem, ir gana. Ir lētas, ir dārgas, izvēlēties var, protams, ne jau tādā daudzumā, kā parastās USB klaviatūras.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nav kādam adapteris uz ps/2 no USB klavieres. Man ir ar peles emblēmu, klaviere neiet caur viņu, pele stradā, Vai viņiem ir kāda šķirba? Paņēmu jaunu klavieri ar USB, bet MB atbalsta PC ieslēgšanos no klavas pogas tikai pa PS/2 portu.

 

galvenā šķirba ir tāda, ka ps2 klavieres datiem ir viens kontakts, bet pelei cits.

nu un kā arī tas, ka klavierei (iebūvētajam kontrolierim) jau sākotnēji jāatbalsta ps2 pa tiem pašiem usb vadiem.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Esmu mēģinājis to zaļo un tas darbojas tikai un vienīgi pelei, turklāt vēl tam modelim, kam viņš nāca līdz. 

 

 

man zaļais..
 

 

Iesaku priekš biosa konfigurēšanas atrast vecu PS/2 klavu, ja ir tāda vajadzība.

 

USB klavai toties ir viens liels pluss - bez datora restarta var pievienot un atvienot klaviatūru. 

Link to comment
Share on other sites

Protams, ja ir PS/2 ports, tad pie tā spraužam.. bet jaunākajām MB tādu vairs nav.. peles/klavieres spraužas pie USB.. un pat tie klasificējas (lādējamie/nelādējamie/klavierēm/pelēm etc..) un nav problēmu pie tikšanas/darbošanās BIOS vidē, jo tas jau automātiski atbalsta USB iekārtas.

 

ak jā.. un kā jau Mežavecis minēja.. USB ievadierīcēm ir liels + .. tās var slēgalēt.. un tam nebūs nepieciešams datora restarts..

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Par to USB klaviatūru izraušanu un iespraušanu atpakaļ darbojošā datorā ir absolūta taisnība. Ar PS/2 tā nesanāks. Lai pareizi pievienotu PS/2, jāizslēdz dators. Ja darbojošam datoram izraus PS/2 klaviatūru un uzreiz štepselēs atpakaļ, nebūs labi, jārestartē dators. Būtisks pluss priekš tiem, kas aizraujas ar klaviatūru slēgalēšanu pie datora.

Negribētu piekrist, ka jaunākajām MB PS/2 portu vairs nav. Nupatās apskatījos Gigabyte mājaslapā, tak visām MB ir tas apvienotais zaļš/lillā PS/2 ports. Tādu divu atsevišķu - viens pelei, otrs klaviatūrai, kā bija senāk, tiesa, vairs nav. Bet tas, ka laptopos viņu sen vairs nav, domāju, tāpēc, ka PS/2 ports nav tik kompakts kā USB.

Skaidrs, ka pasaulē lietas virzās tā, ka USB izspiež PS/2. Iet mazumā tās PS/2 klaviatūras. Tur neko nepadarīsi.

Link to comment
Share on other sites

@@vvv, es jau neteicu, ka visām jaunajām nav.. man darba stacionārajam Intel platei nav.. ir tikai USB.. ar dažādām nozīmēm.

 

Tas combo ps/2 laikam pamatā tomēr klavierei domāts.. jo pelei nav nekādas nozīmes BIOSā :) un tā jau mierīgi var būt kāda wired/wireless usb..

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Atļauju jums te vēl paverkstēt par ps/2 un USB priekšrocībam.

BIOSā ar USB klavu var tikt.

Man vairāk interesē pats štuceris. Ja kādam ir, piesakās. Interesē izmēģināt.

 

Kurš tur ko teica, tipa, ja nav ražotājs paredzējis USB to PS/2, tad neies ne kā?

Logitech K200.



Mētājās 5 USB-PS/2 adapteri. Visi ar peles zīmi. 4 vienādi, viens citādāks. Tos 4 visus nepārbaudīju, bet peles rullītis no tiem nedarbojas. Ar atšķirīgo, darbojas, bet savukārt nereaģē rullīša piespiešanas poga, kur atkal otrādāk, tikai tā reaģē.

 

Ko es te eksperimentēju? Erti ieslēgt kompi no klavas vai peles nelienot pie kastes. Man vēl durtiņas jāatver (modelis parakstā). Savulaik paņēmu tādu, tā teikt, visam mūžam, ja vien nemainīsies kaut kas.

Štuks vecās iekšas uz jaunām mainīt ir, bet ne pagaidām.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Logitech K200

Šitā izskatās vēl no veciem labiem laikiem. Varētu būt, ka iet caur to lillā štekerīti

http://logitech-en-amr.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/18499/section/troubleshoot/crid/404/lt_product_id/7241/tabs/1,3,2,4,5/cl/us,en

 

 

Kurš tur ko teica, tipa, ja nav ražotājs paredzējis USB to PS/2, tad neies ne kā?

Tā, laikam, ir taisnība, diemžēl. Neatbalsta PS/2 protokolu lielākā daļa jauno USB klaviatūru. Pasīvais adapteris, kas tavā bildē pirmajā komentārā, nederēs. 

Link to comment
Share on other sites

Zuxters, ps2 -> usb pārejas dzīvē neeksistē (vismaz es neesmu redzējis) - pārāk atšķirīgi protokoli. 

 

Tās bildes ko esi ielicis ir pārejas kas nāca komplektā universālām klavierēm/pelēm - viņām (pelēm un klavierēm) iekšā ir elektronika kas māk strādāt gan pa ps2, gan pa usb protokolu. 

Ja pie tādas pārejas pieslēgt parasto usb klavieri/peli viņa nestrādās. (Man kaut kur mētājās peļu pārejas, zaļās, bet jēgas no viņām tev nebūs) 

 

ps. Neliels labojums - ir KVM swichi kas slēdzas pie pc ar usb vadu, bet viņam slēdzas klāt ps2 klaviere/pele - var uzskatīt par pāreju. Bet otrā virzienā USB -> ps2

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

 

 

Zuxters, ps2 -> usb pārejas dzīvē neeksistē (vismaz es neesmu redzējis) - pārāk atšķirīgi protokoli.

Grūti bija sameklēt, bet ir. 8. komentārā es saiti ieliku. Galīga necieņa pret manām pūlēm šīs pārejas meklēšanā.  :)

http://www.startech.com/Server-Management/KVM-Switches/PS-2-to-USB-Keyboard-and-Mouse-Adapter~PS22USB

Cena par to pāreju ir milzīga, pazūd loģika uz to tiekties. Par to naudu var dabūt labu labo PS/2 vai USB/PS/2 klaviatūru un spraust bez bēdu savā datora PS/2 portā.

Re, ka biedrs ronalds_ arī to pašu saka, parastā USB klaviere caur to lillā adapteri nestrādās. Tā ir, nav vairumam mūsdienu USB klaviatūru iebūvēts tas PS/2 atbalsts.

Link to comment
Share on other sites

 

 

viņām iekšā ir elektronika kas māk strādāt gan pa ps2, gan pa usb protokolu

Sanāk ka, Logitech K200 tādas vairs nav, bet pelei RX250 vēl ir.

Link to comment
Share on other sites

Bet tēmas autora klaviatūra K200 varētu būt USB/PS/2 klaviatūra. Nav galīgi bezcerīgi mēģināt to iespraust caur lillā adapterīti. Ceru, ka autors dabūs to adapteri, izmēģinās, un tad izstāstīs, vai strādā.



RX250 ir veco labo laiku USB/PS/2 pele, apskatījos Logitech mājas lapā manuālī, ir viņai iespēja paredzēta arī caur PS/2 strādāt. Tai vajadzētu iet.

Par K200, tu taču vēl neesi pamēģinājis, tev taču nav tā lillā adaptera. Caur zaļo, pelei paredzēto, nav ko cerēt.

Link to comment
Share on other sites

 

 

tēmas autora klaviatūra K200 varētu būt USB/PS/2

Caur zaļo peles ņebubū.

 

 

 

Ceru, ka autors dabūs to adapteri, izmēģinās, un tad izstāstīs

Es arī ceru. Ja dabūšu, došu ziņu.

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Daragaja redakcija, ja kujeju...

 

Protams, ka izmantojot pasīvo adapteri pelei/klavai jāsuportē PS2 protokols. Zaļajā portā klaviatūra neies ne ar kādu pārveidotāju. 

Mož ka pēdējais laiks to māti nomainīt, ja viņa ir tik veca, ka neļauj no USB perifērijas iziet no standby un ieslēgties?...  :blink:

 

P.S. par tām Ps2 vs USB. ir buļļkaka - teju jebkura īstā spēļu klaviatūra jau draivera līmenī gan izslēdz paralēlo keystroke problēmu, ko uzstāda HID standarti, gan latenci. A parastajiem lietotājiem pie vienas vietas, 10ms vai 20ms...

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

 

 

Mož ka pēdējais laiks to māti nomainīt, ja viņa ir tik veca, ka neļauj no USB perifērijas iziet no standby un ieslēgties?... :blink:

 

 

 

Štuks vecās iekšas uz jaunām mainīt ir, bet ne pagaidām.
Link to comment
Share on other sites

Arnold, neiet runa par ieslēgšanos no standby caur klaviatūru, to arī USB klaviatūra dara. Iet runa par ieslēgšanos caur klaviatūru no pilnībā izslēgta datora (strāvas vads tik iesprausts rozetē). USB klaviatūra to nevar, nekādā veidā nevar, PS/2 var. Patiesi pateici, PS/2 vs USB ir herņa, parasts lietotājs to točno nejūt. Bet šīs tēmas gadījumā, autors izskaidroja, kāpēc viņam tas svarīgi, un es saprotu autora vēlmi panākt, lai klaviatūra caur PS/2 var ieslēgt, tieši ieslēgt nevis pacelt no standby datoru, tas tāpēc, ka autoram ir datora korpuss, kā viņš saka mūžam, ko viņš negrib mainīt, a tam datora korpusam ieslēgšanas poga aiz durtiņām, kas katru reizi jāvirina, lai tiktu klāt tai pogai. Loģiski, ka autors labi izgudroja, slēgt iekšā datoru no klaviatūras. Vai viņam tas izdosies? Ja klaviatūrā ir PS/2 atbalsts, jā. Bet vai tas PS/2 atbalsts ir, nevar īsti zināt, varbūt ir, varbūt nav. Tas kļūs zināms, kad autors dabūs to lillā štekerīti. Es fanoju par autora ideju un ar nepacietību gaidu, kā viss atrisināsies. Un, redzu, arī vēl vairākiem foruma biedriem ir ieinteresējusi šī tēma. Gaidam iznākumu. :)

Link to comment
Share on other sites

Pieslēdzu peli caur vienu no zaļajiem adapteriem, biosā uzliku ar dubultklikšķi ieslēgšanos, Nostrādā. Pagaidām risinājums. Tie adapteri arī dažādi, caur vienu nenostrādāja, ta vēl ar rullīti probas. Bet to pateikšu sīkāk citreiz, jādzer brendjiks.

Link to comment
Share on other sites

Autor, prieks par tavu izdošanos. Skatieties, visi, kas neizprot, ka iekš PS/2 ir spēks. Cilvēks pieiet pie izslēgta datora. Paņem peli rokā, dubultklikšķis, un ... dators ieslēdzas. Vai nav skaisti. Cik nav redzētas tās samocītās ļaužu pozas no rītiem pie rakstāmgaldiem - apsēžas no rīta cilvēks krēslā, un tad stiepjas kaut kur zem galda pie tās ieslēgšanas pogas. A šeit, ar smaidu, piesēdies pie galda, dubultklikšķis uz peles, dators ieslēdzas. Nevaru nopriecāties par autora panākumu.

Autor, :drinks:!!!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...