Jump to content

Videonovērošana veikalam 7 dienu ciklam


Araabs
 Share

Recommended Posts

Labdien. Vai nevarētu ieteikt/iegādāties lētāko video reģistratoru (?) septiņu dienu filmēšanai veikalam? Filmējamais attālums ir kādi 5m, izškirtspēja var būt 640x480. Ideāli, ja tāds aparāts filmētu 7 dienas, tad dzēstos un filmētu pa jaunu, nu līdzīgi kā mašīnām. Jo vienkāršāk, jo labāk, ideālā variantā būtu, ja ir pats verķis ar atmiņas karti, un adapters tīklam. Nekādas interneta fīčas nav vajadzīgas. Par cenu, pat nezinu, nu kādi 50Ls būtu ļoti labi. Paldies.

Labots - Araabs
Link to comment
Share on other sites

kapeikmīlēšanā pagaidām oriģinālākā ideja bija ar webkameru un parastāko datoru knapināties.

Tu izvirzies līderos!  :biggrin:

 

145Ls == normāls komplekts ar DVR un 1 kameru un filmēšanu pustumsā un PVN jau iekļautu. spraud tik klāt kabeļus un aiziet.

 

70Ls normāls DVR (LAN, internet pieeja, paroles administrēšanai, automātiska ierakstu dzēšana pēc X stundām, auto restarts pēc X dienām utt)

30Ls kamera 

30Ls cietnis

5Ls 12V adapteris kamerai

Zem 10Ls - kabeļi 15m + konektori + uzlīme "video novērošana".

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Ja tas par 145, ir normāls, un nebūs problēmas, jo pats veikalnieks saprot tikai kases aparātu, a man līdz veikalam 150km, tad labprāt ņemtu ciet, protams, ja citi varianti neuzrodas.

Link to comment
Share on other sites

Savukārt 2014.gada 1.janvārī stāsies spēkā Alkoholisko dzērienu aprites likuma 6.panta jaunā 1.1daļa, kurā noteikti nosacījumi alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībā, izņemot alu, kurā absolūtais spirta daudzums nepārsniedz 5,8 tilpumprocentus. Tie jāizvieto nodalītā tirdzniecības zāles pašapkalpošanās zonā, vai arī pārdot alkoholu var, tikai individuāli apkalpojot katru pircēju; jānodrošina videonovērošana; nodalītajā pašapkalpošanās zonā drīkst izvietot tikai alkoholiskos dzērienus, tabakas izstrādājumus, kā arī preces, kas saistītas ar alkoholiskajiem dzērieniem.

http://www.lvportals.lv/skaidrojumi.php?id=259215

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Kur tur teikts, ka jānodrošina 7 dienas? Nepietiek ar 2 dienām?

Link to comment
Share on other sites

alkoholisko dzērienu tirdzniecības zāles pašapkalpošanās zonā un pircēju individuālās apkalpošanas vietā nodrošināma nepārtraukta videonovērošana, videoieraksta veikšana reālā laika režīmā un tā saglabāšana vismaz septiņas dienas pēc ierakstīšanas

 

Nepietiek ar divām. Tāpēc jau tagad meklēju, visi atceras tikai pēdējā brīdī.

Link to comment
Share on other sites

pats veikalnieks saprot tikai kases aparātu

 

 

Viss ir latviski, bet vienalga pusmūža cilvēks, kas prasa, ar kuru peles pogu jāklikšķina, ir pusmūža cilvēks - ir jāparāda, ir jāraksta soļi uz papīra, lai būtu labs rezultāts. Līdzi nāk pults, varbūt ar to cilvēkiem vieglāk kā ar peli.

 

Tur ar peli 3 soļi klikšķināmi - uzkliko "skatīt arhīvu", izvēlies datuma/laika intervālu un nospied Play. Un skaties. 

 

pirms nedēļas vecākiem tādu komplektu nopirku, saliku īzī-pīzī iestatījumus (NTP caur internetu, laika zona, cietņa noformatēšana un pateikšana "pārrakstāms" pa lielam) un iedevu. brālis ap 30 gadiem saprata bez teikšanas - intuitīvi, smuks GUI. Mātei būs jāklikšķinās vairākas reizes, līdz sapratīs. 

nu un uzstādīšana, kabeļu novilkšana un BNC konektora uzspraušana, protams, vajadzīga. Pirmo reizi konektorus liku - viss sanāca bez īpašiem darbarīkiem.

neceri, ka pa pastu nosūtīsi un pirmspensijas vecuma cilvēks sapratīs visu bez teikšanas. Ir jābrauc kādam un jāapmāca, ja dators neliekas intuitīvs.

 

labā ziņa - ja no VID kāds brauks akcīzi kontrolēt, tad viņi paši droši vien mācēs paskatīties un pat defaultās paroles zinās   :yahoo:

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

šņukuriņ: DVR iekārta ir maza, melna kastīte - kā videomagnetofons.

 Lai paskatītos arhīvu, vajadzīgs tikai monitors un elektrība.

 Ja nav monitora - var izlīdzēties ar lokālo tīklu + (smārtfounu vai datoru).

 

 a ko tur vajag no materiāla? vienkārši uz labu laimi paprasīs - palaidiet mums paātrinājumā pagājušās 5dienas 20:00 līdz 22:30 - paskatīsimies, vai nav kāds tīnis, vai nav alkohola tirgošana pēc 22:00. Un viss - neba nu visas 2 nedēļas pētīs cauri.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
snukurins

Tu gan raksti kā pilnīgs analfabēts. Likums ir tāpēc, lai varētu vienkārši un viegli pārbaudīt, vai netirgo šmigu pēc 22:00 un nepilngadīgajiem jebkurā laikā. Šobrīd nepieķerot pie rokas, to nekā nevar pārbaudīt. Nebūs ieraksta, sods momentā.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

versatile

Šņurkurs, kā pierasts, savā elementā.

Kvalitāti max sliktu? Da poh, patiesībā, labāk max labu - jo, ja cilvis pieies, pie leckapja, bet pārdevēja uzbļaus "netirgojam, b**" - tad labā ierakstā varēs redzēt, ka neko neaņem. Sliktā - pie skapja piegāja, pēc tam pie kases - viss skaidrs.

Ļoti normāla un adekvāta kontrole - pašiem veikalniekiem arī mierīgāk, ja kāds nospers vai iztrūkums šnabja plauktā - ātri atrast.

Un man uz pieejamā DVRa smuki var ar 64x paātrinājumu tīt - diennakts nepilnā pusstundā cauri. Plus jau tas, ka laikam nav aizliegts ierakstīt tikai momentus ar kustību - nu un te jau parādās arī šņurkuram tīkamu manevru iespējas.

 

Man pašam gan tīri labi patīk un netraucē tas, ka pēc 22iem nevar šmigu nopirkt - pašlaik pat mājā alko sortiments sākot no alus līdz konjakam, padsmit litrus karstvīna ieskaitot. Nedzeras kaut kā :)

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

 

 

Plus jau tas, ka laikam nav aizliegts ierakstīt tikai momentus ar kustību
 

 

izskatās, ka ir aizliegts.

nodrošināma nepārtraukta videonovērošana, videoieraksta veikšana reālā laika režīmā

 

 

http://likumi.lv/doc.php?id=88009 , atver no 01.janv. spēkā esošo redakciju).

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

par to slikto kvalitāti - nu vienā brīdī gan jau beigsies pigori ar slikto kvalitāti, kad sniegavīru no cilvēka atšķirt nevar.

 Bet māte jau sapratusi, ka 3..4..5 metru attālumā lētajām kamerām pietiek, ka apmeklētājs mēnešbiļeti parāda. Ka tik kaut ko :)

Link to comment
Share on other sites

Internets tajā miestā nav un nebūs pieejams, tuvākajā gadu desmitē, ja nu vienīgi LMT puļķis, tā, ka manā gadījumā, ir izpildīt tikai un vienīgi likuma prasības.

Link to comment
Share on other sites

Stepselis

 

 

... Plus jau tas, ka laikam nav aizliegts ierakstīt tikai momentus ar kustību   ...

  izskatās, ka ir aizliegts. ...

...nodrošināma nepārtraukta videonovērošana, videoieraksta veikšana reālā laika režīmā

 

Tas jau nav nekādā pretrunā.

Link to comment
Share on other sites

Stepselis

 

 

Šito jau var iztulkot dažādi, ...
 

 

Tur jau tā lieta! Jo tupāks pārbaudītājs, jo lielāks iespējamas problēmas.

Bet normāla videonovērošana (kas raksta tikai izmaiņas bildē), tieši tā arī strādā.

Link to comment
Share on other sites

http://www.lvportals.lv/print_ekons.php?id=3079

 

Valsts ieņēmumu dienesta Akcīzes pārvaldes speciālisti, kuri LV portālam jau ir snieguši atbildes uz jautājumiem par videonovērošanu alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībā, norāda:

 

Saskaņā ar likuma 6.panta 11.daļas 2.punktu alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībā, izņemot alu, kurā absolūtais spirta daudzums nepārsniedz 5,8 tilpumprocentus, papildus šā panta pirmajā daļā noteiktajiem ierobežojumiem vienlaikus ievērojams šāds nosacījums - alkoholisko dzērienu tirdzniecības zāles pašapkalpošanās zonā un pircēju individuālās apkalpošanas vietā nodrošināma nepārtraukta videonovērošana, videoieraksta veikšana reālā laika režīmā un tā saglabāšana vismaz septiņas dienas pēc ierakstīšanas

 

Tiesību normā noteiktās prasības izpildei nevar būt formāls raksturs un ņemot vērā normas mērķi – nodrošināt iespēju kontrolēt, ka alkoholiskie dzērieni netiek pārdoti nepilngadīgajiem, uzskatām, ka videonovērošanas iekārtām ir jābūt tādai kvalitātei (izšķirtspējai), lai kontrolējošās iestādes, pārbaudot videoierakstus, varētu konstatēt noteikto prasību ievērošanu attiecībā uz alkoholisko dzērienu realizāciju nepilngadīgām personām.

 

 

-- 

 

Ņemot vērā likuma 6.panta 1.1daļas 2.punktā noteikto, kā arī šīs tiesību normas mērķi, nepārtraukta videonovērošana, videoieraksta veikšana reālā laika režīmā un tā saglabāšana vismaz septiņas dienas pēc ierakstīšanas ir nodrošināma gan nodalītajā alkoholisko dzērienu tirdzniecības zāles pašapkalpošanās zonā, gan pircēju individuālās apkalpošanas vietā, tai skaitā arī tirdzniecības vietas kases zonā.

 

 

Šķiet, ka lvportals.lv darbiniece vispār nav sapratusi jautājumu un atrakstās, nocitējot to pašu likumu.

 Bet .lv internetā neredzu neko konkrētāku.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

 

 

sīkie paņem dzērienu bet kase nepārdod,pie kases kameras nav,sīkam pārdots šnabis?

 

situācija nav iespējama.

 

šis ir atrunāts likumā. Ja pašapkalpošanās nav un visu pasniedz pārdevēja, tad kamerai noteikti jābūt tajā vietā, kur viņa to pircējam pasniedz - pie kases. jeb "individuālās apkalpošanas vietā".

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe
70Ls normāls DVR (LAN, internet pieeja, paroles administrēšanai, automātiska ierakstu dzēšana pēc X stundām, auto restarts pēc X dienām utt)

30Ls kamera 

30Ls cietnis

5Ls 12V adapteris kamerai

Zem 10Ls - kabeļi 15m + konektori + uzlīme "video novērošana".

1+ Vienīgais raksts par tēmu. Visi lētie DVR mierīgi raksta līdz 4 kamerām D1 izšķirtspējā, kas, komplektā ar normālu sensoru, ir pietiekami lai sazīmētu seju, ja ir atbilstoša skataleņķa objektīvs uzlikts.

 

Iesaku nečakarēties un nestudēt visus smalkumus pašam, bet uzzvanīt uz kādu kantori, kas tirgo kaut cik normālus ķīniešu DVR un labas kameras. 

Es savai saminiecībai pirku iekš http://spares.lv  Tur čalītis pacēlis pieklājīgu biznesu - daudz kas ir uz vietas, regulāri piegādā uz Rīgu.

 

Šņukur, bļ*d, aizver savu stulbo pāksti. Vienkārši nah*j neraksti neko! Tu esi analfabēts - stulbs, bļ*d, atsaldēts idiots bez mazākās sajēgas tajās tēmās, par ko tu raksti, un vēl ar pratvalstiskām nosliecēm. Tādus kā tevi vajadzētu kastrēt bez vārda runas, lai, dies' neod, tev nejauši nesanāk vairoties. 

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Šņukur - četros cehos pa astoņām katrā, divām privātmājām, divām ofisēkām. Divos cehos un abās privātmājās pats personīgi arī projektēju kronšteinus, urbu stiprinājumus, lodēju konektorus un būvēju apsildāmos čeholus, pārējos objektos izvēlējos un pirku sistēmas, vadīju uzstādīšanas darbus un beigās regulēju tās. Kopā 10 DVR cenās no 70 līdz 400Ls, ap 40 kameru, gan analogās gan IP kameras, kā arī automātiskās motorizētās kameras ar numurzīmju atpazīšanu par <1k Ls gabalā, kā arī ar BISS drošības video analīzes softu esmu strādājis. Nu, apstāstii pakaļkājas, varoni?

 

Es tiešām nesaprotu, kādēļ tu vispār kaut ko raksti. Tas taču ir acīmredzams, ka tev saprašana (pat par pieredzi nerunājot) ir labi ja vienā tēmā no piecām, kurās tu kvēli aizstāvi savu greizo viedokli. 

 

Bija tāda filma kur visus un visu novēro.Tavs sapns laikam?Varbūt vajag visiem uzklikt tās ,,rokassprādzes,, ko pedofīļiem?

 

Man nav ko slēpt - kamēr kamera nav manā guļamistabā vai tualetes poda vākā, man pilnīgi vienalga par tām. Man pagalma stūros ir savas kameras, kaimiņiem blakus savas - nevienam tas netraucē. Jebkuram galvā veselam indivīdam vajadzētu būt vienalga. Kameras ir paredzētas, lai pasauli man apkārt padarītu drošāku, un ja man prātā nav kas slikts, tad tās darbojas manās interesēs, nevis pret tām. 

 

A par rokassprādzēm - tādas vajadzētu kā indikatorus ne tikai pediņiem, bet arī izciliem stulbuma paraugiem. Kāds tev izmērs?

 

P.S. Un tikai pilnīgi pajoļi vēl mūsdienās domā, ka viņiem ir kaut kāds privātums - tavas sarunas tiek regulāri monitorētas ar datoru palīdzību, tiek izķerti keywordi, tavu interneta pārlūkošanas vēsturi un visas aktivitātes provaideris ieraksta, katru reizi, kad izmanto bankas karti, tas tiek glabāts tavā patērētāja profilā. Par kādu vēl, bļ*d, privātumu te daži paranoiķi pļurkst?! Ja kādam kādreiz tiešām vajadzēs, redzēs katru tavu kustību, mļedz...

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

 

 

četros cehos pa astoņām katrā, divām privātmājām, divām ofisēkām

 

Labāk saki cik caurumus esi savā mūžā urbis un lai zaļknābjiem mutes vaļā paliek.

 

Arnolds zina labāk! 

Link to comment
Share on other sites

Stepselis

Interesanti palasīt kā divi gudriņi plēšas! Ne vienam ne otram nav īstas saprašanas, kas ir videonovērošana, bet izrunājas dikti.

10 DVR, 40 kameras, tas taču ir smieklīgi. Iesācēja sākumlīmenis.

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Štepseli - labrīt, es esmu inženieris, nevis tehniķis, un gribu redzēt, kā tu manos gados pa kāpnēm skraidīsi. Un pat man ir bijusi lielāka saskare ar šīm lietām tīri hobija/izpalīdzēšanas līmenī minētajos objektos, nekā Šņukuram, kurš pēc topikiem spriežot vispār ir specs teju visās lietās uz pasaules.


 

 

nav īstas saprašanas, kas ir videonovērošana

Padalīsies tad?

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

Esmu redzējis vairākas analogās video novērošanas sistēmas un nevaru nepiekrists snukurins! Visur bildes kvalitāte zem katras kritikas - kā augstāk dotajā piemērā vai pat sliktāka. Bieži nav iespējams noteikt cilvēka dzimumu vai mašīnas marku, par ko detalizētāku pat nerunājot. 

Kas attiecas uz joo,lv viņš tirgo ķīnas kameras (diezgan sakarīgas, ja kas, tikai ieraksta softs pa manam tāds - nekāds....) Tādas pašas kameras var nopirkt pa taisno no ķīnas, tika pa krietni zemākām cenām.  (Nē nu protams jāgaida, čakars ar muitu...) 

 

Kas attiecas uz šo -

 

 

prasības izpildei nevar būt formāls raksturs un ņemot vērā normas mērķi – nodrošināt iespēju kontrolēt, ka alkoholiskie dzērieni netiek pārdoti nepilngadīgajiem, uzskatām, ka videonovērošanas iekārtām ir jābūt tādai kvalitātei (izšķirtspējai), lai kontrolējošās iestādes, pārbaudot videoierakstus, varētu konstatēt noteikto prasību ievērošanu

 

 

Domāju ka šī ir cilvēku čakarēšana augstākajā mērā LV stilā. 

Nez kādas tad ir tā vajadzīgā kvalitāte (izšķirtspēja)? 

 

FULLHD lai bildē varētu atšķirt vai pircējs parāda oranžu vizītkarti vai vadītāja apliecību?

4K lai bildē redzamajā pasē varētu izlasīt personas kodu un salīdzināt fotogrāfijas - vai pircējs rāda savu doķi?

Kaut kāda fantastiska lai pēc ieraksta varētu noteikt personas vecumu - šo pat dzīvē ne vienmēr var izdarīt.... 

 

Būtu smieklīgi, ja nebūtu tik skumji.... Kārtējā birokrātiskā norma uz kuras pamata čakarēt uzņēmējus.

 

Kas attiecas uz alko tirdzniecības aizliegumu naktī, tad kaut ko tik debīlu var tikai zem grādiem izdomāt.... Pa visiem šī aizlieguma gadiem es tikai vienu reizi neesmu dabūjis alko cik gribēju - tas bija pašā sākumā kad nebijām pielāgojušies jaunajām normā. Ja agrāk pirms kodiena tika spriests apmēram šādi - cik ņemsim - labi, vienu 0,7, ja būs par īsu, aizskries pakaļ. Bija kad gājām pakaļ, bet bija reizes kad iedzimtais slinkums pārspēja visu un gāja gulēt.

Tagad spriežam šādi - Cik ņemsim? vienu 0,7? Bet ja par īsu??? Jā - jāņem divi lai točna pietiek!  

 

Bet veikali pa lielam pēc 22.00 nestrādā un vairākas reizes ir bijis tā ka nav kur nopirkt paiku, kad sanāk pavēlāk no darbiem mājās braukt..... 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tika iegādāts RT-960 dvr's HD-DS230D kamera, cietais, un visi pārējie loriņi. Visu saliku, saskrūvēju, monitorā visu redzu, bilde pat vairāk kā apmierina, BET, kā spiežu ierakstīšanu, tā visādi pīkstieni, un nekas nerakstās, log'os raksta- system error, a kas par erroru un kur neko nesaprotu. Moš kāds var kaut ko ieteikt?

Link to comment
Share on other sites

Lūgums neapvainoties, bet tādēļ katram jādara savs darbs, tas, ko protam. ;)

Tavā gadījumā visdrīzāk nav inicializēts/formatēts disks. Ierakstu arī vēlams nokonfigurēt pēc kustības, nevis pogas nospiešanas. 

Link to comment
Share on other sites

Disku uzrāda, formatēts n-tās reizes, vajag nepārtrauktu ierakstīšanu, nekāda kustība neder.

Link to comment
Share on other sites

versatile

 

 

Kur tādus murgus var izzīst?

Diemžēl, ticams scenārijs. Pārāk tuva man bijusi saskare ar alkoholiķiem un citādi atkarīgajiem.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tika iegādāts RT-960 dvr's HD-DS230D kamera, cietais, un visi pārējie loriņi

 

Cik samaksāji kopā par tehniku?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Disku uzrāda, formatēts n-tās reizes, vajag nepārtrauktu ierakstīšanu, nekāda kustība neder.
 

Konkrēto aparātu esmu spaidījis jau konfigurētu, taču nekas sarežģīts tur nevar būt arī konfigurācijā:

1. diska inicializācija;

2. plūsmas parametru uzstādīšana;

3. ieraksta metode (kustības, pastāvīga, laika intervāls);

4. vēl, varbūt, jānorāda ieraksta volume (lokāla, tīkla, ja verķis to māk).

Link to comment
Share on other sites

formatēts n-tās reizes

 

 

ķeksis diskam jāieliek "Rewritable". Ir izdarīts?

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Vispār tiem videonovērošanas loriem, ko tirgo LOKS, ir diezgan liels brāķa procents. Man ir klienti, kuru iekārtas pabijušas LOKĀ uz remontu pat divreiz. Bet cepuri nost, vienmēr viss tiek salabots/ samainīts garantijas ietvaros.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Principā likums problēmas rada arī tiem, kas uzstāda cctv (tai skaitā arī man). Pārāk vispārīgi viss, veikali prasa piedāvājumus, bet grūti jau ieteikt kaut ko. + vēl jātne ar Datu valsts inspekciju.

Starp citu, vai kāds nav tramdījis VID ar jautājumiem? Tak būtu oficiāli jāatbild.

 

Kas man patika- citāts no raksta

 

Tirgotāju asociācijas pārstāvis uzsver, ka videonovērošana nav vērsta uz pircēju, bet gan pārdevēju kontroli, lai netiktu pārdots alkohols nepilngadīgajam. Tātad, ja pieticīgos apstākļus – mazā lauku veikaliņā – ir viena videokamera, tā ir jāvērš uz pārdevēju pie kases aparāta.

Tad ko- pircējam sīnim mugura + pārdevēja portrets? :D

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Labāko analogo rakstītāju izšķirtspēja D1 ir ~1/6 no Full HD izšķirtspējas (2,07 Mpix). Protams, ne visu nosaka tikai šis parametrs, bet ideja tāda.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sencim darbā (Jūrmala) uzradās nepieciešamība pēc 2 āra kamerām + pc (pastāvīgs ieraksts).

 

Viens Jūrmalas kantoris piedāvā par 982.11 EUR (ar ierīkošanu + PVN). Visa man zināmā informācija.

Pateicu, lai pārsūta uz loks.lv un joo.lv (varbūt var ko labāku vai lētaku piedāvāt)

Ir vēl kāds labs kantoris, kas ar to nodarbojas? Vai arī kāds foruma biedrs?

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Par kamerām neko nezinu, to, ko uzstādīju, apmierina valsti un mani, ieraksts no vienas kameras 965*hvz(mazāk) tiešām ir 15 dienas uz 500GB cietā, iespējams, ka vairāk, nepārtrauktā filmēšana, bl, arī naktī. Vairāk tracina dvr gemarojs ar attālinātu skatīšanos, bet domāju, ka tā ir manis paša dzēruma pakāpes neprasme.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...